• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sütüm mü yetmiyor??

mhtp

tutun bana annemm
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
3.586
24
116
Konya
doğum yapalı yaklaşık 20 gün oldu..bebeğimle yapışık ikiz gibiyiz..aralıksız emmek istiyor...acaba sütüm mü yetmiyor bilmiyorum...6- 7 defa altını pisletiyor..bu doyduğu anlamına geliyor diye düşünüyorum ama nie sürekli emmek istiyor..memede uyuyor yatırıyorum kısa süre sonra ağlayıp meme istiyor..bazen iyice abartıyor mama veriyorum o zaman doyuyor..offf ne yapmalıyım..
kayınvaldemle annemde süt yetmiyor galiba falan diyolar ..geçen gün patladım artık bağırıp çağırdım..sinirim bozulup sütüm hepten kaçacak ..:(((

doğum yapalı yaklaşık 20 gün oldu..bebeğimle yapışık ikiz gibiyiz..aralıksız emmek istiyor...acaba sütüm mü yetmiyor bilmiyorum...6- 7 defa altını pisletiyor..bu doyduğu anlamına geliyor diye düşünüyorum ama nie sürekli emmek istiyor..memede uyuyor yatırıyorum kısa süre sonra ağlayıp meme istiyor..bazen iyice abartıyor mama veriyorum o zaman doyuyor..offf ne yapmalıyım..
kayınvaldemle annemde süt yetmiyor galiba falan diyolar ..geçen gün patladım artık bağırıp çağırdım..sinirim bozulup sütüm hepten kaçacak ..:(((

canım aynen beni ve kızımı anlatıyorsun..sabah oturup akşam emzirmekten kalkıyordum..ama yetmiyor dedeiler hep bana da..o gazından böyle yapıyordur..sen emzirmeye devam et..pek mama da verme..40kından sonra değişecek göreceksin.ben om-x şurup verdim ve milupa rezene..şimdi 3 buçuk aylığız..sadece acıkınca emiyor ama yine de memede uyuyor..kolaylıklar diliyorumm..

canım aynen beni ve kızımı anlatıyorsun..sabah oturup akşam emzirmekten kalkıyordum..ama yetmiyor dedeiler hep bana da..o gazından böyle yapıyordur..sen emzirmeye devam et..pek mama da verme..40kından sonra değişecek göreceksin.ben om-x şurup verdim ve milupa rezene..şimdi 3 buçuk aylığız..sadece acıkınca emiyor ama yine de memede uyuyor..kolaylıklar diliyorumm..

memede uyumak hosuna gıdıyordur doymayaan çocuk aglar sureklı emzır emzır sonra benım gıbı yanına yatmaya alışık sişko bır bebegın olur 70 gunluk benım kızım ben yanında yatınca bı güzel uyuyokı tam 17 45 ten berı 10 ar dakka arayla emzırıyorum uyuyalı yarım saat oldu ıstedıkçe emzır her emzırmeden snr 1 bardak su iç sutlerın tasar
sakın mama verme süt olayı psıkolojıktır emzırcem sutum olcak de sevgıyle ver bebısıne güle güle büyüt
şakkıdı
yanıs alıntı yapmışım mhtp sana bu yazdıklarım

bebek günde 3-4 defa kaka yaparsa ve kilo alımı normalse sütün yetiyor demektir.banada acaba doymuyor mu dedi annem ve kayınvalidem.çıldırıcaktım,bu lafı duymak istemiyordum bi daha.insanın psikolojisini bozuyorlar.bebeğim 4 aylık ve sadece anne sütüyle besledim.başkalarını dinleseydim çoktan mama verfmiştim.hala kayınvalidem telefonda sütün yetiyormu var mı diye soruyor,uyuz oluyorum yaaa...

