- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
-
- Konu Sahibi AdAm_OLaCaK_KIZ
o kadar çok sütün var mı hala? maşallah..düğümlenme olursa nasıl boşaltıcam
bide bu taşı nerden bulurum
önceden kararlı değildim biliyorsun, hatta mete değil ben bağımlıyım emzirmeye diyodum ama.yıldım
denicem bunu da :)
Benimki 13 aylik olunca yavas yavas kestim kiloluydu ama iki yasina kadar emzirmek niyetindeydim ama gece uyku uyutmuyordu. Günde bir kere ye düsürdüm ilk. Ve yardimcim olan biberona basladik. Anladim ki sütüm yetmiyormus ilk defa olmasina ragmen cok iyi biberonla karnini doyurdu. Gece beni uyutmamasinin sebebi de sütümün yetersizligiymis. Ama azalttim ve eskisi kadar su icmemeye baslamistim. Biberona alistirdim. Ilk bir iki ay yakami cekistirdi. Hemen ya emzik ya da biberon verdim. Ücüncü ayinda falan tamamen unutmus oldu. Kolay gelsin =)
sen kilosunu daha çok takıyosun,o yüzden bence de doğru karar.
bence tiksindirmeden bıraktır..meme istediğinde farklı şeylere yönelt ilgisini..ya da dedğim gibi yarabantı,anneye kıyamıyorlar acıyor yara olmuş diyince..
turşu suyunu sevebilir söyliyim,yeğenim bayılır mesela ..:)
düğümlenme olursa nasıl boşaltıcam
bide bu taşı nerden bulurum
o kadar çok sütün var mı hala? maşallah..
öyleyse riske gerek yok bence..mastit çok fena bişey..
TURŞU SUYU SALÇA GİBİ GÖRÜNMEDİĞİ İÇİN NE OLDUĞUNU ANLAYAMACAK ZATEN :) BİZİMKİ DE SÜREKLİ EMDİĞİ İÇİN HİÇBİR ŞEY YEDİREMİYORDU ABLAM. 20 DK DA BİR YAPIŞIYORDU ABLAMA SIPA.
Aktarlardan. Hiç zararı yok.. Suyla ıslatıp vuruyorsunuz memeye. Mümkünse ona gostermeden direk emzirin. Ağzına almasıyla sizden kaçması bir oluyor. Israr etsenizde istemiyor . Bir daha denemek isterse yine surun. Umudunu tam kaybeder :)
Evet tiksindirerek açayım diyorlar ama çocuklar oyle kolay anlamıyor hele düşkünse..
Düğümlenme olunca çok ileri değilse duş altında sıcak suda masaj yaparak ve azar azar su altında sağarak geçiyor. İleri olursa antibiyotik tedavisi veriliyor.
Çoğu zaman bu durum olmuyor ama.
Ha birde tavsiye memeyi bıraktıracağım diye biberona alıştırmayın. Biberon bebekleri daha zordur. Evet rahatlıktır, sütünü içerken rahat edersiniz ama bunun sonunu memeden kesmekten daha zor getirirsiniz. Ve gerçekten çoğu çocukta iştahsızlık yapıyor biberon.
Pipetle biberonlar var onlarla sut vermeyi deneyebilirsiniz..
Anladığım kadarıyla forumda sevilen, takip edilen birisiniz. Bu yüzden lütfen, bari siz yapmayın. Sorunsalı değil sorunu.
16 ay süt emmek için olabilecek bir ay. Sütünüz varsa ve başka sıkıntınız yoksa devam edebilirsiniz diye düşünüyorum.
Anladım, o zaman tecrübeli anneler daha iyi yöneltir sizi.neden sorunsal değil anlamadım ya da yanlış biliyorum, çözümü nedir bu işin bilmedigim için sorunsal dedim
kilosu sıkıntı, beslenme değil oyun ve sakinlesme amaçlı kullanması sıkıntı
Anladım, o zaman tecrübeli anneler daha iyi yöneltir sizi.
