Süt ve Çoklu Gıda Alerjisi Bilgi ve Paylaşım TopiğimizTopiğimiz

Çok teşekkür ederim yalnız olmadığını bilmek güzel. Bütün alerjenler derken neler mesela? Yani her şeyi de kesersek sağlığımızdan olabiliriz, bebek iyi beslenemez diye de korkuyorum. Dana etini ve tavuğu da kesmeli miyim sence? Sade helva, bal falan yiyorsun dimi? Dün ben taze fasulye, kabak, karpuz, üzüm falan yedim ama bunlar alerjen mi bilmiyorum. Sadece süt ürünleri ve yumurta yemedim. Bir de keçi peyniri aldım. Acaba risk almış mı olurum? Ben henüz kan görmedim.

bebeğin kaç aylık? 3.ayda kan gördüm bu arada doğduğu andan beri kaak sayısı çok fazlaydı.8-10 arası hatta 12 falan.
Benim bebeğim 2 aylık. Günde 5 kere falan kaka yapıyor. Sizin kala sayısı çokmuş gerçekten. İlk ay bizde de biraz daha fazlaydı. Şimdi kaç aylık?

5.5 aylık.netten baktım ben tüm alerjenleri kestim.süt yumurta bal pekmez tahin helva karpuz çilek kivi domates.....

Kızlar bu grubu yeni keşfettim. Benim oğlumda ne mukuslu kaka var ne kanlı kaka ne burun tıkanıklığı. Sadece kurdeşen döküyor koca koca. Advantan diye bir krem verdi doktor 2 günde geçti. Bugün alerji testi yapıldı hiçbirine çıkmadı. Haftaya yama testi yapılacak. Oğlum 2 haftadır kilo almadığı gibi 200 gr vermiş. Hala kan görülmediği için alerji değildir diyorlar. Çok garip ama alerjisi var deseler rahatlıcam resmen artık o derece çaresiz durumdayım. Neden oluyor bu döküntü ve neden sizin belirtilerinize benzemiyor. Grubu baştan sona okudum her fotoğrafa baktım hiçbirinizinki oğlumun kurdeşenleri gibi değil. umarım daha ciddi bir sorunumuz yoktur. Allah hepimize yardımcı olsun.

mama alan bebeklerin kakasında kan olmazmış canım.olursa eğer daha farklı bir sebepten değerlendirilmeliymiş.advantan ı bize de verdi ama kullanmadım ben.diyetle geçti döküntüler

Ben tahin helva ve bal yiyordum onlar da mı yasak? Peki reçel?

yasak demek yanlış olur.neyin alerji yaptığını bilmediğim için hepsini kestim.şükür tüm belirtiler bitti sadece arada mukus oluyor.kaka sayısı da azaldı eskiye oranla.gerçi hala 4-5 arası ama olsun.doktorumuz sırayla dene diyor.hatta yumurta alerji yapmışsa bile 1 ay ara ver, tekrar ye dedi.gel gör ki denemeye cesaretim yok.mesela ilk kan olduğu zaman çilek reçeli, haşhaşlı tatlı bol kaşarlı tost yemiştim.kanamaya sebep hangisi bilemediğimden kjesmiştim.

Sonunda alerji uzmanına gittik, sonuç hüsran
Kalçan erir diyet yaparsan diyor oteocare içiyorum diyorum benim ablamda kemik erimesi var diyor
Burnu hışır hışır üşütme mi alerjimi nerden anlıcam diyorum bukadarlık bebekte öyle bişey olmaz 6. Aya kadar burun tıkanıklığı normal alerjiyle alakalı değil, benim oğlumun burnu sürekli tıkanırdı bol bol serum fizyolojik sık dedi
Yumurtayı neden yemiyorsun diyor süt ürünlerini kesçen yumurta dokunmamıştır diyor, kanlı mukuslu kaka dan öncede yumurtadan şüphelendim diyorum yok
Bol bol sebze ye diyor hemen hepsinden başla dedi 3 kuralı yok
Senin sağlığın önemli deyip durdu sanki bilmiyoruz
Meyve sebze dokunmaz diyor kayısı yediğimde çok kötü oldu diyorum hem ciltte hem bağırsakları tepki verdi kayısı dokunmaz kaçak vardır diyor
Alerjen sebzeyi yiyince kan oluyor kakada nasıl yiyeyim bu durumda diyorum kan önemli değil yine yiyen diyor senin sağlığın daha önemli diyor
Baktı ben pek ikna olmuş gibi durmuyorum önümüzdeki ay test yapalım dedi
Birde her hafta çağırdı 90km uzaklıktayız ona rağmen ve birşey yapmıyor zaten
He birde annesi iyi bakmışsın kızına diyor senin dediklerini yapsam sürekli kanlı mukuslu kaka burun tıkalı olucak nasıl beslenerek bu çabuk, diyet yapıyorum ama kilo alımı durmuyor kuzumun
Kocacım da nereye zeytin ekmekle duruyor diye ben şikayet ediyor
Dr kontrolü nasıl geçti diyenlere evdeki Prof. Daha iyi biliyor doktordan deyip laf çarpıtıyor

Merhaba bu grubu henüz yeni farkettim bi başlık açmıştım ama kimse yazmamisti ve yonlendirmemisti de benin bebisim de 3 aylık ipliksi mukuslu kan oluyor doktorumuz da ayni sizinki gibi önemsemedi ateş yoksa bebek huzursuz değilse önemli değil dedi birseyi ya cok yemissindir ya da yeni yemissindir dedi ben test yaptırmak istiyorum aslında ne tarz bi ürüne karşı olduğu belli olur mu onu hiç bilmiyorum her zman değil de ara ara oluyo bizimki sabah kahvaltılarında çok peynir yememeye çalışıyorum

