Canim bosuna masraf edip yenisi alma bence lakin kullanilmiyor sagmak sutu azaltiyor. Medella diye bir marka almisti esim az gibi sagiyor geliyordu bana 20 gun sagdim , halbuki sutum yokmus.
Sagmak saglikli degil illaki sagicam diyosan elindekiyle idare et lakin cok kullanamayacaksin bosuna alirsin
Cocuk memeyi reddedince mecbur , sagildi yani `cocugun memeyi kabul etmedigi ` durum oldugu icin sagildi ve sagdikca olmayan süt kesildiBu şahane ve yanlış bilgiyi nereden edindiniz?
Bebeği bol emzirin, emdikçe süt artar, diye bir şey duydunuz mu mesela?
Sağdıkça süt artar.
Çünkü memede süt azalır, memede süte ihtiyaç var sinyalini verir vücuda, süt yapımı artar.
Israrcısınız... yanlış biliyorsunuzCocuk memeyi reddedince mecbur , sagildi yani `cocugun memeyi kabul etmedigi ` durum oldugu icin sagildi ve sagdikca olmayan süt kesildi
Iyide ben israrla sagma azalir demedim ki. Olmayan sutum sagdikca gitti dedim dikkatli okuyun. Dediginiz sey dogru olabilir. Emzirmek en guzeli, ama benim bebegim memeyi kabul etmedigi icin sagdim ve az olan sutumde kesildi dedim. Umarim anladiniz.Israrcısınız... yanlış biliyorsunuz
İnsanların bebekleri 40-45 gün yoğun bakımda kalıyor ve anne sağdığı sütü getiriyor.
Sagdıkça süt artar. Bebeğim emiyordu , sütüm artsın diye günde 2 kerede sağıyordum.
Sizin aksinize doktorlar bu şekilde tavsiye etti, emzirme grupları var sosyal mecralarda oradaki bir sürü anne de aynı tecrübeyi paylaşıyor.
Dediginiz hem emzirip hem sagan anneler icin dogru bir teoridir ama sadece sagmak malesef sutu azaltiyor,cunku vakumlama teknikleri ne kadar iyi olursa olsun bebegin agzi kadar emis gucu yuksek olmuyor,benim her cocugumda ilk bir hafta goguslerimde yara oldu,ilk bir haftayi sagarak gecirmek zirunda kalirdim,pompam gercekten cok iyi cektigi halde sutumu tamamen cekemediginde birde mastit eklenirdi yarama,goguslerim sis aci halde pompa elimde cektirirken uyuya kaldigimi bilirim,yarali goguslerle aglaya aglaya emziriken ancak rahatlardim,kucuk kizimi cok emziremedigimden daha cok pompayla sagdigimdan sutum azaldi ucuncu ayimda sutum bitti.Emzirme candir,ama dediginiz gibi annenin emziremedigi gecerli sebepleri oldugu donemlerde sagmak bile yeterlidir,emziremedigi icin uzulen stress yapan cok anne var,boyle durumlarda pompa hayat kurtarir...Israrcısınız... yanlış biliyorsunuz
İnsanların bebekleri 40-45 gün yoğun bakımda kalıyor ve anne sağdığı sütü getiriyor.
Sagdıkça süt artar. Bebeğim emiyordu , sütüm artsın diye günde 2 kerede sağıyordum.
Sizin aksinize doktorlar bu şekilde tavsiye etti, emzirme grupları var sosyal mecralarda oradaki bir sürü anne de aynı tecrübeyi paylaşıyor.
