- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
- Konu Sahibi Sakizkutusu
Dostinex vermiştir. Merak etmeyin ve stres yapmayın. Çok etkili bir hap olduğu için kısa sürede düşer prolaktininiz. Kullanmaya başladıktan 1 ay sonra tekrar baktırmanızı öneririm.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
cnm ben daha persembe gunu arkadasımı goturdum kendı dr ma detaylı bılgıye sahıbım
noralde 23 olması gereken deger onunda 70 cıktı oncekı ay 50 mıs evet stres etkenmıs
fakat hıpofız bezı kaynaklı da olabılrmıs o yuzden yarın sabah mr cekılıcek ama 2 3 tahlıldede aynı sekılde yuksek cıkmıstı
egerkı onda sorun yoksa haftada ıkı kere olmak uzere pazartesı persembe dostinex kullanıcak ılk hafta yarım sonrasında butun 3 ay sureyle haftada ıkı kere kullanıcak
ama dr un ılk hedefı hıpofız bezlerındenmı onu anlmaak eger onunla kaynaklı bıseyse beyın cerrahı ele alıcak olayı
aynı sut veren anne gıbı gebelıkten koruyomus
Dostinex vermiştir. Merak etmeyin ve stres yapmayın. Çok etkili bir hap olduğu için kısa sürede düşer prolaktininiz. Kullanmaya başladıktan 1 ay sonra tekrar baktırmanızı öneririm.
öncelikle geçmiş olsun..ben kendimi bildim bileli bu sorunu yarşıyorum yani süt hormonu prolaktin sorununu..ilk ortaya çıktığında lisedeydim şuan 32 yaşındayım..benim prolaktinim ne zaman ölçtürsem en az 90-100 çıkar..şuan bakılsa eminim gene öyledir belki daha da fazladır bilmiyorum..uzun zamandır ölçtürmüyorum..
hastalıkla kadın doğumdan daha çok endokrinoloji yani hormon bölümüne gitmeniz daha iyi olur..bu arada dr un mr istemesi sizin iyiliğiniz için olurdu..ben mr çektirdim bende 5 milim mikroadenom var hipofiz bezimde..en son 5 milimdi ama kaç oldu onu da bilmiyorum..belki düşmüştür belki çok çıkmıştır..süt hormonu fazla salgılanınca salgılandığı yer olan hipofiz bezinde tümö.r oluşuyor..buda ilerlerse maalesef görmede kalıcı problem oluşuyor..mr ilaçlı mr..yani koldan ilaç veriyolar iğneyle o sırada mr çekiliyor..benim de çektirmem ve prolaktine de baktırtmam lazım iyi hatırlattınız..en son hamileyken gitmiştim de dr a mr çektirmek için tümör noldu diye süt verdiğim için kızıma ilaçlı mr çekilemedim mr çekildim de ilaçsız..ilaçszı mr ın da maalesef prolaktin sorununda hiçbi değeri önemi yok..çektirmemekle aynı kafaya çıkıyor yani..
2 ilaç var par...del ile dos..nex..
bu arada şunu da hatırlatayım..ilaç kullanmanız demek prolaktininizin düzene girceği anlamına gelmiyor..kullandığınız ay düzelir.sonra 2 ay sonra tekrar aynı seviyeye çıkabilir..yani sürekli dr kontrolünde olmanızı tavsiye ederim..değerim düştü diye dr a gitmemezlik yapmayın diğer aylarda..ben hamile kaldığım ayda bile prolaktin düşürücü ilaç kullandım..düşmezse hamile kalmak mümkün değil..süt veren annelerin sütlerini üreten hormon prolaktin öyle tarif edeyim..o yüzden prolaktininiz yüksek çıktığı sürece hamile bünyesinde olursunuz hamile kalamazsınız..
Benimde yüksekti canım 48 küsürdü hamile kalamıyorum. banada ilaç verdi ve ilaçla düştü banada doktor stres ile alakalı demişti. Merak etme verdiği ilacı kullan düşer..
düşer canım sen ilacını düzenli kullan benimde 64 den 42 ye düşmüştü
önemli olan fsh o yüksek çıkmasın
yaş 23 erken menopoza girmişim bende stres üzüntü bence her hastalığın başı
Allah yardımcın olsun canım![]()
Bana hiçbir şey demedi canım. Sadece antidepresan kullanıyo musun dedi, hayır dedim tamam dedi.
