Sütüm yetmiyor mudur ?

Kızım bir haftalık şuan. Sütüm yetmiyor galiba ya da bebeğim çok obur sürekli emiyor saat başı ya da saatlerin arası açıksa çok uzun emiyor yarım saat 1 saat bazen daha fazla uyumak için emiyor her uyandığında emmek istiyor her istediğinde ve ağladıgında veriyorum ama göğüslerim yumuşak süt kalmadı galiba emiyor emiyor gelmiyor galiba bırakıp ağlamaya başlıyor diğer memeye geçiyorum mecbur meme dolması için zaman geçmiyor arada gene istiyor uyanıp bez sayısı iyi çişli kakalı 5-6-7 bez alıyorum sütüm mü az yoksa sürekli emdiği için mi kalmıyor acaba
Herşey normal, bebekler memede uyur uyanır. Emer uyur. 40 i çıkana kadar 2 saati geçirmeyin.
Ne kadar emerse o kadar süt artar. Zaten kucağınizda kokusu, teni sütünüzü artırır.

İlk 2 ay yağ dokusu vücut ısısını korumak için yeterli değil. Kendinizden bir kat fazla giydirin. Banyodan sonra usutmus olması ihtimali yüksek evet.
O gün aşırı sıcaktı o yüzden haberlerde de gösterdiler ya en sıcak gün vs diye o gündü vücudu çok sıcaktı bilemedim artık üşüttü mü gazı mı var şimdi sakinleşti uyuyor

Herşey normal, bebekler memede uyur uyanır. Emer uyur. 40 i çıkana kadar 2 saati geçirmeyin.
Ne kadar emerse o kadar süt artar. Zaten kucağınizda kokusu, teni sütünüzü artırır.
Evet normal de ara vermeden emdiği için göğüslerim tam boşalıyo emince süt geliyor mu bilmiyorum doymuyo ondan mı geri uyanıyor gazdan mı başka bişey mi anlayamıyorum ki ama ilk başta lık lık ses geliyor emerken sonra boş meme mi emiyor ondan mı sık uyanıyor acaba diyorum annem mama verelim doymuyor demekki diyo

Kızım bir haftalık şuan. Sütüm yetmiyor galiba ya da bebeğim çok obur sürekli emiyor saat başı ya da saatlerin arası açıksa çok uzun emiyor yarım saat 1 saat bazen daha fazla uyumak için emiyor her uyandığında emmek istiyor her istediğinde ve ağladıgında veriyorum ama göğüslerim yumuşak süt kalmadı galiba emiyor emiyor gelmiyor galiba bırakıp ağlamaya başlıyor diğer memeye geçiyorum mecbur meme dolması için zaman geçmiyor arada gene istiyor uyanıp bez sayısı iyi çişli kakalı 5-6-7 bez alıyorum sütüm mü az yoksa sürekli emdiği için mi kalmıyor acaba
bence gayet normal ilk başlarda böyle kaygı oluyor bol su iç stresten uzak dur sağlıkla büyüt bebeğini 💞

sürekli kaka yapıyor karnı mı ağrıyor acaba
Sürekli kaka yapması normal, benim oğlum da günde 8-9 kez yapardı.
Elini kolunu çok oynatıyorsa da uyurken uyanır, o yüzden eskiler kundak yaparmış. Annem de benim çocuklara bebekken battaniye ile bağlamadan sarardı, bilmiyorum sıcak bir şehirde misiniz müslin örtüler var, elini kolunu sarabilirsiniz.

Evet öyle olabilir de ilk 5-6 gün emiyordu yatagına ya da koltuga koyunca uyuyordu mışıl mışıl uzunca zorla uyandırıp emziriyordum iki gündür koyunca uyanıyor ve saat başı emmek istiyor ve sık sık kaka yapıyor sürekli emince memeler boşalınca da yetmiyor mu sütüm diye düşünmeye başladım sık kaka yaptığı için sık acıkıyor belki de ya da karnı mı ağrıyor anlamadım ki
5.gün sağlık ocağına götürdüğünüz de kilosunu doğum kilosuyla karşılaştırdınız mı

