- 1 Mayıs 2017
- 1.211
- 1.267
-
- Konu Sahibi mformomdata
Aslında sanırım 2 ye düşürmek için artık çok gec tekrar başlarsam bebişte ciddiyeti anlamaz artık tekrar bırakmak istediğimde. Sütünüz ne zaman kesildi acaba, bi de ağrınız oldu mu?gunde 3 kereden direk 0 a dusmek yerine bir iki hafta daha uzatsaniz bu sureci,
once ikiye dusseniz, sonra kesseniz.
ben bu sekilde yaptim.
bir de tamamen sutten kestigim hafta esim uyuttu, cunku bende olunca emme aliskanligini hatirliyordu, ama esimde boyle bir istegi olmuyordu.
Bizim rahat oldu bu sekilde, neredeyse ayni aylarda biraktilar benim sipalar da.
ben de size nasıl azalttıgınizı sorsam, benim kızım hep cok düşkündü, dogdugundan beri.. azaltarak birakmak istiyorum sizin gibi.. Sizin bebisten oldukca da büyük
Bende azaltarak biraktirdim uykularda emzirmeye çalıştım önce gündüz emmek istediği zmanda sabir taşı sürdüm renginden dolayı acımış yara olmuş dedim yavrum anlayışla karşıladısonrada önce geve emmeyi sonra gündüz uykusu için emmeyi biraktik
Benim kızımda çok düşkündü dikkatini dağıttım istediğinde biberonda normal süt teklif ettim, su verdim, kızım çerez meyve çok seviyor onları ikram ettim oyuna yönlendirdim o şekilde azalttım. Gecede uzun süre emmesine izin vermedim agzına aldı 1 dk içinde kendimi çekip tıpıklamaya başladım kısacası gece de ağız alışkanlığı olmuştu sadec,egündüz o 3 emmede cidden süt çekiyordu diyebilirim. Son bi haftadır artık gece uyanması artınca ve beni hırpalamaya başlatınca bırakma kararı aldım dğn sabah aniden. Bu gece sadece su teklif ettim o kadar su içti ki inanamadım belki susadığı için o kadar uyanıyordu. Bu sabah bi kaç kere sordu kızım sen büyüdün diye artık sütüm bitti dedim artık biberon süt içmen gerekiyor dedim üstelemedi ama gece yine nolacak bilemiyorum.ben de size nasıl azalttıgınizı sorsam, benim kızım hep cok düşkündü, dogdugundan beri.. azaltarak birakmak istiyorum sizin gibi.. Sizin bebisten oldukca da büyük
Çok çektim kime sorsam yuvarlak cevap verdi. Gogsum taş gibi oldu. Çok acı çektim yine nette buldum çareyi. Bı demet maydanoz bı demet taze nane al. Maydonozu iki üç dakika hasla. Sudan çıkar. İkiye böl dayanabilcegin sicaklikta goguslerinin üstüne koy sudyenler yemyesil olcak. Üç dört saat durssun. Bu sütun cekilmesine sebep olcak. Sabah bunu yaptım ogledene sonra da taze naneyi dolapta soguttum. Serin serin yine goguslerin üstüne koydum ogleden akşama kadar gezdim böyle. Soğuk nane ağrıyı sanciyi gecircek. İki üç gün tekrar ettim. Hem süt kesildi. Hem dayanılmaz agrilarim geçti. Ne güzel bol bol emzirmissin. Ben kesmeye karar verince üç gün gündüz emzirmedim. Sadece gece emzirdim. Üç gün sonra gece de emzirmedim. Gece uyanınca salladım öyle uyuttum. İki üç kere çok ağladı sonra alıştı. Gündüz emmek isteyince küçük kutu sütlerden aldım oğlum annede süt bitti burda market sütü var istiyorsan bunu iç dedim. Öyle kutu süte alıştı. Göğsümu acip emmek istedi saç topagi koydum bak uf olmuş annem sen kutu süt iç dedim. Öptü beni kutu sütünü aldı.Sevgili anneler kızım 21. Ayın içinde dünden beri sütten kesme kararı aldık ve dün sabahtan beri emzirmiyorum. Zaten gün içindeki sıklığı azaltmıştım 3 kere emziriyordum sabah uyanınca öğlen uykusunda bi de gece uykusuna yatarken. Ama gece yaklaşık 4 kere kalkıp emmeye çalışıyordu olabildiğince kısa tutup uykuya yönlendiriyorfm bi de sadece tek ve aynı göğüsü emmesine izin veriyordum. (Bunları anlattım çünkü merak ediyorum acaba doğru mu yaptım diye.)
Size sorum dün gün içinde çok sorun olmadı ama gece cok ağladı sesi kısıldı bağırmaktan kucakladım sevdim kar etmedi, babası uyuttu gece aldı yanında yatırdı ama içim acıdı ağzımda yara cıktı üzüntüden, bu durum sizde ne kadar sürdü kızlar.
Bi de yavaştan göğüsüm dolgunlaşmaya başladı daha önce bi kaç kez mastit sorunu yaşamıştım çok zor bi rahatsızlık tekrar yaşamaktan korkuyorum, göğüsümde süt ne zaman biter bi de sağmalı mıyım mastiti engellemek için yoksa kendi haline mi bırakmalıyım yardımcı olursanız sevinirim tecrübeli anneler.
yok ben zaten sutum cok azaldigi icin kesmistim, hic o yonden sorunum olmadi,Aslında sanırım 2 ye düşürmek için artık çok gec tekrar başlarsam bebişte ciddiyeti anlamaz artık tekrar bırakmak istediğimde. Sütünüz ne zaman kesildi acaba, bi de ağrınız oldu mu?
İnanın 2 3 aydır sırf bu yüzden kesmedim ama salgın uzayacak belki 2 yıl o kadar süre emzirmek psikolojik gelişimi için bile uygun değil illaki bırakılacak ve kızımın gece uykusu düzensiz, yemesi düzensiz ben artık uykunun anne sütünden daha geliştirici olduğunu düşünüyorum bu aylardan sonra.Bebeğiniz hazır değil memenizden ayrılmaya ve sizin vücudunuz da sütten kesmeye. Anne sütü kovidden koruyorken bu ortamda kesmeyi biraz daha erteleyebilirsiniz.
O zaman bebek açısından azaltarak kesmenizi öneririm.İnanın 2 3 aydır sırf bu yüzden kesmedim ama salgın uzayacak belki 2 yıl o kadar süre emzirmek psikolojik gelişimi için bile uygun değil illaki bırakılacak ve kızımın gece uykusu düzensiz, yemesi düzensiz ben artık uykunun anne sütünden daha geliştirici olduğunu düşünüyorum bu aylardan sonra.