sütten kesme tecrübeleriniz

ayden

Guru
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2007
515
3
arkadaşlar,
kızın 15 aylık, ve ben artık yavaş yavaş azaltıp onu kesmek istiyorum. fakat gerçekten çok zor olacak,çünkü aşırı düşkün
özellikle gece nasıl kesilecek bilmiyorum.
yardımlarınıza ihtiyacım var.
tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum
:1no2:

slm canimm,bence kizin hala istiyorsa annesutunu vermeye devam et lutfen,annesutu gibisi yokk,hadis,i serifte bile yazili cocugnuzu en gec 2yasina kadar emzirin diye,bn kizimi 7aylikka kadar zarzor emzirdimm,kizim istemedi pombalayip kasikla verdimm,keske kizim isteseydide daha fazla verebilseydimm,ama yinede karar seninn,sevgilerle arkadasim,

ama kesin kararliysan bu konu hakkinda yazi yazmistim onu sana kopyalarim belki isine yarar,ama bnce birak gidecegi yere kadar emzirr,

canım uyutmadan önce karnını iyice doyuracaksın bebişinin,uyuttuktan sonra o farketmeden 3-4 gece emzirmen lazım sütün çekilene kadar yoksa göğüslerinde ağrı ve şişme olur.
ama önce gündüz emmeyi bırakacak,saçından minik bir tutam kesip sakızla göğsüne yapıştır,görünce korku yada tiksinme olur,birde aklına gelip istedikçe dikkatini hemen başka birşeye çekip unuttur.ben öyle yaptım.
Allah kolaylık versin ikinizede.

NNihayet bende bu hafta oglusumu sutten kesmeyi basardim....:sm_cool::sm_cool:
Tam 2 yasinda...!
Surekli pesimde gogsumde olmasi cok yorucuydu ozellikle geceleri kimseye de gitmiyordu 24 saat nobet gibiydi yani....Artik cok yorulmustum...:sm_confused:Birkac denememi geri puskurttu benim oglan...En sonunda limonla biraktirdim...Kucuk limon sisesini yanimda tasidim..Istedigi anda memeyi caktirmadan bol bol islattim ucunu...Birkac defa tekrarlayinca meme kaka olmus dedik...Gecede aynisini uyguladim ama yatmadan yedirdim bisiler...
Ve nihayet kurtuldum..Gerci hala meme diyor hatta gecen aksam reklamlarda su vucut inceltici reklamlarin birinde bikinili kizlari gormus gitmis tv nin basina "mem meme" diyordu...Olduk gulmekten....:roflol::roflol::roflol:

Hadi kolay gelsin..Insallah basarirsin...Inan gece d yatip iyice dinlenmeyi ozledim......

ben de aynı şekilde uyumayı şöyle kesintisiz deriin deriin...gündüz salçayla falan tamam da gece çok zor olacak gibi. of zor yaa

2 yaşındaki oğlum yeni bıraktı gündüz salça sürdüm geceleri emzirdim sonrada bıraktırdım.şimdi daha güzel yemek yiyor.

Ben bebiş sahibi değilim, ama yakın çevremdekileri toplasam kreş açarım heralde:roflol: salça olayı da ilginçmiş, bunu duymamıştım. Acı biber sürmeyi düşünenler vardı ama uygulamadılar, dikkat dağıtma etkili, meyve çikolata falan verip, tabi aşırıya kaçmamak lazım çikolatada da heralde. Bir de meme başlarına kutu bandı ya da seloteyp yapıştırarak kesenler var.Kötü Kazen

