Tatlı Tarifi Sütlü İrmik Tatlım-Resimli

lavender

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2009
712
2
Çok nefis,hafif bir tatlı

İsterseniz tatlının yarısını kaba boşalttıktan sonra bisküvi veya ceviz kırığı ve tarçın dökülebilir.
Yağlı sütle yapıyorsanız tarifi tereyağı veya margarine ihtiyaç olmaz.

1 kg süt
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
50 gr margarin veya tereyağı

Sütün içine, irmiği ve tozşekeri,limon rendesini koyup koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Koyulaşınca içine vanilyayı ve margarini ekleyip iyice çırpın. Boza kıvamına geldiği zaman ıslattığınız bir tepsiye ya da kalıba tatlı karışımının yarısını dökün.
Biraz soğuyunca üzerine tarçın,ceviz,fındık kırığı ve hindistan cevizi hangisini arzu ederseniz serpin ve soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Son düzenleme:
stlirmiktatlm.jpg

ellerine sağlık bitnm..mis gibi tarçın kokusu buraya kadar geldi..opuyorumnanaktan

off canım nasıl tatlı çekti hemen yapcam canımm:dance:

Kızlar tarifte 1kg süre 1,5 sb şeker demiş. 1kg süte 1 sb şeker koyun. Ben yaptım acayip şekerli oldu çünkü.Bi ton uğraştım şekerini azaltmak için sonra. Her zaman içn 1kg süre 1 sb şeker konurmuş. afiyet olsun

ben üzerine ayva sosuda yapıp ekliyorum :)
en sevdiğim tatlı da diyebilirim cnm ellerine sağlık. kıvamını tutturmak zor ama :)

yaa ben sütlü tatlının yoğun olmasını sevdiimden irmiği biraz fazla kaçırdım :eek: veeee korkunç kaskatı bişi oldu kaydirigubbakcemile3

X