Süt ve Çoklu Gıda Alerjisi Bilgi ve Paylaşım TopiğimizTopiğimiz

Bebeği sadece gece kaşınan varmı?? Gündüz gayet normal ama gece uykusunda cok kaşınıyor. sağlıklı uyku uyuyamıyor.

Tofu yasaklar listesinde bizde.
aa neden ki acaba?

Bebeği sadece gece kaşınan varmı?? Gündüz gayet normal ama gece uykusunda cok kaşınıyor. sağlıklı uyku uyuyamıyor.
geceleri alerji azar diye biliyorum, normal sanirim. ben de cok alerjik biriyim, gece kasinmaktan uyandigimi bilirim :/

Sadece tek başına o alerji belirtisi değil olsa bile hafif demekki sizin egzama kanlı kaka ağlama emme reddi geçmeyen pişik kulak arkası kabuklanması gözlerde burunda kulakta feci kaşıntı göz kapağınds uçuk gibi kızarıklık bunlar yoksa süt yumurta diyetinr devam et başka birşey yapmama gerek yok mukus çoooook geç düzeliyor kıvamı rengi biraz düzeldiyde demekki başka şeylerden kısmana gerek yok :KK66:

sağol canım.egzaman yok ağlama yok meme reddi yok pişik bazen geçiyor bazen geçmiyor kulak arkasında kabuklanma yok. bu hafta 3 gün kanlı kaka oldu nasıl üzüldüm anlatamam..
doktor yumurtanın sarısını yiyebilirsin demişti ben de 2 gün sadece sarısını yedim
sonuç böyle oldu..
3 gündür sadece patates makarna zeytin ekmek yiyorum dün ve bugün incecik kıl gibi çok çok az kan vardı hala
yediğimiz besinler ne zaman bağırsağa etki ediyor? ve ne zaman düzeliyor
ne yiyeceğimi şaşırdım

yumurta denedim dedim ya......kahvaltı yapmadan 3 kez kaka yaptı...tamamm dedim bu yine başladı.günü 11 ve bol kanlı kaka ile kapattı...döküntü yok, kaka, mukus çok...kardeşime göre kanın sebebi çok kaka ve tahriş, makat çatlaması; eşim olacak öküze göre benim delirmişş olmam, çocuğun bir şeyi yokmuş, takıntılarm; zorla yolladığım tahlile göre gizli kan pozitif...numune az geldiğinden sadece gizli kan bakılmış.o kadar sulu ki yayılmış ters bağladığım beze...

çocuk gastroya randevu alayım dedim, herif anırdı.çocuk alerjiye diyorum, aynı....izin vermiyor bu nedir anlamadım ya...çıldırıyorum , tükendim......annemi aradım, ev tutucam, gel çocukların yanında kal, hanımefendi bu yıl gelinine söz vermişmiş.abimin çocuğu benimkinden 40 gün büyük.e napayım kızımı, tanımadığım bakıcıya mı bırakayım?adam da biliyor ki kimsem yok burda gelebildiği kadar üstüme geliyor....ya yemin ederim yerden bi iğne kaldırmıyor.yatıyor, yemek yiyor, ablalarının işlerine koşuyor, sabah 5-6 ya kadar nette kalıyor.döngü böyle....

canım yaşadığımız şeyler ne kadar benzer kardeşim benim de makatta çatlak vardır ondan kanlı kaka yapıyor diyor
ama bariz kan var eşim doktora götürmeyelim delik teşik edecekler diyor
1 kutu da ntibiyotik kullandık çocuk doktoru yüzünden
çok üzülüyorum
şimdi kendi kendime diyet yapıyorum

evet o gruba da uyeyım zten takip ediyorum .kanlı ve mukuslu kakaydı bızım tepkımız. benım abımın oglunda (ogkumdan 8 ay buyuk) vardı, ondan tecrubelı oldugumuz ıcın farketmemız cok zor olmadı.mukuslu kakaya kan da eklenınce 3 aylıktan bu yana takıpteyız ıste :S bi çok şeye vardı ama teste sadece yumurtanın hem sarısına hem beyazına cıktı. sut ve sut urunlero testte cıkmadı ama doktırumuz ve ben oldugunu bılıyrduk cunku hemen tepkı veriyordu. oglum il 3 ay surekli ağladı gaz zannettık meger alerjıymiş:KK43::KK43:

biz de gaz sanıyorduk ha bire bio gaia kullanıyorduk
kan ve mukus bizde de var
Sütüm çok azaldı bebeğim doymuyor ne yiyebilirim alerjen olmayan yardımcı olur musunuz?

