Bebek Beslenmesi Sütten kesme sorunsalı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
sorun benim içhuzursuzluğum olabilir bunu hissediyo ve benimle bağkurmak istiyor olabilir

olabilir. sana daha yakın olmaya çalışıyor olabilir. eğer çalışan bir anne isen hiç şaşırmam zaten direkt emzir emzirebildiğin kadar derim. ama çalışmıyorsan bir kaç gün tv kapatıp, daha ilgili, eğlenceli bir anne olabilirsin. öyle değilsin demiyorum yanlış anlama (yanlış anlaşılma korkusu sardı beni iyice buradan) hani bir ölçü biz kendimizde de iyileşmeye gidince düzeliyor çocuklarımızın problemi genel de. ben de çok korumacı bir anneyim mesela. oğlum çok korkak bir çocuk oldu. maalesef hata benim! bunu törpülemeye çalışmak adına serbest bırakmaya başladım şimdilerde bakalım ipin ucu kaçmazsa. benim oğlum dört yaşında ama senin bebeğinin aylarında da bu tarz önlemler aldım durdum. deneme yanılma ile anneliğimiz perçinleniyor.

Ben 27. ayına kadar emzirdim.Sonra annecim artık büyüdün bak kocaman kız oldun dedim.Çok acıyor artık meme emme dedim hiç ısrar etmedi.1 günde kestim.Aramadı bile.İşin garibi ağrı felan da olmadı bende.
10 aylıkken yalancı memeyi bırakmıştı zaten.

ben daha ilk gün koltuk altıma doğru bir ağrı hissettim

Memeden kesme kararı cok kisiseldir o yuzden burnumu sokmayacagim o konuya 1 yastan sonra duruma ve kosullara gore kesilebilir.
ben 2 yasinda kestim ve sutum cok azaldi saniyordum buna ragmen goguslerim sisti agridan duramadim ve yeni emziren kadin gibi gogsumden sut akti gunlerce. Baktik olacak gibi degil doktorumuz git saglik ocagindan hap al sutu keser dedi onu kullandim oyle kesildi. Ama normalde bikac gun icinde o sıkıntılar bitiyor.

benim kapı da hapa çıkacak gibi

Bu arada benim kizim da yemiyordu, herkes memeden kesince bak nasil yiyecek istahi acilacak dedi ama sonuc koskoca bir sıfır. .. hala yemiyor 3.5 yasinda 13 kilo hatta bazen 12 lere iniyor... moral bozmak gibi olmasin ama gercekten istahsiz cocuga hicbir sey islemiyor :KK43:

olabilir. sana daha yakın olmaya çalışıyor olabilir. eğer çalışan bir anne isen hiç şaşırmam zaten direkt emzir emzirebildiğin kadar derim. ama çalışmıyorsan bir kaç gün tv kapatıp, daha ilgili, eğlenceli bir anne olabilirsin. öyle değilsin demiyorum yanlış anlama (yanlış anlaşılma korkusu sardı beni iyice buradan) hani bir ölçü biz kendimizde de iyileşmeye gidince düzeliyor çocuklarımızın problemi genel de. ben de çok korumacı bir anneyim mesela. oğlum çok korkak bir çocuk oldu. maalesef hata benim! bunu törpülemeye çalışmak adına serbest bırakmaya başladım şimdilerde bakalım ipin ucu kaçmazsa. benim oğlum dört yaşında ama senin bebeğinin aylarında da bu tarz önlemler aldım durdum. deneme yanılma ile anneliğimiz perçinleniyor.

şu an ücretsiz izindeyim doğduğundan beri benimle ama eskisi kadar oynamıyorum mesela

Bu arada benim kizim da yemiyordu, herkes memeden kesince bak nasil yiyecek istahi acilacak dedi ama sonuc koskoca bir sıfır. .. hala yemiyor 3.5 yasinda 13 kilo hatta bazen 12 lere iniyor... moral bozmak gibi olmasin ama gercekten istahsiz cocuga hicbir sey islemiyor :KK43:

Deme be, bir umut elimden kapan bir çocuk olur diye bekliyorum gerçekten çok zor yemeyen çocuk

şu an ücretsiz izindeyim doğduğundan beri benimle ama eskisi kadar oynamıyorum mesela
Ki şu an ki yaşları daha etkili öncekinden. Gerçekten iştahsız bir çocuk olabilir elbette mesela çinko ya da demir eksikliği var ise bunlar neden olabilr. Ama değerleri iyi olduğu halde iştahsız ise ayına göre persentil çok düşük ise falan mutlaka br nedeni vardır. Ki çocuklar üzerlerinden ilgi çekilince biz de insanız tabi ara ara dinlenmek istiyoruz, eskisi kadar alakadar olamadığımız zamanlar oluyor falan neyse, onlar da buna tepki alabiliyorlar. Tırnak yeme gibi abartılı bile oluyor bu tepkiler yemeğe verilen tepkiler emmeye abartılı düşkünlük bu nedenlerden olabilir bence onu çözelim bebeğimiz zaten düzelecek sonra vakti gelince kolayca sütten keseceksiniz

Deme be, bir umut elimden kapan bir çocuk olur diye bekliyorum gerçekten çok zor yemeyen çocuk

