Süt hormonu yüksekliği ?

Benim de prolaktin yüksekliği sorunum var, yıllardır adet düzensizliği yaşıyordum, hiç bir jinekolog da yapılan sayısız tahlile rağmen sende prolaktin sorunu var demedi. :47: Geçen yıl jinekoloğumu değiştirdim, ilk kez o söyledi böyle bir sorunum olduğunu. Prolaktinim 90-100 civarı hep, ilaç kullanınca düşüyor, bırakınca tekrar artıyor. :43: Hipofiz mr ı çektirdim adenom çıkmadı çok şükür. Şuan bekarım ama çocuk sahibi olmak istersem de hamile kaldığımda bile farklı bir ilaçla prolaktin seviyesinin kontrolde tutulacağını söyledi doktorum. Diğer türlü Allah korusun düşük riski oluyormuş. :ssz:
Bu ay da (yüksek ihtimal prolaktinle ilgili) şöyle bir şey geldi başıma:

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/609610-simdi.html

canım konunu okudum da adet kanamanla ilgili sorununun prolaktinle alakası yok bence..yaklaşık 20 senedir prolaktin sorunu yaşayan insan olarak bunu söyleyebiliyorum..az az kanamam oldu demişsin..prolaktin sadece adet gecikmesi yapar..az kanama yapmaz..
senin bahsettiğin sorunun nedeni bikaç şey olabilir..kansızlığın var mı bilmiyorum anemin varsa bazen kanaman azalabilir..doğum kontrol hapı kullanıyorsan düzensiz kanama yapabilir..rahim ağzı yaran yada enfeksiyonun varsa az az kanama yapabilir..yada çikolota kisti vb varsa kahverengiye yakın bulaşık şekilde gelir adetin..

canım şu son yazdığın tahlil sonuçlarına göre pko yok sende..çünkü polikistik over olman için LH ın FSH dan belli bi oran dahilinde fazla olması gerekiyor..tabi adetin 3.günü yaptırmışsındır herhalde bu tahlili..onu farz ederek söylüyorum..
sana daha önce de örnek verdiğim gibi herkeste tümör çıkıcak diye bişey yok..daha önce de söyledim bak yukarda arkadaşlar yazmış..bi arkadaşta prolaktin 90-100 lerdeymiş mr çektirmiş tümör çıkmamış..diğerinde değer 79 muş mr çektirmiş tümör çıkmış..bende de var tümör benimde değerim en son 90 civarıydı..
ilaçlı mr a gelince mr çekilceğin günün adetle hiçbi alakası yok..daha önce hiç mr çektirdin mi bilmiyorum ama mr makinesine yatıyorsun..kafanı yani yüzünü sabitliyorlar görevli oluyo bir kişi..makine çalışmaya başlıyor (yüksek sesli bi makine)..hiç kıpırdamaman gerekiyor..damar yolundan şırıngayla bi ilaç enjekte ediyolar sana mr çekilirken hepsi bu..
prolaktin zor bi hormon.hamile kalmak için sürekli düşükte tutulması gerekiyor..ben hamile kaldığım ay bile ilaç içmiştim..

Adetimin 2. günü yaptırdım testleri canım. Çünkü doktor bana belli bir gün vermedi, sadece adetliyken gel dedi.
Daha önce mr çekildim ama ilaçlı hiç çekilmediğim için merak ettim işte.
Şimdi ben ne yapsam bilemedim.
Başka doktora mı gitsem diyorum test sonucunu gösteririm, mr istemedi deyip mr mı çektireyim.
Yoksa 1 ay bekleyeyim mi?
İşte burda tıkanıp kaldım.
Birde başka rahatsızlıklarımla ilgileniyorum, sürekli hastanelerdeyim.
O kadar yorgunum ki.
Rabbim dermansız dert vermesin hiç kimseye.
Sana da geçmiş olsun canım.