testi ne zaman yaptırdınız?kızımm 5 aylık, ünv.deki hoca yaptırırsak bile yanıltır ddi.denemeye devam yani.bizim de kanlı mukuslu kaka var.1.5 ay önce kan gördüm, doktorun biri dizanteri dedi, flagy verdi, 1 kez kulandım.kendi doktoru da enfeksiyon vat dedi antibiyotik verdi.önce kullanmadım 10 gün kadar.kan ve ishal yenileyince korktum.doktor tekrar tahlil istedi ve bol lökosit çıkınca kullanman şart dedi.kullandık.20 gün sonrta yine kanadı, yine tahlil, yine antibiyotik verdi ma bu sefer kullanmadım ve hocaya gittim.o da alerji dedi.ama ben nerdeyse1.5 aydır eser miktar da olsa asla süt ürünlerini almıyorum.yani ilk kandan beri.4 hazirandan.buna rağmen kan, ishal ve mukus devam ara ara ediyor.yumurtayı da ara ara denedm.4 gün üst üste yedim, 5.gün kulak arkası dökünce kestim.geçen cumartesi yedim ama ben yemeden de 3 kez kaka yapmıştı ve günü 11 kakayla kaapattı.son 3 kaka kanlıydı.o mu etkiledi bilmiyorum.doktoru ise yumurta mutlaka dene, dokunursa bile sarısını ye dedi ama korkudan deneyemiyorum şimdi.

Biz de flaggy kullandık sadece kaka rengi yeşilden sarıya döndü ne mukus gitti ne ishal değişti..
üstüne doktor yumurtanın sarısını ye dedi
kan da eklendi..3 gün üst üste kanlı kaka yaptı

anladım ama bence bıraz yanlış olmuş cunku alerjen gıdaları tuketırken capraz alerjenlerı de tuketmemek lazım, örnegın yumurta yemıyorken tavuk da yenmıyor, sut urunlerı yemezken dana etı de yenmıyor gıbı, yanı bizim doktorumuzun bıze yaptırdıgı uygulama buydu ve bızım kakamız kansız olmaya böyle boyle basşaldı. ben ilk önce alerjı bransı olan ama uzman olmayan bır cocuk doktoruna gıtmıstım aynı sıze soyledıklerı gıbı sadece sut ve yumurta yeme demıstı 1 bucuk ay boyle zaman kaybettım ve kanama hıc gecmedı, alerjı uzmanına gıttıgımde ıse aslında cok yanlıs yolda oldugumuzu farkettık, doktor kuruyemiş dahıl yukarıda bahsettıgım çapraz alerjenlerı de kestırdı bana ve oglumun ağlamaları yavas yavas kesıldı. ben derım kı cocuk gastrolojısının yanında bır de alerjı uzmanına gıtmenız de fayda var.

alerjen olmayan gıda var mı? çok açım halsizleştim ve bebeğimi de doyuramıyorum sütüm çok azaldı :KK43:

