Sütten Kesme, Anneler Bakabilir Misiniz?

Valla herkes sonuna kadar emzirmek ister son damlasina kadar emzirin hazir sütünüz varken. Saglik problemi yoksa neden kesmek istediniz? Ben ilkinde üzüntüden 15 aylikken sutten kesildim zorla sagmaya çalışırdım emmedi kesildi gitti. Ikincide hamile kalinca halsizlikten mecburen ara verdim sonra tekrar geri donmedi sagarak veriyorum ona da. Isteyerek hic sutten kesmedigim icin bilemiyorum tavsiyem yok. Ama mastitten ben de cok.cektim. mastit olacağınıza emzirin derim.

merhaba ben de 21 aylık kızımı 17 ağustosta kestim
günde 2 kere emiyordu
sabah ve akşam
konuştum artık sen büyüdün annenin de memeleri artık acıyor bundan sonra emmek yok dedim. kabul etti. sadece ilk gece ağladı sonrasında işaret ettiğinde gel su vereyim gel mama vereyim dedim (biberonla mama içiyor, sizinki içmiyorsa normal inek sütü deneyebilirsiniz pipetli bardakla falan)
3. günün sonunda memenin adını bile unuttu

ben toplamda 60-70 cc kadar sağdım bu üç günde. ilk gün on cc sağdım ikinci gün biraz kitle oluştu onları açmak için daha çok sağdım. üçüncü gün kitleler açıldı ama ağrı vardı. dördüncü gün pamuk gibi oldu memeler hiç ağrı sağma kitle olmadı ondan sonra

şu an arada gelip göğsümün üst kısmını öpüyor o kadar :)

bu arada ben çok kararlıydım bıraktırmak için. çünkü az emiyordu ama süresini uzatıp oyun gibi yapmıştı. göğüs ucum yara olmuştu. artık çocuğu ittiresim geliyordu emmeye gelince. keyiften çok sinir bozucu hale geldiğinden ilişkimizi bozuyordu (sabah emmesi sabaha karşı 5 gibiydi ve uzun uzundu, sanki beynime kadar vakumluyor gibi gelmeye başlamıştı) şu an daha fazla aşk yaşıyoruz sürekli gelip sarılıp öpüyor :) babasını nasıl seviyosa beni de onun gibi seviyor süt için değil

yalnız ilk 3-4 gün ben hormonların değişmesi yüzünden depresif oldum. bi de kızım hiç sormadı istemedi diye beni kullanıp kenara attı 21 ayın sonu böyle mi olacaktı diye ağladım sinirli ve gergindim içimde de anlam veremediğim ni mutszuluk oldu, ama 5. güne uyandığımda hepsi geçmişti, şimdi çok mutluyum

dün göğsümü elleyeyim dedim süt aktı hemen, ama rahatsızlık vermiyor bi kaç ay sürebiliyomuş

30 aylıkken sütten kestim artık bende

Sizin tam zamanı büyüdükce çocuk memeye bağlanıyor

Burada esas olan kararinizdan asla dönmeyin
Ilk üç gün zor olabilir
Şuana kadar azaltarak gitmişsiniz zaten
Bundan sonrasini tamamen kesin bence
Çünkü az da olsa, gün de bir kez bile emse unutması zor oluyor
Bir hafta için de tamamen birakmiş olur kararlı olursaniz

Meme istedigin de biboranla su verebilirsiniz ( biz yeni biberon aldik hatta heveslensin diye )
Yarabandı yapıştiranlar var ( bu dogru degil biliyorum ama ) acıyor biraz diyebilirsiniz belki
Biriken sütünüzü gün aşırı sağıp boşaltin memeyi
Ben bir kere sagdim sonra gerek kalmamisti

Kolayliklar diliyorum size..