Kıyamammmmm senin doktor beşbetermiş ben şokkkk hemde kanlı kakaya rağmen kesin erkektir doktorun canım hem sorumsuzluğundan hemde her hafta çağırmasından belli. Bizde açtık diyeti ama bizde sadece kaşıntı hafif döküntü eskiye nazaran çok az hapşırık öksürük kaldı o kan yok yani o rağmen doktor abartmıcaksın herşeyi deniceksin 7 8 kere taşan kaka veya ağlama veya kurdeşen olursa o besini yemiceksin dedi. Ayın 11ine tıpa var bakalım ordakinin bakış açısı ne gerçi iki doktorda aynı hocanın elinden çıkmış ama akıl akıldan üstündür

ben de diyetten dolayı zor durumdayım.yaklaşık 3 aydır aftlarla uğraşıyorum ve sağlıksız beslenmekten bağışıklık sistemim çöküyormuş.acilen demir, B12, multivitamin, D vitamini, kalsiyum hapı, balık yağı içmeliymişim.elevitiçiyorum.demire de başlıycam.haftanın 3 günü karaciğer yiycem.alerjik mi bilmiyorum.offf ya...

bana süt ürünlerini kestirdiler.muhtemelen o yapmıştır

Edirneyi de denicez
Testlerde çıkmaya bilirmiş malesef
Alerji hakkında hiçbir bilgisi olmayan bir kişi bile kakada kanı görünce normal olmadığını içerde tahribat olduğunu anlar, bunlar nasıl böyle der anlamıyorum. İçerde birşey kanıyor işte ötesi varmı 3 aylık bebek bu
Süt Ürünleri diyeti yapıcaksan bütün süt ürünlerinden uzak durman gerek alerji ile yaşam platformu var oraya üye olabilirsin çok şey öğrendim oradan

Kadındı malesef uyuz sütün olmaz deyip durdu yavrum dokunan sütü napaıyım ben
Ankara Bülent şekerele karar verdim çok uzak ama değer gibi duruyor da götüren yok
Edirneyi de deneyelim son çare gideriz diyor
Çorluda uçakla 1 saat hem eşim Ankarada okudu biliyor oraları uzaktan gelenlere yardımcı oluyormuş
Çocuğum iki üç yaşına kadar yanlış doktorlarla hırpalanmış götüreceğime şimdiden giderim
Tabi ikna etmek için epey dil dökmez kendileri aç kalmıyor her kalkayı karıştıran incelemiyor kızımın büyüteciyle bile inceledim ya hepten kafa gitti

Geçmiş olsun canım aft bende çok sık çıkar ama bu aralar yok çok şükür
Demir ve b12 değerim iyi çıktı geçen baktırdım
Diyet ten önce carlson balık hapı içiyordum memnun umuda bu arada aynı markanın yağını büyük kızıma yıllardır içiriyorom bebişede aynı markanın d vitaminini veriyorum
Yine diyette önce de ait içiyordum ama onuda bıraktım
Karaciğer hakkında hiçbir bilgim yok malesef

Mesela biz iki kere deri testi yaptırdık biri 2 ay 3 haftalıkken biri 4 aylıkken ama çıkmadı deneyeceksin dedi ben diyet yaptım krize giriyordu ağlamaktan geçmeyen popo kızarıklığı mama yiyince kusma vs birsürü belirti süt alerjisi vardı bizde diyet yapıyorum. Kan varsa cnm başka doktoroda git ama gidene kadar paketli ürünler dahil tüm süt ürünlerini tamamen kes bisküvi filanda dahil. Hem gözlemlemiş olursun. Bizde çoklu gıda var ama çok şükür bağırsak tepkili değil birde hapşırık öksürükten kurtuabilsek

hahhahaha mercekmi inan bende resim çekip büyütüyordum napayım . Edirnede yoksa yapacak birşey yok cnm başka şehire gidersin pişmanlık yaşamamak için merak etme tatlı dırdır bezdirir adamları kısık ses tonuyla aynı şeyleri anlatmak

buraya bi video atmıştım, izledin mi?çocuk gastrocular anne sütü alan bebeklerde az miktarda kanı önemsemiyorlar ve diyete de karşılar.prof konuşuyor.izlesen iyi olur.ben de senin gibi düşünüyordum ama

İzledim canım üç gündür muz deniyordum mesela 1-2 nokta kan veya ipliksi kan görmüştüm bazı bezlerinde dün üçüncü gündü yine yiycembakalım devam edicek mi yoksa geçicek mi dedim çünkü kan gördüğüm an kesiyordum denemeyi, en son baya kan gördüm nasıl üzüldüm suçladım kendimi çünkü ıkınıp duruyordu yavrum burnuda yine hışır hışır gece sütünüde doğru düzgün içemememişti
Aşırı ağlayan bir bebek değil kilo alımı da iyi ama alerjik gıdaya maruz kalınca kaka sayısı artıyor kan oluyor burun tıkanıyor ve beslenme sekteye uğruyor haliyle kilo alamıyor
Ben sağanak verdiğim için nekadar içtiğini takip edebiliyorum alerjik gıda alırken baya azalıyor malesef

ben de 2 gündür yumurta yiyorum.dün ve bugün hiçbir değişiklik yok hatta var olan mukus da 2 gündür yok.yarın da yiycem.alerjiolsa belli olurdu dimi?çorbasına da başlamadım daha.yumurtadan geçsin de, ben de beslenebileyim azıcık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…