Evet normal de ara vermeden emdiği için göğüslerim tam boşalıyo emince süt geliyor mu bilmiyorum doymuyo ondan mı geri uyanıyor gazdan mı başka bişey mi anlayamıyorum ki ama ilk başta lık lık ses geliyor emerken sonra boş meme mi emiyor ondan mı sık uyanıyor acaba diyorum annem mama verelim doymuyor demekki diyo
Hayır hayır, yaptığı normal. Çiş kaka yapıyorsa doyuyordur. Emzirme danışmanları memeleri depo olarak değil sürekli üretim yapan fabrika olarak düşünün diyorlar

Bebeğin emerken sakinleşmesi gerekir. Emerken öfkeli, bırakıp bırakıp tekrar aranan, bacakları sürekli hareket halinde bebek gazlidir. Emme bağırsak hareketliliğini artırdığı için bebek beslenirken iki kat sancı çekiyor malesef. Kafada mukustan bahsettiğiniz konunuzu da gördüm. Mukusun eşlik ettiği huzursuzluk, uyku problemi, sürekli emme isteği, gaz inek sütü alerjisini düşündürdü bana. Size tavsiyem süt ve süt ürünlerini 2 haftalığına kesip bebeğinizi gozlemleyin. Gerçekten alerji ise bebek perhizle beraber belirgin ölçüde rahatlar. Tabi ki yenidogan olduğu için gazın bir kısmı normal.
Dediğiniz gibi gazı varmış ama çıkaramıyoruz masaj yaptım biraz bacak hareketi de yaptırdım ama çok fazla agladı bıraktım gazı da çıkmadı uyuyamıyor 1 saattir emiyor huzursuz oldugu için agızdan gaz çıkarıyor da alttan çıkaramıyor

Gazı varmış ama çıkaramıyoruz agızdan çıkıyor ama alttan çıkmıyor zor uyuyo o yüzden uzun emiyo kıvranıyor emerken
Aramıza hoşgeldin 😁😁 Bizimki de aşşırı aşşırı gazlı bir bebek. Damlalar şuruplar işe yaramadı bizde. Masaj yaparak çıkarıyoruz bazen. Bazen napsak da çıkmıyor saatler de sürse kendisi çıkarıyor zaman geçtikçe bağırsakları gelişip bu problem de ortadan kalkacak inşallah. Rabbim kalıcı sıkıntı vermesin bunlar gelip geçici

Dediğiniz gibi gazı varmış ama çıkaramıyoruz masaj yaptım biraz bacak hareketi de yaptırdım ama çok fazla agladı bıraktım gazı da çıkmadı uyuyamıyor 1 saattir emiyor huzursuz oldugu için agızdan gaz çıkarıyor da alttan çıkaramıyor
Ayaklarına sürekli çorap giydirin. 3-4 saatte bir acı elma yağı sürün ayaklarının altına. Karnına da her bez açmada zeytinyağı sürün, aşağıdaki videoda anlatıldığı gibi bebeğin izin verdiği kadar bastırarak masaj yapın bir kaç dakika. Bebeği giydirin omzunuza yüzükoyun koyup ayaklarının altından bastırarak tuvalet pozisyonuna gelmesini sağlayın ve yaylanin olduğunuz yerde. Bu şekilde gazın makata ilerlemesi hızlanır. Bir de yeni beslenmedigi zamanlarda dizinize yüzükoyun yatırın bacaklarınız karnına baskı yapacak şekilde, dizlerinizi indirip kaldırın beline pat pat vurarak.

Emzirme sıklığı da gaz konusunda sizi kısır döngüye sokuyor malesef. Bebeği ne kadar sık emzirirseniz o kadar gazı olacak, gazlandikca sakinleşmek için daha çok emmek isteyecek. Emzirme aralığını 1 saat yapip cisli bez sayın. Sayi normalse 2 saate çıkarın zamanla. Aşağıdaki videoda sancidan ağlayan bebegi sakinlestirme tutuşu gösteriliyor. Bebeğinizi yakın zamanda emzirmenize rağmen yine de aranarak ağlıyorsa bu tutusla sakinleştirmeyi deneyin. Yine de sakinlesmezse emzirin tabi, böyle böyle geçecek bu zamanlar.

