- 15 Temmuz 2013
- 4.371
- 5.596
-
- Konu Sahibi mformomdata
Valla herkes sonuna kadar emzirmek ister son damlasina kadar emzirin hazir sütünüz varken. Saglik problemi yoksa neden kesmek istediniz? Ben ilkinde üzüntüden 15 aylikken sutten kesildim zorla sagmaya çalışırdım emmedi kesildi gitti. Ikincide hamile kalinca halsizlikten mecburen ara verdim sonra tekrar geri donmedi sagarak veriyorum ona da. Isteyerek hic sutten kesmedigim icin bilemiyorum tavsiyem yok. Ama mastitten ben de cok.cektim. mastit olacağınıza emzirin derim.Sevgili anneler kızım 21. Ayın içinde dünden beri sütten kesme kararı aldık ve dün sabahtan beri emzirmiyorum. Zaten gün içindeki sıklığı azaltmıştım 3 kere emziriyordum sabah uyanınca öğlen uykusunda bi de gece uykusuna yatarken. Ama gece yaklaşık 4 kere kalkıp emmeye çalışıyordu olabildiğince kısa tutup uykuya yönlendiriyorfm bi de sadece tek ve aynı göğüsü emmesine izin veriyordum. (Bunları anlattım çünkü merak ediyorum acaba doğru mu yaptım diye.)
Size sorum dün gün içinde çok sorun olmadı ama gece cok ağladı sesi kısıldı bağırmaktan kucakladım sevdim kar etmedi, babası uyuttu gece aldı yanında yatırdı ama içim acıdı ağzımda yara cıktı üzüntüden, bu durum sizde ne kadar sürdü kızlar.
Bi de yavaştan göğüsüm dolgunlaşmaya başladı daha önce bi kaç kez mastit sorunu yaşamıştım çok zor bi rahatsızlık tekrar yaşamaktan korkuyorum, göğüsümde süt ne zaman biter bi de sağmalı mıyım mastiti engellemek için yoksa kendi haline mi bırakmalıyım yardımcı olursanız sevinirim tecrübeli anneler.
merhaba ben de 21 aylık kızımı 17 ağustosta kestimSevgili anneler kızım 21. Ayın içinde dünden beri sütten kesme kararı aldık ve dün sabahtan beri emzirmiyorum. Zaten gün içindeki sıklığı azaltmıştım 3 kere emziriyordum sabah uyanınca öğlen uykusunda bi de gece uykusuna yatarken. Ama gece yaklaşık 4 kere kalkıp emmeye çalışıyordu olabildiğince kısa tutup uykuya yönlendiriyorfm bi de sadece tek ve aynı göğüsü emmesine izin veriyordum. (Bunları anlattım çünkü merak ediyorum acaba doğru mu yaptım diye.)
Size sorum dün gün içinde çok sorun olmadı ama gece cok ağladı sesi kısıldı bağırmaktan kucakladım sevdim kar etmedi, babası uyuttu gece aldı yanında yatırdı ama içim acıdı ağzımda yara cıktı üzüntüden, bu durum sizde ne kadar sürdü kızlar.
Bi de yavaştan göğüsüm dolgunlaşmaya başladı daha önce bi kaç kez mastit sorunu yaşamıştım çok zor bi rahatsızlık tekrar yaşamaktan korkuyorum, göğüsümde süt ne zaman biter bi de sağmalı mıyım mastiti engellemek için yoksa kendi haline mi bırakmalıyım yardımcı olursanız sevinirim tecrübeli anneler.
Sanki ben anlatmışım gibi okudum yazdıklarınızo birebir aynı durum yaşadığımız. Şimdilik idare ediyoruz bugğn bi kaç kere sordu anlattım sen büyüdün diye sütğm bitti diye, bi de sevdiği şeyleri hazırladım inşallah gece de sotunsuz geçer. Ama ben halsizleşöeye başladım göğüs şişti ağrımaya başladıbu arada ben çok kararlıydım bıraktırmak için. çünkü az emiyordu ama süresini uzatıp oyun gibi yapmıştı. göğüs ucum yara olmuştu. artık çocuğu ittiresim geliyordu emmeye gelince. keyiften çok sinir bozucu hale geldiğinden ilişkimizi bozuyordu (sabah emmesi sabaha karşı 5 gibiydi ve uzun uzundu, sanki beynime kadar vakumluyor gibi gelmeye başlamıştı) şu an daha fazla aşk yaşıyoruz sürekli gelip sarılıp öpüyor :) babasını nasıl seviyosa beni de onun gibi seviyor süt için değil
yalnız ilk 3-4 gün ben hormonların değişmesi yüzünden depresif oldum. bi de kızım hiç sormadı istemedi diye beni kullanıp kenara attı 21 ayın sonu böyle mi olacaktı diye ağladımsinirli ve gergindim içimde de anlam veremediğim ni mutszuluk oldu, ama 5. güne uyandığımda hepsi geçmişti, şimdi çok mutluyum
dün göğsümü elleyeyim dedim süt aktı hemen, ama rahatsızlık vermiyor bi kaç ay sürebiliyomuş
Ay bu gece ben de mi versem göğsümün biri çok şişti halsizlik yapmaya başladı bileBenim oğlum da çok düşkündü. Sütün bittiğini anlattım ona güzel bir bardak aldım paket sütten bardağa beraber doldurduk. Kabullendi. Adem Güneşten pek hazzetmem ama süt bırakmada tavsiyeleri işime yaramıştı. Kolları ve boynu meme bıraktırma öncesi kapalı giyinmek çocuğu emzirme pozisyonunda kucaklamamak gibi. Bir iki hafta bunları uyguladım gün içinde meme isteyecek gibi oldukça oyunla oyaladım. Sonrasında da o malum süt bitti konuşması. İkinci gece de göğsüm çok dolmuştu iyice derin uykusunda o sütleri verdim emdi ve daha da bir damla sütüm gelmedi. Çocuk kabullenmişti herhalde memelerle ortak hareket ettiler