Süt ve Çoklu Gıda Alerjisi Bilgi ve Paylaşım TopiğimizTopiğimiz

Keçi sütüm geldi süzdüm kaynattım epey. mayalıdım vericem uyanınca ç.kaşığıyla. violet17 canım bizim aşırı bir tepki vermiyor özelliklede kakada kan hiç görmedik kurdeşen hiç dökmedik. ben kurdeşen ağlama krizi aşırı öksürük filan olmazsa vermeye devam edicem hiçbir halükarda düzelmiyor yada ben normal olan şeyleri alerjiyle bağlıyorum. Emme problemi var zaten sütüm yağsız olduğu tok hissetmiyor daha da huzursuz oluyor inan diyet yapmadığım zaman çok daha iyiydi oğlum özledim oğlumun o halini desem yeridir ve öksürük hapşırıkta hiçbir değişiklik olmadı sadece hırıltı gitti. Ben koyun kuzu rahatlıkla yiyorum birde keçi sütünün içeriği farklı ben keçi sütü içtiğim zaman inek sütündeki gibi tepki vermedi oğlum tabi ben ozaman alerji laktoz intoleransı bilmiyorum. Bakalım 1 hafta denicez ne olucak hem sizede tecrübe olur iyisiyle kötüsüyle.

Öyleyse çok şanlısın. İnşallah dokunmaz. Senin için çok kolay olur. Yoğurtlu bir çok tarif var.
İyi takip gerekiyor işte herşeye tek tek bakmak lazım testlerde de çıkmayınca.
Peki gıda alerjisinden başka birşey olabilir mi?
Doktor bir şey dedi mi? Akar,polen vs hakkında?

Doktor onlara tepki vermez yaşı Çok küçük dedi bende öyle biliyorum

Doktor onlara tepki vermez yaşı Çok küçük dedi bende öyle biliyorum
O zaman şüpheli gıdaları tek tek deneyeceksin. İnek sütü,yumurta,gluten,kuruyemiş,balık ve deniz ürünleri, susam,çilek,bezelye en çok alerji yapan gıdalardan. Tabi başka şeyler de olabilir. Yediğin şeyleri ve bebeğin iyi olup olmadığını düzenli yazarsan bulmak daha kolay olabilir.

Aynen başka seçenek yok zaten bugün e kadar denediğim herşey dokundu gerçi doktorum okadar belirti de n birşey olmaz kurdeşen ağlama aşırı kaka önemli dedi. Biran önce düzelirler inş

Kızlar merhaba. Benim bebeğimin kilo alımı düşüktü. O nedenle doktora gittik. 4-5 lökosit çıktı kakasında. 10 gün sonra tekrarladık yüksek oranda lökosit çıktı. Doktor süt ürünleri yeme 10 gün sonra tekrar bakalım dedi. Memleketteyim şu an. İstanbul'da doktorumuz da kanda ve kakada süt ürünlerine alerjisi olup olmadığıma bakılmalı dedi. Emen bebek de enfeksiyon ummuyorum, büyük ihtimalle alerjidir dedi. Ben de biraz daha kalmayı planlıyorum burada. Ne yapsam bilmiyorum. Deride döküntü yok. Günde 4-5 kez kaka yapıyor. 1 kere beline kadar yapıyor. Karın gurultusu var. Hapşırma ve hıçkırma var. Cok nadir öksürük var. Yumurtayı da biri ye biri yeme dedi. Et yemeli miyim? Yeme demediler. Ne yapmalıyım? Siz deneyimlisiniz. Biraz da panik oldum açıkçası.

Doğru cnm emen bebekte enfeksiyon olmazmış olsada normalmiş burda arkadaşlar boşu boşuna antibiyotik kullandılar ama gereksizmiş. Diyete gelince hem gezmedesin hemde ilk defa yapıcaksın acabalar var zor gelir helede çevre müdahale edince. Kuzu koyun ye derim. Süt ürünü paketli gıdalar dahil olmak üzere tüketme( bisküvi tereyağı eser miktar içeren vs) bizdede hıçkırık hapşırık çok öksürükte az vardı ama birçok daha belirtimiz vardı bizim o yüzden kesin dedi doktor sen şuan deneyip teşhis koyucaksın ben direk diyet uyguladım. Ben mama verdiğimde derisi döktü direk maruz kaldığı için demek seninde bizim gibi şiddetli değil alerjimiz. Kan filan gördün mü hiç kakada. Kıvamı renkli nasıl dı