kızmayın arkadaslar ama hıcbırınıze katılmıyorum bebegın normal sutten ksme yası 2 dır.ben oglumu 19.5 aylıkken ayırdım.ama hıc böle yontemler kullanmadım dıkkatını dagıtmak ewet dogru ama dıgerlerıne sacını kes gossune yapıştır.:1shok:acı bıber sur falan bana garıp ve ılkel geldı dogrusu:1shok:.yarın bu cocuk suttende tıksınebılır.ben azar azar emzırdım sonra bırgun sadece bırkere emzırdım sureklı oyun oynadım komsuya cıktım falan yanı sonra bırkerede gece emzırdım buymus ertesı gun ıstedı ama ben danone reklamı vardı hatırlarsınız annede sut bıtmıs bundan sonra sana sutu bu verecek dedım yıne baska ugraslarbularak unuttu.normal sutede kolay alısmadı tabıkı.önce muhallebı sonra bıraz daha sıvı olacak sekılde muhallebı verdım nısastayı azltarak sutu cogaltarak ustesınden geldım.umarım faydalı olurum.bıdeneyına.s.

haklısın belki ama olmuyor. dikkati dağılmıyor. ilk 6 ay kolikliydi 24 saat göğsümü çeke çeke emdi. şimdi yine öyle sürekli peşimde. ben de eğitimci bir anne olarak kıyamıyorum, oyunlar oynuyorum, dikkatini dağıtmaya çalışıyorum ama nafile. her fırsatta meme. yoruldum artık. 2 yaşına kadar dayanamıycam, azalta azalta 18 ay son dayanma gücümdür.benneyaptımki

ben kendi kızım kadar emmeye düşkün bir çocuk görmrmiştim. Sütten kesme işinin kesinlikle tek defada olması gerektiğini düşünüyorum. Ben kızım emeceği zaman gayet olumlu bir tavırla açtım ve çocuk salçayı farkedince çekildi.Ben çağırdım o her defasında salça gördü ve emmeyi reddetti. En kötüsü bir başlayıp bir bırakmak ya da bir temiz bir tiksindirici bir göğüsle çocuğa yaklaşmaktır diye düşünüyorum. Hem çocuğun hem ilişkiniz hem de kilo almaman için daha da geciktir derim bu işi yine de.Kolay gelsin.Sevgiler
:)

ben kendi kızım kadar emmeye düşkün bir çocuk görmrmiştim. Sütten kesme işinin kesinlikle tek defada olması gerektiğini düşünüyorum. Ben kızım emeceği zaman gayet olumlu bir tavırla açtım ve çocuk salçayı farkedince çekildi.Ben çağırdım o her defasında salça gördü ve emmeyi reddetti. En kötüsü bir başlayıp bir bırakmak ya da bir temiz bir tiksindirici bir göğüsle çocuğa yaklaşmaktır diye düşünüyorum. Hem çocuğun hem ilişkiniz hem de kilo almaman için daha da geciktir derim bu işi yine de.Kolay gelsin.Sevgiler
:)

siz kaç aya kadar emzirdiniz

arkadaşlar,
kızın 15 aylık, ve ben artık yavaş yavaş azaltıp onu kesmek istiyorum. fakat gerçekten çok zor olacak,çünkü aşırı düşkün özellikle gece nasıl kesilecek bilmiyorum.
yardımlarınıza ihtiyacım var.
tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum
:1no2:[/QUOT

arkadaşım benim kzımda geceleri bana yalancı meme muamelesi yapıyordu sürekli göğsümde uyuyor emmese bile dili değiyor sabahlara kadar öyle yatıryorduk uykusuz .yemeğide kesti aslında doktorumuz 2 yaşına kadar emmesini istedi ama baktıki olmayacak 18. ayda ayırmamı istedi bende gündğz dikkatini dağıtttım dışarı falan çıkardım. gecede ayrı odada yattım babasıyla aynı odada yattılar ağladıkça eline süt dolu biberon verdi eşim. biraz zor oldu ama 5 günde bıraktık.

