canım beninmde 13 aydır düzenli olarak kullanıdığım dostinex var değerim şuan düşük ama bıraktığım ay tekrar aynı 30-40 arası oluyor doktorda hamile kalana kadar devam et bırakma dedi ben kullanmadım ama aslanpançesi çayı ile düşüren çok varProlaktin süt hormonu yüksekliği kendiğilnden normal seviyesine inermi?
Çok korkuyorum bebeğim olmaz diye, bu aralar çok sık baş ağrılarm var
Doktora gittim fakat folik asit yazıp gönderdi hiç memnun kalmadım, ileride tekrar gitmeyi düşünyorum,
Evde kendiliğinden düşermi lütfen bilgisi olan paylaşsın evde bi çaresi varsa yapmak istiyorum.
Gebe kalmaya engel değilmi süt hormonucanım beninmde 13 aydır düzenli olarak kullanıdığım dostinex var değerim şuan düşük ama bıraktığım ay tekrar aynı 30-40 arası oluyor doktorda hamile kalana kadar devam et bırakma dedi ben kullanmadım ama aslanpançesi çayı ile düşüren çok var
Dostinex kullanirken de gebelik düşünebilir miyiz içerisinde en az 1 ay korunun diyorcanım beninmde 13 aydır düzenli olarak kullanıdığım dostinex var değerim şuan düşük ama bıraktığım ay tekrar aynı 30-40 arası oluyor doktorda hamile kalana kadar devam et bırakma dedi ben kullanmadım ama aslanpançesi çayı ile düşüren çok var
Aynen bende adet düzensizliği için gitmiştim Süt hormonundan dolayı Adetimin geciktiğini söyledi Üç dört gün önce tekrar gittim ama başka bir doktor vardı o da pek ilgilenmedi beni takip eden bu süt ormanı yükseldiğini söyleyen ilk gittiğim doktora randevu bulamadım Evleneli daha 5 ay oluyor 2 Doktora da gittiğimde İkisi de Bir yıl geçmeden bakmıyoruz dedi Eylül'de 1 yıl dolacak 1 yıla kadar bekleyeceğim inşallah belki hiç gerek kalmaz Ben de Adetim düzensiz olduğu için onun için de ilaç kullandım reçetesini okuduğumda ise üzerinde süt hormonuna da falan iyi geldiğini okudum ve belki de düşmüştür şimdiyeProlaktin seviyem 2 yıl boyunca yüksekti, ara ara dostinex kullanırdım sonra tekrar yükselirdi.
3 yıl önce gittiğim doktor hamile kalmak istemiyorsun o yüzden boşuna dostinex alma dedi. Sonra kendi haline bıraktım, o dönemde aslanpençesi çayı içtim 1 ay boyunca. En son 2-3 ay önce yeniden kan verdim değerim 22 ye düşmüş. Tahminen 3 yıl önce normale dönen değer bir daha yükselmedi.
Siz bence yakın zamanda bebek düşünüyorsanız doktor kontrolünde tedavi olun, benim gibi zamana yayabileceğiniz bir durum varsa aslanpençesini deneyebilirsiniz. Yükselme hipofiz adenomu kaynaklı değilse düşebiliyor bildiğim kadarıyla.
Bu arada ben adet düzensizliği sebebiyle gitmiştim.
Canım benmde 54 çıkmıştı dr. Dostinex verdi şuanlık çocuk düşünmüyoruz spiral ile korumuyorum. Haftada iki kere yarım tablet olarak 4 hafta kullan dedi ama bende çok yan etki yaptı bende sadece bir hafta yani iki kere yarım yarım kullandım daha sonra bıraktım kullanmayıProlaktin seviyem 2 yıl boyunca yüksekti, ara ara dostinex kullanırdım sonra tekrar yükselirdi.
3 yıl önce gittiğim doktor hamile kalmak istemiyorsun o yüzden boşuna dostinex alma dedi. Sonra kendi haline bıraktım, o dönemde aslanpençesi çayı içtim 1 ay boyunca. En son 2-3 ay önce yeniden kan verdim değerim 22 ye düşmüş. Tahminen 3 yıl önce normale dönen değer bir daha yükselmedi.
Siz bence yakın zamanda bebek düşünüyorsanız doktor kontrolünde tedavi olun, benim gibi zamana yayabileceğiniz bir durum varsa aslanpençesini deneyebilirsiniz. Yükselme hipofiz adenomu kaynaklı değilse düşebiliyor bildiğim kadarıyla.
Bu arada ben adet düzensizliği sebebiyle gitmiştim.
