Tatlı Tarifi Sütlü Kayısı Şöleni-süt kuzusu sponsorlugunda

eline sağlık canım başarılar :KK36::KK36:

teşekkürler canım :KK68::KK28:

Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyorlar :kk77:Yarışmada başarılar:KK68:

teşekkürler canım hayırlısı olsun yarışmada bakalım katılım çok oldu benim ki eğlence heyacan seviyorum ...:KK28::KK66::KK68:

ilk defa gördüğüm bir tarif.. yarışmada başarılar :)

yaz günleri için dondurma gibi soğuk ve keyifli dene bence
teşekkürler:KK28::KK66:

Ellerıne saglık cnm harıka gorunuyor, basarılar:KK68:

teşekkürler canımcım :KK66::KK28: beğendiğin için teşekkürler:KK68:

Yavrummm.. matmazelimm ellerine sağlıkkk:KK9::KK9::KK9:ekran karşısında tarifine bakarken harika bir serinlik hissettim yaz aylarında ne güzelde yenilir buu.. helede balkonda ve hafifte açkenn..deneyeceklerimin arasında ellerine sağlık. kayısı ayrı bir lezzet zatenn.. Başarılarr.. canımm..

aynen tam yazın serinlemek ve buz gibi keyif yapmak için hafif ve güzel bir tatlı

aramızda kalsın kakaooommmm bunu kiviyle de yapmalısın dene bence

afiyet olsun balım ve teşekkürler:KK60:

teşekkürler canım :KK68::KK28:

teşekkürler canım hayırlısı olsun yarışmada bakalım katılım çok oldu benim ki eğlence heyacan seviyorum ...:KK28::KK66::KK68:

yaz günleri için dondurma gibi soğuk ve keyifli dene bence
teşekkürler:KK28::KK66:

teşekkürler canımcım :KK66::KK28: beğendiğin için teşekkürler:KK68:

Heyecan burada süperr oluyor canım:KK48: iyi yapmışsınn canım:KK60:

selam kızlar...

bir kez daha yeni yarışmada birlikteyiz.

bir kaç tane tarifim vardı kararsızlık yaşadım ve bu tarifi yapmak istedim önümüz inşallah şu soguk havalar geçerse yaz gelicek ve bu tatlı o kavuran sıcaklarda buz gibi iyi geleceği düşünerek bu tarifte karar kıldım inşallah beğenilir.

önceklikle yarışmaya katılan arkadaşlarıma tekrar başarılar ...emeklerine ellerine sağlık deyip tarifime geçeyim...

sütlü kayısı şöleni..

kreması için...

1 kg süt

2 yemek kaşığı nişaşta

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı şeker

diğer malzeme ise

1 kg kayısı(varsa tazesi daha iyi olur ama şuan mevsimi olmadığı için nişastayla kurutulmuş kayısı daha uygun oluyor)

1 bardak şeker

2 yemek kaşığı nişaşta

2 su bardağı su

1 limon rendesi

Eki Görüntüle 1486143

yapılışı

kreması genelde bu tariflerde hep aynıdır.hanımlar iyi bilir.bütün malzemeyi tencereye koyup,ocagımıza üzerine alıyoruz . muhallebi kıvamına gelene kadar çırpma teliyle karıştırıyoruz.

Eki Görüntüle 1486144

kayısılarımızı tencereye koyuyoruz haşlanmasını bekliyoruz.

haşlanan kayısılarımızı blenderle püre haline getiriyoruz..sonrası nişaşta şeker ve bir bardak suyu iyice karıştırıyoruz.kayısılar püreyken üzerine bir bardak suyu döküp karıştırıp bütün malzemeyi birleştirip ocağımızda koyu kıvama gelene kadar pişiriyoruz.

Eki Görüntüle 1486145

sonra pişen malzemeleri isteğe göre ister krema önce yada kayısı önce nasıl istersen o şekilde kuplara koyuyoruz...

öncelikle ilk malzemeyi koyup dolapta 15 20 dakika bekletip diğer malzemeyi üzerine eklersek birbirine karışmamış olur.

sonra buzdolabımıza koyup buz gibi olunca servis yapıyoruz...

AFİYET OLSUN...

Eki Görüntüle 1486147

ben iki ayrı şekilde yaptım ikiside hoş duruyor.

Eki Görüntüle 1486148 Eki Görüntüle 1486149

Eki Görüntüle 1486150

SÜT KUZUSU

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılında hayata geçirdiği “Süt Kuzusu” projesine, Büyükşehir Belediyesi’nin Tire Süt Kooperatifi işbirliğiyle başarıyla yürüttüğü, 0-5 yaş arasındaki 125 bin çocuğun haftada 2 litre süt içmesini sağlayan proje Çocukların sağlıklı gelişimine katkı sağlamak, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerin desteklenmesi amacıyla Türkiye’de ‘sözleşmeli üretim’ modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Süt Kuzusu Projesi’ne 2012 yılının Eylül ayında 40 bin çocukla başlatmıştı. 2014 Aralık ayı itibariyle 125 bin haneye ulaşan proje kapsamında bugüne kadar 20 milyon 600 bin litre süt dağıtıldı.Bu proje her geçen gün büyüyerek devam etmektedir.

Kayısının faydaları :- Beynin düzenli çalışmasını sağlar, esi azaltır.- Karaciğerde tahrip olan kısımların tamiri için faydalıdır.- Kemiklerin daha düzgün ve sağlam olmasında önemli rolü vardır.- Dişlerin daha sağlam olması için önemli bir besindir.- Kan yapımını artırarak, kansızlığı engeller.- Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin oluşmasını önler.- Ülserlerin iyileşmesinde de önemli rolü vardır.- Böbreklerde taş oluşmasını azaltır.- Üreme sistemi üstünde olumlu etkileri vardır, cinsel gücü artırır.- Kansere karşı koruyucu bir etkisi vardır.- Kalp kaslarını güçlendirir ve daha düzenli olarak çalışmasını sağlar.- Bağırsakların düzenli çalışmasında etkilidir.-Kayısı iyi bir betakaroten kaynağı olup,akciğer ve mide kanserlerinden koruyucu özelliğe sahiptir.-Yorgunluğu alır.-Beslenme problemi olan yaşlıların potasyum eksikliğine bağlı depresyon sorunlarının giderilmesinde de çok faydalıdır.-Gırtlak iltihabına ve astıma iyi gelir.Astımda balgam söktürücü özelliğe sahiptir.-Kabızlığa önlüyor.-Gece körlüğünü önlüyor.-Yaşlanmaya karşı vücudu korur.Beyinin düzenli çalışmasını sağlar.-Strese iyi gelir.

ellerine sağlık çok güzel olmuş canım.

[QÇok E="MinelAskAh, post: 40448082, member: 447098"]bol şans :) ay o sütler ne de lezzetli. tatlı yerine şeker gibi içmelik :)[/QUOTE]

Cok teşekkürler tatlimda güzeldir deneyin tam yazlık buz gibi:))

X