Süt ve Çoklu Gıda Alerjisi Bilgi ve Paylaşım TopiğimizTopiğimiz

Geçmiş olsun ilk diyete başlayınca psikolojik olarak bir çöküntü oluyo malesef açlık bir yandan canının çekmesi bir yandan ama zamanla toparlıyor insan
Ayçiçek yağına dikkat et bize dokunuyor muş pilavdan falan yiyince kakayı bozmuyordu bende dokunmuyor sandım bol bol hamur kızartması katmer yedim eee bunları yerken denediğim besinler dokundu diye hep eledim meğer suçlu sıvı yağmış :KK61: şimdi tekrar deniyorum
Yeşil zeytinin içinde limon oluyor dikkat etmedim yedim dokundu, birde bazı siyah zeytinlerdede ayçiçek yağı olabiliyor dikkatli olmak gerek dokunuyorsa
Ekmeğimi kendim yapıyorum, yufka bile almıyorum dışarıdan
Kuzu etini but olarak alıyorum kendim doğruyorum, etleri kavurma yapıp buzluğa atıyorum çok pratik oluyor pilavla, kemiklerini haşlıyorum yağsız tencerede un kavurup et suyunu da ekleyip çorba yapıyorum
Zeytin yağıyla irmik helvası yapıyorum yatmadan yiyip üzerine bol bol su içince sütte artış oluyor
Gece kalkınca da hurma yiyip bol su içiyorum
Kuru İncir de denicem daha
Erik kompostosu dokunmadı ama Birtane erik yedim yine kan vardı bu sabah:KK61:
Meyveleri ilk pişmiş dene bence
5 eylülde üniversite hastanesinde randevumuz var ama pek umutlu değilim işallah test bari yaparlar devlette yapmamışlardı
Birçok doktor sadece mukuslu önemsemiyor kan olmadığı sürece
Dışkıda gizli kan testleri varmış gebelik testi gibi onlardan almayı düşünüyorum bende

Ayçiçek yağı benim de aklıma gelmemişti ha bire patates kızartıp duruyorum
Limon da hiç aklıma gelemezdi
irmik helvası ben de yapayım süt yapacak şeylere ihtiyacım var
meyveleri kompostu yaparak denemek lazım demek ki
gizli kan testi mi bunu da hiç duymamıştım...çok teşekkür ederim
benim için çok faydalı oldu mesajınız Allah razı olsun
İnşallah test yaparlar da siz de bulursunuz alerjik olan besini..

Rica ederim. Geçmiş olsun. Kakada kan gördüğüm dönem ben de böyle idim. Ne yapacağımı şaşırmıştım. Şimdi çok daha iyiyiz oğlum da ben de. Umarım sizin de kısa sürede geçer.
Çocuk doktorları gerçekten pek önemsemiyor bu durumu. Ama araştırınca öğrendik ki immün sistem ile alakalı olduğundan çok önemli.
Nelerin dokunduğunu bulduktan sonra süreç çok daha kolay ilerliyor,belirsizlik ortadan kalkıyor sadece diyet yaomanın zorluğu kalıyor. Umarım o da tez zamanda sonlanır. Bir de ben bol bol hoşaf tüketmiştim. Aklınızda olsun. Elma,üzüm,erik,kiraz artık ne dokunmuyorsa buldum şekersiz hoşaf yaptım. Hala da devam ediyorum.

Ben de 3 gündür patates zeytin ekmek makarna yiyorum kakada kan kayboldu dedim ama bugün gene kan gördüm
güya alerjen olmayan besinlerden başladım
gerçekten çok zor bir süreç
Allah hepimize yardım etsin

Ben de 3 gündür patates zeytin ekmek makarna yiyorum kakada kan kayboldu dedim ama bugün gene kan gördüm
bazi ekmekciler yumurta kullanabiliyormus dikkat etmek gerek, bir de gluten alerjisi olmasin? onun belirtileri farkli mi acaba

