Çorbalar Sütlü domates çorbam (resimli)

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
358
45
İzmir
lezzetli bir domates çorbası sunumu...

5-6 orta bor domates kabukları soyulup rondodan geçirilir..

5-6 orta boy domates
3 yemek kaşığı un
1 diş sarmısak
1 adet knorr et syu tablet
2 bardak süt 1 litre sıcak su
sıvı yağ
tuz,karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
üzerine rendelemek için kaşar peyniri

un yağsız olarak kavrulur daha sonra üzerine sıvı yağ eklenir,sarmısak soyulup yağa ince ince kıyılır rondodan geçirdiğimiz domatesler eklenir ve üzerine sütle sıcak su ilave edilir bir adet knorr ve tuz karabiber ilave edilir..15 dk kadar pişirilir..ocaktan indirmeye yakın bir kaşık tereyağı eklenir..servis sırasında üzerine kaşar da rendelenirse lezzetinden emin olabilirsiniz...

yemeklerimmmm.jpg

sany0769.jpg

buud.jpg

Son düzenleme:
Ellerine sağlık arkadaşım.
Domates çorbasına asla hayır diyemeyenlerdenim;hergün içsem sıkılmam vallahidelikafadulden
Şöyle koca bir kupada sıcacık bol kaşar rendeli kıtır ekmekli mis kokan bir domates çorbası off kış mevsiminin gözdesidir benim için..
Domates çorbası bir ; sıcak çikolata iki..sengözlerimebaksanab

Bu arada fotoğraflamalarda güzellikler ve yenilikler görüyorumopuyorumnanaktan

Kolaj güzel ; çorba güzel

bir de suple yapmışız daha ne olsunkaydirigubbakcemile3

Seviyorsun sen de bu işiyerimseniben

Emeğine sağlık bizim yerimize de höpürdetinsositososito

Ellerine sağlık arkadaşım.
Domates çorbasına asla hayır diyemeyenlerdenim;hergün içsem sıkılmam vallahidelikafadulden
Şöyle koca bir kupada sıcacık bol kaşar rendeli kıtır ekmekli mis kokan bir domates çorbası off kış mevsiminin gözdesidir benim için..
Domates çorbası bir ; sıcak çikolata iki..sengözlerimebaksanab

Bu arada fotoğraflamalarda güzellikler ve yenilikler görüyorumopuyorumnanaktan

Kolaj güzel ; çorba güzel

bir de suple yapmışız daha ne olsunkaydirigubbakcemile3

Seviyorsun sen de bu işiyerimseniben

Emeğine sağlık bizim yerimize de höpürdetinsositososito

kk yı bu kadar sevmemde senin etkin çok büyük kardeşim..bu güzelliklerde senin eserin picasa yı bana sen öğrettin yoksa nereden bileyim ben..ama cidden hoşuma gitti benimde çok güzel oldular böyle...cnm benm çok teşekkür ediyorum benimle paylaştığın için...ikram etme butonuyla bir tas yolladım bacım...afiyetler olsun...cokacimcoookopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

pınarım domates çorbası hayatımda hiç yapmadım desem :kedi: bu tarif benim iin bir ilk olacak, mutlaka deneyeceğim canım, ellerine sağlık a.s.

pınarım domates çorbası hayatımda hiç yapmadım desem :kedi: bu tarif benim iin bir ilk olacak, mutlaka deneyeceğim canım, ellerine sağlık a.s.

teşekkürler ediorum tuçecikkkkk..gerçekten denemeni tavsiye ederim sanırım domates çorbası maceramı hazır çorbalarla sınırlamış olsaydım bugün domates çorbasından nefret ediyor olurdum..ev yapımı misler gibi domates çorbası gibisi yoktur..bir defa dene bağımlı olursun zaten hem basit hem leziz...güzel yorumun içinde teşekkürler ediorm tatlıcım...opuyorumnanaktan

kk yı bu kadar sevmemde senin etkin çok büyük kardeşim..bu güzelliklerde senin eserin picasa yı bana sen öğrettin yoksa nereden bileyim ben..ama cidden hoşuma gitti benimde çok güzel oldular böyle...cnm benm çok teşekkür ediyorum benimle paylaştığın için...ikram etme butonuyla bir tas yolladım bacım...afiyetler olsun...cokacimcoookopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Estagf. ne demek. seve seve bildiklerimi paylaşırım kaydirigubbakcemile5
Paylaşılmayan bilginin akıbeti unutmaktır.. Neye yarar kendimize saklasak değil mi ama:emir_bebek:

İlk geldiğin günleri hatırlıyorum ne çabuk geçti günlerŞeniz
bu güzellikleri bizimle paylaşmana vesile olduysam ne mutlu banakaydirigubbakcemile5

bu arada ben domates çorbasını böyle seviyorum hemen hemen aynı şekilde yapıyorum..

Salça ile yapılan çorbaya domates çorbası demeyelimkaydirigubbakcemile3 ama gerçekten öyle..