Canım senin yaşadığın sorunların aynısını üç sene önce ben yaşamıştım.Benimde adetim çok oluyordu iki haftada birdi neredeyse.Sonra doktora gittim süt hormonun yüksek dedi.İlaç verdi ilacı düzenli kullandım bir ay boyunca neredeyse.Bir süre sonra düzene girdi canım.İnşallah seninde düzene girer.

Canım senin yaşadığın sorunların aynısını üç sene önce ben yaşamıştım.Benimde adetim çok oluyordu iki haftada birdi neredeyse.Sonra doktora gittim süt hormonun yüksek dedi.İlaç verdi ilacı düzenli kullandım bir ay boyunca neredeyse.Bir süre sonra düzene girdi canım.İnşallah seninde düzene girer.

Çok teşekkür ederim canım. İnşallah öyle olur.
Mr istememişmiydi senden de peki?

mrb canım öncelikle çok geçmiş olsunn... bende şöyle anlatim sana ben 1 sene önce bebeğimi kaybettm 11 haftalıktı ve 6 ay yapmadk bebek ve ondan sonraki 8 ay boyunca çalıştk ama olmadı geçen ay doktoruma bebeğimin olmadğının söledm ve prolaktin hormonuma baktı bide sürekli kistim vardı adet düzensizliği zaten oluordu sonra bakıldıkii prolaktinim 46 olmuş normal değerle 4-23 arası imimş benimki 2 katına çıkmış...sonra bana dostinex die ilaç verdi onu kullandm içinde 2 atne ilaç vardı o ay korunmam gerektğni söledi 1rini bir hafta diğerini diğer hafta olmak üzere kullanmamı söledi 1 tanesini kulladm 1 ahfta geçti diğerini içtm 2. sini içtm hafta geçtkten 3 gün kontrole gittim 1 e düşmüş hemen düşmüş yani. canını sıkmana gerek yok bence ...hangi ialcı verdi doktorun sana bilmyorm ama benim kullandğm ilaç çok etkiliymiş geçmiş olsun

mrb canım öncelikle çok geçmiş olsunn... bende şöyle anlatim sana ben 1 sene önce bebeğimi kaybettm 11 haftalıktı ve 6 ay yapmadk bebek ve ondan sonraki 8 ay boyunca çalıştk ama olmadı geçen ay doktoruma bebeğimin olmadğının söledm ve prolaktin hormonuma baktı bide sürekli kistim vardı adet düzensizliği zaten oluordu sonra bakıldıkii prolaktinim 46 olmuş normal değerle 4-23 arası imimş benimki 2 katına çıkmış...sonra bana dostinex die ilaç verdi onu kullandm içinde 2 atne ilaç vardı o ay korunmam gerektğni söledi 1rini bir hafta diğerini diğer hafta olmak üzere kullanmamı söledi 1 tanesini kulladm 1 ahfta geçti diğerini içtm 2. sini içtm hafta geçtkten 3 gün kontrole gittim 1 e düşmüş hemen düşmüş yani. canını sıkmana gerek yok bence ...hangi ialcı verdi doktorun sana bilmyorm ama benim kullandğm ilaç çok etkiliymiş geçmiş olsun

Çok sağol canım. Seninde başın sağolsun.
Rabbim tekrar tattırsın o duyguyu sana ve isteyen herkese inşallah.
Bana da aynı ilacı verdi doktor benimkinde 8 tane var haftada 2 tane kullanılıyor.
Ama bazılarından mr isteyipte bazılarından istememek neden oluyo bunu anlayamadım.
Kafama takıldı işte canım.