Uzun zaman yoğun bakımda kalan Yenidoğanların beslenmesinin bir kısmını annelerinin sağdığı süt oluyor.Dediginiz hem emzirip hem sagan anneler icin dogru bir teoridir ama sadece sagmak malesef sutu azaltiyor,cunku vakumlama teknikleri ne kadar iyi olursa olsun bebegin agzi kadar emis gucu yuksek olmuyor,benim her cocugumda ilk bir hafta goguslerimde yara oldu,ilk bir haftayi sagarak gecirmek zirunda kalirdim,pompam gercekten cok iyi cektigi halde sutumu tamamen cekemediginde birde mastit eklenirdi yarama,goguslerim sis aci halde pompa elimde cektirirken uyuya kaldigimi bilirim,yarali goguslerle aglaya aglaya emziriken ancak rahatlardim,kucuk kizimi cok emziremedigimden daha cok pompayla sagdigimdan sutum azaldi ucuncu ayimda sutum bitti.Emzirme candir,ama dediginiz gibi annenin emziremedigi gecerli sebepleri oldugu donemlerde sagmak bile yeterlidir,emziremedigi icin uzulen stress yapan cok anne var,boyle durumlarda pompa hayat kurtarir...
Idareten elinizdekini kullanip sonra emzirmeye donseniz? Ise donmeyecekseniz sagmak mantikli degil. Bende aventin elektriklisi var 3 ayarli,en dusukte cok sut sagiyor.Ama dedigim gibi fazla kullanilmiyor,mis gibi emzirmek varken aldigima pisman oldum desem yalan olmaz
Medicallerden kiralayın
Aventin elektrikli pompasından çok memnundum, iki sene boyunca deli gibi kullandım. Ama neden kullanmak istediğinizi anlayamadım, emzirmek varken. Bende süt fazlalığı vardı ve bebeğim tazyikten ötürü ememiyordu (bu menetin azı da dert, çoğuda işte), dışarıda da emziremiyordum. O yüzden emzirmeden önce biraz sağıyordum ya da dışarı çıkacaksak, biberona koyup yanıma almak için sağıyordum. Böyle bir eziyet çekmiyorsanız, bir de çalışmıyorsanız da, emzirin en güzeli, bebeğin vakumlama gücü hiçbir sağma makinasında yok, doktorlar bile böyle diyor.
Canim bendede var medellanin , 250 tlye almistim 4 5 defa kullandim netten bakabilirsin istersenValla ne kadar sansliymissiniz ya da bebeginiz sut konusunda oldukca sansliymis... acaba bende sut az ondan dolayi mi sagamiyorum bu makineyle. Simdi desem belki hatirlamazsiniz ama ortalama 2.5 aylikken sutunuzu sagdiginizda kac cc geliyordu? Makineyi elden cikartmadiysaniz veya kullanmayacaksaniz satmayi dusunur musunuz?
Kiralamaya bakın. Hem başka bir markayı da görmüş olursunuz. İlk günlerde iseniz 20 dakikada 45 cc normal zaten.
Ben avent kullandım, bahsettiğiniz gibi memenin sadece ucunu almıyor o da, ve sagdıkca meme ucu kocaman oluyor.
Ama bebekte zaten memenin sadece ucunu almıyor.
Eki Görüntüle 2145133
Örnek olarak şunu bırakayım :)
Sana tavsiyem once emzirmen muhtemelen bebis biberona alismistir memeyi kabul etmeyebilir,ama bir iki gun biraz zorlarsan tutmayi ogrenir,sonrasinda cok rahat edersin,cunku dunyanin en iyi makinasi bile bir bebek kadar guclu ve hizli cekemez,zaten bir makinanin cikaricagi sut on suttur,daha fazlasini cikarmaz.pompa olarakta ben cok arastirmistim medela avent ameda en tercih edilen markalardi,ben medela swing aldim memnun kaldim dedigin gibi hiz ayari mevcut hizlandikca cekim gucude artiyor,en son kademede hic sagim yapmadim canim aciyordu swing modelinin ikili sagmalisida var tavsiye ederim alabilirsin,diger makinalar hakkinda bir bilgim yok bu arada butun pompalar sadece meme ucunu almazlar kahverengi bolgeyide kavrarlar,zaten sut o kahverengi bolgede toplanir emzirirken bile o kahverengi bolgeyi de bebise kavratman gerekir.Bebiste hayirli olsun