Burda yazılanları okuyunca korktum bende ne bileyim.
Mr istemiş çoğu doktor, ee dedim bana istemedi korktum o yüzden.
İnşallah düşerde tekrarlamaz bir daha.![]()
öncellikle hastalıkla ilgili konularda ciddi anlamda bilgi sahibi olmayan arkadaşlar cvp vermesin lütfen..çünkü arkadaşları yanıltıyorsunuz..hastalık sonuçta..
1) prolakltin yüksekliğinde mr gerekir..belli bi düzeydeyse prolaktin ilaçlı mr ister dr lar..daha doğrusu açıkça şöyle söyliyim işin ehli dr lar yapılması gerekeni yapar ve mr ister aklında soru işareti kalmasın diye hem hastanın hem dr olarak kendisinin..sonuçta kötü huylu olmasa da tümörden bahsediyoruz..hipofiz bezi tümöründen..
2) konunun ciddiyetini bilmeyen arkadaşlar için açıklayayım: prolaktin hormonu hipofiz bezinde salgılanır..hipofiz bezi göze en yakın yerdir..eğer prolaktininiz çok yüksekse hipofiz bezi fazla çalışır ve ordaki hücreler büyür ve tümör haline gelir..bu tümör 5 milime kadar mikroadenom 5 milimden sonra makroadenom adını alır..mikroadenomlar önemli değildir küçülebilir..fakat makroadenomlar ilaçla küçülmezse ameliyat gerekir..
3) her prolaktini yüksek çıkanın tümörü olucak diye bişey yok..atıyorum senin 60 çıkar tümörün olmayabilir başkasının 50 çıkar tümörü olabilir..mesela benim 90 - 100 lerde benim tümörüm var..başkasının olmayadabilir vb..
4) tümörün önemi hipofiz bezi göze bitişik olduğu için orda tümör oluşup büyüdükçe göze baskı yapar ve görmede geri dönüşü olmayan kalıcı hasara yol açabilir..çünkü göz sinirlerini baskılar ve zedeler..
5) EN ÖNEMLİSİ..ilaçla düşer merak etme evet fakatttttttt bi bakmışsın ki bikaç ay sonra belki 1 ay sonra ilacı bırakınca gene aynı değeri alıvermiş..aynen böyledir prolaktin..ilacı bıraktığın an yavaş yavaş geri yükselmeye başlar..stres hormonu da denir..eğer özellikle stres yapan insansan prolaktinin sürekli artar..sürekli dr kontrolünde olman gerekir özellikle gebelik istiyorsan..hamile kalmak isteyen arkadaşlar kanda 3.gün testlerine baktırırlarken mutlaka dr larından prolaktin testi de istesinler..dr size önermez siz önerin..söyleyin..aklınızda olsun..
Bende okumuştum mr istendiğini ama bendende istemedi doktor zaten ilaç kullandıktan sonraki ay tekrar yaptırdım testi düşmüştü.. Hatta doktorum düştüğünü görünce çok stres yaptığımı söyleyip uzun uzun konuşmuştu benimle rahatlatmak için... Benim eşimde dr. sormuştu hani bu antidepresan özelliklimi diye değil ama uyku falan yapabilir demişti. Bide testi tekrar adetin 3. günü istedi ve o gece göğüslerinin üzerine yatma kötü rüyalar falan görürsende testi 1 gün sonra yaptır demişti. Benim prolaktin hikayem böyle =) İçini ferah tut iyi düşün iyi olsun.. İlacını kullan testi tekrar yaptır düşer zaten düşmezse eğer ozaman konuşursun doktorunla mr işini...
benim prolaktin sorunum çıktığında kadın doğum dr una gitmiştim ilk o zaman çıktı ortaya liseye giderken adet düzensizliği olduğunda..dr mr da istedi yani daha ilk gittiğim dr istedi..hatta mr yazdı adam bana yanlış mr çekmişler beynin yanlış yerini çekmişler adam gülmüştü bunu kim çekti diye :)) sonra polikistik over rahatsızlığımda olduğu için (hormon düzensizliğim) endokrine gittim..endokrin dr u da prolaktin sorunumdan dolayı mr istedi tekrar (ben demeden rica etmeden)..onda da 5 milim tümör çıktı işte..
