• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sütü az olupta çoğaltmayı başaran varmı çok üzülüyorumm :((

reyhan1302

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2008
81
1
86
40
Edirne
:Saruboceq:sütü az olupta bi besinle yada başka bir yolla arttırmayı başaran mücizevi anneler tecrübelerinizi paylaşırmısınız lütfen.ne yaptıysam pek bişey fark etmedi.kızım mamayıda reddedıyor.4çeşit mama aldım kilo alımı da bu ay 575 gr. (bu arada bebeğim kız 3. ayını doldurmak üzere 4920gr. kilo. doğum kilosu 3150 idi 2940kalmıştı 3,gün):Saruboceq:

:Saruboceq:sütü az olupta bi besinle yada başka bir yolla arttırmayı başaran mücizevi anneler tecrübelerinizi paylaşırmısınız lütfen.ne yaptıysam pek bişey fark etmedi.kızım mamayıda reddedıyor.4çeşit mama aldım kilo alımı da bu ay 575 gr. (bu arada bebeğim kız 3. ayını doldurmak üzere 4920gr. kilo. doğum kilosu 3150 idi 2940kalmıştı 3,gün):Saruboceq:

Selam canım üzülme eğer üzülürsen sıkıntı yaparsan sütün daha çok azalır ben sütüm çoğalsın diye bol bol sıvı tüketiyordum bitki çayları komposto falan kullandığım bitki çayları rezene ve papatya çayıydı ayrıca vitamalt diye bir içecek var oda sütü artırıyormuş ben bulamadığım için kullanmadım umarım yardımcı olmuşumdur canım.

cnm humananın still tea dıye bı cayı var emzıren annaler için.bana cok faydası oldu.bide en az 2 lt su iç,soğan bulgur pilavı ye.bıde sutum yok dıye dusunup kendını uzme psıkolojık olabılır.insallah duzelır uzulme

Ben humana still tee içiyorum. Ayrıca çocuk doktorumuz ceviz ve harnup pekmezi ye demişti. Ben birde vita malt içtim. vita malt içtiğimde sütüm taşıyordu ama doktorumuz pek sağlıklı bulmadı. sütün suyunu arttırıyor demişti. gerçekten de oğlum doymak bilmedi.istersen bir dene..

still tea günde 3 kez içiyorum iyi geliyordu birde rahatla psikolojininde çok etkisi var diyet yapma. bol bol sıvı al inşallah artar

ya acaba yurtdisinda da varmi.... ben belcikadayim da ...
ben de arttirmak istiyorum.... ya bi fikriniz varsa bana da soyleyinnnn lutfeeenn

fisfisfisya acaba yurtdisinda da varmi.... ben belcikadayim da ...
ben de arttirmak istiyorum.... ya bi fikriniz varsa bana da soyleyinnnn lutfeeenn:Saruboceq:

öncelikle moral çok önemli
moralini yüksek tutacaksın sütüm yok diye düşünmeyeceksin
bol bol sıvı tüketeceksin ve yeşillik yiyeceksin (biraz kaba bi tabir olacak ama inekler gibi yeşillik ye onlar gibi bol sütün olsun hihoyyyt )

ilk önce üzmemeye çalış kendini sonrada bol sıvı al.su,komposto..en faydalı şeyler.sakın tatlı falan yeme,gereksiz..,
umarım en yakın zamanda istediğin gibi olur herşey:)

selam şunu tavsiye edebilirimki kuzenim sütü artsın diye vitamalt diye bir içecek içiyordu ve çokta faydasını gördü..zaten google dan ararsan görürsün genelde bebek alışveriş sitelerinde satılıyor..

uykuda sütü artırıyor. bol istirahat et. seni yormasınlar. çocukla bu mümkün olmuyor ama. benim bebişimde 3 aylık. 1,5 aylıkken sütüm neredeyse kesilmişti. tıbbı zorunluluktan sıkı bandajla kesmiştik:( sonrasında kendimi süt tatiline aldım. annem eve ve çocuğa baktı. bende dinlendim. zaten hastaydımda. bol yeşillik yedim. birde pekmez ve nişastadan puding gibi bişey pişiriyosun. oda çok artırıyor. ama sabret ve hiç olmuyo deme. mümkün olduğunca bebeğini memede tut. birde gece bir tarafı emzirirken diğer tarafı pompala. gece ve çift taraflı uyarı çok işe yarıyor. benim denedikleri bunlar . bebeğinle sana mutluluklar.

canım öncelikle hayırlı olsun sana gerçekten denenmiş bir yontem söylim hemde çok kolay tek yapman gereken öyleden önce bir avuç öyleden sonra bir avuç taze yeşil üzüm yemen işte bu kadar mutlaka dene bir profosörden duydum sütü en çok erttıran şey taze yeşil üzümmüş canım bide sıvı almaya dikkat et su iç bol bol.

Öncelikle şekerim şu üzülmeyi bir kenrara bırak. Eğer üzülmeye moral bozmaya devam edersen sütün ne yaparsan yap artmaz.

Sütün artsın istiyorsan bol bol su + moral + uyku. Bunları yap işe yarayacak bak gör.
Kimsenin canını sıkmasına izin verme. Sütün yok az bebek doymuyor vs vs diyenleri dinleme. Herkes konuşur durur. Emzirmekte kararlı ol canımcım.

Birde ısırgan çayı iç bol bol. İnanılmaz süt yapıyor.

Bol sütlü günler dilerim.

çalıştıgım için bende humana stell aldım sütüm az oldugundan degil makinade sagıdıgım için birde eve 3 biberon bırakmak zorundayım oglum 3 aylık kızlar 4 yada 5 aylık oldugunda miktarını nasıl ayarlayacam yetmez ki o zaman sütüm süt gittikçe artarmı azalırmı sizce yani bebekler büyüdükçe

sitü artirmasindan ziyade sütün ne kadr degerli olduna bak bebegin kilo aliyosa sorun yok demektir almiyosa ek mamalara basla caanim kolay gelsin

canım günde 20 bardak su içmemei söylemişti doktor bana gerçektende suyu çok içince sütün artıyor.birde 1 bardak süte 1 tatlı kaşığı tarçın atıp iç dene bende işe yaramıştı..

Back