• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ellerinize sağlık ve bol şans diliyorum.Sevdiğim çorbalardan biridir.Dereotu inanılmaz yakışıyor.Yeşil soğan ve havuçta ekleyin muhteşem oluyor :KK37::KK37:

Dereotu ve kabak çok yakışır zaten.
Daha önce bu çorbaya havuç eklemiştim ama yeşil soğanla denemedim hiç.
Bir de öyle deneyeyim.
Çok teşekkürler canım :KK68:

kaabbaaak hemde sutlu bende yapıyorum buna benzer bir tarif kabak corbası deselerdi onceden ıyy derdim :KK45: ama gercekten corbaya en yakısan sebzelerden biri guzel gorunuyorrr:KK68:

Aslında ilk başta kabağı pek yakıştıramamıştım çorbaya ama bebegime az bir şey yapmayı denedim
hatta eşim de dedi az yap yemezse ziyan olmasın diye
neyse az birsey yaptım :KK45:
ve sonuç ben şok eşim şok:KK57::KK57:
kabak bir çorba ya bu kadar mı güzel yakışır. :super:

Mutfağıma güzel bir tarif kazandırdın teşekkür :KK73::KK73:

Aslında ilk başta kabağı pek yakıştıramamıştım çorbaya ama bebegime az bir şey yapmayı denedim
hatta eşim de dedi az yap yemezse ziyan olmasın diye
neyse az birsey yaptım :KK45:
ve sonuç ben şok eşim şok:KK57::KK57:
kabak bir çorba ya bu kadar mı güzel yakışır. :super:

Mutfağıma güzel bir tarif kazandırdın teşekkür :KK73::KK73:

Denediğine ve beğendiğinize çok sevindim canım :)
Asıl ben teşekkür ederim.
Bebeğin de yedi mi :)

Selam kızlar.
Şerbetli tatlılardaki fiyaskomdan sonra sonunda en sevdiğim kategori geldi :KK200:
Yine çok iddialı değilim ama ilk tarif benden gelsin.

Öncelikle malzemeler

2 tane kabak
Birkaç dal maydanoz ve dereotu
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 adet tavuk bulyon
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber

XkQ2Z6.jpg

Öncelikle kabakları rendenin kalın bölümü ile rendeleyip 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuzu ekleyip kavurmaya başlıyoruz.

4rBY54.jpg

Kabaklar kavrulurken maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıyoruz.

v51Yr6.jpg

Suyunu salan kabaklar sotelenince unu ekleyip ula beraber de biraz kavuruyoruz.

pzZv1m.jpg

Daha sonra 3 su bardağı suyumuzu ve karabiberimizi ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.

o3Dnvm.jpg

Çorba kaynamaya başlayınca kıyılmış, maydanoz, dereotu ve tavuk bulyonu ekleyip kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.

OA1J1Z.jpg

Kabaklar yumuşayınca soğuk sütü ekleyip 1 taşım kaynayınca kapatıyoruz ve çorba servise hazır.

m6YqYR.jpg

Sunumla beraber afiyet olsun...

Zkb2Ga.jpg

Herkese yarışmada başarılar... :KK36:
Tadıni çok merak ettim .bu tarif ile deneyeceğim kabak süt ,bulyon birleşiminin tadını cidden merak ettim yarın iş çıkışı yapacağım.resmini atarım ellerine emeğine sağlık Başarılar:KK200::KK200:

Tadıni çok merak ettim .bu tarif ile deneyeceğim kabak süt ,bulyon birleşiminin tadını cidden merak ettim yarın iş çıkışı yapacağım.resmini atarım ellerine emeğine sağlık Başarılar:KK200::KK200:

Aaa çok sevinirim atarsan canım.
Beğeneceğine eminim :)
Teşekkür ederim :KK68:

Ellerine sağlık canım. .
Başarılar dileriz. .

:hamarat::halay:

Teşekkürler Esesim :KK68:

Amin canım darısı bana inşallah :dua:

Çok güzel ve nefis görünüyor, muhakkak deneyeceğim, ellerine sağlık. :KK9:
Ne zamandır güzel bir kabak çorbası tarifi arıyordum aslında, iyi oldu benim için de :KK68:

Back