Hepinize geçmiş olsun hanımlar.
Benim oğlumda da çoklu gıda alerjisi var. Kolikti ve egzaması vardı. Şüphelendik ama tam farkedemedik. 3.ayında mukuslu kanlı kaka görünce önce inek sütü alerjisi sonra da çoklu gıda alerjisi olduğunu öğrendik.
Hem çocuk alerji hem çocuk gastroloji takip etti. Diyetisyene de yönlendirdiler. Kandan ve deriden test yaptırdık. Testlerde alerji çıkmadı. Doktor deneyerek bulacağımızı anlattı. Önce sadece süt ürünlerini kestik. Belirtiler azaldı ama geçmedi. Sonra yüksek alerjen gıdaları kestik,çapraz alerjenleri kestik ve çok sıkı diyet yaptım. Bebeğimin önce kakasında kan kayboldu. Sonra eklem yerlerindeki arkasından yanaklarındaki egzaması azalarak kayboldu. Sonra kakada mukus azalarak kayboldu. Karın guruldusu,krampları, 5 dk da bir uyanıp ağlamaları,huysuzlukları...
Yavaş yavaş kayboldular. Hangi gıda alerji yapıyor listeye yazarak bulduk,listemiz devam ediyor. İğne ile kuyu kazmak gerçekten...
Şu an oğlum 16 aylık. Ben de oğlum da diyetteyiz. Yasaklı gıdalarımız var.Çok özveri isteyen bir süreç. Herkese kolay gelsin diyorum.
Tatlı ihtiyacından bahsedilmiş. Buğday alerjisi yoksa sıvıyağ ile irmik helvası yapabilirsiniz. Buğday ve yiyebildiğiniz meyvelerden aşure de güzel oluyor. Kuru meyvelerden hurma,kayısı,incir de acil durumlarda kurtarıcı oluyor. Benim tatlıdan çok atıştırmalık şeyler canım çeker. Malum paketli gıdalardan tüketebildiğim birşey yok. Mısır patlatırım bol bol. Bir de çay-çekirdek:kk77: :KK54:
Oğlum 6 aya kadar sadece anne sütü aldı. Ek gıdaya doktor tavsiyesiyle 6 ay 2 hafta bitince başladık. BLW ile ek gıdaya geçtik. Kesinlikle tavsiye ederim. Hem bebeği yemeye alıştırıyor,sevdiriyor;hem de 3 gün kuralı ile tek tek ilerlendiğinden alerji yapan gıdayı bulmada yardımcı oluyor. 10.aydan sonra pek devam edemedik klasik beslenmeyle karıştırdık gerçi. Yapabildiğim tarifler çok kısıtlı idi maalesef.
Ev gezmelerine çok sık gitmiyorum. Dışarıya çıkış saatleri ile yemek saatlerini çakıştırmamaya çalışıyorum. Yanımda ikimiz için de yemek taşıyorum.
Öğün atlamamak temel prensibim.
Sürekli yemek yapma modundayım.:hamarat:
Haliyle yorucu ve kısıtlı olmak insanı yıpratıyor gerçekten. Ama yavrumun sağlığı herşeyden önemli diyoruz işte...

benim kızım 3 aylık daha.. 6 aydan küçük bebeklerde neye alerjisi olduğu net belirlenemiyormuş doğru mu?
tıp fakültesine götürmek istiyorum kızımı çocuğu delik teşik ederler diyorlar korkuyorum ben de yok yere acı çeksin istemiyorum.. bir sürü antibiyotik kullandık gereksiz yere ne düzelme oldu ne ilerleme kaydettik
hastanelerde gereksiz harap olmamız da yanımıza kar kaldı

meyveler alerjen değil mi?
nasıl başlanıyor diyete ve nasıl deneme yapıyorsunuz?
ne yiyeceğimi bilemiyorum bana da yardımcı olur musunuz?

Kan fazlaydı bizde.Mukus da çok fazlaydı. İlerleyen zamanlarda deneme yaptığımızda daha fazla tepki vermedi. Hep azaldı daha iyiye gitti. Gıdaları tek tek yiyip bakmak gerekiyor. Üç gün yiyip tepkilere bakıyorduk. Üç dört gün tepki belirgin oluyor. Döküntü,kan,mukus,pişik oluyordu çoğunlukla. Belirgindi bizde.
İki gün farketmek için kısa. Bazen 1 hafta deneme süresi öneriyorlar hatta.

biz de mukus hiç geçmiyor ki
kana ve pişiğe bakarak mı yorum yapmalıyım

offf yazık sana valla mesajlardan bile çaresizliğin görünüyor ki benim ilk aylarımdaki gibi görünüyor durum.ben sıkı diyete rağmen 1.1.5 ay sonra bile kılcal damar şeklinde kan gördüm.prof a gidiyorum ama test yaptırmadı.denemeye devam ediyoruz işte.ek gıdaya geçince kaka sayısı 2-3 oldu çok şükür.umarım hepimizin bebişleri bir an evvel düzelir.

