Sütüm yetmiyor mudur ?

Kimse kucaga alismak demedi, onu sen dedin zaten 😂 ilk 3 ayda anne bir miktar robota bagliyor, bu da guvenli baglanma icin gerekli ve normal zaten. Mevzu asla kucak ve kucaga alisma degildi.

Kendi cocuklarim buyudu ama etrafimda insanlar uremeye devam ediyor, biz de okumaha ve ogrenmeye 🤓
Evet ben dedim çünkü beğenmedim atma sebebiniz doydugunda kucağında tutma dememdi. Üzgünüm ama haksızsınız,keşke bu kadar edebiyat yerine yanlış anlamışım diyebilseydiniz . Kağıtta yazılanlar gibi olmuyor tecrübe ettigimizde. Güvenli bağlanma denilen şey anne,bebek ne kadar isterse o kadar saat emzirsin değil onu da yanlış anlamışsınız. 2 saatte bir kez doyana kadar emzirip,gazını çıkarıp uyumasını sağlamak gerekiyor.
(Doyunca memeden ayırıp,uyutup yerine yatırın dediğim için begenmedim attınız,tekrar hatırlatayım)

TheDandelion TheDandelion
Sütün artması için dinlenmeniz uyumanız gerek. Tabi beslenme de önemli protein ağırlıklı beslenin, meyve sebze bol bol. Yetmediğini düşünüyorsanız günde 1 kez mama verin, siz dinlenin. Ben ikinci oğlumda öyle yaptım çünkü o da sürekli emdiği için süt dolmuyordu göğüslerim.
Bu mesaja beğendim atıp benim yazdığıma begenmedim atmanız ne çeşit bir ironi? Dinlenip uyuması gerektiğini yazmış begenmissiniz.Göğsünde sürekli emmek isteyen bir bebekle nasıl uyuyacak anne? Hiç duyar kasmayın. Bebek doyduysa,hala emmek istiyorsa ya gazı vardır ya da başka bir sorunu. Bu sorun sürekli memede tutularak çözülmez. Böyle anne daha çok yorulur ve süt üretimi de yavaşlar. Bebeğin doyduğundan emin olunca memeden ayırıp sıkıntısı neyse onu çözmesi lazım. Yeni doğan bebek sadece aç olduğunda değil herhangi bir eksiklikte,hastalıkta,ağrıda emmek ister,aranır.

Bir kişi beğenmedim atınca arkasından oo bizde taşlayalım diyerek mi hareket ediyorsunuz cidden? Sizin kendi fikriniz yok mu arkadaşlar,yapmayın 🤣

Bu mesaja beğendim atıp benim yazdığıma begenmedim atmanız ne çeşit bir ironi? Dinlenip uyuması gerektiğini yazmış begenmissiniz.Göğsünde sürekli emmek isteyen bir bebekle nasıl uyuyacak anne? Hiç duyar kasmayın. Bebek doyduysa,hala emmek istiyorsa ya gazı vardır ya da başka bir sorunu. Bu sorun sürekli memede tutularak çözülmez. Böyle anne daha çok yorulur ve süt üretimi de yavaşlar. Bebeğin doyduğundan emin olunca memeden ayırıp sıkıntısı neyse onu çözmesi lazım. Yeni doğan bebek sadece aç olduğunda değil herhangi bir eksiklikte,hastalıkta,ağrıda emmek ister,aranır.
Alintiladiginiz kiminse Benim ikinci oglum yok. 10 günlük bebege kucaga alismasin demissiniz gerisini okumaya gerek yok. Ha bu arada 2 yasinda olsa da kucaga alisabilir onda da bir problem yok.

Ayaklarına sürekli çorap giydirin. 3-4 saatte bir acı elma yağı sürün ayaklarının altına. Karnına da her bez açmada zeytinyağı sürün, aşağıdaki videoda anlatıldığı gibi bebeğin izin verdiği kadar bastırarak masaj yapın bir kaç dakika. Bebeği giydirin omzunuza yüzükoyun koyup ayaklarının altından bastırarak tuvalet pozisyonuna gelmesini sağlayın ve yaylanin olduğunuz yerde. Bu şekilde gazın makata ilerlemesi hızlanır. Bir de yeni beslenmedigi zamanlarda dizinize yüzükoyun yatırın bacaklarınız karnına baskı yapacak şekilde, dizlerinizi indirip kaldırın beline pat pat vurarak.

