süt olmayan memeyi bebek emer mi?

tomrisn

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2018
1.546
1.742
25
29 ekimde sezeryanla doğum yaptım bebeğim memeyi tutuyor emiyor ama daha 1 damla bile süt gormedim goğsumde. 15-20 dk emiyor kendi kendine uyuyup bırakıyor ama daha sonra aglıyor hep. bi kaç kez mama ile desteklemek zorunda kaldım rengi koyulaşmaya başladı cünkü sarılıktan korktum. süt olmasa 15-20 dk emebilir mi düzenli emiyor

29 ekimde sezeryanla doğum yaptım bebeğim memeyi tutuyor emiyor ama daha 1 damla bile süt gormedim goğsumde. 15-20 dk emiyor kendi kendine uyuyup bırakıyor ama daha sonra aglıyor hep. bi kaç kez mama ile desteklemek zorunda kaldım rengi koyulaşmaya başladı cünkü sarılıktan korktum. süt olmasa 15-20 dk emebilir mi düzenli emiyor
Emer. Benim bebek oyle sarilik olmustu. Doymuyor olabilir. Kilosunu kontrol edin, 5. Gun kontrolune kesinlikle gidin endiseniz varsa erken gidip kilo verme durumuna da baktirabilirsiniz. Gogsunuzu sıktiginizda sut gelmiyor mu? Pekmez tuketin, uyumadan, gogsunuze sicak su altinda avuc icinizle hafif bastirarak masaj yapin.

Bol bol sık sık emzir saat başı 40 dk zaman saat tutmadan. Sütun şuan konsantre süt gibi akmaz öyle damladamla gelir . Çok değerli o sütun bebegininhastaliklardan koruyor bebeğin ilk aşısı gibi derler doktorlar. Bebeğinin migdesi ilk gün kiraz kadar kaç CC olabilir ? İlk hafta yumurta kadar sonra kayısı yavaş yavaş migdesi büyüyor. Sık sık bol bol emzir her annenin bebeğine sütü yeter. Bebek ne kadar emerse sütü o oranda ihtiyacı kadar gelir. 5 günlük ve 2 haftalık kontrollerde kilo alımına bakıyorlar. Endişelenecek durum olursa söyler doktor. Sen sütüne güven
Bol su iç bebek uyuduğunda uyu
2 haftalık bebek doğum kilosuna ulaşması yeterli . 0-3 aylık bebeklerin aylık ortalama 600-1000 Gr alması yeterli . Bunları göz önünde bulundurun yeterli. Olurda kilo almaz ise Biberon vermeyin kaşık biberon verin doktor mama onerirsede.
Sarilikdan kaynakli uyumasi uyandırıp emzirin bol bol emmesi gerekiyor sarılığı atması için. Uyandırmak için ayak altını gidiklarin ben en son çare altını açardım yüzünü ıslak mendille silin meem de uyursa uyandırın aktif emmesini sağlayın

Son düzenleme:
Ememez sinirlenir ağlar. Bebekten yutkunma sesi gelir ona bakın siz.
yutkunma sesi geliyor dinlene dinlene emiyor. ilk gece oyleydi kafasını sallayıp sinirlenip aglıyordu uyumamıştı şimdi oyle degil emiyor ve uyuyor. yine de süt az diye doymuyor galiba 😓

Emer. Benim bebek oyle sarilik olmustu. Doymuyor olabilir. Kilosunu kontrol edin, 5. Gun kontrolune kesinlikle gidin endiseniz varsa erken gidip kilo verme durumuna da baktirabilirsiniz. Gogsunuzu sıktiginizda sut gelmiyor mu? Pekmez tuketin, uyumadan, gogsunuze sicak su altinda avuc icinizle hafif bastirarak masaj yapin.
evet ben de doymadıgını düşünüyorum. yarın sabah goturecegim. goz beyazı rengi baya koyulaşmış.sıkınca sadece iki kez bi damla gordum o kadar. mama vereyim mi sizce

Evet daha 2 gün olmuş kolosturum geliyor damla damla bebeğin midesi kadar. Çok şanslısın hemen memeyi tuttuğu için. ☺️🙏
Sarılık değeri için doktor kontrolü şart. Tartısına bakar ona göre karar verilir.

