En başarılı bulduğunuz ''Sütlü Bayram Tatlıları '' hangisidir?

• Ankete Katılan
    683
  • Anket Kapalı .
Ben her şeyi ekşi sevmemGerçi damak tadı değişiyor.Eskiden mercimeğe limonu yakıştıramazdım.Şimdi seviyorum.
Bak simdi kerevizide portakalli yapiyolar tatli geliyo bana bende limonlu yaparim,
Herkesin dedigin gibi damak tadi farkli

Bunu deneyebilirim.2 tane falan alıp,tabi bulursamBizim buralarda pek bilinmez ben hiç görmedim.Antep'te yine öyle.Orada benim çevremdeki marketlerde kereviz bile çok nadir olurdu
Teşekkür ederim
Marketlere konservesi geliyor ama tabii tazesi gibi olmaz sanırım, Ege'de zeytinyağlı yemek kültürü olduğu için enginar bulma sıkıntısı olmuyor, Ege'de şevketibostan, enginar, deli ısırgan diyorlar bildiğimiz ısırganın daha iri sarılı kızıllı yaprakları olan türü, çok bulunuyor ve tüketiliyor, ısırgan yakması onun yakması yanında sinek ısırığı gibi kalıyor ama vücuda faydası var, mevsimi gelince hepsinden alıp yapıyorum.
Enginar böyle bayıla bayıla yediğim bir şey değil damak zevki tabii ama etlisi bana yoğun ve ağır geldi, içine portakal suyu sıkarak zeytinyağlısını yaparsam yiyorum, o da dediğim gibi faydası olduğu için :)

Aynen abla her yörenin farklı bir yemek kültürü var.Gerçi eskiye nazaran sebze bizim buralardada artık çok tüketiliyor.Ama bizim daha çok etli yemeklerimiz.
Tabi hepsi değil.
Konserve pek sıcak gelmiyor bana:)
Umarım birgün nasip olur,denk gelir bende yaparım.
Benim eşim bezelye,barbunya bile venim zorumla yiyor.
Bamyaya alıştırdım.
Kayınvalidem patates,patlıcan,kabak yemekleri yapar.
1 yıldır dışarı çıkamıyoruz.Belki düzene girsek ne var ne yok bende bilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…