hangi dr a gideyim napayım kısmına gelince kadın doğum da endokrin de ilgileniyor..ikisine de gidebilirsin..endokrin aslında daha iyi bakar çünkü endokrin bölümü hormon düzensizliği dr u demek..
fazla kafana takma bu tümör olayını..daha önce de söyledim ya sana her değeri yüksek çıkanda tümör olucak diye bişey yok..ayrıca ilaç kullanınca değerin düşer..hemen düşüyor hem de..ama dediğim gibi tekrar çıkma ihtimali var..en geç 2 ayda bir dr a baktırman lazım tekrar değerlerine (özellikle bebek istiyorsan evli misin bilmiyorum ama)..
sen ilacını kullan şimdilik ve kafana takma..için çok çok rahat etmezse de başka dr a gidersin aklındaki soruları sorarsın mr işini de sorarsın tekrar..yada bidahaki ay kontrole gittiğinde şuan gittiğin dr a mr işini sorarsın..
bu arada prolaktin hormonuna kanda bakılmadan önce stresten uzak durun..kan vermeye giderken sıkı çamaşır dahi takmayın..bana dr lar bu uyarıları özellikle yapmıştı..kan alınırken stres yaşarsanız bile yüksek çıkabilir değeriniz..yani hassas bi hormon prolaktin stres hormonu zaten diğer adı..
tüylenme sorunun da varsa sende polikistik over sendromu olmasın?kadın doğum dr u adetin 3.günü yapılan testleri istedi mi senden?LF,FSH,estradiol bakıldı mı?çünkü pko tüykenme yapıyor..bende pko var ordan biliyorum..
bide prolaktin yüksekliği ne yapar belirtileri neler diye sormuş bi arkadaş..aslında bazı bünyelerde hiç belirti vermeyebilir..ama belirtileri şunlar:göğüslerden süt gelebilir mesela göğüs uçlarında akıntı olur vb..ama bende yok olmadı hiç süt gelmesi..
Benim de prolaktin yüksekliği sorunum var, yıllardır adet düzensizliği yaşıyordum, hiç bir jinekolog da yapılan sayısız tahlile rağmen sende prolaktin sorunu var demedi.Geçen yıl jinekoloğumu değiştirdim, ilk kez o söyledi böyle bir sorunum olduğunu. Prolaktinim 90-100 civarı hep, ilaç kullanınca düşüyor, bırakınca tekrar artıyor.
Hipofiz mr ı çektirdim adenom çıkmadı çok şükür. Şuan bekarım ama çocuk sahibi olmak istersem de hamile kaldığımda bile farklı bir ilaçla prolaktin seviyesinin kontrolde tutulacağını söyledi doktorum. Diğer türlü Allah korusun düşük riski oluyormuş.
Bu ay da (yüksek ihtimal prolaktinle ilgili) şöyle bir şey geldi başıma:
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/609610-simdi.html
öncelikle başınız saolsun ve çok geçmiş olsun...
benim prolaktin rahatsızlığım 2 seneye yakın var...
ilk öğrendiğimde 79 çıkmıştı hemen emar çekildi ve hipofiz adenom (buna bağlı bir tümör) çıktı...
o günden beri ilaç kullanıyorum 1.5 yıldır uğraşmamıza rağmen bebeğimiz olmuyor(
kan değerlerim düşüyor 15 gün ara verince hoppp yine yükseliyor...
evet bu hastalığın adıda başına stres...
ben artık ona stres hormonu diyorum...
adetlerimin bırakın gününü saati şaşmaz,göğsümdende hiç süt falan gelmedi ama bu hastalık yapıştı yakama...
ablamdada var vücut tüyleri çoğalıyor özellikle fon ve çene kisminda
tüylenme sorunun da varsa sende polikistik over sendromu olmasın?kadın doğum dr u adetin 3.günü yapılan testleri istedi mi senden?LF,FSH,estradiol bakıldı mı?çünkü pko tüykenme yapıyor..bende pko var ordan biliyorum..
bide prolaktin yüksekliği ne yapar belirtileri neler diye sormuş bi arkadaş..aslında bazı bünyelerde hiç belirti vermeyebilir..ama belirtileri şunlar:göğüslerden süt gelebilir mesela göğüs uçlarında akıntı olur vb..ama bende yok olmadı hiç süt gelmesi..