Göğsümüzde fazla uzun tutmayın. Muhtemelen göğsünüzde uyuyor. Doydugundan emin olunca göğüsten çekin,uyutun

Göğsümüzde fazla uzun tutmayın. Muhtemelen göğsünüzde uyuyor. Doydugundan emin olunca göğüsten çekin,uyutun
WOMAN WOMAN Mavi inci Mavi inci C Cevizlipeynir neden begenmedim attınız ki ? Şimdi kesin yeni doğmuş bebek göğüsten mı ayrılır vs diyeceksiniz de ben kucağa alışmasın diye demedim,konuda onunla alakalı değil(boşa duyar kasmayın) Annenin dinlenmesi lazım. Bebek doyunca ve goguste uyuyunca yerine yatırmak en güzeli. Ne yapsın,sabaha kadar emzirirsin mı?

Huzursuzluk uyumama gibi durumu varsa sütünüz gelse bile vitamin değeri bazen düşük olabiliyor yeni doğan bebekler devamlı emmek ister ama dediğiniz süre uzun yani bir saat emmek istemesi normal değil doymuyor büyük ihtimalle çocuk dokturunuza bir danışın bence

WOMAN WOMAN Mavi inci Mavi inci C Cevizlipeynir neden begenmedim attınız ki ? Şimdi kesin yeni doğmuş bebek göğüsten mı ayrılır vs diyeceksiniz de ben kucağa alışmasın diye demedim,konuda onunla alakalı değil(boşa duyar kasmayın) Annenin dinlenmesi lazım. Bebek doyunca ve goguste uyuyunca yerine yatırmak en güzeli. Ne yapsın,sabaha kadar emzirirsin mı?
Bebek 3-4 aylik olsa dedigin dogruydu ama 1 haftalik, dogdugunun farkinda bile degil. 4. Ve son trimesterde, dolayisiyla annesiyle bagini tam koparmadi henuz. Yoksa kendi adima duyar kasmak gibi bir niyetim yok

Bebek 3-4 aylik olsa dedigin dogruydu ama 1 haftalik, dogdugunun farkinda bile degil. 4. Ve son trimesterde, dolayisiyla annesiyle bagini tam koparmadi henuz. Yoksa kendi adima duyar kasmak gibi bir niyetim yok
Anne robot değil ama. Saatlerce kucağında karni tok ama başka bir sıkıntısı yüzünden tek bildiği refleks olan emmeyi isteyen bebegini saatlerce emziremez. Sıkıntısı ne ise ona yönelip,sorunu çözüp bebeğini uyutup kendisinin de dinlenmesi lazım. Ben kucağına alıştırma demedim zaten farkındaysanız,annenin sorunu da kucağa alışır vs değil. Bence siz olayı yanlış anlamışsınız ya da çocuklarınız büyüdüğü için unutmuş olabilirsiniz. 14 aylık,3 ,6,10 yaşında çocuklarım var. Bilgiler güncel

Anne robot değil ama. Saatlerce kucağında karni tok ama başka bir sıkıntısı yüzünden tek bildiği refleks olan emmeyi isteyen bebegini saatlerce emziremez. Sıkıntısı ne ise ona yönelip,sorunu çözüp bebeğini uyutup kendisinin de dinlenmesi lazım. Ben kucağına alıştırma demedim zaten farkındaysanız,annenin sorunu da kucağa alışır vs değil. Bence siz olayı yanlış anlamışsınız ya da çocuklarınız büyüdüğü için unutmuş olabilirsiniz. 14 aylık,3 ,6,10 yaşında çocuklarım var. Bilgiler güncel
Kimse kucaga alismak demedi, onu sen dedin zaten 😂 ilk 3 ayda anne bir miktar robota bagliyor, bu da guvenli baglanma icin gerekli ve normal zaten. Mevzu asla kucak ve kucaga alisma degildi.

Kendi cocuklarim buyudu ama etrafimda insanlar uremeye devam ediyor, biz de okumaha ve ogrenmeye 🤓

X