Süt ve Çoklu Gıda Alerjisi Bilgi ve Paylaşım TopiğimizTopiğimiz

öncelikle rahat olun, korkmayın.bu bir süreç. zorlu olsa da.topiği baştan okuma şanşınız varsa okuyun derim ben.hepimiz adım adım yazdık buraya.kakada kan gören bir anne olarak aylarca diyet yaptım.en son temmuz da kan gördüm.korkunç gelebilir ama geçiyor.

LifeandFeel LifeandFeel dün ilk kez yoğurt tattırdım.kan yoktu.bugün de bir kaşık vericem.dua et tatlım:)
Kan nasil goruyorsunuz
Pul biber serpmis gibiydi bizde

Teşekkür ederim cevabın için sizlere çok geçmiş olsun. Benim gittiğim doktor pek önemsemedi anlamadım ben zaten kanlı yapıyor diye gittim testler yapıldı negatif çıktı şuan yapıyor mu dedi üç dört gündür yapmıyor dedim tamam tekrar yaparsa konuşalım dedi zaten iki üç günde bir kanlı yapıyor yani tekrar ne konusucaz diyet yap veya yapma desin diye gittim o da resmen salladı beni ne yapicam bilmiyorum
Cnm cocuk dr da cok onemsemedi
Sen kime getirdin cnm cocuk dr u
Bem burak beye

Eşim yarın gidecek doktorun yanına doktor sadece kandaki alerji değeri dedi tam olarak ne olduğunu bilemiyorum ama gelin diyet anlaticam dedi

Kan nasil goruyorsunuz
Pul biber serpmis gibiydi bizde

kandaki alerji düzeyi önemli ama belli testler yapılıyor.örneğin, yumurta, süt, tavuk, deniz ürünleri vs.genellikle alerji yapan süt ürünleri oluyor ve beslenmenizden tamamen çıkarmanız gerekiyor tabi belli bir süre.ben yaklaşık 1 aydır tüketmeye başladım yoğurt ve peyniri.öyle ki bisküvi bile yemedim içinde süt var diye.
sonra testte süt ürünleri alerjisi negatif çıkınca doktoru bebeğe de ver dedi ama 1 aydır öteleyip durdum.2 gündür başladım ve korkuyorum.

kan da damar kesilmiş gibi ince uzun tazecik kandı.zaten doktoru testte yollar.bebekleriniz kaç aylık?bu da önemli bir kriter

bizimde geçen ay deneme vardı cesaretim yok ne yesem dokunuyor bu sıpaya işin ilginci peynir yiyordum hergün bi çay kaşığı kadar belki biraz daha fazla hiçbirşeyi yoktu salçalı yemek va sebze çeşidi artırdım kaşıntıdan bi hal şuanda ama yemeye devam ediyorum çünkü başka hiçbir belirti filan yok hemde hiççç be döküntü ne sulu ishal ne başka birşey bakalım nezaman geçicek hiç cesaretim yok yumurtaya ve yoğurda. Birde bir türlü geçmiyor ki kaşıntısı ben ona birşeyler deneyeyim.. Sence tepkiyi kaşıntının şiddetine göre baz alıp besin denemesi yapsammı mesela şuan ara ara ağzının içini kulağını burnunu gözünü kaşıyo Besim eklediğimde bu artıyor kaşıntı aynı kaldığında alerji yapmıyor arttığında yapıyor diyemi bi yol izlesem bilemedim. Çoklu gıda çok zor. Patates havuç ta bile kaşındı karnabaharda. Bu arada torku ve sarella bitter kahvaltılık çikolata var almak istersen fındık dışında bi alerjen yok :KK66:. Birde pınar milföy. İnstagramda öğrendim bende :)))

zor bir soru canım ama kaşıntı olsa bizde ben çok takmazdım galiba ve yaptıklarının kaşıntı olduğundan emin misin?ben kandan korkuyorum sadece.oğlumdaki doktorun lafı kulaklarımda."alerji yaparsa ara ver, tekrar ver o gıdaya alışması gerek" demişti ki taze fasülye oğlumda dökme yaptı, 1 hafta ara verdim, tekrar verdim.bu sefer alerji yapmadı.beni korkutan kan, mukus, ishal.bunlar yoksa takmıyorum valla.

kandaki alerji düzeyi önemli ama belli testler yapılıyor.örneğin, yumurta, süt, tavuk, deniz ürünleri vs.genellikle alerji yapan süt ürünleri oluyor ve beslenmenizden tamamen çıkarmanız gerekiyor tabi belli bir süre.ben yaklaşık 1 aydır tüketmeye başladım yoğurt ve peyniri.öyle ki bisküvi bile yemedim içinde süt var diye.
sonra testte süt ürünleri alerjisi negatif çıkınca doktoru bebeğe de ver dedi ama 1 aydır öteleyip durdum.2 gündür başladım ve korkuyorum.

kan da damar kesilmiş gibi ince uzun tazecik kandı.zaten doktoru testte yollar.bebekleriniz kaç aylık?bu da önemli bir kriter
4 aylik cnm

