Pilav Tarifleri Sütlü Salcali Bulgur Pilavi-Resimli

incitanemtuana

EVLI MUTLU IKI COCUKLU :)
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
25.344
26
41
bunu esimin yengesinden ögrendim
cok begeniyorum
normalde bulgur pilavini pek sevmem cünkü
hatta sarma yapraklarini haslayip nasil yufkayla bandirilarak kasik gibi yenir ya yapraklari sarmak yerine büyük bir kaba bulgur diger yandan yapraklarida bir kaba koyup isteyen kasik yerine yapraklarla bandirarak yiyebiir harika oluyo

tencereye biraz sivi yag ve tereyagi eklenir
sogan incecik dogranip tencerede kavrulur fakat pembelesmeden sadece o cigligi gidene kadar
sonra su ve süt eklenir kaynamaya brakilir
kaynayinca alti kisilir bulgur eklenir ve hemen ardindan göz karari biber salcasiyla domatez salcasi ilave edilip karistirilir
daha sonra tuz,karabiber,pulbiber ve bol nane eklenir tekrar karistirilir ve kisik atesde yavas yavas pisirilir

1bardak süt
bir bardak su
1bardak bulgur
sivi yag
tereyagi
domatez ve biber salcasi
1adet sogan
baharatlar:
tuz
karabiber
pulbiber
ve bol nane(taze yada kuru)

cok yemisligim var bu tarifi fakat kendim ilk defa denedim canlarim
hatta salcasi az bile gelmis göz karari konuldugu icin ama cok lezzizdi
esimdende annemdende tam not aldim saolasunlar

tavsiye ederim

affiyet bal seker olsunnnnnnnnnnn

Son düzenleme:
arzuya göre daha cok yapicaksaniz eger mesela 2bardak süt 2bardak su ve bu harca 2bardak bulgur ilave edilir canlarim
salcasi ve baharatlarida yine göz karari olur

:kedi:umarim begenirsiniz:kedi:

dün yine yaptim busefer daha kirmizi oldu salcasini tam koymusum cünkü
yaninada firinda kabuklu kremali patates yaptim
aslinda pirinc yakisirdi ama niyetli olunca bu bulgurumu cekdi canim

http://www.kadinlarkulubu.com/mezeler-ordovrler/310539-firinda-kremali-kabuklu-patates-resimli.html

buda libyana mizin yaptigi saolsun resimde eklemis

resim869small.jpg

Son düzenleme:
kizim sen bütün gün yemekler tatlilarmi yaptin:uhm:
bunlar ne böyle baka baka böyle oldum:bbo:
biliyosun bulgur pilavini cok severim ama sütle hic denemedim gecende bahsetmistin deniycem mutlakayerimseniben
ama sen begendigine göre eminim nefistircokacimcoook
canim ellerine emegine saglikcokacimcoookopuyorumnanaktana.s.

ellerine sağlık cnm bnm marifetli hatun..yukarıda bahsettiin yaprakla yenen bir şekilde ben biliyorum adı bat inşallah paylaşırım yakında çünkü cnm istedi şimdi bak...paylaşımın için teşekkürler cnm bnm..

yemeklerde süt kullanımını çok severim,makarnalarımıda koyarım ama bulgura hiç denemedim,kesinlikle ben bunu yapıcam:lepi:çok leziz görünüyo,bulgurada bayılırım zaten:dance:pirinç pilavından daha çok severim,ellerine sağlık incimŞeniz

kizim sen bütün gün yemekler tatlilarmi yaptin:uhm:
bunlar ne böyle baka baka böyle oldum:bbo:
biliyosun bulgur pilavini cok severim ama sütle hic denemedim gecende bahsetmistin deniycem mutlakayerimseniben
ama sen begendigine göre eminim nefistircokacimcoook
canim ellerine emegine saglikcokacimcoookopuyorumnanaktana.s.

zemuszemusdün costum yengosum napiimzemuszemus
yerimsenibensende biliyosunki normalde bulgurdan pek hoslanmam ama esimin yengesi sayesinde bunu cok seviyorumyerimseniben
kaydirigubbakcemile5tavsiye ederim yengosumkaydirigubbakcemile5
zemuszemustskler yengosum pirlantamzemuszemusopuyorumnanaktan

ellerine sağlık cnm bnm marifetli hatun..yukarıda bahsettiin yaprakla yenen bir şekilde ben biliyorum adı bat inşallah paylaşırım yakında çünkü cnm istedi şimdi bak...paylaşımın için teşekkürler cnm bnm..