Kızım 18 aylık ama bende 20. aydan sonra yavaş yavaş başlayacağım kesmeye. Şuan bile her saniye emmek istiyor. 2 yaşına biraz daha yaklaşsın diye bekliyorum. Herkes ister çocuğum bol bol emsin diye ama artık oyun oynamak dahi istemeyen. Oturduğunuz her an meme meme diye ağlayan bir çocuğunuz varsa gerçekten zor oluyor. Gece uyuturken meme vermiyorum, sadece gece uyanırsa 1 kez, sabah uyanınca ve öğlen uykusunda kendim isteyerek emziriyorum. Onun harici akşam 8 e kadar beni yakaladığı her fırsatta meme emiyor. vermeyince de meme gitti meme yok diye ağlıyor bende dayanamayıp vermek zorunda kalıyorum. kesmeye başladığım zamanlar özellikle gündüzleri kayınvalidemi çağırıcam onunla baya oyun oynuyor oynarken en azından 2-3 saat memeyi unutuyor. o şekilde gündüzleri emzirmeyi bırakıp sonrasında sabah uyandığında ve öğle uykusu öncesi meme vermemeyi düşünüyorum. Şuan normal kutu sütleri sevmediği için içmiyor belki meme de süt bitti deyip kutu sütü içmeye başlarsa memeden kesmekte rahat olabilir. Ah açıkçası kafam çok karışık yüzüme bakıp anneden çok meme diyen bir çocuğum var

Ben bir buçuk yaşında biraktiracagim emmeyi kendi sağlık sorunlarim yüzünden . Ameliyatlar falan var. Şuan 10 buçuk aylık. Azaltarak gidiyorum. Şuan sabah kalktığında emiyo öğlen yemekten sonra çok az veriyorum digeri de ya akşam ya da gece . Bu durum bazen iki öğüne bile düşüyor bazen de oğlumun durumuna göre artıyo. Gece emmemiz nadir. Emzirmeyi bıraktıracak annelere önce gece emmelerini biraktirmalarini tavsiye ederim çünkü artık bebeklerin gece emme ihtiyaçları yok deliksiz uyuyor olmalılar. Gece beslenmeleri uyku kalitelerini olumsuz etkiler.
Ayrıca gün içi yediklerini arttırın.

Benim oğlum da çok düşkündü. Sütün bittiğini anlattım ona güzel bir bardak aldım paket sütten bardağa beraber doldurduk. Kabullendi. Adem Güneşten pek hazzetmem ama süt bırakmada tavsiyeleri işime yaramıştı. Kolları ve boynu meme bıraktırma öncesi kapalı giyinmek çocuğu emzirme pozisyonunda kucaklamamak gibi. Bir iki hafta bunları uyguladım gün içinde meme isteyecek gibi oldukça oyunla oyaladım. Sonrasında da o malum süt bitti konuşması. İkinci gece de göğsüm çok dolmuştu iyice derin uykusunda o sütleri verdim emdi ve daha da bir damla sütüm gelmedi. Çocuk kabullenmişti herhalde memelerle ortak hareket ettiler

Sanki ben anlatmışım gibi okudum yazdıklarınızo birebir aynı durum yaşadığımız. Şimdilik idare ediyoruz bugğn bi kaç kere sordu anlattım sen büyüdün diye sütğm bitti diye, bi de sevdiği şeyleri hazırladım inşallah gece de sotunsuz geçer. Ama ben halsizleşöeye başladım göğüs şişti ağrımaya başladı

Ay bu gece ben de mi versem göğsümün biri çok şişti halsizlik yapmaya başladı bile

Ben olsam kesmem sutten. Elbette belirgin bir saglik sorununuz yoksa. Cocuk hazir oldugunda kendisi birakiyor zaten,isi eziyete cevirmenin bir anlami yok

Çok üzücü ve yorucu bir süreç kızımı mecburen ve kendi rızasıyla boraktırmıştık daha doğrusu bırakmıştı kızımı emzirirken devamlı acı diyerek ve kusarak emmek istemiyordu meğerse hamileymişim yani sütüm acılaşmıştı ve bırakmıştık bu şekilde bırakmak istemezdim ama bir taraftanda iyi pldu 18 aylıkdı ve sütüm yok denecek kadar azdı yemek yemiyor emmeye güveniyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…