Son düzenleme:
Çok sağol canım. Seninde başın sağolsun.
Rabbim tekrar tattırsın o duyguyu sana ve isteyen herkese inşallah.
Bana da aynı ilacı verdi doktor benimkinde 8 tane var haftada 2 tane kullanılıyor.
Ama bazılarından mr isteyipte bazılarından istememek neden oluyo bunu anlayamadım.
Kafama takıldı işte canım.

o doktordan doktora değşyo mr gerekirse istyolar benden istemedi mesela ben dedm hani artık bi sııntı olur mu falan ama sen canını sıkma bundan sonra bişi olmaz dedi bana .. kafana takma canım bence bende senin gibiydim geçen ay ayrıca benim değerim çok düştüğü için bünyemi sarstı baş dönmesi mide bulantısı baş ağrısı ayapğa kallkamadm meğer değerm çok düştüğü için sarsmış beni etkişlemş ...hastaneye gidene kadar şüphelydm ya düşmedyse die ama 1 e düştğnü duyunca çok sevndm bakalm bebek istyorm şu an hiç bir engelm yok gibi rabbm verir inş bu ayn :16::16::16:

o doktordan doktora değşyo mr gerekirse istyolar benden istemedi mesela ben dedm hani artık bi sııntı olur mu falan ama sen canını sıkma bundan sonra bişi olmaz dedi bana .. kafana takma canım bence bende senin gibiydim geçen ay ayrıca benim değerim çok düştüğü için bünyemi sarstı baş dönmesi mide bulantısı baş ağrısı ayapğa kallkamadm meğer değerm çok düştüğü için sarsmış beni etkişlemş ...hastaneye gidene kadar şüphelydm ya düşmedyse die ama 1 e düştğnü duyunca çok sevndm bakalm bebek istyorm şu an hiç bir engelm yok gibi rabbm verir inş bu ayn :16::16::16:

Dert hiç bitmiyor ki canım ya.
Rabbim dermansız dert vermesin yine de ama insan ya sonradan birşey çıkarsa diye takıyor işte.
Tekrar çıkabiliyormuş sanırım bu hormon, o yüzden sende kontrollerini aksatma canım.
Rabbim yüzünü güldürür inşallah, bebeğini sağlıkla kucağına alırsın bian önce canım.

Dert hiç bitmiyor ki canım ya.
Rabbim dermansız dert vermesin yine de ama insan ya sonradan birşey çıkarsa diye takıyor işte.
Tekrar çıkabiliyormuş sanırım bu hormon, o yüzden sende kontrollerini aksatma canım.
Rabbim yüzünü güldürür inşallah, bebeğini sağlıkla kucağına alırsın bian önce canım.

aminn inşallahh:16::16:yani evet bende adet düzensiliğide vardı doktorum artık sana başka ilaç vermcem bebek düşündğn için sıkıntı yapam daha bişi olmaz dedi valla bilmyorm allah sağlık sııhhat versn hepmzee

bu rahatsızlıkta zaten 2 ilaç var..dos..nex hamile kalmaya çalışan insana vermiyor dr lar..yani önermiyolar..bi başka ilaç daha var onu zorda kalırsan hamileyken dahi içebiliyorsun..ben ilk dos.. ile başladım sonra dr a dedim hamile kalmak istiyorum olurda kalırsam zararı olmasın bebeğe diye diğerine geçtim kendi isteğimle..2 ilaçta aynı etkiyi yapıyor ama dos..daha etkili..
bu arada baş dönmesi vb sıkıntıların değerin aniden düşmesi ile alakası yok..bu hormon ilacı olduğu için ağır bi ilaç o yüzden yan etkileri de ağır..hormon ilaçlarının çoğu baş dönmesi mide bulantısı baş ağrısı yapar zaten..çünkü beyine yarayan ilaçlar beyini etkiliyorlar yani..
değer zaten düşüyor ilaçla..düşmemesi mümkün değil..burda sorun yok zaten önemli olan tekrar artması..o ilaç değeri düşürmek için var zaten ve ağır bi ilaç..bende içtiğimde ilk günler ayağa kalkamıyordum baş dönmesinden ve midem bulanıyordu..sonra senelerce kullanınca şeker gibi geldi..alıştı bünye..
bide ben ne yapayım sorusuna takılma..sana daha önce de söyledim mr isteyip istememek dr dan dr a fark eden bişey..kimi dr fazlasıyla ilgilenir hastasıyla..içinde şüphe kalmaması için her tahlili yapar iyice araştırır kimisiyse gerek görmez biçok şeyi..bikaç tahlili yeterli görür..bence ilacı 1 ay iç..kontrol günü geldiğinde ya kendi dr una mr istediğini söyle yada başka dr a git sıfırdan ona söyle..aklıma taktım de çektir için rahat etsin bu kadar takılıyorsa kafana..
bende aynı sorundan beyin ve sinir cerrahisine randevu aldım bakalım ayın 4 üne..eğer müsait olursam gidicem..benim tümör seneler önce 5 milimdi..şimdi kaç oldu onu merak ediyorum..:44:

