Onlara göre kendileri ana ben danayım, afedersiniz yani. Ben keyfimden böyleyim gibi konuşuyorlar. Ben de isterim göğsüm yara olmasın, bol sütüm olsun ama yok yok... Çabalıyorum ve çabalayacağım ama inanın bunlar elimde olan şeyler değil. Hamileyken bunları yaşayacağımı düşünmezdim. Oğlumu çok sevsem bile bazen tükeniyorum. Ama yine de pes etmiyorum.emzirmekle vs annelik olmuyor canım sütü gelip bebeği emmeyen insanlarda var ben sadece 2.5 ay emmişim çok şükür sürekli hasta falan olmam kardeşim 2 yaşına kadar emdi sürekli hasta sen kendi psikolojini düzelt önce senin stresin bebeğine geçiyodur saçma sapan insanlara da kulağını kapat lütfen çok biliyolar kendileri o yüzden herkes muhteşem anne maşallah
2 saatte bir sağdım. Bir gıdım bir gıdım geliyor süt. Moralim bozuluyor. Millet 60 ccye üzülüyor, ben yalvarıyorum dua ediyorum bari o kadar çıksın diye. Oğlum memeyi hiç almak istemiyor sinirleniyor çırpınıyor. O an moralim alt üst oluyor.
Öncelikle rahat ol ve o düşünceleri kafandan at gitsinEmzirme danışmanı ile görüştüm. Dediklerini yapmaya çalıştım ama oğlum resmen savaş verdi. Çırpındı emmemek için. Moralim bozuldu. Emzirmeyince anne değilmişim gibi hissediyorum.
her laf söyleyeni dinleyeceksek ohooo takmayın bunlara bazen herşey elimizde olmuyo maalesefOnlara göre kendileri ana ben danayım, afedersiniz yani. Ben keyfimden böyleyim gibi konuşuyorlar. Ben de isterim göğsüm yara olmasın, bol sütüm olsun ama yok yok... Çabalıyorum ve çabalayacağım ama inanın bunlar elimde olan şeyler değil. Hamileyken bunları yaşayacağımı düşünmezdim. Oğlumu çok sevsem bile bazen tükeniyorum. Ama yine de pes etmiyorum.
Rabbim yardımcın olsun bende yeni anne sayılırım bazen oluyor ama bu kötü düşüncelerin beni ele geçirmesine izin vermiyorum sende izin verme kimseyle kıyaslama kendini kimseyi konuşturma anneliğin hakkında bebeğinin mükemmel anneye değil sana ihtiyacı var unutma !Allah sizden razı olsun. Eşim sağolsun beni çok destekliyor. Ben kendimi kaybedince hep moral veriyor. Ama bazen o da sabredemiyor benim bu hallerime.
Bebeğimin yüzüne bakınca ben bu bebeğin annesiyim diyorum mutlu oluyorum ama daha sonra emziremediğim için ağlamaya başlıyorum. İyileşmek için sürekli dua ediyorum elimden gelen her şeyi yapıyorum.
Bunlara takıp da o kötü ve cahil insanları mutlu etmeyin. Elinizde değil biliyorum ama milleti duymamaya çalışın. Bol bol ten teması yapın bebeğinizle.Çünkü anlamıyorlar. Anlamak istemiyorlar.
Ben de anneyim. Ben neden emzirmek istemeyeyim, niye çok sütüm olmasını istemeyeyim, neden depresyona gireyim??? Ben sanki keyfimden yapıyormuşum gibi konuşuyorlar. Olmayınca mabud neylesin mahmut gibi bir söz var. Benimki o dava. Uğraşıyorum ve uğraşmaya devam edeceğim ama bunlar elimde değil. Sütü bol olana, yarası olmayana konuşmak kolay tabi. Ama ne çektiğimi ben biliyorum.
İnsanlar kötülüklerini kusmak için çok çabalıyor malesef...
İşte bak kendi dönüm noktanı oluşturdun bile, bundan sonrası hep mutluluk misler gibi, anın tadını çıkar, unutma ki bir daha bebeğin bu yaşlarda olmayacakHepinize çok teşekkür ederim Allah sizlerden razı olsun.
