Bebek Beslenmesi sütü bol olanlara bir sorum var

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

azyeb

rabbimin mucizesi beyzam
Kayıtlı Üye
19 Mart 2009
471
19
318
46
İstanbul
merhaba aklıma birşey takıldı.hamilelikte kullanılan demir ve vitamin haplarını dr doğumdan 3 ay sonrada kullanmaya devam edeceksin demişti ama ben kullanmadım.şimdi merak ediyorum o hapların süt yapımına bir katkısı olurmuydu diye..onun için sormak istedim sütü bol olanlara acaba bu hapları siz kullandınızmı...

benim sütüm çok şükür yeterli. hamilelikte demir hapını düzenli kullandım. ama hiç vitamin kullanmadım sütün onlarla ilgili olduğunu düşünmüyorum. bol bol sıvı al. bir arkadaşımdan duymuştum maden suyunun gazını çıkartıp günde 2-3 tane içince acayip süt yapıyomuş. denemeni tavsiye ederim.

Ben doğum sonrası vitamin kullanmadım 3 ay demir kullandım sütüm boldu maşşallah. Hapla alakası olduğunu düşünmüyorum, sütün salgısıyla alakalı o durum. Bol su iç.

ben ilk bebeğimdede ikinci bebeğimdede vitamin ve demir ilaçlarını kullanmayı unuttum.ama ilkinde sütüm çok boldu ,malesef ikinci bebeğimde az yetmiyor.ilaçların sütün çoğalmasına değilde sütün kalitesinin artmasına yardımcı olduğunu sanıyorum..

maden suyu içiyorum ama ara sıra birde böyle denemek lazım..

Ben doğum sonrası vitamin kullanmadım 3 ay demir kullandım sütüm boldu maşşallah. Hapla alakası olduğunu düşünmüyorum, sütün salgısıyla alakalı o durum. Bol su iç.

bol su içiyorum..süt yapan birçok şeyide tüketiyorum..

bencede ilaçların sütle alakası yok.sadece merak ettim acaba bu yüzden olabilirmi diye.gerçi sütüm şimdi iyi gibi ama kızım emmek istemiyor artık.sanırım bırakacak emmeyi bende sağıp vereceğim bundan sonrası için gittiği yere kadar artık..

Benımde 2 dogumumda sÜtÜm boldu sımdı ıdare edıyor bence yenılıp ıÇılenle alakası cok sevmedıgım yemek yıyınce zar zor azıcık yıorum agzımı saran yemek olunca sutum gayet ıyı bıde o zaman kaynam allahrazı olsun zorla yedırıyodu sımdı yalnızım ya yapan yok al ye dıye zorlayan yok zaten bugun 20 gun oldu dogum yapalı 2 kılo vermısım

bende dogumdan sonra hicbir vitamin kullanmamistim ama sutum boldu.fazlasiyla doyuyordu kizim.ve oyle sutum olsun falan diyede hic degisik bisey yememistim.siradan herzamanki gibi hatta az yiyordum yalnizlik ve yorgunluktan.ama su ve evde hazirlanmis taze meyve suyu cok icerim herzaman,tavsiye ederim..kiloda vermistim hic diyet yapmadan fazlasiyla hemde,benim icin.bence sutum olsun diye abartip yemek yiyenlerede genelde kilo olarak kaliyor onlar.

Ben hamileyken hiç vitamin almadım. Sadece folic asid onu da 5-6 ay gibi bıraktım sanırım.
Ama maşallah sütüm Sütaş inekleri kadardı. ınanılmaz yağlı bir yapısı vardı.
Sütün bol olmasını istiyorsan üç şeyi unutma. Bol bol uyu yada dinlen, bolca su iç ve moralini asla bozmalarına izin verme.
Kızımı sütten keseli 15 ay oldu hala süt geliyor.

bende hıc kullanmadım ne vıtamın ne demır hapı. sütüm şükür bebeğime fazla fazla yetiyor şu an.
demir hapını 3-5 tane anca almısımdır oda aklıma geldikce.
süte bi etkisi oldugunu sanmıyorum...