:kedi:yok kiz gaza getirme beni cokda marifetli diilimdir inan pratik olsun lezziz olsun yeter:eek:
demek adi bat paylas balim benim senin tariflerinide takip etmeyi cok seviyorum biliyosunkaydirigubbakcemile5
zemuszemusben tsk ederim yorumun icinopuyorumnanaktan

yemeklerde süt kullanımını çok severim,makarnalarımıda koyarım ama bulgura hiç denemedim,kesinlikle ben bunu yapıcam:lepi:çok leziz görünüyo,bulgurada bayılırım zaten:dance:pirinç pilavından daha çok severim,ellerine sağlık incimŞeniz

bak hele bak sen sütlü makarna tariflerinmi var senin cimcimem:jeyyar:beklerim tariflerini ona göreyerimseniben
tavsiye ederim balim egerki bide bulguru seviyosan begeniceginden eminim
yapicak olursan fikrini ve resminide beklerim canim benim:eek:
opuyorumnanaktantskler canim benim cok saolopuyorumnanaktan

bu tarif nekadar enteresan cok merak ettim dogrusu tadiniopuyorumnanaktan
denemem lazim ama diyetdeyim bugun kocaya dolma yaptim yammamis olsaydim kesin bunu yapardim bidahaki tahil tuketme gununde bunu yaparim artikkaydirigubbakcemile3 paylasimin icin cok teskekurler incitanemtuana:1hug:

:kedi:canim begendiysen ne mutlu bana:kedi:
yerimsenibenkessinlikle tavsiye ederimyerimseniben
yerimsenibenpisman olmicagini düsünüyorumyerimseniben
:kedi:yapicak olursan eger yorumunuda bekliyorum canim benim:kedi:

tabiki dener denemez yorumuda eklerim birde muzlu cikolata vardi oda sizin tarifinizdi sanirim daha onuda denemedim denersem fikrimi soylerimopuyorumnanaktan

incim harikasın ellerine sağlıkopuyorumnanaktan
ben bu tadı çok iyi biliyorum..birgün gezmeye gittiğimiz bir yakınımz bize ikramların yanında salata gibi yapmış sütlü bulguru..çok önyargıyla yaklaşıp asla yemem demiştim annem çok ayıp tadına bak bari dedi..ama sonrasında olanları bilsenizkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
yemem dediğim burgurdan tabak tabak yedim muhteşemdi çok değişik alışılmışın dışında bir tat gerçektende harika oluyor sennde ellerine sağlık canmcım eminki çok çok güzeldir..opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
kesinlikle tavsiye ediyorum kızlar:lepi:

tabiki dener denemez yorumuda eklerim birde muzlu cikolata vardi oda sizin tarifinizdi sanirim daha onuda denemedim denersem fikrimi soylerimopuyorumnanaktan

opuyorumnanaktancanimsin benim cok saolopuyorumnanaktan
:kedi:evvet sicacik cikolatali muz tarifide benimdi canim:kedi:
opuyorumnanaktanunutmamissin saolasinopuyorumnanaktan

incim harikasın ellerine sağlıkopuyorumnanaktan
ben bu tadı çok iyi biliyorum..birgün gezmeye gittiğimiz bir yakınımz bize ikramların yanında salata gibi yapmış sütlü bulguru..çok önyargıyla yaklaşıp asla yemem demiştim annem çok ayıp tadına bak bari dedi..ama sonrasında olanları bilsenizkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
yemem dediğim burgurdan tabak tabak yedim muhteşemdi çok değişik alışılmışın dışında bir tat gerçektende harika oluyor sennde ellerine sağlık canmcım eminki çok çok güzeldir..opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
kesinlikle tavsiye ediyorum kızlar:lepi:

:kedi::eek::kedi:
tskler canim benimopuyorumnanaktan
zemuszemusyorumunla mest oldum yok yok hatta simardim acicik ucundan:eek:
opuyorumnanaktancanimsin benimopuyorumnanaktan

ilk defa duydum sutlu bulgur pilavini
tadinda bi degisiklik oluyomu
bence cocuklar icin guzel fikir
ellerine saglik bitaneem
cok guzel tarifler veriyosun

ilk defa duydum sutlu bulgur pilavini
tadinda bi degisiklik oluyomu
bence cocuklar icin guzel fikir
ellerine saglik bitaneem
cok guzel tarifler veriyosun

yerimsenibenherseyin bir ilki vardir canim benimopuyorumnanaktan
tadinda elbet deyisiklik oluyo ama nasil oluyo diye sorma cünkü ben normalde bulguru sevmem ama bu tam benim damak zevkime göre o yüzden cok seviyorum sütlü tadini fakat tamamen sütle diil yoksa agir olur kanimca yarisi su yarisi sütyerimseniben
:kedi:yok be balim sizinkiler gibi zor tarifler veremiyorum cünkü okadar becerikli diilim malesef benimkiler pratik lezzetler:eek:ama cok tsk ederima.s.

bu aksam tarifi aynen denedim sanki bulgur pilavi degilde baska bisey olducokacimcoook
ne kadar ilginc ya bi bardak sut sanki bi kutu krema katmis gibi cok hos degisik bi tat verdi esimde begendi bende begendim paylasimin icin cok tesekkurler incitanemtuanamopuyorumnanaktan

X