Diğer konuya gelirsek mesela elti sorunsalı diyorlar, hayır elti sorunu. Sorunsal illa kullanılacaksa sorunsal elti şeklindedir doğrusu. Sorunsal problematik demektir, sıfat görevindedir.
Güzel kız ile kız güzel nasıl farklı anlam veriyorsa bu da öyle oluyor.
ben nasıl kesileceğinden ziyade 16 aylık bebek için zayıf diye böyle bir karar almanıza takıldım. bence emzirmeye devam edin. iki yaş en güzeldir emzirme çağında. ve eğer çocuğunuz zayıf ise bu anne sütünden değil iştahsızlığından kaynaklanıyordur. 11 aylıkken sütten kesin diyen doktora da şaşırmadım değil. anne sütünün 2 yaşa kadar faydasını ortaya koyan ayet bile vardır. elbette siz bilirsiniz ama, yemek yedirme konsuunda taktikler geliştirin daha iyi.
Selamlar sevgiler...
16 aylık olmak üzere olan bir oğlum var, 2 haftadır kessem mi nasıl yapsam ne etsem derken çokta istikrarlı davranamayarak pes etmiştim, ta ki dün ve bugüne kadar, dün bir kere emzirdim bugün hiç emzirmedim
2 gündür çok huysuz gece sık sık uyanıyo meme aranıyo çığlık çığlığa evi turluyo, beslenme amaçlı kullanmayı çoktan geçti durum,bıraktırmak zaruri oldu
bu defa kararlıyım lakin emzirmeyince süt doluyo ve ağrı yapıyo mastitten çok çektim gene olur diye korkuyorum bu süt üretimi nasıl duracak emmedikçe azalacak ama göğüste kalan o süt ne olacak orda
doktorumuz asla kesme dedi. süte daha çok ihtiyacı var dedi bize mesela. her türlü tarama araştırma, idrar tahlili alerji testleri, demir eksikliği İdrar yolu enfeksiyonu bakıldı. ama sadece bebeğiniz seçici sonucu çıktı. Taktik diyorsunuz ya denemediğimiz şey kalmadı. tv karşısında tablet karşısında yedirmeler, karşısında akrobatik hareketler, parkta yedirmeler, şarkılar türküler, oyunlar. yok yok yok.. kızım yemedi. Ben de içim elvermediği ve doktorum kesme dediği için kesmek istemiyordum. ama hiçbir şey yemiyordu. o yemeyen kızım şimdi gayet güzel yiyor yemeğini. 16 ay da hiç az bir süre değil. Sütten kesmek zaten anne için çok zor bir karar. Gerçekten gerekli görmese kesmek isteyeceğini sanmıyorum konu sahibinin. Bana kalsa emzirmek dünyanın en güzel hissini yaşatıyor anneye. Hatta eşime, artık senden bir farkım yok diyerek ağladığımı bilirim. Keşke yeseydi de emzirmeye devam etseydim. Tam 7 ay mücadele ettim yedirmek için ama olmadı.ben nasıl kesileceğinden ziyade 16 aylık bebek için zayıf diye böyle bir karar almanıza takıldım. bence emzirmeye devam edin. iki yaş en güzeldir emzirme çağında. ve eğer çocuğunuz zayıf ise bu anne sütünden değil iştahsızlığından kaynaklanıyordur. 11 aylıkken sütten kesin diyen doktora da şaşırmadım değil. anne sütünün 2 yaşa kadar faydasını ortaya koyan ayet bile vardır. elbette siz bilirsiniz ama, yemek yedirme konsuunda taktikler geliştirin daha iyi.
canım şu saatten sonra emzik biberon falan bulaşmıyım diyorum ki zaten bebeklikten beri ne emzik emdi ne biberon aldı öğürdü, ücretsiz izinde olmasam sa çalışsaydım eğer tövbe biberon almazdı
Memeden kestikten sonra sütü bardakla mi icireceksin anlamadim orasini. Süt icmeyi mi biraktirmak istiyorsun tamamen?