Halis muhlis domates olacak;unu tereyağı ile kokusu çıkana kadar kavuracaksın..Hımmm o kokuya hayranım..

o kavurma aşamasında sarımsak rendesi de ekledin mi bomba..!

ayrıca biraz sütle de süper oluyor..

kaydirigubbakcemile2

Estagf. ne demek. seve seve bildiklerimi paylaşırım kaydirigubbakcemile5
Paylaşılmayan bilginin akıbeti unutmaktır.. Neye yarar kendimize saklasak değil mi ama:emir_bebek:

İlk geldiğin günleri hatırlıyorum ne çabuk geçti günlerŞeniz
bu güzellikleri bizimle paylaşmana vesile olduysam ne mutlu banakaydirigubbakcemile5

bu arada ben domates çorbasını böyle seviyorum hemen hemen aynı şekilde yapıyorum..

Salça ile yapılan çorbaya domates çorbası demeyelimkaydirigubbakcemile3 ama gerçekten öyle..

Halis muhlis domates olacak;unu tereyağı ile kokusu çıkana kadar kavuracaksın..Hımmm o kokuya hayranım..

o kavurma aşamasında sarımsak rendesi de ekledin mi bomba..!

ayrıca biraz sütle de süper oluyor..

kaydirigubbakcemile2

allah razı olsun bacımmm..opuyorumnanaktan

domates corbasi
abovvvvvvvvvvvvvvvvv
yapmaliyim yemeliyim en kisa zamanda
pinarim süper lezziz görünüyo cantanem
edllerine saglik
sicacik olsada yesem simdi
cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook

Bende domates çorbasını böyle yaparım ancakkkkkkkk domateslerin rengi kaçıksa biraz salça ekliyorum.
Paylaşımın için teşekkürler cnm

domates corbasi
abovvvvvvvvvvvvvvvvv
yapmaliyim yemeliyim en kisa zamanda
pinarim süper lezziz görünüyo cantanem
edllerine saglik
sicacik olsada yesem simdi
cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook

fundacık bir kase çorban yola çıktı bile kapıyı aç hadi kaydirigubbakcemile4soğuyacak olursa az ısıtıverirsin....kocaman öpüyorum bacımı..Şeniz

Bende domates çorbasını böyle yaparım ancakkkkkkkk domateslerin rengi kaçıksa biraz salça ekliyorum.
Paylaşımın için teşekkürler cnm

bende güzel yorumun için teşekkür ederim tatlım..opuyorumnanaktan

pinarcim valla nefis görünüyo hhmmmhcokacimcoook
söylemesi ayip ben domates corbasini hep hazir corbalarla yapiyorum:kedi::kedi:
eminim kendi yaptigimizin tadida bir ayri güzel oluyorduryerimseniben
hele birde tarif sendenseŞeniz
ellerine emeciklerine saglik tatlimopuyorumnanaktana.s.

pinarcim valla nefis görünüyo hhmmmhcokacimcoook
söylemesi ayip ben domates corbasini hep hazir corbalarla yapiyorum:kedi::kedi:
eminim kendi yaptigimizin tadida bir ayri güzel oluyorduryerimseniben
hele birde tarif sendenseŞeniz
ellerine emeciklerine saglik tatlimopuyorumnanaktana.s.

gülüm hakikaten arada çok fark var..bence bir dene derim..eminim vazgeçemezsin..çok lezzetli oluyor bu şekilde..ben hazır çorbalardan sadece mantar çorbasını seviyorum diğerleri çok yavan geliyor..özelliklede domates..eminim senin yaptığın çorba benim yaptığımdan çok daha leziz olur..senin ellerinde yılların tecrübesi var mutfak bilgem benim...toccccaman öpüyorum gül bacımı..opuyorumnanaktan

pınarcım harika görünüyor..... şu soğuk havalarda sıcacık bir domates çorbasına kim hayır diyebilir ki.... ellerine sağlık.......... harikaaa............ cokacimcoook Şeniz

pınarcım harika görünüyor..... şu soğuk havalarda sıcacık bir domates çorbasına kim hayır diyebilir ki.... ellerine sağlık.......... harikaaa............ cokacimcoook Şeniz

teşekkürler benim tatlı suyummmmmm..kaydirigubbakcemile3.allaha emanet cnm bnm..opuyorumnanaktanŞeniz

corbanı yaptım cnm harbiden cok lezzetli unu yagsız kavurma fikride güzelmş hiç toparlanma falan olmadı.tekrardan çok tesekkürler hazır domates corbasını hiç sevmyrdum eşimn yüzüne alıyrdum o çok sever şimdi kndm yapıyrum artık hiç dglse içine ne koydugum blli katkı maddesi falan yok.

corbanı yaptım cnm harbiden cok lezzetli unu yagsız kavurma fikride güzelmş hiç toparlanma falan olmadı.tekrardan çok tesekkürler hazır domates corbasını hiç sevmyrdum eşimn yüzüne alıyrdum o çok sever şimdi kndm yapıyrum artık hiç dglse içine ne koydugum blli katkı maddesi falan yok.

çok sevindim tatlım benm afiyetler olsun inşallah...ellerine sağlık seninde..opuyorumnanaktan

Back
X