Son düzenleme:
aminn inşallahh:16::16:yani evet bende adet düzensiliğide vardı doktorum artık sana başka ilaç vermcem bebek düşündğn için sıkıntı yapam daha bişi olmaz dedi valla bilmyorm allah sağlık sııhhat versn hepmzee

Bebek konusu öyle aslında, stres yapmayıp amaan olursa olur dediğin an hamile kalıyorsun.
Çoğu kişi de bunu duydum, o yüzden hiiç sıkıntı yapma Rabbim yardım eder canım.
Amin cümlemize inşallah.

bu rahatsızlıkta zaten 2 ilaç var..dos..nex hamile kalmaya çalışan insana vermiyor dr lar..yani önermiyolar..bi başka ilaç daha var onu zorda kalırsan hamileyken dahi içebiliyorsun..ben ilk dos.. ile başladım sonra dr a dedim hamile kalmak istiyorum olurda kalırsam zararı olmasın bebeğe diye diğerine geçtim kendi isteğimle..2 ilaçta aynı etkiyi yapıyor ama dos..daha etkili..
bu arada baş dönmesi vb sıkıntıların değerin aniden düşmesi ile alakası yok..bu hormon ilacı olduğu için ağır bi ilaç o yüzden yan etkileri de ağır..hormon ilaçlarının çoğu baş dönmesi mide bulantısı baş ağrısı yapar zaten..çünkü beyine yarayan ilaçlar beyini etkiliyorlar yani..
değer zaten düşüyor ilaçla..düşmemesi mümkün değil..burda sorun yok zaten önemli olan tekrar artması..o ilaç değeri düşürmek için var zaten ve ağır bi ilaç..bende içtiğimde ilk günler ayağa kalkamıyordum baş dönmesinden ve midem bulanıyordu..sonra senelerce kullanınca şeker gibi geldi..alıştı bünye..
bide ben ne yapayım sorusuna takılma..sana daha önce de söyledim mr isteyip istememek dr dan dr a fark eden bişey..kimi dr fazlasıyla ilgilenir hastasıyla..içinde şüphe kalmaması için her tahlili yapar iyice araştırır kimisiyse gerek görmez biçok şeyi..bikaç tahlili yeterli görür..bence ilacı 1 ay iç..kontrol günü geldiğinde ya kendi dr una mr istediğini söyle yada başka dr a git sıfırdan ona söyle..aklıma taktım de çektir için rahat etsin bu kadar takılıyorsa kafana..
bende aynı sorundan beyin ve sinir cerrahisine randevu aldım bakalım ayın 4 üne..eğer müsait olursam gidicem..benim tümör seneler önce 5 milimdi..şimdi kaç oldu onu merak ediyorum..:44:

Canım, çok uğraştırdım seni de dimi, başını ağrıttım sorularımla hakkını helal et.
Çok açıklayıcı yazmışsın ama teşekkür ederim.
İlaç bitince öyle yapayım o zaman ben, o doktora sorayım.
İlgilenmezse de doktorumu değiştiririm artık.
Sende ihmal etme, bi an önce git baktır.
Sağlık bu hiçbir şeye benzemiyor.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Bebek konusu öyle aslında, stres yapmayıp amaan olursa olur dediğin an hamile kalıyorsun.
Çoğu kişi de bunu duydum, o yüzden hiiç sıkıntı yapma Rabbim yardım eder canım.
Amin cümlemize inşallah.

