- Konu Sahibi Sakizkutusu
Benim de prolaktin yüksekliği sorunum var, yıllardır adet düzensizliği yaşıyordum, hiç bir jinekolog da yapılan sayısız tahlile rağmen sende prolaktin sorunu var demedi.Geçen yıl jinekoloğumu değiştirdim, ilk kez o söyledi böyle bir sorunum olduğunu. Prolaktinim 90-100 civarı hep, ilaç kullanınca düşüyor, bırakınca tekrar artıyor.
Hipofiz mr ı çektirdim adenom çıkmadı çok şükür. Şuan bekarım ama çocuk sahibi olmak istersem de hamile kaldığımda bile farklı bir ilaçla prolaktin seviyesinin kontrolde tutulacağını söyledi doktorum. Diğer türlü Allah korusun düşük riski oluyormuş.
Bu ay da (yüksek ihtimal prolaktinle ilgili) şöyle bir şey geldi başıma:
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/609610-simdi.html
canım konunu okudum da adet kanamanla ilgili sorununun prolaktinle alakası yok bence..yaklaşık 20 senedir prolaktin sorunu yaşayan insan olarak bunu söyleyebiliyorum..az az kanamam oldu demişsin..prolaktin sadece adet gecikmesi yapar..az kanama yapmaz..
senin bahsettiğin sorunun nedeni bikaç şey olabilir..kansızlığın var mı bilmiyorum anemin varsa bazen kanaman azalabilir..doğum kontrol hapı kullanıyorsan düzensiz kanama yapabilir..rahim ağzı yaran yada enfeksiyonun varsa az az kanama yapabilir..yada çikolota kisti vb varsa kahverengiye yakın bulaşık şekilde gelir adetin..