Emzirme sıklığı da gaz konusunda sizi kısır döngüye sokuyor malesef. Bebeği ne kadar sık emzirirseniz o kadar gazı olacak, gazlandikca sakinleşmek için daha çok emmek isteyecek. Emzirme aralığını 1 saat yapip cisli bez sayın. Sayi normalse 2 saate çıkarın zamanla. Aşağıdaki videoda sancidan ağlayan bebegi sakinlestirme tutuşu gösteriliyor. Bebeğinizi yakın zamanda emzirmenize rağmen yine de aranarak ağlıyorsa bu tutusla sakinleştirmeyi deneyin. Yine de sakinlesmezse emzirin tabi, böyle böyle geçecek bu zamanlar.

Yok sakinleşmiyor maalesef. Gazı midede değil agzından kolay çıkarıyor gazını alttan çıkaramıyor samırım. Aslında normalde 2 saat ve üstü uyuyordu ben uyanıdıp emziriyordum iki gündür huzursuz oldugu için sık uyanıyor uyanınca da emmek istiyor kaka yapıyor ve uyurken emmek istiyor.sık emdiği için göğüslerim tam dolmuyor bu sefer doymuyor mu acaba diye düşünüyorum

Alintiladiginiz kiminse Benim ikinci oglum yok. 10 günlük bebege kucaga alismasin demissiniz gerisini okumaya gerek yok. Ha bu arada 2 yasinda olsa da kucaga alisabilir onda da bir problem yok.
Kucaga alışmasın demedim ki? Anne de zaten bebeğim kucaga alışacak vs diyerek açmamış konuyu. Sürekli emmek istediğinden bahsetmiş. Kadın saatlerce memesinde emmek isteyen,emdiği halde doymamış gibi hala aranan bebekle yorulmuş ve süt üretimi yavaşlamış. Ben bebek doyunca emzirmeyi bırakmasını kendisinin de dinlenmesi gerektiği için söyledim. Kucaga alışmasin diye değil. Lütfen dikkatli okuyunuz

Memede uyudugundanmemeden ayırıyorm ama kucagımda duruyor her zaman yerine koymuyorum kucagımda birlikte uyuyoruz ç bazen öyle yapıyorum ama korkuyorum dönersem de kucagımdan düşerse diye

Memede uyudugundanmemeden ayırıyorm ama kucagımda duruyor her zaman yerine koymuyorum kucagımda birlikte uyuyoruz ç bazen öyle yapıyorum ama korkuyorum dönersem de kucagımdan düşerse diye
Şimdi kucağınızda uyutmayın, riskli siz de uyursunuz bebeğiniz düşer vs derim ama yine taşlar,duyar kasarlar. 10 günlük bebeği kucağında tutma dediiiii aaaaa ne kötü diyerekten😅

Konunuzu gereksiz detaylarla meşgul ettim kusura bakma güzel anne🌸
Gaz problemi olduğunu anlamışsınız sanırım. Nasıl oldu daha iyi mi bebiş,rahatladı mı biraz

Evet ben dedim çünkü beğenmedim atma sebebiniz doydugunda kucağında tutma dememdi. Üzgünüm ama haksızsınız,keşke bu kadar edebiyat yerine yanlış anlamışım diyebilseydiniz . Kağıtta yazılanlar gibi olmuyor tecrübe ettigimizde. Güvenli bağlanma denilen şey anne,bebek ne kadar isterse o kadar saat emzirsin değil onu da yanlış anlamışsınız. 2 saatte bir kez doyana kadar emzirip,gazını çıkarıp uyumasını sağlamak gerekiyor.
(Doyunca memeden ayırıp,uyutup yerine yatırın dediğim için begenmedim attınız,tekrar hatırlatayım)
Begenmedim almak neden bu kadar gucunuze gitti yahu? Ben hala kendi yazdigim seyi dogru oldugunu biliyorum, her uzman her doktor vs farkli goruste olabilir bu konuda. Ben de karsit fikri begenmeyebilirim. Bana edebiyat yapiyor derken kendinizin sayfa boyunca gilgamis yazmaniz 🤦🏼‍♀️

Her neyse, ben tuttum memede, siz tutmayin. Kurali yok bu isin, isteyen istedigini yapsin

WOMAN WOMAN Mavi inci Mavi inci @Cevizlipeynir neden begenmedim attınız ki ? Şimdi kesin yeni doğmuş bebek göğüsten mı ayrılır vs diyeceksiniz de ben kucağa alışmasın diye demedim,konuda onunla alakalı değil(boşa duyar kasmayın) Annenin dinlenmesi lazım. Bebek doyunca ve goguste uyuyunca yerine yatırmak en güzeli. Ne yapsın,sabaha kadar emzirirsin mı?
Söyledikleriniz bir haftalık bebek için geçerli olmadığı için olabilir mi? Tabi ki yeni doğmuş bebek memede uyur onun için en güvenli yer orası şuan.