offf yazık sana valla mesajlardan bile çaresizliğin görünüyor ki benim ilk aylarımdaki gibi görünüyor durum.ben sıkı diyete rağmen 1.1.5 ay sonra bile kılcal damar şeklinde kan gördüm.prof a gidiyorum ama test yaptırmadı.denemeye devam ediyoruz işte.ek gıdaya geçince kaka sayısı 2-3 oldu çok şükür.umarım hepimizin bebişleri bir an evvel düzelir.

canım en büyük problemim sütüm azaldı.. en azından bebeğimi doyurabilsem kendim aç kalayım mühim değil
3 aylık daha kızım
rota aşısını da yaptıramadım kan olunca yapılmıyormuş
süt arttıracak alerjen olmayan yiyecek var mı?
3 gündür sadece zeytin ekmek patates makarna yedim

gastro profuna göre alerji için kanlı mukuslu kaka gerekliymiş.mukus istenmiyor ama tek başına gösterge değilmiş.

kan yada pişik olmazsa denediğim yiyecek zararsız mı demek
sen nasıl yaptın ne yedin ? hangi yiyeceklerden başlanmalı?
sadece 1 tatlı tarifi gördüm burada
mesajlarınızı okuyorum 37. sayfaya kadar ancak geldim..
Bir de gastro alanında uzman bir doktora gidince bebeği delik teşik ediyorlar mı?
gereksiz yapılan işlemlerden yıldım..

canım en büyük problemim sütüm azaldı.. en azından bebeğimi doyurabilsem kendim aç kalayım mühim değil
3 aylık daha kızım
rota aşısını da yaptıramadım kan olunca yapılmıyormuş
süt arttıracak alerjen olmayan yiyecek var mı?
3 gündür sadece zeytin ekmek patates makarna yedim

rota neden yapılmıyormuş, anlamadım.3.ayda kanlı kaka vardı, 4.ayda rota yapıldı ve ilk kez burda duyuyorum olmayacağını.kim dedi?

diyet yapan her annenin azaldı sayılır.life kafayı yedi bundan dolayı.ben bi sürü hastalık geçirdim.bağışıklığım yerlerde hala geçmişte var.hepimiz aynını dedik , süt olsun açlığa razıyız diye.

canım yaşadığımız şeyler ne kadar benzer kardeşim benim de makatta çatlak vardır ondan kanlı kaka yapıyor diyor
ama bariz kan var eşim doktora götürmeyelim delik teşik edecekler di
biz de mukus hiç geçmiyor ki
kana ve pişiğe bakarak mı yorum yapmalıyım

yor
1 kutu da ntibiyotik kullandık çocuk doktoru yüzünden
çok üzülüyorum
şimdi kendi kendime diyet yapıyorum

biz de gaz sanıyorduk ha bire bio gaia kullanıyorduk
kan ve mukus bizde de var
Sütüm çok azaldı bebeğim doymuyor ne yiyebilirim alerjen olmayan yardımcı olur musunuz?

Biz de flaggy kullandık sadece kaka rengi yeşilden sarıya döndü ne mukus gitti ne ishal değişti..
üstüne doktor yumurtanın sarısını ye dedi
kan da eklendi..3 gün üst üste kanlı kaka yaptı

alerjen olmayan gıda var mı? çok açım halsizleştim ve bebeğimi de doyuramıyorum sütüm çok azaldı :KK43:

benim kızım 3 aylık daha.. 6 aydan küçük bebeklerde neye alerjisi olduğu net belirlenemiyormuş doğru mu?
tıp fakültesine götürmek istiyorum kızımı çocuğu delik teşik ederler diyorlar korkuyorum ben de yok yere acı çeksin istemiyorum.. bir sürü antibiyotik kullandık gereksiz yere ne düzelme oldu ne ilerleme kaydettik
hastanelerde gereksiz harap olmamız da yanımıza kar kaldı

