Süt hormonu yüksekliği ?

valla ben liseden beri prolaktin sorunu yaşıyorum yaklaşık 17-18 sene oldu sanırım..yaşım 32 şuan..daha bugün endokrin dr una gittim dr hipofiz mr istedi..bende tümör var o yüzden tümör en son kaç milim ona bakılıcak tekrar tekrar..ben ölene kadar prolaktin sorunuyla beraber gibiyimde sizleri bilmem :)) düzelir mi acaba diye dr a sorun bi bence..benim düzelmiyceği kesin de..acaba düzelen hasta var mı bende merak ediyorum..ben hiç duymadım da bence yok da yani..

çok geçmiş olsun banada iyileşip atlatan yok gibi geliyor,peki evlimisiniz ?
yani çocuğunuz varmı merak ettim...
hamile kalmayı zorlaştırıyor diye biliyorum...
en azından benim için 1.5 senedir olmama sebebi prolaktin...

arkadaşlar sanırım prolaktin yüksekliii yaşamızsınız bende adetin 2.günü 32 çıktı sınır 23 ama doktorum ilaç vemredi gerek yok dedi kafam karıştı burda hekes ilaç kullanmış ama benim doktor vermedi.buarada diğer fsh,lh estradiol tsh onlar iyi ama bu beni korkutuyo bebkte istiyoruz.

Benimde Prolaktin 46 çıktı doktor d....x verdi kullandım, en son 1 martta adet oldum normalde adet bitiminden sonra 34. günde adet oluyorum acaba hamilelik olma olasılığı varmı?

arkadaşlar sanırım prolaktin yüksekliii yaşamızsınız bende adetin 2.günü 32 çıktı sınır 23 ama doktorum ilaç vemredi gerek yok dedi kafam karıştı burda hekes ilaç kullanmış ama benim doktor vermedi.buarada diğer fsh,lh estradiol tsh onlar iyi ama bu beni korkutuyo bebkte istiyoruz.

Bende adetimin 2. günü gitmiştim canım.
Benimki 60 çıktı ama.
Benimde mr istemedi diye kafama takıldı.
İçine sinmediyse başka doktora git istersen.

Son düzenleme:
Benimde Prolaktin 46 çıktı doktor d....x verdi kullandım, en son 1 martta adet oldum normalde adet bitiminden sonra 34. günde adet oluyorum acaba hamilelik olma olasılığı varmı?

Çok gecikmemiş canım.
İstersen biraz daha bekle sonra kan testi yaptırırsın.

Bende adetimin 2. günü gitmiştim canım.
Benimki 60 çıktı ama.
Benimde mr istemedi diye kafama takıldı.
İçine sinmediyse başka doktora git istersen.

ben biraz pimpirikliyim eşimin spermlerinde hareket yavaş sayıda az çıktı onu kafaya çok taktim ama acaip stres yaptım 2 ay adetim gecikti düşün çok şükür oldum sonunda bundan 4 ay öce 14 tü prolaktin

çok geçmiş olsun banada iyileşip atlatan yok gibi geliyor,peki evlimisiniz ?
yani çocuğunuz varmı merak ettim...
hamile kalmayı zorlaştırıyor diye biliyorum...
en azından benim için 1.5 senedir olmama sebebi prolaktin...

tşk ederim..size de geçmiş olsun..
evet Allah a çok şükür bir kızım var..evet hamile kalmayı engelliyor..ben hamile kaldığım ay bile ilaç içmiştim düşmesi için..par..del içiyordum..sürekli bakılması lazım hiç belli olmuyor bu hormon işi..bende tüm hormonlarıma yeni baktırdım çok ilginç şeyler çıktı bende de valla hangisine neye inansam şaşırdım bende :))
sağlık ocağında kan tahlili yaptırdım TSH ım 5 küsur çıktı..2 gün sonra devlet hastanesinde yaptırdım TSH 1 küsur çıktı..acaba hangisine inansam :))
benimde prolaktinim genelde 90 - 100 den aşağı inmez..bu sefer 19 çıkmış..ona da şaşırdım doğrusu..hipofiz mr ım içinde gün aldım ilaçlı mr çekilcem belki eğer cazymazsam bilmiyorum..hormon işi garip yani..:44:

ben biraz pimpirikliyim eşimin spermlerinde hareket yavaş sayıda az çıktı onu kafaya çok taktim ama acaip stres yaptım 2 ay adetim gecikti düşün çok şükür oldum sonunda bundan 4 ay öce 14 tü prolaktin

Aynen bende senin gibiyim canım herşeyi ama herşeyi kafama takarım.
İşte sonrada böyle stresten hastalıklar üstümde.
İnşallah herşey istediğin gibi olur canım.
Rabbim yardımcımız olsun.

