- 15 Aralık 2021
- 95
- 60
- 34
-
- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
Yumuşak meme de süt olmaz diye bir yok . Yeni doğan bebeklerde emme refleksi normal bebekler sadece doymak için meme aramıyor . Güven duygusu nedeni ile de meme de kalabiliyor. Şu an çok küçük emme durumu da gün geçtikçe gelişeceği için normal üzülmeyin . Bez sayısı gayet iyi bol bol vakit geçirinKızım bir haftalık şuan. Sütüm yetmiyor galiba ya da bebeğim çok obur sürekli emiyor saat başı ya da saatlerin arası açıksa çok uzun emiyor yarım saat 1 saat bazen daha fazla uyumak için emiyor her uyandığında emmek istiyor her istediğinde ve ağladıgında veriyorum ama göğüslerim yumuşak süt kalmadı galiba emiyor emiyor gelmiyor galiba bırakıp ağlamaya başlıyor diğer memeye geçiyorum mecbur meme dolması için zaman geçmiyor arada gene istiyor uyanıp bez sayısı iyi çişli kakalı 5-6-7 bez alıyorum sütüm mü az yoksa sürekli emdiği için mi kalmıyor acaba
Ben süt arttırmak için öneri verdim, annenin süt üretmesi için dinlenmesi, uykusunu alması gerek beslenme ve bol sıvı alma dışında. Benim yorumumu niye gömüyorsunuz ki. Konu sahibi de sürekli göğsünde tutmuyordur.@JustDerya
Bu mesaja beğendim atıp benim yazdığıma begenmedim atmanız ne çeşit bir ironi? Dinlenip uyuması gerektiğini yazmış begenmissiniz.Göğsünde sürekli emmek isteyen bir bebekle nasıl uyuyacak anne? Hiç duyar kasmayın. Bebek doyduysa,hala emmek istiyorsa ya gazı vardır ya da başka bir sorunu. Bu sorun sürekli memede tutularak çözülmez. Böyle anne daha çok yorulur ve süt üretimi de yavaşlar. Bebeğin doyduğundan emin olunca memeden ayırıp sıkıntısı neyse onu çözmesi lazım. Yeni doğan bebek sadece aç olduğunda değil herhangi bir eksiklikte,hastalıkta,ağrıda emmek ister,aranır.
Sen sık emzirmeye devam et bol bol su tüket 5 litrelik bi şişe belirle git gel iç anne sütünün %90 su ayrıca sütün yetmezse o kadar bez değiştiremezsin demek yetiyor benim büyük oğlum 10 dakika da emerdi hiç doymazdı iri bi bebektiKızım bir haftalık şuan. Sütüm yetmiyor galiba ya da bebeğim çok obur sürekli emiyor saat başı ya da saatlerin arası açıksa çok uzun emiyor yarım saat 1 saat bazen daha fazla uyumak için emiyor her uyandığında emmek istiyor her istediğinde ve ağladıgında veriyorum ama göğüslerim yumuşak süt kalmadı galiba emiyor emiyor gelmiyor galiba bırakıp ağlamaya başlıyor diğer memeye geçiyorum mecbur meme dolması için zaman geçmiyor arada gene istiyor uyanıp bez sayısı iyi çişli kakalı 5-6-7 bez alıyorum sütüm mü az yoksa sürekli emdiği için mi kalmıyor acaba
Evet ben de bagirsaklardaki gaz için yazdım. Sık kaka yapması fazla beslenmesinden de kaynaklanıyor olabilir bu arada.Yok sakinleşmiyor maalesef. Gazı midede değil agzından kolay çıkarıyor gazını alttan çıkaramıyor samırım. Aslında normalde 2 saat ve üstü uyuyordu ben uyanıdıp emziriyordum iki gündür huzursuz oldugu için sık uyanıyor uyanınca da emmek istiyor kaka yapıyor ve uyurken emmek istiyor.sık emdiği için göğüslerim tam dolmuyor bu sefer doymuyor mu acaba diye düşünüyorum
Daha çok küçük,her istediğinde vermeye devam edin . Daha sütüm gelmemiştir diye düşünmeyin. Bez sayısı iyiyse doyuyordur. Bebekler yeni doğduğunda bildikleri tek refleks emmedir. Gazı varsa emmek ister,uykusu gelir emmek ister. Aç olduğu anlamına gelmez sürekli aranması.
