Bebek Beslenmesi Sütten kesme sorunsalı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yanımda biri olsa ya da dışarı çıkabilsek parka götürcem aslında

benim yeğenim 20 aylıkken falan kesti yengem, doktora gitmişti bir hastalığı için. doktordan çıkınca abim demişki yeğenime "doktor amca dediki artık abla olmuş meme emmesin" valla çocuk koca adam gibi anında kabullendi. hiç zorluk çıkarmadı maşallah. beni görür görmez yanıma geldi "halacım ben abla oldum artık meme yok" dedi
o günden sonra yengem hiç vermedi ama sadece 1 gün doluluk hissi yaşamış sonra kesilmiş tamamen. seninde vermezsen şişliği iner sanki anne değilim bu kadar yardımcı olabileceğim

benimki tadını kaçırdı her an memede olsa şikayet etmez ben bu denlibir bağımlılık geliştirsin istemiyorum, kusup kusup geri emdiği oluyordu normal değil artık o kadar bence
şöyle düşünüyorum bunu bir tepki olarak da yapıyor olabilir. yani asıl mesele emmesi değil gibi geliyor bana. yanlış anlamayın. ben de anneyim insan kendi çocuğunu herkesten iyi tanır. siz daha iyi tanırsınız. ama ben faydası kanıtlanmış bir şeyin eziyete dönüştürülmesine karşıyım. vakti gelince bırakıyor çocuklar. yani bir çoğu... tabi bunu saplantı haline getiren çocuklar çok ama asıl mesele orada da emmek olmuyor aslında bu çocuğun tepkisi oluyor.

mesela benim oğlum da tepki olarak; ben sadece su içeceğim hiç yemek yemeyeceğim falan diyor bazen. ya da buna benzer şeyler. ama hep bir nedene bağlı oluyor bunlar. nedenler tespit edilip çözülünce saplantı ettiği durumda ortadan kalkıyor ki. ben de çok bağımlı bir çocuğu emzikten ayırdım. öyle bir bağımlılık türüydü ki, biri ağzında diğeri cebinde dururdu. çok mu zor bıraktırdım hayır; sadece ona bağlılığının nedenlerini çözmeye çalıştım. örneğin, bir süre yanımda yatmasına izin verdim; odasında değil. emziği bıraktık. sonra yanımda yatmak da o kadar mesele olmadı.

nacizane düşüncelerim. tekrar söylüyorum siz daha iyisini bilirsiniz elbet çocğunuz için.

Teşekkür ederim :)

Gunduzleride mi cok israrci dedigim gbi kutu sut kraker vererekten gunduzleri bunu saglayablirsniz . Gunduzleri gelmio geceleri 1 kere istio . Hatta sutten kesmemle kedilinden uyumaya baslzdida diyeblrim

gündüzleri de, şöyle diyim gündüz ayaktayım sürekli, yanılıpta bir otur bakalım hemen kucağa tırmanıp geliyo meme diye

Benimkisi 21 aylık ve hala emiyor. Geceleri özellikle, tüm gün beni göremiyo bari ondan mahrum olmasın diyorum ama oda oyun için istiyo. Kilosuda iştahıda iyi ama geceleri sıcakta bana yapışması bunaltıyo artık. Bazen de olmadık yerde isteyebiliyor ama anne yüreği ben psikolojik olarak hazır değilim o nasıl olacak bilmiyorum.

ikinci mesajımda da belirttiğim gibi herkes kendi koşullarını bilir. ben şahsi fikrimi söyledim illaki zorunluluk gerektirmiyorsa emzirmek en güzeli. ki zaten onlara ara öğün giib oluyor.

2 aydır bizimle yatıyo uyuturken de babasıyla birlikte uyutuyoruz mümkün mertebe

bence artık memeden kesılme zamanı gelmıs, onemlı olan ılk 6 ay emzırmek tabı yeterlı sutunuz varsa. memeye alısan cocuklar ek gıdayıda red edıyor cogu zaman ve bu nedenle kılo alımları falan yavaslıyor.
6 aydan hatta 4-5 aylardan sonra yavas yavas ek gıdaya gecılmelı, azar azar da olsa herseyden verılmelı, ımkan varsa 1 yas dolana kadar emzırılmelı ama sonrası bence gereksız dıye dusunuyorum.

burda yakın arkadaşlarım var onlar biliyo nasıl bir emzirme bağımlısı olduğumu artık mecburum ek gıda vermeye 16 aylık çocuk 9 kilo ve aylardır 9 kilo kiloalmıyor

Bende 22 aylıkken kestim kızımı sütten,yemez içmez,her dakika meme meme diye peşimde dolanır bir hal almıştı durum,baktım yıpranıyoruz,o doymuyor sürekli huysuz,ben her dakika emzirmek durumunda kaliyorum diye düşünüp kestim,2 gün zorlandık sonra alıştı.
İlk etapta birden kesmeyeyim süreyi uzatayım dedim,dahada düştü memeye,hiç istemesemde tiksindirerek kestim.
Kararlıysanız geri adım atmayın,süt azalması için bol maydanoz yiyebilirsiniz yada su ve limonla blenderdan gecirip içecek olarak tüketebilirsiniz. Ödem ve su attırıyor,sütüde azaltıyor, ben kullandım zaten emzirmedikçe süt üretimi bitiyor.
Kolaylıklar dilerim

Ben 27. ayına kadar emzirdim.Sonra annecim artık büyüdün bak kocaman kız oldun dedim.Çok acıyor artık meme emme dedim hiç ısrar etmedi.1 günde kestim.Aramadı bile.İşin garibi ağrı felan da olmadı bende.
10 aylıkken yalancı memeyi bırakmıştı zaten.

Memeden kesme kararı cok kisiseldir o yuzden burnumu sokmayacagim o konuya 1 yastan sonra duruma ve kosullara gore kesilebilir.
ben 2 yasinda kestim ve sutum cok azaldi saniyordum buna ragmen goguslerim sisti agridan duramadim ve yeni emziren kadin gibi gogsumden sut akti gunlerce. Baktik olacak gibi degil doktorumuz git saglik ocagindan hap al sutu keser dedi onu kullandim oyle kesildi. Ama normalde bikac gun icinde o sıkıntılar bitiyor.

hem detoks olur limon ve suyla tüketmek iyi fikir teşekkürederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…