hamıleyken kullandım ama dogumdan sonra kullanmadım bence dogum şeklıylede alakası var sezeryan ooldum 2bebgıme kesınlıkle normal yada sancılarım gelsın oyle gıdecem sezeryan olurum ve dınlen gercekten cok önemlı esım haftada bır gece bakıyor bende dınlenıyorum sutum suan ıyı bunada sukur cunku sutum hıc yoktu 11gun boyunca bır damla sutum gecmedı bebgımın bogazından

aha ah sutum artsın ıdye nler neler yedım içtım yaptım bana kılo yaptı ama sut yapmadı sutumu saga saga cogalttım şimdi oğluma yetıyor kafana takma morel cok önemlı duzenlı beslen dıyecem ama benım gıb yalnızsan cok zor bazen 12 de kahvaltı yapıyorum mumkun oldugunca komposta yap şişeye koy iç gece kaltıgında iç wc ye gıtmeden iç emzırmeden iç emzırdıkten sonra iç dur dınlen iç canım cok faydasını goreceksın ayranda olur sutte olur ama sutu cok tuketme anne sutunden bebge gecıyor sındırımı cok zor oluyor

evet canım bende öyle süt olsun diye birçok şey denedim ama bebeğime yeterli gelmedi nedense.bana göre sütüm iyiydi ama memede üst üste hep öğlen saatlerinde çok ağlayınca başladım mamaya.şimdide alıştı biberonun rahatlığına memeyi ya hiç almıyor yada çok az.bende sağıp veriyorum ve sütüm olduğu müddetçede sağmaya devam edeceğim inşallah.zaten ek gıdalara başladım ama oda zor geçecek gibi görünüyor.onları kaşıkla vermeye başlarsam memeyi daha çok alır inşallah..

bayagı uzun oldu kusura bakma

benimkide uzun oldu baka.s

ben ilaç alıyorum ama bunun yanında suyu bol içmeye çalışıyorum.ama size çok faydalı bir çay tarifi vereyim,çocuk hekiminin önerisi.bu hem bebeğin gaz prob.i azaltıyor hemde süt yapımını arttırıyor.
1 yemek kaşığı ıhlamur
1 yemek kaşığı ısırgan otu
1 yemek kaşığı rezene
1 şeker kaşığı kimyon
1 şeker kaşığı anason

porselen demliğe bunları koyup,üstüne 1 su bardağı kaynar su ekliyorsunuz.üzerini havlu ile kapatıp demlenmeye bırakın.yemek yedikten sonra için. ( 10dk demlenme yetiyor)
öğün aralarındada 2 kere rezene kaynatıp içiyorum.
umarım fayda görürsün::ecrin_bebek:

sağol canım tarif için..

bencede ilgisi yok.
kızımda hiç bi hap içmedim hamileyken kg alıcam diye
oğlumda 1 gün bile şaşmadım haplarımı
ikisinde de sütüm vardı

bunun çözümü bol bol yemek yemek tabi suda önemli

hafif bi şeyler yemekle bol kalorili yemek arasında çok fark var

hamileyken alınan hapları sormadım ki bende kullandım hamileyken ilaçlarımı.ben doğumdan sonra kullanımı sordum.sonuçta vitamin hapı içinde birçok vitamin var diye düşündüm sadece ve kullanmadığım için rahatsız oldum acaba bundan dolayı olurmu diye.
ben yenilen şeylerlede ilgisi olduğunuda sanmıyorum.sütü çok çok bol olup kahvaltıyla akşama kadar duran kişiler var.bence yapısal birşey.hormonlarla alakalı.gerisi hikaye.onca şey yaptım içtim yedim niye çok bol sütüm olmadı???

benimde sütüm iyi şimdilik çok şükür
hamileyken vitamin ve demir hapı kullandım hala devam ediyorum alakası olduğunu sanmıyorum ama meyva yiyemiyorum ben vitamine o yüzden devam ediyorum demir hapı içinde doktorum emzirdiğin sürece içiceksin demişti bende içiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…