• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sütü az olupta çoğaltmayı başaran varmı çok üzülüyorumm :((

kuşburnu çayıda çok artırıyor
,ama poşette olanlar değil aktardan alıp ıhlamur gibi kaynatacaksın

ben humananın çayını içiyorum çooook faysını gördüm şiddtle tavsiye ederim

9.10 adet inciri suda haşlayıp suyunu içebilirsin...
ayrıca beyaz üzüm ve dereotu da çok getiriyo ben denedim taşıyo bile sütüm.. tavsiye ederim sütü olmayan annişlere...

Uzun süre herşeyi denedim..Çeşme gibi akan göğüslerim 2. ayda birden yarıya yarıya az süt vermeye başladı..Tavsiye edilen yazılan herşeyi denedim..Evde hala kutu kutu rezenelerim, ıhlamurlarım vs duruyor..

Bunların hepsi hikaye sütü azaltan veya kesen tek şey LOHUSALIK DEPRESYONU VE AŞIRI STRESSTİR..Bu yüzden sadece rahat olmaya çalışman ve bol süt ve su içmen gerekiyor..Süt konusunu kafana taktıkça sütün dahada azalır, azaldıkça daha çok üzülürsün ve bu kısırdöngünün kurbanı olursun..Ben sadece rahat olduğum, iyi uyuduğum ve bol su içtiğim zamanlarda göğüslerimi doldurabiliyordum ve oğlum 4. ayından itibaren alması gerekenden daha az kilo aldı..(doğum kilosu 3980 di ve onun gibi doğanlar şu an 9 kiloya yakın yada daha fazlayken benim oğlum 6. ayında 8200 gr :(( )

Bende uzun süre depresyon geçirdiğimin farkında değildim. Yaşadıklarımı normal sanıyordum .Etrafımda tonla sorumsuz ve bencil insan olduğu için bebeğime kendim bakmak zorunda kaldım 12. günden sonra..Bence kendini gözlemlemeye çalış. Sana dengesiz geldiğini hissettiğin en ufak bir hareketinde hemen psikolojik destek almaya başlamalısın..(bebeğe aşırı düşkünlük, kötü birşey olacak korkusu, yetememe korkusu, yalnızlık duygusu, bebeği kabullenememe, eski hayata özlem ve mutsuzluk gereksiz temizlik takıntısı ve ya diğer takıntılar, eşinin yada çevrendeki herkesin yaptıklarının seni aşırı derecede rahatsız etmeye başlaması, tahammülsüzlük depresyon belirtisidir)

Bunu aslında tüm annelere tavsiye ediyorum..Malesef depresyon sadece sütünü değil yaşama sevincinide alıp götürüyor..Ve ne kadar ilginç ki depresyon geçiren annelerin sayısıda her geçen gün artıyor..

Son düzenleme:
humana still tea ve avebru'nun dediği gibi stressiz ve huzurlu olman çok önemli.. sütünü takma kafaya , inan düşünmeyip üzerinde durmazsan bol bol geldiğini görüceksin canım..

canım ben ek hiç bişe yapmıyorum ama günde 5 litreden az su içmiyorum
beslenmeme dikkat ediyorum kilo çizelgemdede görüldüğü gibi eski halimden 9 kilo eksiğim bile
ve bakıyorum az gibi süt içiyorum sütlü tatlı tüketiyorum çok şükür sütsüzlük sorunum olmadı
bol suyu şiddetle tavsiye ediyorum

humana still tea yi tavsiye ederim.milupanın eczanelerde bulabilirsin emziren anneler için.ayrıca bulgur ve yeşil mercimekte işe yarıyo.bende en çok tahin helvası işe yaradı.bol sıvı tüketimi su,meyve suyu ve süt bunlarda arttırıyo.ayrıca dinlenmek ve gün içinde uyumakta sütü artırır.moralini bozma yediklerine dikkat et zamanla olur.mamaya alıştırma emmeyi bırakır mümkün olduğunca emzirmeni tavsiye ederim

aynı sorun bende de var ikizlerim var ve sütüm tek bebeğe bile yetmez.humana'nın still tea diye bir çayı var tamamen doğal onu dene.rezene çayı iç bolbol.suyuda unutma birde taze dere otunu ye demişlerdi.7tane inciri doğra 3su bardağı suda haşlayıp hergün bunun suyunu iç incirinide ye buda artırıyor.inşallah artıracaz ben inanıyorum kolay gelsin.

canım benım masallah birsürü sütüm var hatta bazen sağmak zorunda kalıyorum bol bol bulgur pilavı süğanla bide meyvesuyu içiyorum seftalı hem sütün kalıtesı artıyo hemde çogantıyo tuzdan ve sitresten uzak dur bol bol dınlen sütün artacaktır kolay gelsın umarım işe yarar

:kahve: süt artımı için en önemlisi sıvı tüketimidir.. anne ne kadar çok su ve diğer sıvıları tüketirse o kadar sütü artar... sütünün bol olması dileği ile ... :1hug:

bende de aynı sorun var canım 2 ay emzirdim ama sütüm yine yetmiyordu emzirdikten sonra mama veriyordum yinede bırakmadı oğlum emmeye devam etti.sonra çok çok azaldı hiç emmek istemedi bende sağdım da verdim sağdığımda 10cc geçmiyordu.şimdi ise i10cc bile değil damla damla:((((
humananın çayını aldım bi faydasını görmedim.çok üzlüyorum tabi bu arada işe de başladım .yalnız su çok içimiyorum hatta hiç içmyiroum acaba onda mı dersiniz .içmeye başlasam bu saatten sonra artarmı? bide ne kadar arayla sağsam işe yarar? nolur yardımcı olun oğlumun anne sütünden mahrum kalmasını istemiyorum.

evli değili çocuğumda yok ama tv de duymuştum :))) süt yapan sadece suymuş hanımlar.. bol bol su için.. hem vücudunuzun toparlanmasına yardımcı oluyormuş hem de süt yapan sadece su içmekmiş. Dr başka bişey tavsiye etmemişti hanımlar..1,5-2 litre arası içmeniz gerekirmiş..

Bende sütüm artması için cok denemeler yaptım en son kesfettım kı sogan ve susam gercekten işe yaradı bende. sogan gaz yapsada yıyorum ve devamlı emzırmeye calısıyorum yemeklere sogan kullanmazken şimdi ciğ bile yiyorum simiti yada susamlı herşeyı tavsıye ederım.bo su içmeyide...şutarafagitti

inanın şu bu demek bi yana stresten kesinlikle uzak olunmalı azıcık bir üzüntü sütün çekilmesine neden oluyor. bol bol su tüketmek ve üzüntüden uzak durmak gerkiyor tabiki aç kalmamakta lazım sürekli atıştırın...illaki tatlı yenilecek diye birşeyde yok

Back