Bol bol sık sık emzir saat başı 40 dk zaman saat tutmadan. Sütun şuan konsantre süt gibi akmaz öyle damladamla gelir . Çok değerli o sütun bebegininhastaliklardan koruyor bebeğin ilk aşısı gibi derler doktorlar. Bebeğinin migdesi ilk gün kiraz kadar kaç CC olabilir ? İlk hafta yumurta kadar sonra kayısı yavaş yavaş migdesi büyüyor. Sık sık bol bol emzir her annenin bebeğine sütü yeter. Bebek ne kadar emerse sütü o oranda ihtiyacı kadar gelir. 5 günlük ve 2 haftalık kontrollerde kilo alımına bakıyorlar. Endişelenecek durum olursa söyler doktor. Sen sütüne güven
Bol su iç bebek uyuduğunda uyu
2 haftalık bebek doğum kilosuna ulaşması yeterli . 0-3 aylık bebeklerin aylık ortalama 600-1000 Gr alması yeterli . Bunları göz önünde bulundurun yeterli. Olurda kilo almaz ise Biberon vermeyin kaşık biberon verin doktor mama onerirsede.
sık emzirmeye calısıyorum ama cok uyuyor ve cok zor uyanıyor. az beslendigi için şekeri mi düşüyor acaba. psikolojim bozuldu aglamak istiyorum sürekli. yarın hastaneye goturecegim kilosu ne durumda merak ediyorum. cok teşekkür ederim

evet ben de doymadıgını düşünüyorum. yarın sabah goturecegim. goz beyazı rengi baya koyulaşmış.sıkınca sadece iki kez bi damla gordum o kadar. mama vereyim mi sizce
Bence doktora hemen goturun onada danisin mamadan once ancak mama gerekli gibi. Doktorum bana 5. Gun kontrolunde direk yatis verip mamaya da baslamisti. Sutunuz acilana kadar verin gerekiyorsa. Ben hala vicdan azabi cekerim acligini farketmedim diye. Bu arada uyuyor ediyor diye dusunmeyin bul su, sut yapici gidalar tuketin ve bebegi her saat emzirmeye calisin. Gogsunuze masaj yapmaniz cok ise yarayacak mutlaka bol bol masaj yapin hafif siddetli bir sekilde. Bazi annelere oluyor bu bende sizin gibi olmustum.

sık emzirmeye calısıyorum ama cok uyuyor ve cok zor uyanıyor. az beslendigi için şekeri mi düşüyor acaba. psikolojim bozuldu aglamak istiyorum sürekli. yarın hastaneye goturecegim kilosu ne durumda merak ediyorum. cok teşekkür ederim
Uyumasi sarılıkdan. Endişelenme . 5. Gün kontrole gideceksin zaten. Sık sık uyandırıp emzir ıslak mendillesil elini yüzünü çok sıcak olmasın ortam 22-23 derece yeterli üstünü çok giydirme sicakdanda uyur. Çok uyumasına izin verme 2saat en fazla .biliyorum çok zor memede uyursa uyandir. Altını açabilirsin en son çare onu yapardim bende.

Ayni seyleri yasiyoruz. Bu arada hastaneye sarilik icin falan yatis verirlerse (ki bu endiselenecek bir sey degil sadece isik icin verilir verilirsede sarilik degerine gore) sizinle ayni oda da kalmasini saglayacaklari bir hastane tercih etmenizi tavsiye ediyorum. Bu yorumu gorunce duygulandim bende durmadan aglardim

Aynısını yaşadım. Bana doğum sonrası hemşireler mama verme dedikleri için onları dinlemiştim. 3.gün uyandıramadık asla hastaneye gittik şekeri inanılmaz düşmüş komaya girmek üzereymiş çok pişman olmuştum üzüntüden olan sütüm de kesilmişti.

Seni korkutmak için değil ama tedbir olsun diye yazıyorum. Sezaryenden sonra ilk bir hafta az olabiliyor süt. Şimdilik mama ver sonra yine emzirirsin.

Evet bebek emecek kuvvete sahipse süt yokken de emer zaten sütün öyle gelmeye başlar. Bazen süt hemen gelmeyebiliyor. İlk günler ben de günde bir iki kez mama verdim şırıngayla az az. Ama emzirmeye devam ettim. Sarılık da olsa gücü var şu an ki emiyor. Bu iyi bir şey. Ama çocuk aç da kalmamalı yoksa güçten düşer emmeden uyumaya başlar sarılıktan. Siz doktora da götürün. Doktor kontrol etsin sarılığı ne durumda diye. Meme ucundan kolostrum geliyorsa onu mutlaka içsin. Bugün yarın normal süt akışı başlar. Zaten gögüsler bir anda üretime geçmeye başlayacak onu anlarsınız. Gögüs doluyor hafif bir sertlik, doluluk ve sızı başlıyor. Onu da emerek yine bebek düzene sokuyor.
Saat başı emzirin
Eğer ilk süt olan o sarımsımsı kremsi süt ve ya normal süt hiç gelmiyorsa ara da mama verin
Bir de doktora sarılığını kontrol ettirin
Bezi de doluyor mu bakın.
Düzeltme: şırıngayla dediysem iğne ucuyla değil. Aman yanlışlık olmasın. Az az yutabileceği miktarlarda.