Aa demir damlasi alerji yapar mi ki
Ondan mi kan oldu acababizde
kullanan arkadaşlar kesmişti hatta alerjisi olmayan bebeklerde dokunan olmuştu onlarda kesmişti. Doktoruna nır sor canım

zor bir soru canım ama kaşıntı olsa bizde ben çok takmazdım galiba ve yaptıklarının kaşıntı olduğundan emin misin?ben kandan korkuyorum sadece.oğlumdaki doktorun lafı kulaklarımda."alerji yaparsa ara ver, tekrar ver o gıdaya alışması gerek" demişti ki taze fasülye oğlumda dökme yaptı, 1 hafta ara verdim, tekrar verdim.bu sefer alerji yapmadı.beni korkutan kan, mukus, ishal.bunlar yoksa takmıyorum valla.
ay takılmıcak gibi değil sabrım.tükeniyoe gece kaşınarak uyanıyor kaşınmaktam ememiyor çok artarsa kaşıntısı perşembe randevu bulursam eski doktora çoklu gıda alerji testi için gidicez. Artık belli olsa da bende bi yol izleyebilsem dün patates havuç yaptım çorba verdim epeydir ara vermiştir dokunuyor diye sabahladık kaşıntıdan. Valla çok seviniyorum ucuz atlattınız çoklu alerji daha zor emme reddi yapıyo direk süt alerjisi emme reddi yapmıyor fazla

Cnm cocuk dr da cok onemsemedi
Sen kime getirdin cnm cocuk dr u
Bem burak beye

Ben çocuk gastroenteroloji uzmanına götürdüm canım bizim çocuk doktoru Giresun'da bir uzman görsün dedi o yüzden katuye gittik bu arada bizde kan pul biber sepmis gibiydi aynen .

Benim kız üç buçuk aylık. O kadar huysuz huzursuz ki ben yemeyince bu huzursuzlugu da geçer inşallah

Ben çocuk gastroenteroloji uzmanına götürdüm canım bizim çocuk doktoru Giresun'da bir uzman görsün dedi o yüzden katuye gittik bu arada bizde kan pul biber sepmis gibiydi aynen .
Anladim cnm
Insallah gecer ya
Ben cocuk dr cok onemsemeyince dikkat et sadece dedi abartmadan ye dedi
Ben arada yiyiyorm oyle bida goturmedim
Gerci o zamanlar kan yoktu pek
Gecen balkk yedim
Pul biber serpmis gibiydi
Cok oldu

Anladim cnm
Insallah gecer ya
Ben cocuk dr cok onemsemeyince dikkat et sadece dedi abartmadan ye dedi
Ben arada yiyiyorm oyle bida goturmedim
Gerci o zamanlar kan yoktu pek
Gecen balkk yedim
Pul biber serpmis gibiydi
Cok oldu

İnanmayacaksın ama balık bizde de yaptı dün yedim yedigime pişman oldum sabaha kadar huzursuzdu 5 dk önce de kanlı kaka yaptı

Benim kız üç buçuk aylık. O kadar huysuz huzursuz ki ben yemeyince bu huzursuzlugu da geçer inşallah
Diyet yapınca sakinleşiyorlar gece uykuları düzeliyo benim oğlum hep usluydu alerjen birşey yiyince kötü olurdu kesince çok keyifli uykuya dalması uyuması vs hepsi çok iyi oluyor. Balık normal dana eti normal tavuk normal balık çok alerjen tavuk ve dana etide çapraz reaksiyon dan dolayı dokunuyor.

Diyet yapınca sakinleşiyorlar gece uykuları düzeliyo benim oğlum hep usluydu alerjen birşey yiyince kötü olurdu kesince çok keyifli uykuya dalması uyuması vs hepsi çok iyi oluyor. Balık normal dana eti normal tavuk normal balık çok alerjen tavuk ve dana etide çapraz reaksiyon dan dolayı dokunuyor.

Etleri de mi yememek gerekiyor süt urunleri ve yumurta yemiyorsak 33. Sayfada kaldım devamını okuyorum :110:

Etleri de mi yememek gerekiyor süt urunleri ve yumurta yemiyorsak 33. Sayfada kaldım devamını okuyorum :110:
Yani doktorunla görüşmedinmi henüz sana çapraz reaksiyon dan dolayı dokunabileceğini söyler zaten. Dokunmama ihtimali de var balığında kan yaptığını mutlaka bildirirsin canım

Yani doktorunla görüşmedinmi henüz sana çapraz reaksiyon dan dolayı dokunabileceğini söyler zaten. Dokunmama ihtimali de var balığında kan yaptığını mutlaka bildirirsin canım

Yeni görüştük büyük ihtimalle süt ve yumurta ürünleridir dedi diğer herşeyi ye mutlaka dedi kanı balık değil birkaç gün önce yediğin birşey dokunmuştur dedi ama ben hemen hemen hergun aynı şeyleri yiyorum zaten inşallah düzelir

Doktorum unide gastroenteroloji profesörü inşallah doğru yoldayizdir

Kizlar demir hapi bebeginizin kakasinda sorun yaratti mi
Alerjik bebekler acisindan sorun mu
Biz kullandik kullanali
Pul biber serpilmis gibi kan var

Yeni görüştük büyük ihtimalle süt ve yumurta ürünleridir dedi diğer herşeyi ye mutlaka dedi kanı balık değil birkaç gün önce yediğin birşey dokunmuştur dedi ama ben hemen hemen hergun aynı şeyleri yiyorum zaten inşallah düzelir
Bnm cocuk dr et sut yumurta yapar demisti

X