Kızlar dün gece emmedi çok acıkmıştı inadını kıramadım bende un muhallebi si yaptım mecburiyetten yine ama gece rahat uyudu sabahtan huzurluydu glutene alerjisi olsa tepki verirdi değilmi baya yedirdim bir ç.bardağı kadar

Direk yediği için belirti verirdi herhalde
Benimde sütüm azaldı mecburen humana deniyorum sütümü güzel arttırdı ama gece ıkınıp duruyor burun hışır hışır Mukusda var dün çok az kan gördüm
Geçen hafta karpuz denedim epey kanlı kakamız oldu kv ler deydik o ara ekmektende şüpheleniyorum kendim yapıyorum artık
Bugün yine kv gidiyoruz millet tıkıncak yine
Yarın alerji Dr randevum var bakalım nsl geçicek hiç umutlu değilim gerçi çünkü devlet hastanesinde ve çok pis bir hastane uzun zamandır ilk kez bu kadar kötü bir hastane gördüm

Bende baltalının keçi sütünü aldırdım ama denemeye cesaret edemedim
Muz ve badem denemek istiyorum aslında badem sütünü kullanabiliriz

bizim okadar şiddetli değil demek alerjimiz mesela karpuzu yedikten nekadar yada kaç gün sonra kan gördün karpuz da alerjen.
Haberlerini bekliyorum yrn :)

Bende baltalının keçi sütünü aldırdım ama denemeye cesaret edemedim
Muz ve badem denemek istiyorum aslında badem sütünü kullanabiliriz
Dün bir çaykaşığı verdim bugün 2 çay kaşığı döküntü olmadı kaşıntı huzursuzluk ikikere sulu kaka hepsi bu. Ben taze sağılmış aldım sıcağı sıcağına mayasınıda aldım yoğurt yapıyorum günlük bir ç kaşığı ona gerisini eşime yediriyorum :). Kabuklularla vakit kaybetme bence ana şeylere yönel pişmiş domates et tavuk filan

Geçmiş olsun. Panik yapmayın. Önce inek sütü diyeti yapın. Alerjisi varsa belirgin iyileşme oluyor zaten. 2 hafta sonra hala düzelmiyorsa diğer gıdaların diyetine başlarsınız. Doktorun önerisiyle tabi. Hepsini birden kesmemiş olursunuz. Tek tek ilerleyip bakmak daha yerinde olur.

Taze keçi sütü bulabilirmiyim bilmiyorum manda sütü olsa kolay  trakya da çok var
Ben kızıma daha ek gıda vermem 14 Nisan doğumlu kendim denicektim
Yoğurt mayası bulmanda çok iyi olmuş kimse maya bulamıyor çünkü
Ben anca birkaç gün sonra yazabilirim kv ler de internet yok çünkü
Bu doktordan memnun kalmazsam vakit kaybetmeden fugen çulluya gitmek istiyorum, ankara'da Bülent bey varmış birçok kişi memnun sende bakabilirsin

Manda sütüde çok şifalı sen deneyebilirsin manda sütünü satan kişiden mayalık yoğurtta alırsın. Figen çullu baya duyulmuş evet ben ayın 11inde araştırmaya gidicem özelde n hayır görmedik herşeye bilmiyorum sen zaten hiçbir şey yemiyorsun diyo. Eşim şehir dışına götürmez cnm kakada kan filan yok diye

Bende devlete gidip hiç hıpalattırmak istemiyorum aslında direk fugen hocaya tmm dese eşim
Şimdi boşu boşuna kan alacaklar yavrumdan tahlilde çıkmıycak gibi bir his var içimde zaten kv ler de bak çıkmadı boşuna diyet yapıyorsun falan derlerse iyice dellencem sanki kendime eziyetten zevk alıyorum
Bizimle birlikte Dr yanına giriyor bide sanki özel hastane cümbür cemaat dalıyoruz odaya büyük kızımda var
Keşke araştırmada Dr olsaydı orası daha düzgündü

