• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı Tarifi Sütlü Tatlılar

En başarılı bulduğunuz ''Sütlü Tatlı'' tarifi hangisi?

• Ankete Katılan
    934
  • Anket Kapalı .
Evet bende kremsanti olunca sasiriyorum ve acaba tadini bozmazmi meraktayim:)karamel yada cilekli sos falan olur benim bildigim direk kekin uzerine krema olmadan direk sos dökulur yani
Trileçe konusunda biraz bilgim var sanıyorum paylaşmak isrerim ;)

Yakın bir arkadaşım ünlü bir trileçe markasının şubesi , aynı zamanda ünlü marka yerlerdende trileçe çok yemişimdir . Trileçe ve sosu arasında çok ince bir kremşanti oluyor ;) hem hamurun üst pürüzünü düzlemek hemde sosun rengini tam belli etmek için hoş oluyor . Ama bu aradaki kremşantiyi abartmamak lazım , belli belirsiz olmalı ya değilse tad farklılıgı elbet oluyor ;).

Yarışmaya katılan arkadaş normal tirileçe yapmamış zaten tatifinin isminden belli soslu trileçe ;).

Hepinizin ellerine sağlık . hamurdu süttü bence bu ayrıma gitmeye hiç gerek yok . malzemesinde süt varsa kurallarda bu şekildeyse Bu konuyu uzatmamak lazım ;)
Tekrar ellerinize emeginize sağlık :68:

Son düzenleme:
Bu arada cidden iddialı yaptım kendimce, begenmediler , hele kurabiyem :KK12:
Kurabiye seninkine benzeyen çoktu.Kategori açıklanınca aklıma ilk elmalı kurabiye geldi,yine o aldı oyları.:KK45:Sebzelerde bari,ilk aklıma gelen tarifi kimse kapmadan yapsam :KK53:

Trileçe konusunda biraz bilgim var sanıyorum paylaşmak isrerim :KK66:

Yakın bir arkadaşım ünlü bir trileçe markasının şubesi , aynı zamanda ünlü marka yerlerdende trileçe çok yemişimdir . Trileçe ve sosu arasında çok ince bir kremşanti oluyor :KK66: hem hamurun üst pürüzünü düzlemek hemde sosun rengini tam belli etmek için hoş oluyor . Ama bu aradaki kremşantiyi abartmamak lazım , belli belirsiz olmalı ya değilse tad farklılıgı elbet oluyor :KK66:.

Yarışmaya katılan arkadaş normal tirileçe yapmamış zaten tatifinin isminden belli soslu trileçe :KK66:.

Hepinizin ellerine sağlık . hamurdu süttü bence bu ayrıma gitmeye hiç gerek yok . malzemesinde süt varsa kurallarda bu şekildeyse Bu konuyu uzatmamak lazım :KK66:
Tekrar ellerinize emeginize sağlık :KK68:
Sos diyince zaten cilegi falan sos olmuyor mu?krema,krem santi bi sos cesidimi sizdece:) krem santili yapanlari ve trilece hakkinda bicok sey biliyorum cunku zamaninda cook arastirmistim.yapan arkadas bu sekilde tercih etmis saygi duyarim eline sağlık olsun.sutlu tatlı konusunda ise Arkadas fikrini belirtmis bende öyle..fikir belirtirim ama yönetim kabul ettiyse zaten onemli degil kimse bisey uzatmaya calismiyor:KK66:

Sos diyince zaten cilegi falan sos olmuyor mu?krema,krem santi bi sos cesidimi sizdece:) krem santili yapanlari ve trilece hakkinda bicok sey biliyorum cunku zamaninda cook arastirmistim.yapan arkadas bu sekilde tercih etmis saygi duyarim eline sağlık olsun.sutlu tatki konusunda ise Arkadas fikrini belirtmis bende öyle..fikir belirtirim ama yönetim kabul ettiyse zaten onemli degil kimse bisey uzatmaya calismiyor:KK66:
Soslu trileçe diye ilk okudugumda farklı oldugunu anlamıştım çünki klasik franbogazlı kramelli vs olunca zaten belirtmeye gerek yok adı trileçe diyip geçiyoruz .
Bu yarışta soslu trileçeyi kim yaptıki onuda bilmiyorum inan kendisi izah eder belki :-).
Oyumda çok sevdiğim laz böregineydi hamurlu olmasının benim için önemi yok sonuçta içinde süt var :-).:68:

Tüh bilemedim kız kulagıma de bari :sus:
Sen eskiden kulis yapardın bana :KK70::KK70:
Tamam kulağına diyeyim :KK45:
Evet az mı seninle Nevoşun kapısını aşındırdım makarnalarda ,sonuçta bambaşka bir tarif ama:KK70:
İstediğin kulis olsun ,yine başını ağrıtırım ama cevap ne zaman gelir bilemem:KK45:

Kurabiye seninkine benzeyen çoktu.Kategori açıklanınca aklıma ilk elmalı kurabiye geldi,yine o aldı oyları.:KK45:Sebzelerde bari,ilk aklıma gelen tarifi kimse kapmadan yapsam :KK53:
Bende işte hep en begendigimi yapıyorum , ondan kaybediyorum :D
Elmalı kurabiyeyi çok sevmem mesela :KK45:

Ben daha oy vermedim ya .

:KK54:

Aklım karışık ... Sütlü tatlı .... sütlü tatlı olmalı :deli: diyor bi tarafım .. ama onda da süt var diyor diğer tarafım

Kim önde acep :halay: (dey'e gelsin bu emoji)

Nanişin madalyayla jübilemi yapacaksın yoksa devammi kız :KK70::KK70::KK68:

3. İş günün nasıldı bakim ?
Aşk olsun ablacığım ben hiç nevrosu 1 yarışmacıdan eksik bırakır mıyım? Değil 1, 20 madalya verseler gene katılırım :D

Zaten sebze yemeğinde kesin birinciyim :D:D

2 bitti, berbat. Felaket yorgunum, evde otur otur çok tembelleşmişim :(

Aşk olsun ablacığım ben hiç nevrosu 1 yarışmacıdan eksik bırakır mıyım? Değil 1, 20 madalya verseler gene katılırım :D

Zaten sebze yemeğinde kesin birinciyim :D:D

2 bitti, berbat. Felaket yorgunum, evde otur otur çok tembelleşmişim :(
Kereviz yap kesin 1. Olursun :D:D
Yok kerevizi deynep yapacakmış ama :D:D

Yat dinlen kuzum iyi geceler :60:

Back