meyveler alerjen değil mi?
nasıl başlanıyor diyete ve nasıl deneme yapıyorsunuz?
ne yiyeceğimi bilemiyorum bana da yardımcı olur musunuz?
Geçmiş olsun. Öncelikle sakin olun. Stres bu dönemi daha da zorlaştırıyor. 6 aydan küçük bebeklerde belirlenemez diye birşey yok. Belirlenemeyebilir demek istiyorlar. Testlerde çıkmayabilir. Mesala bizim öyle oldu. Testlerde çıkmadı.
Bence doktora gidin,test yaptırın. Deri testi çok acıtmıyor. Oğlum hiç ağlamamıştı bile. Kan alırken biraz zor oldu ama gereksiz antibiyotik kullanmaktan iyidir yine de. Testlerde çıkarsa şanslısınız ona göre diyetinizi yönlendirirsiniz.Doktora görünün muhakkak.
Çocuk alerji doktoru alerji olduğunu söyledikten sonra önce süt ürünlerini kestirdi. Çok dikkatli diyet yapmama rağmen düzelme olmayınca yumurta,kırmızı et,buğday,kuruyemişleri,vs sırayla kestik ve düzelme var mı diye baktık. Bu sürede sürekli doktora gidip geldik. Yorucu bir dönem gerçekten.
Susam,bezelye gibi bazı gıdaları da gözlem ile buldum. Biz de süreç bu şekilde ilerledi.
Mukusun geçmesi zaten 3 ayı buldu. Yani hop diye düzelmiyor maalesef.
Kabak,patates,havuç,zeytin,pirinç,mısır,elma,armut alerji riski düşük gıdalardan.
Süt siyet yapınca ister istemez azalıyor.
İncir, dut,hurma bu konuda yardımcı olabilir. Kurularını bol bol tükettim.
Rezene çayı içebilirsiniz. Tane rezene demlerseniz daha iyi olur.
Bu süreç uzun sürüyor. Lütfen kendinizi yıpratmayın ve güvendiğiniz bir doktorla devam edin .

bir yazi buldum yeni diyete baslayanlar icin guzel bi bilgilendirme
Hazır gıdalara eklenen katkı maddeleri de bazen çocuklarda alerjilere neden olabilir. Alerjik reaksiyona neden olan bazı maddeleri şunlardır:

Aspartam: Yapay tatlandırıcı (diyet şekeri) olarak bilinir. Genellikle şeker yerine tatlandırıcı olarak kullanılır. Aspartam duyarlı olan kişilerde anjioödeme veya göz kapaklarında, dudaklarda, ellerde veya ayaklarda şişmeye neden olur. Ancak, bu bulguların görülme sıklığı azdır.

Benzoatlar:Muz, kek, hububat, çikolata, soslar, katı ve sıvı yağlar, meyankökü, margarin, mayonez, süt tozu, patates tozu ve kuru maya gibi bazı gıdaların işlenmesi sırasında gıda koruyucusu olarak kullanılır. Benzoatlara karşı gerçek alerjik reaksiyon çok çok azdır.

BHA (Butillenmiş hidroksiyanozil), BHT (Butillenmiş hidroksitoluen):Antioksidandır. BHA ve BHT özellikle katı ve sıvı yağlar ile hububat ürünlerinde kullanılır. Duyarlı kişilerde kurdeşene sebep olurlar; bununla birlikte gerçek alerjik reaksiyon çok nadirdir.

Gıda boyaları:Gıdalara renk vermek için kullanılırlar. Bunlar, E102 (Tartrazin) gibi numaralarla isimlendirilirler. Kekler, şekerlemeler, konserve sebzeler, peynirler, çikletler, sosis, dondurma, portakallı içecekler, salata sosları, mevsim salataları, alkolsüz meşrubatlar ve ketçap gibi bazı gıdalar tartrazin içerirler. Tartrazin duyarlı insanlarda çok nadir oluşmakla birlikte kurdeşen veya astım ataklarına neden olur.

MSG (Monosodyum glutamat) (E621):Özellikle uzak doğu (Çin, Japon) ve Türk mutfağında kullanılır. Bununla oluşan reaksiyona “Çin Restoranı Sendromu” da denir. Bir çok imalathane ve restoranda da değişik gıdalarda lezzet arttırıcı olarak kullanılır.

