- Konu Sahibi Sakizkutusu
-
valla ben liseden beri prolaktin sorunu yaşıyorum yaklaşık 17-18 sene oldu sanırım..yaşım 32 şuan..daha bugün endokrin dr una gittim dr hipofiz mr istedi..bende tümör var o yüzden tümör en son kaç milim ona bakılıcak tekrar tekrar..ben ölene kadar prolaktin sorunuyla beraber gibiyimde sizleri bilmem :)) düzelir mi acaba diye dr a sorun bi bence..benim düzelmiyceği kesin de..acaba düzelen hasta var mı bende merak ediyorum..ben hiç duymadım da bence yok da yani..
arkadaşlar sanırım prolaktin yüksekliii yaşamızsınız bende adetin 2.günü 32 çıktı sınır 23 ama doktorum ilaç vemredi gerek yok dedi kafam karıştı burda hekes ilaç kullanmış ama benim doktor vermedi.buarada diğer fsh,lh estradiol tsh onlar iyi ama bu beni korkutuyo bebkte istiyoruz.
Benimde Prolaktin 46 çıktı doktor d....x verdi kullandım, en son 1 martta adet oldum normalde adet bitiminden sonra 34. günde adet oluyorum acaba hamilelik olma olasılığı varmı?
Bende adetimin 2. günü gitmiştim canım.
Benimki 60 çıktı ama.
Benimde mr istemedi diye kafama takıldı.
İçine sinmediyse başka doktora git istersen.
çok geçmiş olsun banada iyileşip atlatan yok gibi geliyor,peki evlimisiniz ?
yani çocuğunuz varmı merak ettim...
hamile kalmayı zorlaştırıyor diye biliyorum...
en azından benim için 1.5 senedir olmama sebebi prolaktin...
ben biraz pimpirikliyim eşimin spermlerinde hareket yavaş sayıda az çıktı onu kafaya çok taktim ama acaip stres yaptım 2 ay adetim gecikti düşün çok şükür oldum sonunda bundan 4 ay öce 14 tü prolaktin
Aynen bende senin gibiyim canım herşeyi ama herşeyi kafama takarım.
İşte sonrada böyle stresten hastalıklar üstümde.
İnşallah herşey istediğin gibi olur canım.
Rabbim yardımcımız olsun.
adetimin 2.günü sabah yapılan tahlilime göre sonuçlarımı yorumlayabilirmisiniz. TSH :2.16 REF: 0.27-4.2 FSH :6 REF :2.4-12.6 LH :7.4 REF:2.4-12.6 ESTRADİOL :28.1 REF:0-160 PROLAKTİN :32 REF:4.79-23.3
hormonlarım bu şekilde ama adetin 3.günü hafta sonu die 2.gün yaptırdım.doktor klomen verdi ama prolaktin için bişi vermedi sence nasıl değerlerim.ben varya bi arkadaşın küçücük bi hatasını görim ona bile oturur kafayı takarım ama bak şimdi olan hormonlarıma oluo.
herseyın bası stres tabı :S
Kızlar doktorun verdiği ilacı kullanıp adetliyken gittim, test yaptırdım 1'e düşmüş hormonum.
Hatta son 1 tane ilacı kullanmamıştım. Doktorda gerek yok düşmüş zaten kullanma artık dedi.
Mr işini sordum, aklıma takıldı çektirmek istiyorum dedim.
O da dedi ki; Ben şöyle yapıyorum, hormon düşmüşse bidahaki ay tekrar adetliyken geliyosun kan veriyosun bakıyorum eğer hormon tekrar yükselmişse o zaman mr istiyorum dedi.
Bende peki o zaman dedim.
Şimdi adet olunca bir dahaki ay tekrar gideceğim.
Sizce doktorun dediği gibi beklesem mi, yoksa başka doktora mı gitsem?
Onun söylediği gibi eğer yükselme olmazsa, mr'lık bi durum olmaz mı?
Benim süt hormonum 112 iken 8mmlik bir anedom çıktı mr'ımda.. daha sonra 20lere kadar düştü. ilacı bıraktım (doktorun tavsiyesi ile) ve 4 ay sonra bingo! Tekrar adet düzensizliği tekrar doktor ve hormon 143e vurmuş şimdi düğünüme 2 ay var ve ben 4 aylık bir ilaç tedavisine başladım.. Davul gibi şiştim. Adet olmuyorum ve psikolojim pert.. Keşke daha erken gitseydim diyorum. Senin hormonun gayet güzel düşmüş ve çok yüksek değil. yinede tekrar başka bir doktora görün derim ben.. mr mevzusunada takılma derim takıldıkça stres yaptıkça daha fena oluyor insan unutma stres bu hormonun en büyük düşmanı..
Ya bende çok kilo aldım ve veremiyorum, hormondan mı acaba bu?
Canım sana da çok geçmiş olsun, hem düğün stresi hem hastalık daha kötüsündür şuan.
Rabbim yardımcımız olsun.
Başka doktora gitmek istiyorum ama iyi bir doktorda bulamadım açıkcası ya.
Şuan için beklesem mi diyorum adet olana kadar.
Bi yandan da beyinle alakalı ise diye korkuyorum, illa takıyo insan kafasına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?