sağol canım.egzaman yok ağlama yok meme reddi yok pişik bazen geçiyor bazen geçmiyor kulak arkasında kabuklanma yok. bu hafta 3 gün kanlı kaka oldu nasıl üzüldüm anlatamam..
doktor yumurtanın sarısını yiyebilirsin demişti ben de 2 gün sadece sarısını yedim
sonuç böyle oldu..
3 gündür sadece patates makarna zeytin ekmek yiyorum dün ve bugün incecik kıl gibi çok çok az kan vardı hala
yediğimiz besinler ne zaman bağırsağa etki ediyor? ve ne zaman düzeliyor
ne yiyeceğimi şaşırdım
yumurtadan olmuştur kaşınma filan yoksa bebek huzursuz değilse diğer şeyleri ye sütüm olsun cnm ben senin gibi çok çektim 2 buçuk aydan beri sütüm git gel bebek mahvoldu ve özel mamalarda dokunuyordu bize ama benim anladığım kadarıyla önceki mesajında da gördüğüm kadarıyla çoklu besin alerjisine benzemiyor doktora gidene kadar bence herşeyi ye eser miktarda olsa süt ve yumurtadan kaçın bebek mahvolmasın süt direk etkileniyor eğer katı diyet yapıcam dersen ille bizim alerji yapmaz ye diceyeceğim birşey yok bize çok şey dokunuyordu kan hiç görmedik pişik ishaş mukus KAŞINTI perişan ediyordu

canım yaşadığımız şeyler ne kadar benzer kardeşim benim de makatta çatlak vardır ondan kanlı kaka yapıyor diyor
ama bariz kan var eşim doktora götürmeyelim delik teşik edecekler diyor
1 kutu da ntibiyotik kullandık çocuk doktoru yüzünden
çok üzülüyorum
şimdi kendi kendime diyet yapıyorum

biz de gaz sanıyorduk ha bire bio gaia kullanıyorduk
kan ve mukus bizde de var
Sütüm çok azaldı bebeğim doymuyor ne yiyebilirim alerjen olmayan yardımcı olur musunuz?

Biz de flaggy kullandık sadece kaka rengi yeşilden sarıya döndü ne mukus gitti ne ishal değişti..
üstüne doktor yumurtanın sarısını ye dedi
kan da eklendi..3 gün üst üste kanlı kaka yaptı

alerjen olmayan gıda var mı? çok açım halsizleştim ve bebeğimi de doyuramıyorum sütüm çok azaldı :KK43:

benim kızım 3 aylık daha.. 6 aydan küçük bebeklerde neye alerjisi olduğu net belirlenemiyormuş doğru mu?
tıp fakültesine götürmek istiyorum kızımı çocuğu delik teşik ederler diyorlar korkuyorum ben de yok yere acı çeksin istemiyorum.. bir sürü antibiyotik kullandık gereksiz yere ne düzelme oldu ne ilerleme kaydettik
hastanelerde gereksiz harap olmamız da yanımıza kar kaldı

meyveler alerjen değil mi?
nasıl başlanıyor diyete ve nasıl deneme yapıyorsunuz?
ne yiyeceğimi bilemiyorum bana da yardımcı olur musunuz?
ben gittim sadece altıncı ayda kandan bakıcaz dediler önümüzdeki ay gidip kan vericez onun dışında tavsiye ve diyeti açacağım zaman için çizelge verdiler kendileri yazıp tek tek yani delmediler gayet kibarlardı

rota neden yapılmıyormuş, anlamadım.3.ayda kanlı kaka vardı, 4.ayda rota yapıldı ve ilk kez burda duyuyorum olmayacağını.kim dedi?
cnm bizim doktor söyledi yumurtada mı ne bekleniyormuş birde prospektüsünde okudum kan vs varsa geçmesi beklenir diyor bende yaptırmak istiyordum yeğnim yoğunbakımlık olduğu için ama alerjiyi ciddi tetikliyormuş öyle dedi doktor ondan yaptırmadım tedbiren seninki de iyiki yaptırdın demişti bu doktorlara akıl sır ermiyor kaçtane doğru var bilemiyorum felsefemi yapıyorlar doktorlukmu anlamadım :\

diyet yapan her annenin azaldı sayılır.life kafayı yedi bundan dolayı.ben bi sürü hastalık geçirdim.bağışıklığım yerlerde hala geçmişte var.hepimiz aynını dedik , süt olsun açlığa razıyız diye.
hiç sorma diyetim epey açık ilkdefa bugün kaşındı şiddetli oda üzüm pekmezinden sanırım geri uykusu keyfi diyecek yok maşAllah ama döküntüler feci geçmiyor birtürlü. Süt diye diye kafayı yedi. Hakikaten ama haklıymışım emmesi biraz daha iyi bez çıkarmaya başladı aç geziyordu yavrum gerçekten :KK43: günde bir yada 2 kere pirinç unu veriyorum

yumurtadan olmuştur kaşınma filan yoksa bebek huzursuz değilse diğer şeyleri ye sütüm olsun cnm ben senin gibi çok çektim 2 buçuk aydan beri sütüm git gel bebek mahvoldu ve özel mamalarda dokunuyordu bize ama benim anladığım kadarıyla önceki mesajında da gördüğüm kadarıyla çoklu besin alerjisine benzemiyor doktora gidene kadar bence herşeyi ye eser miktarda olsa süt ve yumurtadan kaçın bebek mahvolmasın süt direk etkileniyor eğer katı diyet yapıcam dersen ille bizim alerji yapmaz ye diceyeceğim birşey yok bize çok şey dokunuyordu kan hiç görmedik pişik ishaş mukus KAŞINTI perişan ediyordu