Şimdi kucağınızda uyutmayın, riskli siz de uyursunuz bebeğiniz düşer vs derim ama yine taşlar,duyar kasarlar. 10 günlük bebeği kucağında tutma dediiiii aaaaa ne kötü diyerekten😅
Bos yere cevirmeye calismayin Ilk lafinizi, ne kadar uzattiniz hakkaten. Istediginizi yazabilirsiniz ya da dislike atabilirsiniz. Size cevap vermeyecegim, kalin saglicakla

Begenmedim almak neden bu kadar gucunuze gitti yahu? Ben hala kendi yazdigim seyi dogru oldugunu biliyorum, her uzman her doktor vs farkli goruste olabilir bu konuda. Ben de karsit fikri begenmeyebilirim. Bana edebiyat yapiyor derken kendinizin sayfa boyunca gilgamis yazmaniz 🤦🏼‍♀️

Her neyse, ben tuttum memede, siz tutmayin. Kurali yok bu isin, isteyen istedigini yapsin
Mevzu memede tutmak değil ki ? Su an bebeğim mememde yazıyorum mesela. Neyse siz anlamak istediğiniz gibi anlayın.

Bos yere cevirmeye calismayin Ilk lafinizi, ne kadar uzattiniz hakkaten. Istediginizi yazabilirsiniz ya da dislike atabilirsiniz. Size cevap vermeyecegim, kalin saglicakla
Bir şey çevirdiğim yok. Kucaga alışmasın diye bir cümlem var ise buyurun hodri meydan. Pardon bana cevap vermeyeceksiniz,çünkü cevabınız yok. Ben dört çocuğumu da kucagimda ne emeklerle büyüttüm,hala 14 aylık bebeğim kucagimda emziriyorum. Tabi burada yargı dağıtmak bedava

Herkes tabi ki dilediğini yazar fakat ben yazdığımı anlamak istediği gibi anlayıp,beğenmedim atanlara yanlış insana begenmedim attıklarını,o niyetle yazmadıgımı anlatmak istedim,anlayana..

Biliyorum düşer diye korkuyorum uyumadıgımda sorun yok kucagımda uyumasının bende uyuyakalırsam o zaman korkuyorum düşer diye şimdi uyuyor zor da olsa uyudu

Söyledikleriniz bir haftalık bebek için geçerli olmadığı için olabilir mi? Tabi ki yeni doğmuş bebek memede uyur onun için en güvenli yer orası şuan.
Fazlaca 1 haftalık bebeğim oldu. Memede uyur diye bir şey söz konusu değil. Konuyu açan anne bebeğim doymuyor mu? Sütüm yok mu diyerek açmış. Bende konuya istinaden,sürekli emmek istemesi aç olmasından ötürü değil başka bir sorunu vardır. Emzirip,doyunca ayırıp uyutun ki dinlenip sütünüz gelsin dedim. Kucaga alıştırma demedim ki neyin yargısı bu

Biliyorum düşer diye korkuyorum uyumadıgımda sorun yok kucagımda uyumasının bende uyuyakalırsam o zaman korkuyorum düşer diye şimdi uyuyor zor da olsa uyudu
Geceleri ne yanınızda ne de kucağınızda uyutmayın lütfen. Çok riskli,sizde dalıp uyursanız yere düşebilir,üzerine,eline dönüp ağırlığınızı verebilirsiniz. Gündüz istediğiniz kadar yanınızda,kucaginizda tutun tabi,koklayın bol bol

Fazlaca 1 haftalık bebeğim oldu. Memede uyur diye bir şey söz konusu değil. Konuyu açan anne bebeğim doymuyor mu? Sütüm yok mu diyerek açmış. Bende konuya istinaden,sürekli emmek istemesi aç olmasından ötürü değil başka bir sorunu vardır. Emzirip,doyunca ayırıp uyutun ki dinlenip sütünüz gelsin dedim. Kucaga alıştırma demedim ki neyin yargısı bu
Siz yazılanları ve yazdıklarınızı bir okuyun isterseniz. Konu sahibi uyumak için emiyor yazmış. Sizde muhtemelen göğüsünüzde uyuyor yazmışsınız. Aaa bak demek ki meme de uyur diye bir şey söz konusuymuş. Ben de bunun bir haftalık bebek için gayet normal olduğunu söylüyorum. Beğenmeme sebebim bu. Beğenilmeme takıntınız bittiyse konuyu rahat bırakın da boşuna meşgul etmeyin.

X