sütümle ilgili sorunum war...psikolojim bozulmak üzere..lütfen yardım edin

canım benim başıma geldiği için söledim ben sana.. sütümü sağdım kesildi sağdığım göğsümde... o kadar azdı ki bi kaç damla... ben,m bebeğim de almıyodu sağ göğsümü... ben çok mücadele ettim.. aç bıraktım alsın diye... bişey vermedim.. sonunda inatlaşmaktan vezgeçti çok şükür emmeye başladı.. o emdikce sütüm arttı benim... mümkün olduğunca emzir... sürekli dene... sağmaktan çok emzirmeyi dene...

emziriyorum zaten ama yetmediği içi mamada veriyorum ve dolayısıyla uzun süre uyuyor ve düzenli emziremiyorum...kızım uyuduğun da da makinayla sağıyorum...sabırla bekliyorum...mama vermedim bi gün ama olmadı:KK43:

anladım canım.. uyuduğu zaman sağmasan, uyanınca acıkacak nasıl olsa alır belki.. ben öle öle alıştırdım neler çektim :KK43: önce iyice acıkıyodu, emzirmeden önce asla bişey vermiyodum, doyacak almaz diye... kendisi çok acıkınca emiyodu, bende yetmiyodur diye arkasına mama takviyesi yapıodum...

aynen dediğin gibi yapıyorum...uyanır uyanmaz veriyorm çünkü çok acıkmış oluyor ama kızım akşam 11 gibi yatıyor sabah 5-6 da kalkıyor...uzun bi süre...bende mecbur gece kalkıp sağıyorum ama makinam bozuldu...dün servise verildi..moralim bozuk...tam biraz gelişme varken...:::KK43:(((

canını hiç sıkma.mama vermeye devam et.bak ben mama veriyodum,vermeyeyim biberona alışıyo sürekli emsin dedim,yavrum kilo kaybetti.saatlerce emzirdim halbuki..sağ sütünü,sağmamaktan iyidir.göğüslerini sürekli uyarmış olursun.üç saatte bi sağacagına her saat başı 5-10 dk sağ.eliden geleni yapıyosun bunu unutma,kendini hırpalama.

Önce bebeğini emzir. Karnı her acıktığında ilk önce memeye tut sonra mama ver. Bana dr hep bu şekilde önermişti. Hiç emmeyi sevmezdi oğlum her emzirme zamanı savaş halindeydik. Bende hep göğüs ucu aparatları ile emzirdim. Çıplak meme ucunu asla almazdı. Sonra mama verirdim. Meme de kalan sütü de pompa ile sağardım. Sonraki öğünde sağdığım sütü verirdim. Pompa sütü arttırıyo aslında ayrıca göğüs ucunu da çıkarıyor. Allah kolaylık versin hiç psikolojini bozma. Psikolojin de çok etkiler sütünü. Annelik sadece emzirmek değildir. Gördüğüm kadarı ile de elinden geleni yapıyorsun bu konuda o yüzden içini ferah tut.

aynen dediğin gibi yapıyorum...uyanır uyanmaz veriyorm çünkü çok acıkmış oluyor ama kızım akşam 11 gibi yatıyor sabah 5-6 da kalkıyor...uzun bi süre...bende mecbur gece kalkıp sağıyorum ama makinam bozuldu...dün servise verildi..moralim bozuk...tam biraz gelişme varken...:::KK43:(((

aynı durumu ben de yaşıyorum.çevremdekilerin baskısı olmasa belki daha farklı olrdu.birileri mama verme emzir dedikçe illet oluyorum .sanki ben bebeğimi emzirmek istemiyorum.2 saat boyunca emzirmeye çalıştığım zamanlar oluyor.göğüs uçlarım kanadı yarıldı hep.hala akıl vermiyorlar mı deli oluyorum.bebeğim aç mı kalsın yani.önce emzirebildiğim kadar emziriyorum.sonra mama veriyorum mecburen.kızlar sizde olmasanız kimle dertleşcem ben yaaaaaa.

çok tşk ederim kızlar destekleriniz için...makinanın servisten gelmesini bekliyorum...inşallah kaldığım yerden devam ederim::KK43:((

sütünün artması için ülker maltana ve humana still-tea içebilirsin. ben de sağıyorum ve azalmadı Allah' a şükür.

doğum yaptığımdan beri humana ve malt içiyorum....malt bende bayağı bi kg yaptı ama olsun...moralim çok bozuk şuan çünkü makinam hala servisten gelmedi...gündüzleri emziiriyorum ama geceleri sağamıyorum...mama yediği için geceleri uyuyor...kafayı yicem:KK43:

canım selçuk/efes küçük bi yer...keşke öyle b,i yeteneğim olsaydı ama şükür ki yarın geliyormuş..kaldığım yerden devam eicem...gündüzleri 1 sa bir geceleri ise 2 sa bir sağsam yol alırım dimi???