ben gittim sadece altıncı ayda kandan bakıcaz dediler önümüzdeki ay gidip kan vericez onun dışında tavsiye ve diyeti açacağım zaman için çizelge verdiler kendileri yazıp tek tek yani delmediler gayet kibarlardı

cnm bizim doktor söyledi yumurtada mı ne bekleniyormuş birde prospektüsünde okudum kan vs varsa geçmesi beklenir diyor bende yaptırmak istiyordum yeğnim yoğunbakımlık olduğu için ama alerjiyi ciddi tetikliyormuş öyle dedi doktor ondan yaptırmadım tedbiren seninki de iyiki yaptırdın demişti bu doktorlara akıl sır ermiyor kaçtane doğru var bilemiyorum felsefemi yapıyorlar doktorlukmu anlamadım :\

canım teşekkür ederim mesajlarınızı 35. sayfaya kadar okudum
herkes çok çekmiş bu alerjiden..
bizde çok şükür kaşınma yok, egzama da yok
bizimki bağırsakta kanlı kaka, ishal, mukus
ve pişik ama pişik alerjiden mi sıcaktan mı anlayamıyorum
10 gündür süt ürünleri diyeti yapıyordum 3 gündür katı diyet yapayım dedim
sadece zeytin ekmek makarna patates yedim
gene kanlı kaka gördüm....
sence 6. ayı beklemeli miyim alerji doktoruna gitmek için...neye alerjisi var bilememek çok kötü

hiç sorma diyetim epey açık ilkdefa bugün kaşındı şiddetli oda üzüm pekmezinden sanırım geri uykusu keyfi diyecek yok maşAllah ama döküntüler feci geçmiyor birtürlü. Süt diye diye kafayı yedi. Hakikaten ama haklıymışım emmesi biraz daha iyi bez çıkarmaya başladı aç geziyordu yavrum gerçekten :KK43: günde bir yada 2 kere pirinç unu veriyorum

inşallah sütünüz artar yazık yavrucuğa...
insanın kendi sütünün bebeğine dokunması kadar kötü birşey var mı...
benim de en çok korktuğum sütümün azalması

canım teşekkür ederim mesajlarınızı 35. sayfaya kadar okudum
herkes çok çekmiş bu alerjiden..
bizde çok şükür kaşınma yok, egzama da yok
bizimki bağırsakta kanlı kaka, ishal, mukus
ve pişik ama pişik alerjiden mi sıcaktan mı anlayamıyorum
10 gündür süt ürünleri diyeti yapıyordum 3 gündür katı diyet yapayım dedim
sadece zeytin ekmek makarna patates yedim
gene kanlı kaka gördüm....
sence 6. ayı beklemeli miyim alerji doktoruna gitmek için...neye alerjisi var bilememek çok kötü
pişik sık kaka yapmasından oluyor makat tahriş oluyor yada bağırsak zarar görüyo kanıyo ya pişinnekadar şiddetliyse okadar bağırsak zarar görmüş demektir bebeği rahatsız etmeyecek kadarsa birşey olmaz kremle bol bol r ahatlasın kuzucuk bizim doğduğundan beri var çok kötü olmadı sadece süt ürününü alerjiden haberim yokken çok tükettiğimde pişiğin ve karın ağrısından ağlamaktan mahvolmuştu 2 kere. Bekleme tabiki git ben tıpa gitmeseydim özeldeki salağın lafıyla bebeğe keçi yoğurdu vermeye devam edip harap edecektim akıl akıldan üstündür tahlil için gel derse yine gidersin. Biz gurup olarak makarnayı nuhun ankara alıyoruz diğerleri eser miktar yumura içeriyor yazmasada cnm arpa şehriye filanda öyle. Mesela markette ki sade pirinç unu aşırı dokundu fışkırarak kaçkere kustu yavrum organik bir siteden sipariş ettim rahatlıkla yiyor şuan. Yazmasada eser miktarlar oluyor paketli ürünlerde sen dediğim gibi süt yumurtaya dikkat et paketli ürün yeme çok birde sebze meyveyi hep pişmiş halde ye kendini kısıtlama daha fazla doktora danıştıktan sonra yaparsın diyeti.

