- 24 Aralık 2010
- 1.429
- 1.165
-
- Konu Sahibi LifeandFeel
Sütüm çok dengesiz bi az bi çok yakup zor emiyor ondan vitaminli birşeyler yiyebilsin dedim gece uykuları gitti bizim alerji bizi süründürüyor ne kan var ne kurdeşen ama huzursuzluk uykusuzluk. Bugün tek başıma gittim hastaneye 2 dolmuş 1nsaat yol yakubun keyfi iyi sayılırdı beni dolmuş mahvettin sonuç fiyasko eski doktora devam. Hiçbirşey sormadı hiçbirşeyde yardımcı olmadı 6. Ayda kan tahlili yapıcaz sadece bu geri herşey aynı eksik var fazla yokyakup bizimkinden küçük.çok yüklenme annesi.keçi sütünün acelesi yok ki..memeye yüklenmeye devam canım
Yeni hastaneden geldim. Doktordan geldik yeni doktora herşeyi sordum yediğimde neler olduğunu filan anlattım çok uzum konuştuk özetleyim. İkimizde katı diyetin bebeğe ve anneye zarar vereceğinde mutabık kaldık kurdeşen kusma yara derecesinde pişik 1 saat ağlama meme almama olması ciddi belirtiler yine 3 gün kuralına uyarak bunlardan biri olmazsa aşırıya kaçmayacak şekil de herşeyi yiyebilirim tabi yine 3 gün kuralı geçerli kakada azar azar 7,8 e yükselirse sıkıntı değil yok bezden taşarak 7,8 oluyorsa o gıda listeye eklenmicek dedi. Mukus hapşırık öksürük hafif döküntü kremle tolere edilen pişik bunları önemseme yakubun durumunu iyi görüyorum zamanla geçicek alerjisi dedi bende çok mutmain oldum sırttan 20li deri testi istedim yaptık hiçbirşey çıkmadı yani alerjimiz var ama ciddi boyutta değil ve diyetin zarar vereceği yönündeyiz
Maalesef doktorlar ye alışır diyorlar sonucunda bebekler astım ve sürekli hasta oluyor bünyeleri zayıflıyor alerjiyle savaşırken. 3 gün kuralı çoklu besin alerjisi olan kişiler diyet yapıp bebek düzeldikten sonra diyet yeni Besin eklemek için 1 tek gıdayı 3 gün azdan başlayıp çoğaltarak devam ediyorlar 3 gün birşey olmazsa tepki vermezse o gıdada artık yenilebilirler arasına giriyor. Yok eğer döküntü ishal ağlama vs belirtiler olursa o gıda bırakılıyor bebeğin düzelmesi beklenip yeni başka bi besinle aynı şekilde deneme yapılıyo. Kanadalı mukus çok geç düzeliyor başka belirti yoksa diyee devam et doktorunun söylediği şekilde ilerle. Yok eğer 15 sonra bile belirtiler devam ediyorsa doktoruna sorup katı diyete gidebilirsin. Vaktim yok şuan olsa daha da yardımcı olmak isterim hikayem uzun benimdeyiyecekleri nasıl deniyorsunuz 3 gün kuralı nedir?
Maalesef doktorlar ye alışır diyorlar sonucunda bebekler astım ve sürekli hasta oluyor bünyeleri zayıflıyor alerjiyle savaşırken. 3 gün kuralı çoklu besin alerjisi olan kişiler diyet yapıp bebek düzeldikten sonra diyet yeni Besin eklemek için 1 tek gıdayı 3 gün azdan başlayıp çoğaltarak devam ediyorlar 3 gün birşey olmazsa tepki vermezse o gıdada artık yenilebilirler arasına giriyor. Yok eğer döküntü ishal ağlama vs belirtiler olursa o gıda bırakılıyor bebeğin düzelmesi beklenip yeni başka bi besinle aynı şekilde deneme yapılıyo. Kanadalı mukus çok geç düzeliyor başka belirti yoksa diyee devam et doktorunun söylediği şekilde ilerle. Yok eğer 15 sonra bile belirtiler devam ediyorsa doktoruna sorup katı diyete gidebilirsin. Vaktim yok şuan olsa daha da yardımcı olmak isterim hikayem uzun benimde
Sadece tek başına o alerji belirtisi değil olsa bile hafif demekki sizin egzama kanlı kaka ağlama emme reddi geçmeyen pişik kulak arkası kabuklanması gözlerde burunda kulakta feci kaşıntı göz kapağınds uçuk gibi kızarıklık bunlar yoksa süt yumurta diyetinr devam et başka birşey yapmama gerek yok mukus çoooook geç düzeliyor kıvamı rengi biraz düzeldiyde demekki başka şeylerden kısmana gerek yoksağol canım baya bilgi vermişsin .. zaten 45 sayfadan ilk 15 sayfayı okudum devam ediyorum okumaya..
siz benden birkaç tık önden gittiğiniz için aşamaları öğrenmek istiyorum
biz de döküntü değil de bağırsak problemleri var
mesela yeşil kaka mukuslu kaka ishal gibi...
tüm sayfaları okuyacağım
sağol canım baya bilgi vermişsin .. zaten 45 sayfadan ilk 15 sayfayı okudum devam ediyorum okumaya..
siz benden birkaç tık önden gittiğiniz için aşamaları öğrenmek istiyorum
biz de döküntü değil de bağırsak problemleri var
mesela yeşil kaka mukuslu kaka ishal gibi...
tüm sayfaları okuyacağım[/QUOTE
Slm bizde de aynı sorun var ama benim ikinci bebek ve ilkinde de aynıydı.biz rektoskopi yaptırdık mukuslu kaka kesin alerji bende diyet yapıyorum ama daha geçmedi mukus ama az da olsa arada içinde pütürlü k var. Demek zaman la düzelecek.