Sizin yorumunuza kötü demedim. Siz de dinlenmesini soylemişsiniz. Ben de doydugunda memede tutup yorulmayın,ayırıp uyutun siz de dinlenin dedim. Süt üretimi için yani. Soylenilenler aynı yola çıkarken size beğendim atıp bana beğenmedim atarak duyar kastiklari için sizi örnek verdimBen süt arttırmak için öneri verdim, annenin süt üretmesi için dinlenmesi, uykusunu alması gerek beslenme ve bol sıvı alma dışında. Benim yorumumu niye gömüyorsunuz ki. Konu sahibi de sürekli göğsünde tutmuyordur.
Bestlak damla var eczaneden alabilirsiniz süt artırıcı damla.Suyunuza ya da herhangi bir içeceğinize damlatıyorsunuz süt yapımını artırıyor.10 gün diye bir kural yok ayrıca bebeğinizin gazını çıkartmalısınız.Korkmayın yumuşak memede süt yoktur sanmayın ( doktorum öyle söylemişti) zaten bebeğinizin midesi şu an çok küçük doyuracak kadar sütünüz vardır .Çişli bez sayısı iyiyse doyuyor demektir.Gün geçtikçe algıları artıyor. Artık karnınızda olmadığını hissettiyse ,sizin kucağınızda olmak için ağlıyor olabilir.Kızım bir haftalık şuan. Sütüm yetmiyor galiba ya da bebeğim çok obur sürekli emiyor saat başı ya da saatlerin arası açıksa çok uzun emiyor yarım saat 1 saat bazen daha fazla uyumak için emiyor her uyandığında emmek istiyor her istediğinde ve ağladıgında veriyorum ama göğüslerim yumuşak süt kalmadı galiba emiyor emiyor gelmiyor galiba bırakıp ağlamaya başlıyor diğer memeye geçiyorum mecbur meme dolması için zaman geçmiyor arada gene istiyor uyanıp bez sayısı iyi çişli kakalı 5-6-7 bez alıyorum sütüm mü az yoksa sürekli emdiği için mi kalmıyor acaba
Aslında kilo almış sayılıyor.Çünkü doğumdan sonra bebekler kilo verir ve tekrar alır şu anda aynı kilosunda olması verdiği kiloyu tekrar almış olmasından kaynaklanıyor olabilir.Bir hafta sonra tekrar kilosuna baktırabilirsiniz.Evet aynıydı kilosu kilo almamış da vermemiş de
Evet sütüm var doyuyor bez sayısı iyi sorun gaz sanırım o yüzden emmek istiyor uyuyamıyor ve dediğiniz gibi kucagımda olmak istiyor ilk günler beşiğe koyunca uyurdu uzunca şimdi uyanıyor hemen. Gazını kendisi çıkarıyor gibi sanki ben de sırtını ovalıyorum ama çıkmıyor sonra kendi kendine çıkarıyorBestlak damla var eczaneden alabilirsiniz süt artırıcı damla.Suyunuza ya da herhangi bir içeceğinize damlatıyorsunuz süt yapımını artırıyor.10 gün diye bir kural yok ayrıca bebeğinizin gazını çıkartmalısınız.Korkmayın yumuşak memede süt yoktur sanmayın ( doktorum öyle söylemişti) zaten bebeğinizin midesi şu an çok küçük doyuracak kadar sütünüz vardır .Çişli bez sayısı iyiyse doyuyor demektir.Gün geçtikçe algıları artıyor. Artık karnınızda olmadığını hissettiyse ,sizin kucağınızda olmak için ağlıyor olabilir.
Ay niye bu kadar takildiniz, etiket yapmışsınız bir de.@WOMANMavi inci C Cevizlipeynir neden begenmedim attınız ki ? Şimdi kesin yeni doğmuş bebek göğüsten mı ayrılır vs diyeceksiniz de ben kucağa alışmasın diye demedim,konuda onunla alakalı değil(boşa duyar kasmayın) Annenin dinlenmesi lazım. Bebek doyunca ve goguste uyuyunca yerine yatırmak en güzeli. Ne yapsın,sabaha kadar emzirirsin mı?