• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En başarılı bulduğunuz ''Sütlü Bayram Tatlıları '' hangisidir?

• Ankete Katılan
    683
  • Anket Kapalı .
Nasıl oluyor o elticim, tarif isterim👀
Biz böreğini falan yaparız, mantı gibi olanını bilmiyorum :kk77:
Canım tam buğday unuyla şöyle ele yapışan ama çokta kek harcı gibi değil.Bir hamur yapıyorum.
Yaprakları yıkayıp genelde güneşte ya da dışarıda bekletip sarılacak kıvama getiriyorum.Ya da sıcak suya sokup hemen çıkarabiliriz.
Serçe parmağımız kadar minik sarıyoruz.
Üzerine su ekleyip 20 dakika ya da 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Sonra suyu kaldıysa süzüyoruz.Soğuyunca üstüne sarımsaklı yoğurt ve biberli sos🤗🤩
Ben sarıp pişirmeden buzluğa bile atıyorum.Sonra misafir falan gelince yemeğin yanına eşlik ediyor😍
Biz ana yemek gibide yeriz .Mantı havasında🤗
Gözleme yaparım birde🤩
Bizim bulgurlu köftemiz var yoğurtlu.Onuda pancarla yaparız.

Sey ıspanak gibi icinemi katiyosun canim oyleyse denerim
Pancarı doğruyorum.
Soğan kavururum.Sıcakken pancarın üstüne döküyorum.Biraz ovalıyorum.Sonra tuz,pul biber,isteğe bağlı çökelek ya da beyaz peynir ekler.Onunla gözleme yaparım.
Ben ıspanağıda böyle yaparım.

Pancarı doğruyorum.
Soğan kavururum.Sıcakken pancarın üstüne döküyorum.Biraz ovalıyorum.Sonra tuz,pul biber,isteğe bağlı çökelek ya da beyaz peynir ekler.Onunla gözleme yaparım.
Ben ıspanağıda böyle yaparım.
Vaybe ilk duyuyorum boyle seyleri🤔

yasminsay yasminsayyasminsay hesabı doğrulanmış üye. lorlu köfte için şöyle yapcan istersen dene ince bulgur lor peyniri yeşil soğan yada kuruda koyabilirsin iyice yoğurucan yumuşacık olacak içine teryağı hiç eritmeden koy yoğur tadı en fess olur bizimkiler kışlık köyden penir alırlar köyden lor falan sene de bir iki kez annem yapar bayılırım tadına

ben ıspanklı lorluda yapıyorum taze soğanla ıspanığı biraz kavurup içine loru ekliyorum karabiber tuz kırmızı biber ekliyorum nasıl lezzeli oluyoer
Lor yerine çökelek koyuyorum🤗

sizin çökelek nasıl acaba oda değişiyor çünkü 👀
Sizinkiyle aynı🤗
Lor sütten ,çökelek yoğurttan yapılır.Siz loru daha çok kullanıyorsunuz.Çökeleği kolay bulamıyordum.
Çökelek ekşimsi,lor tatlı olur🤩

Sizinkiyle aynı🤗
Lor sütten ,çökelek yoğurttan yapılır.Siz loru daha çok kullanıyorsunuz.Çökeleği kolay bulamıyordum.
Çökelek ekşimsi,lor tatlı olur🤩
evet tamam aaa çarşıda çok satarlar ya tahmisin çaprazında peynirci çökeleckci kalenin orada falan baya var biz kendi çöleğimizi kendiiz yaparız canım 😍

evet tamam aaa çarşıda çok satarlar ya tahmisin çaprazında peynirci çökeleckci kalenin orada falan baya var biz kendi çöleğimizi kendiiz yaparız canım 😍
Bende yapıyorum ama biz çok kullanırız.Ondan o ancak kahvaltıya yetiyor😍

Evet biliyorum🤗Ama hangisi acaba🤔2 çeşit var🤗
börek olan canım indir.jpg

Canım tam buğday unuyla şöyle ele yapışan ama çokta kek harcı gibi değil.Bir hamur yapıyorum.
Yaprakları yıkayıp genelde güneşte ya da dışarıda bekletip sarılacak kıvama getiriyorum.Ya da sıcak suya sokup hemen çıkarabiliriz.
Serçe parmağımız kadar minik sarıyoruz.
Üzerine su ekleyip 20 dakika ya da 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Sonra suyu kaldıysa süzüyoruz.Soğuyunca üstüne sarımsaklı yoğurt ve biberli sos🤗🤩
Ben sarıp pişirmeden buzluğa bile atıyorum.Sonra misafir falan gelince yemeğin yanına eşlik ediyor😍
Biz ana yemek gibide yeriz .Mantı havasında🤗
Gözleme yaparım birde🤩
Bizim bulgurlu köftemiz var yoğurtlu.Onuda pancarla yaparız.
Denemem lazım👀

Back