Aynen bende senin gibiyim canım herşeyi ama herşeyi kafama takarım.
İşte sonrada böyle stresten hastalıklar üstümde.
İnşallah herşey istediğin gibi olur canım.

adetimin 2.günü sabah yapılan tahlilime göre sonuçlarımı yorumlayabilirmisiniz. TSH :2.16 REF: 0.27-4.2 FSH :6 REF :2.4-12.6 LH :7.4 REF:2.4-12.6 ESTRADİOL :28.1 REF:0-160 PROLAKTİN :32 REF:4.79-23.3
hormonlarım bu şekilde ama adetin 3.günü hafta sonu die 2.gün yaptırdım.doktor klomen verdi ama prolaktin için bişi vermedi sence nasıl değerlerim.ben varya bi arkadaşın küçücük bi hatasını görim ona bile oturur kafayı takarım ama bak şimdi olan hormonlarıma oluo.

adetimin 2.günü sabah yapılan tahlilime göre sonuçlarımı yorumlayabilirmisiniz. TSH :2.16 REF: 0.27-4.2 FSH :6 REF :2.4-12.6 LH :7.4 REF:2.4-12.6 ESTRADİOL :28.1 REF:0-160 PROLAKTİN :32 REF:4.79-23.3
hormonlarım bu şekilde ama adetin 3.günü hafta sonu die 2.gün yaptırdım.doktor klomen verdi ama prolaktin için bişi vermedi sence nasıl değerlerim.ben varya bi arkadaşın küçücük bi hatasını görim ona bile oturur kafayı takarım ama bak şimdi olan hormonlarıma oluo.

Canım ben bu yazdıklarını yorumlayamam çünkü normal değerlerin kaç olması gerektiğini bilmiyorum.
Sonuç kağıdın da yazar yanında, ordan bakabilirsin aslında sen.

Aynı bende senin gibiyim, sadece hormon değil diğer hastalıklarda var bende stres sebebiyle. :/
Rabbim dermansız dert vermesin yine de.

Kızlar doktorun verdiği ilacı kullanıp adetliyken gittim, test yaptırdım 1'e düşmüş hormonum.
Hatta son 1 tane ilacı kullanmamıştım. Doktorda gerek yok düşmüş zaten kullanma artık dedi.
Mr işini sordum, aklıma takıldı çektirmek istiyorum dedim.
O da dedi ki; Ben şöyle yapıyorum, hormon düşmüşse bidahaki ay tekrar adetliyken geliyosun kan veriyosun bakıyorum eğer hormon tekrar yükselmişse o zaman mr istiyorum dedi.
Bende peki o zaman dedim.
Şimdi adet olunca bir dahaki ay tekrar gideceğim.
Sizce doktorun dediği gibi beklesem mi, yoksa başka doktora mı gitsem?
Onun söylediği gibi eğer yükselme olmazsa, mr'lık bi durum olmaz mı?

Kızlar doktorun verdiği ilacı kullanıp adetliyken gittim, test yaptırdım 1'e düşmüş hormonum.
Hatta son 1 tane ilacı kullanmamıştım. Doktorda gerek yok düşmüş zaten kullanma artık dedi.
Mr işini sordum, aklıma takıldı çektirmek istiyorum dedim.
O da dedi ki; Ben şöyle yapıyorum, hormon düşmüşse bidahaki ay tekrar adetliyken geliyosun kan veriyosun bakıyorum eğer hormon tekrar yükselmişse o zaman mr istiyorum dedi.
Bende peki o zaman dedim.
Şimdi adet olunca bir dahaki ay tekrar gideceğim.
Sizce doktorun dediği gibi beklesem mi, yoksa başka doktora mı gitsem?
Onun söylediği gibi eğer yükselme olmazsa, mr'lık bi durum olmaz mı?

Benim süt hormonum 112 iken 8mmlik bir anedom çıktı mr'ımda.. daha sonra 20lere kadar düştü. ilacı bıraktım (doktorun tavsiyesi ile) ve 4 ay sonra bingo! Tekrar adet düzensizliği tekrar doktor ve hormon 143e vurmuş şimdi düğünüme 2 ay var ve ben 4 aylık bir ilaç tedavisine başladım.. Davul gibi şiştim. Adet olmuyorum ve psikolojim pert.. Keşke daha erken gitseydim diyorum. Senin hormonun gayet güzel düşmüş ve çok yüksek değil. yinede tekrar başka bir doktora görün derim ben.. mr mevzusunada takılma derim takıldıkça stres yaptıkça daha fena oluyor insan unutma stres bu hormonun en büyük düşmanı.. :14:

