• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt kesmek için dostinex

mugylmzz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mart 2021
62
13
38
30
Merhabalar. Sürekli mastit oluyorum doktor dostinex verdi ancak kullanmaya korkuyorum biraz. Ama artık bu mastit beni çok yormaya başladı çok canım yanıyor. Dostinex kullanan var mı tecrübe edinen ? Ne kadar zamanda kesildi ve neler yaptınız ?

Ben doğumdan 3 gün sonra bebeğimi kaybettim
Sütümü kesmek için kullanmak durumunda kaldım mastit olmuştum.
Bir tane içmiştim doktorumun önerisiyle, hemen kesmedi. İlacı içmeden önce son kez sağım yaptım memeyi biraz rahatlatmak için sonrasında ilaç içtim sütüm zamanla (1-2 hafta gibi) çekildi. Ama sağım yapmadığım için beni yoran bir süreç olmuştu. Süreç farklı ilerleyebilir belki bilemiyorum.
Sizin bebeğiniz kaç aylık tamamen mi keseceksiniz.

Ben doğumdan 3 gün sonra bebeğimi kaybettim
Sütümü kesmek için kullanmak durumunda kaldım mastit olmuştum.
Bir tane içmiştim doktorumun önerisiyle, hemen kesmedi. İlacı içmeden önce son kez sağım yaptım memeyi biraz rahatlatmak için sonrasında ilaç içtim sütüm zamanla (1-2 hafta gibi) çekildi. Ama sağım yapmadığım için beni yoran bir süreç olmuştu. Süreç farklı ilerleyebilir belki bilemiyorum.
Sizin bebeğiniz kaç aylık tamamen mi keseceksiniz.
Başınız sağolsun öncelikle. Bebeğim 72 günlük ve tamamen kesmek istiyorum çünkü bende çok yoruldum 5 defa mastit oldum daha dün gece oldum hatta. Sol göğsüme sağım yapabiliYorum ama sağ (mastitli) göğsüme pompa yaptığımda daha da ödem yaptırıyor neden bilmiyorum. Nasıl olmuştu sizde o süreç sağım yapmadan nasıl yaptınız ?

Başınız sağolsun öncelikle. Bebeğim 72 günlük ve tamamen kesmek istiyorum çünkü bende çok yoruldum 5 defa mastit oldum daha dün gece oldum hatta. Sol göğsüme sağım yapabiliYorum ama sağ (mastitli) göğsüme pompa yaptığımda daha da ödem yaptırıyor neden bilmiyorum. Nasıl olmuştu sizde o süreç sağım yapmadan nasıl yaptınız ?
Teşekkür ederim. Sağım yapmadan zor oldu çünkü ilaçtan sonra sağım yaparsam tekrar üretim olacağını söylemişti ebemiz. Son kez rahatlatacak kadar sağım yapıp ilacı almıştım. Bir kere de çok rahatsız ettiğinde elle sağım yaptım bir daha ellemedim ama ağrılı bir süreç olmuştu.
Daha çok küçük sizin bebeğiniz.
İlk aylar düzensiz süt üretimi olur memeler 3-4 aydan sonra terbiye olur. Süt üretimini azaltmak için nane çayı deneseniz aslında.
Sürekli mastit sorunu yaşayan bir arkadaşım vardı E Erganun müsait olup görürse seve seve yardım edeceğini düşünüyorum. Görmezse mesaj atın bir isterseniz. Umarım bir çözüm bulursunuz

Teşekkür ederim. Sağım yapmadan zor oldu çünkü ilaçtan sonra sağım yaparsam tekrar üretim olacağını söylemişti ebemiz. Son kez rahatlatacak kadar sağım yapıp ilacı almıştım. Bir kere de çok rahatsız ettiğinde elle sağım yaptım bir daha ellemedim ama ağrılı bir süreç olmuştu.
Daha çok küçük sizin bebeğiniz.
İlk aylar düzensiz süt üretimi olur memeler 3-4 aydan sonra terbiye olur. Süt üretimini azaltmak için nane çayı deneseniz aslında.
Sürekli mastit sorunu yaşayan bir arkadaşım vardı E Erganun müsait olup görürse seve seve yardım edeceğini düşünüyorum. Görmezse mesaj atın bir isterseniz. Umarım bir çözüm bulursunuz
Biliyorum çok küçük ama inanın benim 3 4 ayı bekleyecek dermanım kalmadı bebeğimle ilgilenemiyorum. Keserken kötü olur diye ben de korkuyorum zaten. Şu an kıpkırmızı ve ağrılı. Çok zor bi durum yaşayan herkese sabır versin rabbim.

Biliyorum çok küçük ama inanın benim 3 4 ayı bekleyecek dermanım kalmadı bebeğimle ilgilenemiyorum. Keserken kötü olur diye ben de korkuyorum zaten. Şu an kıpkırmızı ve ağrılı. Çok zor bi durum yaşayan herkese sabır versin rabbim.
İnşallah bir çözüm bulunur çok ağrılı ve can sıkıcı bir süreç 2. Bebeğim 7,5 aylık bende hala Arada tıkanıklık yaşıyorum maalesef :( Emzirmek göründüğü kadar kolay olmuyor bazen. Çok geçmiş olsun🌷

İnşallah bir çözüm bulunur çok ağrılı ve can sıkıcı bir süreç 2. Bebeğim 7,5 aylık bende hala Arada tıkanıklık yaşıyorum maalesef :KK43: Emzirmek göründüğü kadar kolay olmuyor bazen. Çok geçmiş olsun🌷
Çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için

Ben de defalarca mastit oldum ama sütü kesmek aklima gelmedi. Bir taragi mzirip diger tarafi sagarsaniz tikanmaz ve buzluga atabilirsiniz.

Öyle yapıyorum zaten ama artık canım çok yanıyor ve dayanamıyorum. Ben iyi olmazsam bebeğim de iyi olmaz.
Anlıyorum sabirli olun. Hepsi gececek. Ben aylarca boyle yaptim. 3 cocugumda da benzer durumdaydim. Yalniz degilsiniz. Sütüm yok bebegimi emzirmek istiyorum demiyorsunuz. Varken kesmeyin. Ben mastiti bu sekilde önledim.

Öyle yapıyorum zaten ama artık canım çok yanıyor ve dayanamıyorum. Ben iyi olmazsam bebeğim de iyi olmaz.
Acaba tam boşaltabiliyor musunuz? Sağdıkça süt artar ama mastit olmamaniz lazim. Her gün ayni zamanda sağıyor musunuz?

Meme uzerinde sert kitle varmis gibi oluyormu
Evet genellikle sağ mememin sağ yan tarafında kitle gibi oluyor, tıkanıklık olduğu belli oluyor, direkt emince açılmıyor sırasıyla sıcak banyo+Soğuk lahana kompres+sağım ve tazyikli gelirken emzirince açılıyor benim anca.

72 günlük bebegi neden sütten keseceksiniz ki bol bol sağın daha terbiye olmamis bile memeniz belli ki zamanpa ihtiyaca gore ayarkayacak zaten kendini

Sagim yapmiyorum demissiniz, duş alın rahatlatin sagin
O bebegin anne sutune ihtiyaci var.
Anlamıyorsunuz herhalde sağdığım zaman damarım sertleşiyor makine ile yaptığımda neden bilmiyorum ben de sağ göğsümü asla rahatlatmıyor elimle sağıyorum . Bebeğimi sizden çok düşünüyorum ben merak etmeyin siz .

Back