• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sütü az olupta çoğaltmayı başaran varmı çok üzülüyorumm :((

Canım öncelikle bol su, hoşaf, helva tüketmelisin, stressiz ortamda pozitif etki yaratıyor, medelanın pompasından varsa iki saat arayla sağıp lansinoh poşetlerde dolapta saklayabilirsin. Aynı saatlerde alman da çoğaltabilir. Humana'nın Still Tee ve Vitamalt alabilirsin eczanelerden işe yarıyor.. Bebişini Allah bağışlasın, sağlık sıhhat versin tatlımkaydirigubbakcemile3 Sevgiler

meraba kızlar
benimde 3 ay 10 günlük bi kızım var. ilk zamanlar süt sorunu yaşadım ama tamamen stresmiş, sogan bulgur sıvı tüketimi artmasını destekliyor. ama moraliniz en üst seviyede olmalı ve iştahlı yemelisiniz. ben birde kuru dut hoşafı içiyorum özellikle gece sabaha karşı son emzirmemde. kuru dutu şekersiz kaynatıp için farkı göreceksiniz.

senin kızın biraz zayıf benimki 3 ay 1 haftalık 2.5 aylıkken 6 kg olmustu simdi 7-8 vardır heralde humana stil süt çayı iç faydası oluyo bol bulgur pilavı varsa bezelye incir ve bol su meyve suyu tüket

anne sütünü önce bol su, tahin helvası, ve bulgur pilavı arttırır derler. ama ben humananın süt arttıran çayını kullandım faydasını da gördüm. inşallah senin de çoğalır.

Benim de süt sorunum var, bazen artıyor bazen azalıyor.İlk önceleri 5lt su, iki lt süt, sütlü tatlılar,baklava,bulgur,helva,soğan,rezene çayı.. yani bunları hergün tüketttim ortalama 10lt sıvı alıyordum.Bebeğimde 5-6 saat aralıksız emerdi ve yine de doymazdı, memeucu yaralarım geçemiyordu emzirmekten, artık kollarım ağrırdı bebeği taşımaktan.Kafana takma dediler, yetiyordur diye kendimi kandırdım umursamadım bi süre, ama bebeğim hem uyumuyordu,hemde kilo alamıyordu bende dinlenemiyordum. Mucizevi gelen ise malt içeceği, bir arkadaşım yolladı ve gerçekten sütüm dolmaya başladı.Tabi bu geçici çözüm oldu,içemeyince yine olmuyordu.Sonra ısırgan otunun tohumunu kaynatıp günde 3 kez içtim bu da arttırdı, kilosu 10ytl. sonra da kırmızı et yemenin arttırdığını duydum, bunu da denedim en çok süt yapanın et olduğunu anladım. Tabi süt bezlerinin sık çalıştırmak gerekli, sağmakta işe yarıyo.Sanırım benim süt yapımı için protein eksikliğim varmış, her et yediğimde sütüm taşıyor. Galiba bazı bünyelerde süt için gerekli maddeler eksik oluyor ya da az oluyor ki farklı şeyler farklı kişilerde işe yarıyo.Bunu deneyerek senin bulman lazım.Şimdi sütün ne alemde dersen, bunları hergün yapmaktan bıktım tükendim, doğum kiloma eriştim nerdeyse, ama bebeğimi her emzirmem de bitince şunu içeyim, yiyeyim deyip yetmeye çalışıyorum.Yani kesin ve sürekli bir çözümü yok bence.

canım öncelikle pisikolojinin iyi olması,moralinin üksek olması,çocuğunu emzirme isteğinin olması şart................
ayrıca:ısırgan otu çayı,tarhana çorbası,soğan(ama pişmiş yemelisin aksi taktirde gaz yapıyor)hoşaf(üzüm,ayva),bol bol su içmelisin,rezene çayı hem bebeğin gazına iyi geliyor................:1rolleyes:

elbetteki en önemlisi moral! sütüm oğluma yetiyordu ama bu gece uyumak bilmedi. muhallebi yedirdim emzirdim öyle uyuttum. bi kaç gündür moral bozukluğum vardı. sütüm gidecek diye ödüm kopuyor! bi yerde okumuştum, sütü arttığırdığı söylenen soğan, bulgur gibi yiyeceklerin aslında susattığı, su içmeye teşvik ettiği için bu yiyeceklerin sütü arttığının sanıldığı yazıyordu. yani SU! ben de sıkıntıdan 2 gündür ne yiyorum ne de içiyorum!! hiç bişey oğlumun rızkından daha önemli değil! bi de daha önce humananın faydasını görmüştüm. 2. kutuyu aldım. bu saatte humana ve su içmeye kalktım. biraz da morali toparlarsam oğlumu doyururum yeniden inş. Emsinler ya!! Mahrum kalmasın yavrucaklar..

İlk önce morelini yüksek tutucaksın,yemene çok dikkat ediceksin hiç aç kalmamaya ve doğru besinler yemeğe dikkat ediceksin ve en önemlisi bol bol su..Bir de sütün gelmesede bebeğini emzir hormonların harekete geçicek bol bol sütün olacak buna inan...a.s

kola mııııı yok artık ya gazlı o içecek humana rezene tahin helvası

humananin emziren anneler icin olan cayi ve gunde 3 litre sivi tuketmeye calis canim cok ise yariyor ve dinlenebiliyorsan her firsati degerlendir, ben bu dediklerimin cok sukur faydasini goruyorum.bol bol da emzir, emzirdikce geliyor sutun merak etme :) moralini de sakin bozma herseyden once moralinin duzgun olmasi gerekiyor unutma..

benimde sütüm azdı humana still tea çayını kullandım gerçekten artırdı milupada şimdi aynı çaydan çıkarmış günde bikaç bardak içiyosun hem sütün artıyor hem tadı fena degil tavsiye ederim arkadaşlar

cnm bende senle aynı kaderi, paylaşıyorum.sütüm zaman zaman azalıyo.ne yaptıysam ne yediysem işe yaramıyor.gün içinde yeterli.ama gece yatmadan önceki saatletde sütüm yetersiz kalıyor.bende bebeğime mama vermek zorunda kalıyortum.buda beni çok üzüyor:(

valla arkadaşlar daha öncede yazdım yine yazıyorum geçenlerde televizyonda ender saraçta söyledi boza emziren annelerde hem sütü arttırıyor hemde sütün kalitesini dedi şimdi tam zamanı bozanın bulabilen bol bol içsin

günde 2 litre su içmenizi öneriyorum, sadece normal beslenerek, ilave olarakta su için ama ciddi için farkı görüceksiniz

Back