benimde kızım 2 ay 3 haftalık. hiç emmedi göğsümü. meme ucum yoktu ilk günler yogunbakımdayken biberona alışmıştı silikon başlıkla emmedi çıplak emmedi aç bıraktım inatla saatlerce ağladı emmedi..

emdiği nadir zamanlarda ise öğürdü hep. doktorum besin alerjisindendir dedi ama pompayla sağıp anne sütüyle besledim bunca zaman. biberonla içerken daha az öğürüyor ama göğsümü alırsa kesin öğürüyor ağzına bir damla süt gitsin midesi kalkar gibi oluyor

inatla anne sütüyle beslemek istedim. şu ana kadar paça çorbası ve beyaz üzüm hoşafı deliler gibi süt yaptı humana içtim malt içtim dereotu yedim bolbol nerden ne duysam yaptım. bir haftadır mama veriyorum sütüm bir iki damla çıkıyor eskiden bir göğsümden 150 ml çıkardı şimdi sıka sıka göğsümü ancak 50ml çıkarıyorum. göğsümün ucu ne yazıkkı pompaya ragmen yok.

şimdi bebeğime göğsümü verdiğimde ne yapacagını bilmiyor yüzüme bakıyor. mememi unuttu. emmeyide tamamen unuttu.

olsun derinduygular ya,pompayla sagıp verirsin biberonla.emzirmekle anne olunmuyo.ben de cok taktım kafaya.kızım reddediyo memeyi arada,haftada 1 gün:) her hafta 1 gün mahvoluyorum.biberon istiyo.veriyorum artık biberon da napıyım aç mı kalsın.

kızlar makinam bugün servisten geldi...bu akşam tekrar başlıyorum...allahım inş sütüm artar(10 cc çıkan göğsümden:KK43:...)

sürekli sağ her saat başı.bi de dereot ye,günde 1 demet:) ısırgan otu al aktardan demle 5dk,şööle kocaman bi bardak iç.gör bak 3 gün içinde nasıl artıyor.

sunways...geceleri emzirincemi sütüm artar özellikle...
aynen canım..gece dınlendıgın ıcın gece sutu herzaman daha farklıdır bunu da kanıtlamıstır tıp..we bıde ben bılen annelerıde solememe gerk yok

benimde kızım 2 ay 3 haftalık. hiç emmedi göğsümü. meme ucum yoktu ilk günler yogunbakımdayken biberona alışmıştı silikon başlıkla emmedi çıplak emmedi aç bıraktım inatla saatlerce ağladı emmedi..

emdiği nadir zamanlarda ise öğürdü hep. doktorum besin alerjisindendir dedi ama pompayla sağıp anne sütüyle besledim bunca zaman. biberonla içerken daha az öğürüyor ama göğsümü alırsa kesin öğürüyor ağzına bir damla süt gitsin midesi kalkar gibi oluyor

inatla anne sütüyle beslemek istedim. şu ana kadar paça çorbası ve beyaz üzüm hoşafı deliler gibi süt yaptı humana içtim malt içtim dereotu yedim bolbol nerden ne duysam yaptım. bir haftadır mama veriyorum sütüm bir iki damla çıkıyor eskiden bir göğsümden 150 ml çıkardı şimdi sıka sıka göğsümü ancak 50ml çıkarıyorum. göğsümün ucu ne yazıkkı pompaya ragmen yok.

şimdi bebeğime göğsümü verdiğimde ne yapacagını bilmiyor yüzüme bakıyor. mememi unuttu. emmeyide tamamen unuttu.
bebek gogsunu unutmaz tatlım emme refleksı 2 yasına kadar dewam eder sen sık sık emzırmek ıcın al gogsune emwet reddece belkı ama alıcak
bıberon we emzıge alısınca cok zor ama denemekten yılma
kızlar makinam bugün servisten geldi...bu akşam tekrar başlıyorum...allahım inş sütüm artar(10 cc çıkan göğsümden:KK43:...)
sagma bence aksamlarıda mama werme bebegıne emzır uyansın gece
uyansın emsınkı sutun cogalsın

Canım bu süt olayında moral çok çok çok önemli...
Sütüm yok diye saplantı yapma.. Kendini rahatlat.. Bebeğinle zaman geçir, mutlu olacağın şeyler yap...
Garanti ediyorum sütün artacak...

bende günde rahat 4,5 lt su içiyordum ve sütüm arttın diye ilk başta rezene çayı denedim ama rezene de içtiğimi idrar olarak boşalttım. Humana da aslında içeriginde şeker ve çemen olması dışında bi özelligi yok. etki etme şekli bana çemenden gibi geldi çemen bebeğin iştahını artırıyor o da sık emmek istiyor ve dolayısıyla süt artıyor. En son malt içeceğini deneyim dedim gerçekten en iyisinin o olduğuna karar verdim.Bence malt ve humanaya devam et ve sağmadan önce mutlaka imkanın varsa sıcak duş al yoksa küçük bi havluyla sıcak kompres yap kanallar açılsın

X