Son mesajımdan sonra oğlumun acıktığını fark ettim. Emzireceğim dedim. Kucağıma aldım sakince mememe yaklaştırdım. İstemedi. Bağırdı. Sonra şarkı söyledim, biraz salladım. Kafasını göğsüme tuttum ve bir anda emmeye başladı. Çok şükür emdi. Yarım saat tuttu. Sonra uyuyarak memeyi bıraktı. Biraz zaman geçince yine acıktı ve meme verdim. Bu defa hemen aldı. Daha fazla emdi.
Rabbime şükürler olsun. Çok mutlu oldum. Mışıl mışıl uyudu. Sizin mesajlarınızla kendimi sakinleştirerek göğsümü verdim. 2 kere emzirmek beni çok mutlu etti. Allah hepinizden razı olsun. İnşallah böyle devam eder.
Çünkü anlamıyorlar. Anlamak istemiyorlar.
Ben de anneyim. Ben neden emzirmek istemeyeyim, niye çok sütüm olmasını istemeyeyim, neden depresyona gireyim??? Ben sanki keyfimden yapıyormuşum gibi konuşuyorlar. Olmayınca mabud neylesin mahmut gibi bir söz var. Benimki o dava. Uğraşıyorum ve uğraşmaya devam edeceğim ama bunlar elimde değil. Sütü bol olana, yarası olmayana konuşmak kolay tabi. Ama ne çektiğimi ben biliyorum.
İnsanlar kötülüklerini kusmak için çok çabalıyor malesef...
Kızlar düşündüm de niye kafama takıyorum ki... Anne sütüyle beslenen de büyüyor, hasta oluyor, zeki oluyor; mamayla beslenen de büyüyor, hasta oluyor, zeki oluyor... Niye mama veriyorum diye oğlumu da kendimi de üzeyim ki. Sonuçta anne sütü olana laf söylemesi çok kolay. Çok çabalıyorum ama emerse emer emmezse mama veririm. Mama veriyorum diye vicdan azabı çekmeme gerek yok. Bir akrabam söyledi, bir tanıdığı doğum yapmış ve agır bir lohusa depresyonu yaşamış. Hiç sütü gelmemiş. Kendinin eşi doktor olduğu halde mama vermişler. Şimdi çocuk 5 yaşında inanılmaz zeki ve kolay kolay hasta olmaz dedi. Niye canını sıkıyorsun yoksa sütün tamamen biter dedi. Belki kafana takmazsan sütün de artar dedi. Onu duyunca valla artık kafama takmayacağım dedim. Anne sütü çok faydalı evet ama olmayan ne yapsın? Memesi alınan anneler ne yapsın? İlaç kullanan anneler ne yapsın? Onların çocuğu mama aldı diye gerizekalı mı, hasta çocuklar mı, hiç büyümüyorlar mı... Sadece biz çok abartıp kendi canımızı sıkıyoruz ve sütümüz tamamen kesiliyor.
Aslında ben gebe okuluna da gittim. Ama hiç gerekli bilgilerini vermediklerini fark ettim. Süt olmayınca süt olsun diye neler yapmalıyız kimse anlatmadı. Annelik eğitimi malesef verilemiyor. Biz de anca canımızı sıkıp sütsüz kalıyoruz...
Ahh canım benim mesajların beni çok mutlu etti. Beni anladığın için çok teşekkür ederimBende bunu anlatmaya calismistim ki bu yazını gördüm. Bencede takma.kafana suan dogan cocuklarin kordon varya hani göbek kordonu onun icinde 118 tane zehirle doguyorlar yani zannetme biz yeni nesilin sütü mucize falan degilanne sütünden daha iyi mamalar var neredeyse bence.
Doğum yaptığım günden beri hergün mercimekli bulgur pilavı yiyorumYa benim emzirmekle ilgili tecrübem yok aslında ama bulgurun sütü arttırdığını duydum. Onu da bi dene istersen. Bikaç gün düzenli ye. İnşallah istediğin kadar sütün olur
Hadi yaDoğum yaptığım günden beri hergün mercimekli bulgur pilavı yiyorumyanında dereotu, marul ardından şeker şerbeti içiyorum, sonra kimyonlu rezene çayı içiyorum Valla kuzum bir tek kuş sütü içmedim süt yapsın diye Vermeyince mabut neylesin mahmut