Yiyen ornekler de cok ama, umarim benimki gibi olmaz :KK51:
gecen ay boyunca annemlerdrydik butun gun plajda cocuk denize giriyor acik havada oynuyor hic mi acikmaz, onu gectim yasitlariyla oynuyor cocuklar misir gorup istiyor, dondurma, simit, poğaça vs iste normal cocuklarin sevdigi seyler, her gorduklerini isteyip yiyorlar, birine heveslenip yemez mi, yemiyor benimki... eve cikip labneli ekmek yapip iniyordum zar zor 1 dilimi yerse yer. Neyse yazmayayim daha, cok doluyum bu konuda :KK53:

kademe kademe kesersen hem bebek hem senin için daha kolay olur..önce gündüz vermemeye başla oyalaması daha kolay olur..ben; kızım süt aydede çıkınca gelecek bekleyelim derdim, akşam olunca perdeyi kaldırıp aydedeeee diye bağırırdı :) konuşurdum onunla hep, benim kızım artık büyüdü bebekler annesinin sütünü içer, benim kızım çocuk oldu kocaman oldu diye teselli ederdim..bir hafta sonra geceleri de vermedim viks sürdüm sen büyüdüğün için süt bozulmuş artık dedim..arada açtırdı kokladı aaa bozulmuş dedi yazık yavrum :) bir bebek için ne kıymetli o anne sütü..ilk temastan itibaren yoğun bir aşkla bağlanıyorlar bize..imkanınız varsa emzirin 24 aya kadar..inanın çocuk büyütürken yaşadığımız zorlukları keyfe dönüştürmek çok kolay. evladınızın yerine koyun kendinizi her zorlandığınızda, onun bakış açısından bakın o anki duruma..kolaylıklar, sağlıklar diliyorum bebeğinize:)

Ay cok zayifmis yavrum neden ek gida almiyor corba falan icmiyormu yani icmesi lazim
benim niyetim de oydu, çokta seviyodum emzirmeyi, kilosu az doktor ta 11 aylıkken kes demişti zayıf bu çocuk dedi, ben inatla emzirdim ama artık tadı kaçtı, çatlayana kadar emse gene kopmak istemiyo her ağlamada meme, sakinleşmek için oynamak için uykudan uyanınca, bir şeye kızınca, araç oldu bildiğin

ek gıda almıyor adam akıllı 9 kilo 16 aylık çocuk

Ben salça sürdüm sildi emdi.kalemle boyadım sildi emdi.saç kılı, acı biber,yara bandı akla gelecek herşeyi denedim çok çok zor kestim.2 yaşını doldurdu başladım kesiyim demeye ama ağladıkça pes ettim verdim tam 30 aylıktı tamamen kestiğimde.en son kırmızı oje alıp onu sürdüm çok sevdiği için kan olmuş göğsümü emmek istemedi.ama tutarak uyudu banyodan çıktığımda sürmeyi unutuyordum baktı ki oje yok yapışıyordu:KK48:.emme işini tamamen bıraktı ama tutarak uyuma işine alıştı bu sefer onu da bıraktı şükür zor bir süreç Allah yardımcın olaun canım

birden bire kesmenin kesinlikle doğru olmadığını düşünüyorum. Ben emzirmeyi bırakırken gece biberona başladım bir süre gece emmeyi azaltan çocuk çok daha rahat bırakıyor sanırım. Gece biberon alıyorsa onu veril yavaş yavaş bıraktırın. Birden kesmeyi önermiyor uzmanlar. Biberon almıyorsa da bilemiyorum.

Ben salça sürdüm sildi emdi.kalemle boyadım sildi emdi.saç kılı, acı biber,yara bandı akla gelecek herşeyi denedim çok çok zor kestim.2 yaşını doldurdu başladım kesiyim demeye ama ağladıkça pes ettim verdim tam 30 aylıktı tamamen kestiğimde.en son kırmızı oje alıp onu sürdüm çok sevdiği için kan olmuş göğsümü emmek istemedi.ama tutarak uyudu banyodan çıktığımda sürmeyi unutuyordum baktı ki oje yok yapışıyordu:KK48:.emme işini tamamen bıraktı ama tutarak uyuma işine alıştı bu sefer onu da bıraktı şükür zor bir süreç Allah yardımcın olaun canım
Bende salça sürdüm ama sileceğini tahmin ettiğim için üzerine kalın izola antlardan yapıştırdım.gördüğünde bir dudak bülüşü vardı ki içim cız etmişti.dönüp yatmıştı ikinci de yine sonra bir daha istemedi.heran isteyebilir düşüncesi ile bir süre evde o salçalı izolabantla kalmıştım
birden bire kesmenin kesinlikle doğru olmadığını düşünüyorum. Ben emzirmeyi bırakırken gece biberona başladım bir süre gece emmeyi azaltan çocuk çok daha rahat bırakıyor sanırım. Gece biberon alıyorsa onu veril yavaş yavaş bıraktırın. Birden kesmeyi önermiyor uzmanlar. Biberon almıyorsa da bilemiyorum.
biz önce emme sayımızı azalttık sonra Gündüzü kestik gece biberona başladık bizimki emerken uyurdu onu da salça ile hallettik.en zoru uyku düzenin de oldu.uykuyu düzene sokana kadar Bayağı uğraştım.

Ben biber salçası sürdüm. Bakıp çekiliyodu kenara.
21 ay emzirdim. 2 ay sanırım üzüntüden kilo verdi. 24. Ay biraz toparladı. Toparladı dediğim 11 kilo oldu. Şuan 25 aylık iştahı aynı tas aynı hamam.
Bi de buraların malum salgını ishal çıktı başıma. Aldığı tekrar gitti.
Pıfff ben de çok dertliymişim.
Bu arada göğsünüzün üstüne yatmayın.
Yalnız benim sütüm sanırım gebelikten dolayı hala kesilmedi. Sıkınca akıyo :)

X