MSG ile oluşan reaksiyonlar şöyledir: Baş ağrısı, bulantı, ishal, terleme, göğüste sıkışma, boyun arkasında yanma. Bu tür reaksiyonlar fazla miktarda MSG alınması sonrası oluşur. Bu maddeyi tüketen astımlı hastalarda ağır astım atakları oluşabilmektedir. MSG ile oluşan astmatik reaksiyonlar gerçekten az görülür.

Nitrat ve nitritler:Bu iki madde hem koruyucu olarak hem de renklendirici ve lezzet arttırıcı olarak kullanılır. Nitrat ve nitritler özellikle sosis, salam gibi et ürünlerinde bulunur. Bazı kişilerde baş ağrısı ve kurdeşene neden olabilirler.

Parabenler:Gıda ve ilaçlarda koruyucu olarak kullanılırlar. Metil, etil, propil, butil paraben ve sondum benzoat bunlara örnektirler. Bu maddelere duyarlı kişilerde alındıklarında, ağır cilt bulguları veya deride kızarıklık, şişlik, kaşıntı ve ağrıya neden olurlar.

Sulfitler:Sülfitleyici maddeler (Sülfür dioksit, sodyum veya potasyum sülfit, bisülfit, metabisülfit) olarak da bilinirler. Gıda koruyucusu olarak ve fermente içeceklerin kaplarında kullanılırlar. Fırınlanmış ürünler, çaylar, çeşniler, deniz ürünleri, reçeller, jöleler, kurutulmuş meyveler, meyve suları, konserve ve suyu alınmış sebzeler, dondurulmuş patates ve çorba karışımlarında, bira şarap ve elma şarabı gibi içeceklerde bulunurlar. Sülfitler göğüste sıkışma, kurdeşen, karında kramp, ishal, kan basıncı düşmesi, başta yanma hissi, halsizlik, nabız hızlanması gibi bulgulara neden olur. Ayrıca sülfitler, bunlara duyarlı astımlılarda astım atağını tetikleyebilir.

Geçmiş olsun. Öncelikle sakin olun. Stres bu dönemi daha da zorlaştırıyor. 6 aydan küçük bebeklerde belirlenemez diye birşey yok. Belirlenemeyebilir demek istiyorlar. Testlerde çıkmayabilir. Mesala bizim öyle oldu. Testlerde çıkmadı.
Bence doktora gidin,test yaptırın. Deri testi çok acıtmıyor. Oğlum hiç ağlamamıştı bile. Kan alırken biraz zor oldu ama gereksiz antibiyotik kullanmaktan iyidir yine de. Testlerde çıkarsa şanslısınız ona göre diyetinizi yönlendirirsiniz.Doktora görünün muhakkak.
Çocuk alerji doktoru alerji olduğunu söyledikten sonra önce süt ürünlerini kestirdi. Çok dikkatli diyet yapmama rağmen düzelme olmayınca yumurta,kırmızı et,buğday,kuruyemişleri,vs sırayla kestik ve düzelme var mı diye baktık. Bu sürede sürekli doktora gidip geldik. Yorucu bir dönem gerçekten.
Susam,bezelye gibi bazı gıdaları da gözlem ile buldum. Biz de süreç bu şekilde ilerledi.
Mukusun geçmesi zaten 3 ayı buldu. Yani hop diye düzelmiyor maalesef.
Kabak,patates,havuç,zeytin,pirinç,mısır,elma,armut alerji riski düşük gıdalardan.
Süt siyet yapınca ister istemez azalıyor.
İncir, dut,hurma bu konuda yardımcı olabilir. Kurularını bol bol tükettim.
Rezene çayı içebilirsiniz. Tane rezene demlerseniz daha iyi olur.
Bu süreç uzun sürüyor. Lütfen kendinizi yıpratmayın ve güvendiğiniz bir doktorla devam edin .