Canım, çok uğraştırdım seni de dimi, başını ağrıttım sorularımla hakkını helal et.
Çok açıklayıcı yazmışsın ama teşekkür ederim.
İlaç bitince öyle yapayım o zaman ben, o doktora sorayım.
İlgilenmezse de doktorumu değiştiririm artık.
Sende ihmal etme, bi an önce git baktır.
Sağlık bu hiçbir şeye benzemiyor.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

rica ederim..sende hakkını helal et..bende randevu aldım giderim kısmetse bakalım..

sorularına tek tek cevap vereyim canım....
_evet emar ilaçla veriliyor,beyni boyamak ve renkli hale getirmek için sanırım damar doluyla veriliyor acı veren bişey değil ama mide bulantısı yapıyor işlem bittikten sonra...
__başka bi doktora gitmekte tabiki fayda var çünkü adenomun boyutu çok önemli...makro ve mikro adenom olarak ikiye ayrılıyor...
_dostinex isimli ilacı kullanıyorum ben bu ilacında yan etkileri çok fazla gece yatmadan önce almanı tavsiye ederim...
_çok geçmiş olsun tekrar,benim prolaktin yüzünden troid sorunumda ortaya çıktı ama öyle tüylenme falan hiç olmadı bende...

rica ederim..sende hakkını helal et..bende randevu aldım giderim kısmetse bakalım..

Helal olsun canım ne demek. İnşallah iyi sonuçlar alırsın sende.

sorularına tek tek cevap vereyim canım....
_evet emar ilaçla veriliyor,beyni boyamak ve renkli hale getirmek için sanırım damar doluyla veriliyor acı veren bişey değil ama mide bulantısı yapıyor işlem bittikten sonra...
__başka bi doktora gitmekte tabiki fayda var çünkü adenomun boyutu çok önemli...makro ve mikro adenom olarak ikiye ayrılıyor...
_dostinex isimli ilacı kullanıyorum ben bu ilacında yan etkileri çok fazla gece yatmadan önce almanı tavsiye ederim...
_çok geçmiş olsun tekrar,benim prolaktin yüzünden troid sorunumda ortaya çıktı ama öyle tüylenme falan hiç olmadı bende...

Anladım canım. Çok teşekkür ederim cevabın için.
Bende o ilaçı kullanıyorum.
Şunu sormak istiyorum; Kadın hastalıkları uzmanına mı gideyim bu sorun için yoksa endokrin uzmanına mı?

kızlar; nereye yazsam diye arama yapıyordum ki,en güncel konu bu sanırım;
özel bir doğum hastanesinde yapılan tahlillerde
prolaktin;50,15
serbest T3;3.43 (normal)
serbest T4; 0.38(biraz düşük)
Lh, Tsh ve Fsh normal değerlerde çıktı
doktorum pcos tanısı koydu ama belirtilerin çok azına sahipsin diyerek bunu önemsemedi,prolaktin yüksekliğine takıldı daha çok...

D....x isimli ilacı verdi, pazartesi-perşembe birer doz,bir aylık tedavi sonrasında yeniden bakacağız hala yüksekse Mr isteyeceğim dedi... ilacı yan etkilerine maruz kalmamak için gece alacağım...

tiroid hormonundaki düşüklük sebebiyle dahiliyeye yönlendirdi... uzman tek bir değerin düşüklüğü bir şey ifade etmez diyerek yeniden tetkik istedi ve bu defa normal çıktı, 6 ay önce başka bir sebeple aynı hastanede çekilmiş olduğum MR sonuçlarına baktı... birşey yok ama hipofiz MR ı çekilmemiş ki daha önce burdan birşey anlayamayız gibi birşeyler söyledi... sonuç olarak sorum şu; troidle alakalı değerler normal çıkınca MR a gerek kalmıyor mu? ya da nörolojik bir bağlantısı yok demek mi oluyor bu?

