Gece uyuması en güzel avantaj. Elbette diş zamanı, aşı zamanı veya bişeyler öğrendiği zaman, oyun gibi, yürüme emekleme gibi vs gece kalkıp pekiştirme yapacaklarını biliyorum. Ben daha oraya gelmeden bol bol kalkıyorum. Hep derim; kolik olmadığı sürece en güzel dönem yeni doğan dönemi. O 1 - 2 aylık bebeklik en rahat dönem bana kalırsa. Hatta 3 ayı da ekleyebilirim. Koyduğun yerde uyur. Kucağında taşısan bile 3 kg civarı minicik bişey. Yolculuk için bile en güzel dönem sanki. Ay veya yıl ilerledikçe zorlaşıyor gibi geliyor bana. Yani sendromları bi kenara, çokça enerji isteyen bişi çocuk yetiştirmek. Yürümesi, konuşması, kilosu, zeka gelişimi iyi olsun istiyorsan hep odak noktan olmalı. Beslenmeler için park güzel bir seçim. Gerçekten her çocuk farklı. Bakalım biz ne yapacağız. Bazen iştahlı başlıyor bebekler bi bakıyorsun 2 ay sonra huyu değişiyor yememeye başlıyor. Ben emmeyip aylar sonra meme isteyen bebeğin hikayesini bile okudum burda. Çok enteresanlar gerçekten. Ama ne güzel sütünüz yetiyormuş. Benim artık yetmiyor. Yani yettirmem için çok çaba sarfetmem lazım. Gerçekten gece gündüz sağım yapıp, sadece süt yapıcı gıda ve takviyeleri almam gerekiyor. Şu an sadece solgar maya tablet alıyorum. Onda da olur da gece az kalkarsa memede biriken sür kanallarını tıkıyor. Son zamanlar da sık sık oldu bu. Yani süt memede kitle yapacak kadar çok ama onu doyuracak kadar çok değil. Keşke olsa. Onun dışında sağım makinesi zaten bozuldu ve bebek kadar çekim yapamıyor. Oğlum da yavaş yavaş sanırım biberona doğru gidiyor. Üzülüyorum da ama gerçekten sütümün çoğalması haftalar alacak. Çünkü şimdi bile 1 kerede neredeyse 150ml içiyor. Dr 200’de içer dedi ama vermedim o kadar. Neyse kısmet diyelim. 6 ay non-stop emzirdim. Şimdi 7.aya yaklaşıyorum. Dilerim o beni yanıltır da ek gıdayı tam oturturuz, sonra sadece memeden süt alır
büyüyorlar ve tekrar o en küçük bebek olmayacaklar
bu yüzden emzirmek bir anne için hep çok büyülü bir an.. Sağlıkla büyütün yavrunuzu
hemen atlatsın bu diş sancılarını da inşallah minik kuzu