Benim kuzum da uc gun ac kalmis doyamadigi icin. Hemşireleri ebeleri dinlediğim için çok pişmanım. Anne sesim içimden bebek aç diyordu . Şimdiki aklım olsa mama da verirdim. İç sesinize güvenin

Bence doktora hemen goturun onada danisin mamadan once ancak mama gerekli gibi. Doktorum bana 5. Gun kontrolunde direk yatis verip mamaya da baslamisti. Sutunuz acilana kadar verin gerekiyorsa. Ben hala vicdan azabi cekerim acligini farketmedim diye. Bu arada uyuyor ediyor diye dusunmeyin bul su, sut yapici gidalar tuketin ve bebegi her saat emzirmeye calisin. Gogsunuze masaj yapmaniz cok ise yarayacak mutlaka bol bol masaj yapin hafif siddetli bir sekilde. Bazi annelere oluyor bu bende sizin gibi olmustum.
ben ac oldugunu hissediyorum uyuyor doyuyor diyorlar ama ac biliyorum. ilk gece de ısrarla mama verelim dedim doğdugundan beri uyumayan ağlayan cocuk mama üzerine taş gibi uyudu. yememe içmeme de dikkat ediyorum. mama verince rahatlıyorum doymuş diye ama kolaya kaçmak amaclı vermiyorum yine emzirme için ugrasıyorum ama süt yok belki gelecek ama şuan yok yeterli degil. sizin cocuk emiyor muydu 5. güne kadar sütünüz geliyor muydu?

Uyumasi sarılıkdan. Endişelenme . 5. Gün kontrole gideceksin zaten. Sık sık uyandırıp emzir ıslak mendillesil elini yüzünü çok sıcak olmasın ortam 22-23 derece yeterli üstünü çok giydirme sicakdanda uyur. Çok uyumasına izin verme 2saat en fazla .biliyorum çok zor memede uyursa uyandir. Altını açabilirsin en son çare onu yapardim bende.
yarın götürecegim hafta sonu araya girmeden içim rahat olsun. uyanması cok zor altını acıyorum hafif topuguna vuruyorum hareket ettiriyorum yüzünde bi ifade bile degişmiyor o kadar derin uyuyor.

ben ac oldugunu hissediyorum uyuyor doyuyor diyorlar ama ac biliyorum. ilk gece de ısrarla mama verelim dedim doğdugundan beri uyumayan ağlayan cocuk mama üzerine taş gibi uyudu. yememe içmeme de dikkat ediyorum. mama verince rahatlıyorum doymuş diye ama kolaya kaçmak amaclı vermiyorum yine emzirme için ugrasıyorum ama süt yok belki gelecek ama şuan yok yeterli degil. sizin cocuk emiyor muydu 5. güne kadar sütünüz geliyor muydu?
Vallahi diger bebekler likir likir icmis sari kakaya gecmisti biz 2. Haftada daha hala ugrasiyorduk. Bir kac ay sonra sutum akacak kadar artti ama kisa surdu bebegime malesef hicbir zaman yetmedi. Yani mama veriyorduk benim sutum cerez gibi oluyordu artik o kadar yetmiyordu. Napalim sut olmayinca da yapacak bir sey yok. Siz yine azda olsa oldugu kadar emzirip antikorlarinizi verecekseniz nasil olsa o yuzden uzulmeyin ve evet ben tecrubesizdim anlayamamistim ama gercekten mamayi yiyip uyuyorsa bebek acliktan agliyormus bunu tespit ettiginiz icin ayrica tebrik ederim ben anlayamamistim. Saglikla buyusun korkmayin her sey cok guzel olacak. Internetten syina gunune gore ne aralikla kac ml gerekiyormus bakin gerekirse emin olmak icin sutunuzu sagin olcuyle verin. Benim doktorum once emzirtiyordu 15 dk emdikten sonra yada bebrk memeyi birakinca uzerine 30 cc mama hazirlatiyordu. Siringa ile mamayi cekip eldivenle agzina meme gibi parmagimizi vererek agzinin kenarindan damla damla iciriyorduk mamayida istedigi kadar iciyordu. Sutun uzerine mamayi icip doyunca birakiyordu kendi.

X