Hiç kan görmedim. Sarı kakası, az sulu. Bazen cok sulu olduğu oluyor. Bir iki kere yeşil yaptı. Öksürük benim bebeğimde de çok az. Bir iki kere gece öksürdü. Kanda bakıldı mı size? Dotor relamax diye bir damla verdi bize. 3 saatte bir emmeden önce iki damla veriyorum. Sizin kullandığınız özel bir şey var mı? Sıkı bir diyet mi yapıyorsun? Çok sordum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Hangi şehirdesin bu arada?

life ın yazdığı o arkadaş benim(ben kan gördüm gece.devletin acilinde tahlilde amip var dendi.flagy verildi.1 kaşık verdim.sabah özele kendi doktorumuza gittik.7-8 lökosit var dedi, amoklavin verdi kullanmadım.3-4 gün sonra 8-9 lökosit çıktı.doktoru kullanman şartttt deyince salak gibi verdim mi bi şise ilacı...sonra ishal ve kan devam etti.yine tahlil ve boll lökosit ve yine antibiyotik verdi doktoru kullanmadım.çocuk gastro profuna gittik.iyiki kullanmamışsın dedi.ve ben 2 aydır süt ürünleri diyetindeyim ve asla kaçak yapmadım.çok sıkı bir şekilde ilerliyorum.bizde döküntü 2 kez oldu kulak arkası ve kaşlarda.asıl sorun boll kaka ve sulu olması.arada da kan.diyette olmama rağmen yine kan gördüm ama ben tüm alerjenleri aynı anda kestim.mukus düzeldi.kaka sayısı çok azaldı.3-4 şimdi çok şükür.ek gıdaya başladım.sadece elma veriyorum.bu hafta çorbaya başlıycaz.korkacak bir şey yok.biz burdayız.ben de enfeksiyondan sandım kanamayı.kızlar bilirler, neler neler yazmadım ki...ama işin gerçek yüzü ortaya çıktı işte.

yani cesaretini takdir ettim.hem keçi sütüne başladın hem de glutene.arkandayım canım.gelişmeleri yaz ben de senden cesaret alarak belki kendim en azından alerjen denemelerine başlarım

LİFE cım, dün dedim ya aft olayını.sabah dişeti hastalıkları doktoruna gittim.çok iyi beslenmelisin, demir çinko ve folik asit eksikliğinden oluyor,önlem almazsan daha kötü olacak dedi.ben de alerjiden bahsedişncr durumumun iyi olmadığını , alerjinin bir an önce belirlenmesini ve ona göre sağlıklı beslenmem gerektiğini falan söyledi.galiba gastrocuyla falan olacak iş değil.bi test bile yaptırmadı.alerji profu var burda ama kadın yıllık izinde

bebeğin kaç aylık? 3.ayda kan gördüm bu arada doğduğu andan beri kaak sayısı çok fazlaydı.8-10 arası hatta 12 falan.

Bugün ikinci günümüz kollar yoğurttan öncede dökmüştü isilik geçermiş bu alerjiden miş şimdide dökük artık takmıyorum. Dün 1 ç kaşığı bugün 2 çay kaşığı verdim yoğurt. akşama gezmeye giderken açlıktan perişan olmasın diye tekrar un muhallebi si verdim şuan iyiyiz hapşırık az öksürük az kakada mukus aynı bugün bir kere dün 2 kere yaptı un muhallebesi katılaştırıp tutuyo. Netten alerjik ek gıda paketi istedim bisküviden tut un, muhallebilik un, irmik, tarhana filan. Gıda mühendis i kadın beni özel olarak aradı tesisimizede bekliyoruz konya yakın diye. teftişlerimiz yapılıyor filan dedi. Ek gıdaya başlıcam yoğurttan geçersek. Bizde böyle aşırı tepkimiz yok. Siz deri testi yaptırmadınız bu bile bi eksi en azından yaptır çıkmazsa çıkmaz boşu boşuna çabalıyorum demessin. Kandada bi baktır acele etme. İnş geçer bunlarda en kısa zamanda ne diyim. Testte çıkmazsa doktorunda yapacağı birşey yokki ben 17 kilo verdim 1 kilom kaldı saçımın yarıdan fazlası gitti hemde 1 haftada @efeninefesi de mesela sadece hidrolize mama kullanıyo ona rağmen kurdeşen dökmüş bebeği koca koca kıyamam doktorlar ona bile alerji değildir diyo ama hidrolize mama bizede dokundu kabullenmeselerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…