pişik sık kaka yapmasından oluyor makat tahriş oluyor yada bağırsak zarar görüyo kanıyo ya pişinnekadar şiddetliyse okadar bağırsak zarar görmüş demektir bebeği rahatsız etmeyecek kadarsa birşey olmaz kremle bol bol r ahatlasın kuzucuk bizim doğduğundan beri var çok kötü olmadı sadece süt ürününü alerjiden haberim yokken çok tükettiğimde pişiğin ve karın ağrısından ağlamaktan mahvolmuştu 2 kere. Bekleme tabiki git ben tıpa gitmeseydim özeldeki salağın lafıyla bebeğe keçi yoğurdu vermeye devam edip harap edecektim akıl akıldan üstündür tahlil için gel derse yine gidersin. Biz gurup olarak makarnayı nuhun ankara alıyoruz diğerleri eser miktar yumura içeriyor yazmasada cnm arpa şehriye filanda öyle. Mesela markette ki sade pirinç unu aşırı dokundu fışkırarak kaçkere kustu yavrum organik bir siteden sipariş ettim rahatlıkla yiyor şuan. Yazmasada eser miktarlar oluyor paketli ürünlerde sen dediğim gibi süt yumurtaya dikkat et paketli ürün yeme çok birde sebze meyveyi hep pişmiş halde ye kendini kısıtlama daha fazla doktora danıştıktan sonra yaparsın diyeti.

diyetin bir karı pişik minimuma indi.. ben de özelde gitmiştim ..o doktor zaten yumurtanın sarısını ye dedi
yedim ve sonuç hüsran oldu.. artık çocuk doktorlarına güvenmiyorum.. kesinlikle bir alerji uzmanı gerek
nuhun ankara makarnası aldım ben de..
dün http://www.nefisyemektarifleri.com/alerjik-cocuklara-irmik-helvasi/ bu tarifi yaptım
sütümü arttırdı tadı enfes değil ama yine de tatlı niyetine kenarda dursun

Merhaba kızımın süt ürünlerine ve çoklu gıda alerjisi var 6gündür dışkı yok. Ne önerirsiniz? Ne yapmalıyım?

Merhaba kızımın süt ürünlerine ve çoklu gıda alerjisi var 6gündür dışkı yok. Ne önerirsiniz? Ne yapmalıyım?
İşgalden muzdariptik kabızlığı hesaba katamadık bizde de şuan var kayısı dokunmuyor onu denedim zeytinyağı denedim normalde işe yaradı ama yaramadu bol su içir zeytinyağı kat hatta suyuna ben suyu ihmal ettin ondan biraz uzadı sanırım :\

kizlar alerjik bir anne olarak sıkı diyet yaparken tatile gideniniz var mi??? bu sene hic tatil yapamadik cok istiyorduk ama bu diyetle otelde ne yer ne icerim bilemedim sanirim iptal edicez :KK43:

Ay cnm kan mi var hadi ya
Bende burayi takip edeyim
BiZim kaka tahlilinde gizli kan diye bise vae negatif
De aramadi hala onu bekliyrm ama tahmini sut ve protein alerjisi
Bende et yiyorum her gun yumurta yiyrm
Sadece sut urunlerine dikkat ediyordum
Sabah domates biber soteledim yedim
Oglen taze fasulye
Ne yicem ben ya of

Ay cnm kan mi var hadi ya
Bende burayi takip edeyim
BiZim kaka tahlilinde gizli kan diye bise vae negatif
De aramadi hala onu bekliyrm ama tahmini sut ve protein alerjisi
Bende et yiyorum her gun yumurta yiyrm
Sadece sut urunlerine dikkat ediyordum
Sabah domates biber soteledim yedim
Oglen taze fasulye
Ne yicem ben ya of

canım ben bayadır çekiyorum kakada her kan görüşümde moralim sıfırlanıyor..
biz de gizli kana gerek yok aleni kan var kakada..
belki sadece yumurta alerjisidir.. sadece mukus alerji belirtisi değil ama
ben bu 50 sayfanın hepsini okudum
sağolsun arkadaşlarda destek oldular

ben ilk patates ekmek zeytin denemiştim bir de makarna 3 gün bunları yedim

canım ben bayadır çekiyorum kakada her kan görüşümde moralim sıfırlanıyor..
biz de gizli kana gerek yok aleni kan var kakada..
belki sadece yumurta alerjisidir.. sadece mukus alerji belirtisi değil ama
ben bu 50 sayfanın hepsini okudum
sağolsun arkadaşlarda destek oldular

ben ilk patates ekmek zeytin denemiştim bir de makarna 3 gün bunları yedim
Yarinda kabak yesem olur herhalde demi cnm
Cok can sikici gercekten

X