Benim süt hormonum 112 iken 8mmlik bir anedom çıktı mr'ımda.. daha sonra 20lere kadar düştü. ilacı bıraktım (doktorun tavsiyesi ile) ve 4 ay sonra bingo! Tekrar adet düzensizliği tekrar doktor ve hormon 143e vurmuş şimdi düğünüme 2 ay var ve ben 4 aylık bir ilaç tedavisine başladım.. Davul gibi şiştim. Adet olmuyorum ve psikolojim pert.. Keşke daha erken gitseydim diyorum. Senin hormonun gayet güzel düşmüş ve çok yüksek değil. yinede tekrar başka bir doktora görün derim ben.. mr mevzusunada takılma derim takıldıkça stres yaptıkça daha fena oluyor insan unutma stres bu hormonun en büyük düşmanı.. :14:

Ya bende çok kilo aldım ve veremiyorum, hormondan mı acaba bu?
Canım sana da çok geçmiş olsun, hem düğün stresi hem hastalık daha kötüsündür şuan.
Başka doktora gitmek istiyorum ama iyi bir doktorda bulamadım açıkcası ya.
Şuan için beklesem mi diyorum adet olana kadar.
Bi yandan da beyinle alakalı ise diye korkuyorum, illa takıyo insan kafasına.

Ya bende çok kilo aldım ve veremiyorum, hormondan mı acaba bu?
Canım sana da çok geçmiş olsun, hem düğün stresi hem hastalık daha kötüsündür şuan.
Başka doktora gitmek istiyorum ama iyi bir doktorda bulamadım açıkcası ya.
Şuan için beklesem mi diyorum adet olana kadar.
Bi yandan da beyinle alakalı ise diye korkuyorum, illa takıyo insan kafasına.

Eğer istanbulda ve avrupa yakasındaysan doktorumu tavsiye edebilirim. Ben çok seviyorum ve çok yardımcı oluyor.
Elbette ki insan çok etkileniyor ben nişanlıma bile söyledim durumumu herşeye hazırlıklı olsun açısından. Zira çocuk istesek çok zorlu bir maratonda bekliyor olabilir bizi..
Ve ben 15 kilo birden aldım şimdi 100 gr 100 gr vermeye çalışıyorum ama pek etkili olduğu söylenemez tabii. ama takmamayı öğrendim umursamamayı. sende öyle yap takılma. hayat kaygılarla geçirecek kadar uzun değil maalesef. Hem kafana taktıkça tedavi ileri değil geri gidiyor. test edildi onaylandı. ve kiloyu falanda takma kafana sağlığımız yerinde olsunda kilo verilir. İnsanlar kanseri yeniyor biz kilomu veremeyeceğiz :34:

Beklemek istiyorsan adetine kadar bekle ama böyle kuruntu yapıp bekleme umursama rahat ol iyi düşün iyi olur hiç merak etme :) Moralini bozma hiç birşey için. :40:

Yok İstanbul'da değilim ben canım.
Çok haklısın ayrıca ama insanoğlu işte, kafasına takacak birşey buluyor mutlaka.
Ve konu sağlık olunca tedirgin oluyoruz.
Rabbim yardımcımız olsun, en kısa zamanda sağlığımıza kavuşuruz inşallah.

Benim de prl m yüksek bugün test yaptırdım yarın gitcem doktora göstermeye netten girip baktım prl 43,7 TSH 4,2 sınır benimki 4,56.

Sol göğsümde 7 mm kist var nette bakındım da genelde kist tsh ve prl yüksekliği birarada oluyor. Kendim istedim bu testleri yaptırmayı da içime doğmuş gibi (yani kisti biliyordum da) korkulacak bişey yok sanırım sadece hamilelik engelliyor ama ilaçla tedavi olup hemen hamile kalanlarla ilgili bisürü örnek var.

Benim kist canımı sıkıyor göğsüm çok ağrıyor kürek kemiğimden ağrı girip meme ucunda bitiyo sanki bıçak saplanıyor mütemadiyen ağrılarla yaşıyorum hem bağ doku ve as hastasıyım hem fibromiyaljim var artık fb mi ağrı yapıp göğsüme vuruyo bilmiyorum yarın meme cerrahına da görüneceğim.

Kisti olup bu şekilde ağrısı olan var mı kızlar?

Son 3 ayda çıktı hastalıklarım artık doktora korka korka gidiyorum buna da şükür Allah çaresiz bırakmasın ama herşeyin temeli stres en iyisi psikolojik destek alıp sorunu kökten yok etmek galiba:)

canım proklatin yüksekliği çok ciddi bişe değil benim de olmuştu kulklndığım bir ilaçtan dolayı ilaç verdi geçti
takma yani kafaan geçer ama kontrole git muhakkakk

Meraba arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum.. gebe kalamama durumu ile doktora gittim.bütün tahliller normal çıktı sadece prolaktin değeri 60 tı.. doktor MR istedi,şükür mr da bişey çıkmadı.. dostinex ilaç verdi,bu hafta tekrar kan tahlilli verecektm,,bugün adetim geldi.. bu ayda bebiş yok yani :( Rabbim isteyen herkese versin

Back