Sevgili Ayden emzirmek ve gece uykusuzluğu seni yıpratıyorsa memeden kesmek neden olmasın.Bende oğlumu 15 aylıkken kesdim.Hem devamlı emiyordu,uyumuyordu ve yemiyordu.Dr.mun tavsiyesiyle 10-15 günde azaltarak bıraktık.Gündüzleri ver ama geceleri verme dedi.Ağlarsa su ver dedi.Ben de aynen öyle yaptım.Hem göğüslerimde ağrı yapmadı bu yöntem.Zaten uykusuzluk,yorgunluk ve stresten sütümde azalmıştı.Memeyi bırakalı 7 ay oldu.O gün bugündür hastalık haricinde mışıl mışıl uyuyoruz.İştahı da çok iyi oldu.Benim tecrübelerim bunlar...Karar sana ait tabi.Hoşcakal...

ben 18 ay emzirdim ve aşırı düşkündü herşeyi denedim acı bibere bile banamısın demedi enson yün yapıştırmakla kurtuldummm:)))

aydencim bendede seninki gibi sorun var oğlumun iştahı maşallah yerinde herşeyi eyrım yapmadan yiyor(15aylık)bide üstüne beni emiyor meme meme diye ağlıyo bitmiş meme yok diyorum elini sokup bakıyo :) gecede emiyoo herkes yeter kes diyoo ne yapcam bilmiyorum kıyamıyorumda yazık ama....

canım bıraktırmay karar verdiysen yanında bir büyüğün olursa daha rahat edersin
arkadaşların dediği gibi gece yatmadan önce karnını doyur, mümkünse bebeğini yanında yatırma yanında kim kalacaksa ona ver biraz sabırı biri olmalı
ağladığında gece yarısı da olsa onunla oynaycak biri
çok ağlarsa biberonla süt verebilirsinn
biraz sabır lazım
benim yanımda annem vardı allah razı olsun ondan iki gece sürdü mızmızlığı
sonra da unuttu gitti, ama önce biberonla süte alıştır
allah yardımcın olsun canım kolay gelsin

ben çok kolay kestim.Çözüm şu:bal ile tuzu bir tabakta karıştır o meme istediğinde görmeden sür .tadını alınca 3 kez istedikten sonra birdaha gelmeyecek emin ol.Doktorlar bu yönteme ne der bilmiyorum ama kesin sonuç.

merhaba arkadaşlar benım oğlum 20 aylık , 2 gündür emzirmiyorum memeden ayırmaya karar verdım gündüz pek aramıyordu ama gecelerı çok yoruyordu beni ,çok zorlanırım sanıyordum ama öyle olmadı bende burada bır arkadaşın dediği gibi limon sürdüm bi tattı tıksındı bluzu cektı kapattı bu kadar 2 gündürde aramıyo hiç ama ben nedense çok suçluluk duygusu yaşıyorum acaba biraz daha mı devam etseydım diye:KK43:

benım kızım yakında 3 yasına gırecek.2 yasındayken ayırmıstım.ben kesın bu cocugu memeden ayıramayacam dıe karalar baglamıstım cnk okadar duskundu kı anlatamam.yaka ıgnem dıyodum ben ona gerısını sız dusunun:)otururken gormesı yeterdı hemen yanıma oturur bı guzel gorurdu ısını oturarak hemde baska yerde de ısterdı oturarak emmeyı e her yerde musaıt olmuo tabı:)ama bı ıyı huyu wardı dısarda asla ıstemezdı.neyse bı gun dr a goturdum ben bunu aksamı dr emmesın dedı demıstım gece nedense dr lardan cekınırdı bıraz ama ben bunu asla memeden ayırmak ıcın yapmamıstım olesıne bı cumleydı ıste.o gece uyuduk bı uyandım saat sabah 6 ve benım kız ılk defa uyanıo sok olmustum ıstedı bende wermıstım 2 gece bole emmedı ondan sonra yara bandı yapıstırmıstım ve dr kestı kızım demıstım 1 gr bıle aglamadı huysuzlanmadı o gun sadece ara ara geldı kontrol ettı.bukadar olgunlukla karsılamıstı yanı:)ummadıgım kadar kolay olmustu yanı.ins hepınız benım kadar kolay ayırırsınız.

X