Dogumdan sonra evinize neden bu kadar insanı topladınız ona takıldım ben. Hadi geldiler neden bu kadar söz sahibi ettiniz elden ele gezdiriyorsunuz el kadar bebeği?
Bu kadar pasif olmaya devam ederseniz sadece cocugun beslenmesi degil herseyine karışır büyükler.
Bazen insan gercekten bile bile kendine yapiyor.
Konunuza gelcek olursak yeme icmekle süt artmaz.
Sütün yuzde 90i kadari neredeyse su zaten.
Ayrica mama vermek cokta kotu bir durum değil.
Ben sadece 2 ay anne sutu emmisim gayet iyiyim.
Olmuyorsa da bu kadar dert etmeyin cocugunuzun en guzel en tatli zamanlarını bunları düşünerek.
Valla yemek icmekle artmaz deniyor,su icin yeterli deniyor iyiki bu oneriyi ben dinlememisim.5 aydir tecrubeyle sabittir ,tatli yedigim zaman sütüm normalın cok cok uzerine cikiyor.Bana da cok dendi tatliyla alakasi yok diye ama bal gibi de var
Konu sahibi arkadasim,oncelikle hayirli olsun.Allah anali babali buyutsun.Sütü getiren ve arttiranlar bende ise yarayanlar tabi sirayla yazayim.Ikiz bebelerime mama destekli de olsa 5 aya kadar yettirebildim ve hala gunde 3 ya da 4 ogunlerini sütle yapiyolar.
Oncelikle aglamayi birak.En obemli etke.Kafa ne kadar rahat =O kadar süt.
1.En onemlisi uyku ve dinlenme.Gecenlerde sut gayet iyiyken birden gitti.Ne oldugunu anlamadim.Sonra farkettim ki oglanlardan biri 2 3 gundur gece uyumuyor ve ben hic uyumamisim.
2.Ilk haftalar gunde 2 3 defa duşa girip ilik tazyikli su masaji goguslere,bağrina,boynuna,ensene.
3.Çok sıkı kahvalti.Yumurtan,peynirin,TAHIN(en az 5 kavanoz tahin pekmez yemisimdir),bol limonlu dereotu.
Arada hurma,ceviz,incir,kimyon cayi,arada rezene cayi.
Kim ne derse desin hamurişı de benim sütümü cok arttiriyor.Ne bulduysam yedim gozleme,borek,kabak tatlisi,sutlu ,serbetli tatli..
Aksamda bol et,kofte.
3 saat fazla.Daha sık sağ.
Benimkiler su anda meme reddi yasiyorlar,biberona iyice alistilar ve emmiyolar.3-maksimum 4 saatte bir sagip veriyorum.Mama alacsklarsa da buzdolabina koyuyorum.
Emzirme danismani cok yardimci olacaktir son olarak.Bunlari denedin ve gelmedi mi.Dunyanin sonu degil.Uzulmeyeceksin ve bebegine odaklanicaksin.Daha simdiden 1-2 aylik fotovraflarina bakiyorum.Bir daha gelmeyecek bu zaman haberin olsun.Kacirma guzel anlari sütüm de sütüm diye.