Bebek Beslenmesi Sütten kesme sorunsalı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

AdAm_OLaCaK_KIZ

...Kararlı itaatsizlik...
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
26.658
55.303
Selamlar sevgiler...

16 aylık olmak üzere olan bir oğlum var, 2 haftadır kessem mi nasıl yapsam ne etsem derken çokta istikrarlı davranamayarak pes etmiştim, ta ki dün ve bugüne kadar, dün bir kere emzirdim bugün hiç emzirmedim

2 gündür çok huysuz gece sık sık uyanıyo meme aranıyo çığlık çığlığa evi turluyo, beslenme amaçlı kullanmayı çoktan geçti durum,bıraktırmak zaruri oldu

bu defa kararlıyım lakin emzirmeyince süt doluyo ve ağrı yapıyo mastitten çok çektim gene olur diye korkuyorum bu süt üretimi nasıl duracak emmedikçe azalacak ama göğüste kalan o süt ne olacak orda

Ben çok ama çok az emzirebildim,keşke kesilmeseydi de devam etseydim. 2 yaşına kadar devam etsen daha iyi olmaz mı canım? 2 yaşından sonra da sütü azaltan şeyler yersin,maydanoz filan kesiyor sanırım. Oğlunu bıraktırma konusu nasıl olur bilemiyorum.

Emzirme canım çekme sütü ki kesilsin..

Bende kızıma 18 aylıkta bıraktırmıştım ama göğsümde süt sıkıntısı değilde kızımı ikna etme güçlüğü çekmiştim..
En sonunda göğsümün ucuna vişne reçelini sürüp üzerine de pamuk yapıştırmıştım biraz sonuç gayet başarılıydı..

Birde eskiler senin durumun için şişen içinde süt biriken memeye asma yaprağı koy derler.. Bi dene istersen

benim niyetim de oydu, çokta seviyodum emzirmeyi, kilosu az doktor ta 11 aylıkken kes demişti zayıf bu çocuk dedi, ben inatla emzirdim ama artık tadı kaçtı, çatlayana kadar emse gene kopmak istemiyo her ağlamada meme, sakinleşmek için oynamak için uykudan uyanınca, bir şeye kızınca, araç oldu bildiğin

ek gıda almıyor adam akıllı 9 kilo 16 aylık çocuk

Ben Salça sürdüm sildi gene emdi

18 aylik oglum bende artik kesmeyi dusunuyorum zaten gunde 2 defa falan emiyor ama sabah uyaninca illaki istiyor emmezse kiyamet kopariyor sanirim biraz zamana birakmali.mastit.2.defa.oldum bende.cok korkuyorum yine olursam diye insallah kolay biraktirabiliriz

canım yara eğer başka şeylerle oyalanamıyorsa,memeye yara bantı yapıştırabilrsin..ablam ancak bıraktırdı o şekilde.yara oldu acıyor diye..
süt kesilmesi için de ilaçlar var.doktora gidersen yazar sana..

11 aylıkken mi,ya zayıf da olsa anne sütünden vazgeçirilmemeli bence heleki yaşına bile girmemişken.
Ek gıda almasını engelliyorsa yavaş yavaş azaltabilirsin o halde,bence birden kesme.Sütü azaltan bir şeyler deneyebilirsin,azaldıkça da kendiliğinden istemez.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...e-sutunu-azaltan-bitkiler-galactofuge.269932/

bende dinlemedim o doktoru emzirdim gene bu zamana kadar, ama cidden zor oluyo artık 9 kilo yaa

düğümlenme olursa nasıl boşaltıcam

bide bu taşı nerden bulurum

Benimki 13 aylik olunca yavas yavas kestim kiloluydu ama iki yasina kadar emzirmek niyetindeydim ama gece uyku uyutmuyordu. Günde bir kere ye düsürdüm ilk. Ve yardimcim olan biberona basladik. Anladim ki sütüm yetmiyormus ilk defa olmasina ragmen cok iyi biberonla karnini doyurdu. Gece beni uyutmamasinin sebebi de sütümün yetersizligiymis. Ama azalttim ve eskisi kadar su icmemeye baslamistim. Biberona alistirdim. Ilk bir iki ay yakami cekistirdi. Hemen ya emzik ya da biberon verdim. Ücüncü ayinda falan tamamen unutmus oldu. Kolay gelsin =)

önceden kararlı değildim biliyorsun, hatta mete değil ben bağımlıyım emzirmeye diyodum ama.yıldım

denicem bunu da :)
sen kilosunu daha çok takıyosun,o yüzden bence de doğru karar.
bence tiksindirmeden bıraktır..meme istediğinde farklı şeylere yönelt ilgisini..ya da dedğim gibi yarabantı,anneye kıyamıyorlar acıyor yara olmuş diyince..
turşu suyunu sevebilir söyliyim,yeğenim bayılır mesela ..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…