offf mehtap yaa beni anlatiyorsun sanki.ben de artik geceleri mama veriyorum.mama verince guzelce doyup rahat uyuyor.meme verince yarim saatte bir kalkiyor.onun icin gunduzleri meme veriyorum.geceleri mama.ama bebegim memeyi daha cok seviyor.ben de cildirmak uzereyimmmm

ne güzel işte emziriyorsunuz arkadaşlar bende emsin diye gözüne bakıyorum en az 4 saatte bir emiyor o da tek göğüs ve 5 dk,bu da bana sıkıntı malesef süt kanallarım tıkanmış çaresizim bu durum çok kötü... emziren annelere imreniyorum bugünüm ağlamakla geçti,neden emmiyorki....Çok üzgünüm çoook

mht aynen banada herkes süutün yetmiyo diyolardı aşıya gidene kadar stres altyındaydım şükür kilo alımı iyiydiydide rahatladım sonrada sütüm daha da rahat arttı sen başkalarının sözlerine bakma banada her gelen bişi dedi aç bebek yok rızkı az düşünsene moral vercekleri,ne üstüme geldiler hep şükür allahıma yarın kırkımız çıkıyo ve o dediğin çok sık emmeside geçti canım bir kaç hafta daha sabret düzene girer okadar sık emmez

cnm ne kadar emdiğine dikkat et.belki doymadan uyuya kalıyodur.birde gazını çıkarmadan yatırıncada uyanıyor bebekler.benimkide 2 aylık olacak.hala memede uyuyor.gazını çıkaramadığım içinde uyanıyor.cnm sütünü göğüslerinden anlayabilirsin.iri ve taş gibiyse doludur.ama sönük gibiyse az olabilir.ama yinede yetmiyor anlamına gelmez.pozitif düşün. bol sıvı al.marul dereotu ayran gibi şeyler tüket.

Kızım şimdi 3 aylık.. 3saat emzirdiğimi bilirim. Meğerse yetmiyormuş sütüm. 3700 doğan kızım 3500 dü 1 aylıkken. Ayrıca 6-7 kez kakasını da yapıyordu. Biraz fazla uyuyordu. Mamaya başlattı dr 1 aylık olunca. Şimdi normale döndü ama biberon yüzünden 10 gündür emmiyo. Sağsamda sütüm gelmiyo. Aman arkadaşım dikkat et. Gelişimi geri kalmasın benim bebeğim gibi. Günde 1-2 kez mama takviyesi yapabilirsin. Doktoruna danış bir istersen. Ve mama takviyesi yaparsan kesinlikle kaşıkla besle...

Benim bebegim de ayni seninki gibiydi ve bana da "acaba sutun yetmiyor mu" diyenler coktu ne yazik ki....Emzirirdim, yerine yatirdigim anda aranmaya baslardi ve devamli aglardi. 3 haftanin sonunda dra gittigimde 800 gr almis oldugunu gorduk, yani sutum yetmis de artmis bile.Sen sakin canini sikma bol bol emzir, sutun az diyenlere de sakin kulak asma.Zamani gelince dr kontroilunde kesin sonucu gorursun, eger mama vereceksen de gercekten de kilo almadiysa drunun tavsiyesi uzerine verirsin.
Merak etme, kirki cikince daha cok duzene girer,
Kendine ve bebisine iyi bak....

daha 20 gün olmuş doğum yapalı süt zaten yeni yeni çoğalıyordur
hemen neden sütüm yetmiyor diye telaşlanıyorsun birkere baştan sütüm yetmiyor
fikrine kapılma ona inanırsan süt gerçekten yetmemeye başlıyor
henüz çok ufak sürekli emmesi kadar doğal bişey yok mamada verme boşuna
doktor kilosu düşük mama takviyesi yapın demeden mama verme bence
bırak emsin o emdikçe senin sütün artıcak ve hemen etrafından sütün yetmiyor
diyen anneni ve kayınvalideni uzaklaştır ben kızımı annem ve kaynanamın sütün yetrmiyor
deyip durmaları yüzünden sadece 4 ay emzirebildim çok hata yaptım emzirmeyle ilgili
çok pişmanım

Back