Öncelikle çok teşekkür ederim
yazınız gerçekten çok bilgilendirici olmuş.. süreci siz geçirmişsiniz herşeye daha hakimsiniz
ben ise kaka da kan gördüğümden bu yana bir belirsizliğin içine düştüm
çocuk doktorlarının bundan anlmadığına kanaat getirdim
eşime göre diyet yapmak çok saçma eninde sonunda düzelir ona ayrı sinir oluyorum zaten

Şuan doktor arayışındayım 2 çocuk doktoruna gittim gereksiz yere antibiyotik verdiler
şimdi yine aynı hataya düşmek istemiyorum ..
süt ürünleri ve yumurtanın beyazını tüketme dedi..sarısını yedim ve kanlı kakayı gördüm..
süt arttıran ve alerji riski düşük gıdaları yazdığınız için de ayrıca teşekkür ederim
en azından doktor bulana kadar dikkat ederim

Allah hepimizin yavrularına şifa versin

yazınız gerçekten çok bilgilendirici olmuş.. süreci siz geçirmişsiniz herşeye daha hakimsiniz
eşime göre diyet yapmak çok saçma eninde sonunda düzelir ona ayrı sinir oluyorum zaten

Şuan doktor arayışındayım 2 çocuk doktoruna gittim gereksiz yere antibiyotik verdiler
süt ürünleri ve yumurtanın beyazını tüketme dedi..sarısını yedim ve kanlı kakayı gördüm..
süt arttıran ve alerji riski düşük gıdaları yazdığınız için de ayrıca teşekkür ederim

Geçmiş olsun ilk diyete başlayınca psikolojik olarak bir çöküntü oluyo malesef açlık bir yandan canının çekmesi bir yandan ama zamanla toparlıyor insan
Ayçiçek yağına dikkat et bize dokunuyor muş pilavdan falan yiyince kakayı bozmuyordu bende dokunmuyor sandım bol bol hamur kızartması katmer yedim eee bunları yerken denediğim besinler dokundu diye hep eledim meğer suçlu sıvı yağmış :KK61: şimdi tekrar deniyorum
Yeşil zeytinin içinde limon oluyor dikkat etmedim yedim dokundu, birde bazı siyah zeytinlerdede ayçiçek yağı olabiliyor dikkatli olmak gerek dokunuyorsa
Ekmeğimi kendim yapıyorum, yufka bile almıyorum dışarıdan
Kuzu etini but olarak alıyorum kendim doğruyorum, etleri kavurma yapıp buzluğa atıyorum çok pratik oluyor pilavla, kemiklerini haşlıyorum yağsız tencerede un kavurup et suyunu da ekleyip çorba yapıyorum
Zeytin yağıyla irmik helvası yapıyorum yatmadan yiyip üzerine bol bol su içince sütte artış oluyor
Gece kalkınca da hurma yiyip bol su içiyorum
Kuru İncir de denicem daha
Erik kompostosu dokunmadı ama Birtane erik yedim yine kan vardı bu sabah:KK61:
Meyveleri ilk pişmiş dene bence
5 eylülde üniversite hastanesinde randevumuz var ama pek umutlu değilim işallah test bari yaparlar devlette yapmamışlardı
Birçok doktor sadece mukuslu önemsemiyor kan olmadığı sürece
Dışkıda gizli kan testleri varmış gebelik testi gibi onlardan almayı düşünüyorum bende

Rica ederim. Geçmiş olsun. Kakada kan gördüğüm dönem ben de böyle idim. Ne yapacağımı şaşırmıştım. Şimdi çok daha iyiyiz oğlum da ben de. Umarım sizin de kısa sürede geçer.
Çocuk doktorları gerçekten pek önemsemiyor bu durumu. Ama araştırınca öğrendik ki immün sistem ile alakalı olduğundan çok önemli.
Nelerin dokunduğunu bulduktan sonra süreç çok daha kolay ilerliyor,belirsizlik ortadan kalkıyor sadece diyet yaomanın zorluğu kalıyor. Umarım o da tez zamanda sonlanır. Bir de ben bol bol hoşaf tüketmiştim. Aklınızda olsun. Elma,üzüm,erik,kiraz artık ne dokunmuyorsa buldum şekersiz hoşaf yaptım. Hala da devam ediyorum.

X