Herkese öncelikle acil şifalar diliyorum, umarım en kısa sürede bu yazıları yazmaktan ve okumaktan kurtuluruz hepimiz ve bebeklerimizin alerjileri sonsuza kadar geçmiş olur.. 5 gün sonra 3 aylık olucak benimde oğlum. 15 günlükken yüzündeki döküntülerle koyuldu teşhisi. Kakasında sorun varmı anlayamıyorum, gercı artık kakayıda cok zor yapıyor hatta günlerce yapamadıgıda oluyor doktorumuz pregomin mama yüzünden oldugunu söyledi, anne sütüde alıyor aynı zamanda. Sizden bi isteğim olucak mukuslu yada kanlı kaka bezinizin fotoları varsa ve döküntülerinizinde fotoları varsa atabilirmisiniz? Özeldende olur. Diyeti bozmadıgım halde iki gün önce yüzü yine kızardı, kakasıda bi acayip ama dediğim gibi kakayı anlayamıyorum mukusu ayırt edemiyorum. Çaresizlik böyle birşeymiş.. sütüm okadar azaldıki emmek istemiyor gün içinde defalarca saatlerce sağıyorum olan sütümde kesilmesin diye. Geçicek inşallah bugünlerimizde..
Sadece tek başına o alerji belirtisi değil olsa bile hafif demekki sizin egzama kanlı kaka ağlama emme reddi geçmeyen pişik kulak arkası kabuklanması gözlerde burunda kulakta feci kaşıntı göz kapağınds uçuk gibi kızarıklık bunlar yoksa süt yumurta diyetinr devam et başka birşey yapmama gerek yok mukus çoooook geç düzeliyor kıvamı rengi biraz düzeldiyde demekki başka şeylerden kısmana gerek yok
Tıpta stajerler başıma üşüştü kitap gibi anlatıyo bayan not alın diyevalla prof gibi olmuşsun canım.tebrik ederim:))
ahh yumurta burnumda tutuyor su kanlar bi gecse hemen deniyecegim, sut ve yumurtadan rahatsiz oldugunu dusunmuyorum kizimin muz buyuk ihtimalle, domates de supeliler arasinda bakalimhoşgeldin canım.zeytinle kanka olduk valla.paket paket alıyorum.geçen yıl 10 kilo yeşil zeytin yapmıştım eve, bu yıl 30 kilo yapmayı düşünüyorum.ben önce tüm alerjenleri kestim, sonra denemeye başladım.domates, salatalık, semizotu, ZEYTİN, yumurta tüketebiliyorum artık.çoğu kez akşamdan kalan yemekleri yedim.mesela bu sabah dalak yedim sadece.kan da yapsın diye.bu bir süreç.az kaldı inşallah.geçecek bu günler de.
selâm cnm anneler en iyi bilir yavrusunu ama hep abartır gibi.görünürüz ille son noktaya getirirler. İnş tez zamanda atlatırız. Ben tesadüfi olarak koyun etinin dokunmadığını keşfetmiştim yeri geliyordu nkahvaltıda bile onu yiyordum. Patates salatası yeşillikle baharatsız zeytinyağlı, zeytin, güvenilir yufka bulursan tost makinesinde patatesli tostla börek arası birşey yapabilirsin çok güzel oluyo. Bi on onbeş gün sonra zararsızlardan başlayarak dene risklileri biraz daha sonraya bırak çünkü dokunursa aynı menüyle bebeğin düzelmesini beklemek zorunda kalıcaksın menüye bikaçbirşey ekledikten sonra yumurta filan denersin. Aramıza hoşgeldin nu arada. Neden bu kadar fazla anlamıyorum çooook ilginç kimi görsem bebek egzaman kanlı kaka alerji. Bide alerjen yiyince kaşınmaları yokmu kıyamamselamlar, yaklasik 3 aydir sizin aranizda olmam gerektigini solesem de kimseye (dr dahil) kabul ettirememistim. sonunda bebisim kanli kaka yapmaya basladigi icin kabul gordu alerjik oldugu sıkı bir diyete girdim
sizler kahvaltida ne yiyorsunuz merak ediyorum bana hic bise kalmadi da
ben de cok duyuyorum alerjiyi hemen hemen her bebekte var sanirim
kizlar tofuyu duydunuz mu vegan peynir ben ondan aldim tadi cok muhtesem degil ama kahvaltilik yeniyor