Helal olsun canım ne demek. İnşallah iyi sonuçlar alırsın sende.

Anladım canım. Çok teşekkür ederim cevabın için.
Bende o ilaçı kullanıyorum.
Şunu sormak istiyorum; Kadın hastalıkları uzmanına mı gideyim bu sorun için yoksa endokrin uzmanına mı?

endokrin bu işin uzmanı ama ben çocuk düşündüğüm için kadın doğum uzmanım takip ediyor...
zaten ilaç kullanıyosun sonra tekrar kan tahlili istiyolar,bakıyolar düşmüş ilacı bırak 1 ay sonra tekrar bakalım deniliyor bi bakıyorum tekrar çıkmış...
tekrar ilaca devam...
nasıl düzelecek bende anlamadım bu hastalık insanın yapışıp kalmıyodur inşallah...

endokrin bu işin uzmanı ama ben çocuk düşündüğüm için kadın doğum uzmanım takip ediyor...
zaten ilaç kullanıyosun sonra tekrar kan tahlili istiyolar,bakıyolar düşmüş ilacı bırak 1 ay sonra tekrar bakalım deniliyor bi bakıyorum tekrar çıkmış...
tekrar ilaca devam...
nasıl düzelecek bende anlamadım bu hastalık insanın yapışıp kalmıyodur inşallah...

valla ben liseden beri prolaktin sorunu yaşıyorum yaklaşık 17-18 sene oldu sanırım..yaşım 32 şuan..daha bugün endokrin dr una gittim dr hipofiz mr istedi..bende tümör var o yüzden tümör en son kaç milim ona bakılıcak tekrar tekrar..ben ölene kadar prolaktin sorunuyla beraber gibiyimde sizleri bilmem :)) düzelir mi acaba diye dr a sorun bi bence..benim düzelmiyceği kesin de..acaba düzelen hasta var mı bende merak ediyorum..ben hiç duymadım da bence yok da yani..

kızlar; nereye yazsam diye arama yapıyordum ki,en güncel konu bu sanırım;
özel bir doğum hastanesinde yapılan tahlillerde
prolaktin;50,15
serbest T3;3.43 (normal)
serbest T4; 0.38(biraz düşük)
Lh, Tsh ve Fsh normal değerlerde çıktı
doktorum pcos tanısı koydu ama belirtilerin çok azına sahipsin diyerek bunu önemsemedi,prolaktin yüksekliğine takıldı daha çok...

D....x isimli ilacı verdi, pazartesi-perşembe birer doz,bir aylık tedavi sonrasında yeniden bakacağız hala yüksekse Mr isteyeceğim dedi... ilacı yan etkilerine maruz kalmamak için gece alacağım...

tiroid hormonundaki düşüklük sebebiyle dahiliyeye yönlendirdi... uzman tek bir değerin düşüklüğü bir şey ifade etmez diyerek yeniden tetkik istedi ve bu defa normal çıktı, 6 ay önce başka bir sebeple aynı hastanede çekilmiş olduğum MR sonuçlarına baktı... birşey yok ama hipofiz MR ı çekilmemiş ki daha önce burdan birşey anlayamayız gibi birşeyler söyledi... sonuç olarak sorum şu; troidle alakalı değerler normal çıkınca MR a gerek kalmıyor mu? ya da nörolojik bir bağlantısı yok demek mi oluyor bu?

tiroit den dolayı istememiştir dr hipofiz mr ını..prolaktinin yüksek olduğu için istemiştir..prolaktini çok yüksek olan kişilerde hipofiz tümör gelişiyor..ona bakmak için istemiştir..tiroitle alakası yok..
bende bugün endokrine gittim..hipofiz mr yazdı dr tümörden dolayı..bende de TSH yüksek çıktı..tiroit yetmezliği + guatr var sanırım..yarın detaylı kan tahlili vericem bide tiroit ultrasonu çektircem..ayrıca bende de pko var..senle hastalıklarımız ortakmış :)) geçmiş olsun..

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Back