Tedavi için bekleyecekmişsiniz zamanınız var biraz daha. Psikolojinin çok etkili olduğunu düşünüyorum, bazen oluruna bırakmak üstüne düşünmemek bile çözüm olabiliyor. İnşallah doğru zamanda hayırlısıyla ve sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınızAynen bende adet düzensizliği için gitmiştim Süt hormonundan dolayı Adetimin geciktiğini söyledi Üç dört gün önce tekrar gittim ama başka bir doktor vardı o da pek ilgilenmedi beni takip eden bu süt ormanı yükseldiğini söyleyen ilk gittiğim doktora randevu bulamadım Evleneli daha 5 ay oluyor 2 Doktora da gittiğimde İkisi de Bir yıl geçmeden bakmıyoruz dedi Eylül'de 1 yıl dolacak 1 yıla kadar bekleyeceğim inşallah belki hiç gerek kalmaz Ben de Adetim düzensiz olduğu için onun için de ilaç kullandım reçetesini okuduğumda ise üzerinde süt hormonuna da falan iyi geldiğini okudum ve belki de düşmüştür şimdiye
Rabbim isteyen herkese hayırlı evlat versin Sizlerde duanızı benden eksik etmeyin
Çok teşekkür ederim
Canım değerin çok yüksek değilmiş, bir süre ilaç kullandığın için düşmüştür diye düşünüyorum. Zaten spiralle de korunuyormuşsun bence sorun yaşamazsın. Benim değerim de 45-50 arasıydı, hafif yüksek demişti doktor.Canım benmde 54 çıkmıştı dr. Dostinex verdi şuanlık çocuk düşünmüyoruz spiral ile korumuyorum. Haftada iki kere yarım tablet olarak 4 hafta kullan dedi ama bende çok yan etki yaptı bende sadece bir hafta yani iki kere yarım yarım kullandım daha sonra bıraktım kullanmayıBelki düştü belki düşmedi bilemiyorum ama şuanlık gebelik düşünmediği için bırakmamın bi sorun yaratacagını düşünmedim hem ekstradan korur bile diye geçti aklımdan? Sence fikrin ne kuzucum
Anladım canımCanım değerin çok yüksek değilmiş, bir süre ilaç kullandığın için düşmüştür diye düşünüyorum. Zaten spiralle de korunuyormuşsun bence sorun yaşamazsın. Benim değerim de 45-50 arasıydı, hafif yüksek demişti doktor.
Dostinex in biraz ağır yan etkileri olabiliyormuş, prospektüsünde de yazıyor. Ben çoğunu yaşamadım hafif etkilerdi yaşadıklarım. Yan etkileri için gece yatmadan almak işe yarıyor diye okumuştum bir yerlerde, ben de öyle yapardım. Benim anladığım hemen gebelik düşünülmüyorsa ve prolaktin çok yüksek değerlerde değilse ilaç kullanılmayabilir. Doktorlar beni bu şekilde yönlendirdi.
Hala yüksekse koruyabilir tabii neden olmasın ama ya düşmüşseAnladım canımEkstradan korur diye aklımdan bile geçti galiba yüksek olunca gebelik zor oluyomuş
1 hafta kullandım illaki birazda olsa düşmüştürHala yüksekse koruyabilir tabii neden olmasın ama ya düşmüşseona güvenemem ben evet yüksek olunca gebelik zorlaşıyormuş
Doğum kontrol hapı kullanıyorum ben canım1 hafta kullandım illaki birazda olsa düşmüştürama olsun Sen ne ile korunuyosun canımm
Kilo alımı yapıyomu canımDoğum kontrol hapı kullanıyorum ben canım
Amin çok sağolun dualaranız için Allah razı olsun, ya ben ilk aylarda çok stres yaptım oldu mu olmadı mı ne zmn olacak hemen olsun falan baya düşündüm ama mlsf idrar yolu enfeksiyonu geçirdim sonra bi ara iyiydim hiç düşünmyodum bu defa da süt hormonu stresten uykusuzluktn ddi doktor inşllh geçer gider,Tedavi için bekleyecekmişsiniz zamanınız var biraz daha. Psikolojinin çok etkili olduğunu düşünüyorum, bazen oluruna bırakmak üstüne düşünmemek bile çözüm olabiliyor. İnşallah doğru zamanda hayırlısıyla ve sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız
Evet o konuda kazalar yaşayanlar olmuşAnladım canmSpiral sürekli kaydımı ettimi tedirginliği öldürüyorda beni
6 ayda bir kontrol var canım inşallah herşey gönlümüzce olurEvet o konuda kazalar yaşayanlar olmuşyine de doktor kontrolünde olunca sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum ben
bana hamile kalana kadar düşükte olsa kullan dedi yani korunmuyorumDostinex kullanirken de gebelik düşünebilir miyiz içerisinde en az 1 ay korunun diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?