Tatlı Tarifi Süt Helvası

Margaret Hale

Ama sen hep bin yıllık bilenmiş inatlarla…
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Kasım 2017
27.514
120.176
Herkese merhabalar ve şimdiden iyi bayramlar. Bu hafta Bursa'da özellikle esnaf lokantalarının vazgeçilmezi süt helvasıyla karşınızdayım. Sıcak yenen bir tatlıdır ama bence her türlü bir aşk.

Malzemeler:

1 su bardağı un
200 gram tereyağ
6 su bardağı süt
1 yemek kaşığı Pınar Labne
1 su bardağı şeker
Süslemek için Antep fıstığı, fındık, badem, muz ve tabii ki çilek kullandım.

Yapılışı:
Öncelikle mutlaka kısık ateşte yapılmalı. Ocağı en kısığa alıp tencerede tereyağını eritiyoruz. Unu ekleyip kavuruyoruz. Rengi dönmemeli, akışkan bir hale gelmeli.

Sonra kaynattığımız sütü ekliyoruz. Homojen kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Labneyi ekleyip tekrar karıştırıyoruz.

Şekeri ekliyoruz. Beş dakika daha karıştırıp altını kapatıyoruz.

Fırına vereceğimiz kaplara ekliyoruz. Beş on dakika üzerinin kabuk bağlamasını bekledikten sonra önceden 230 derecede sadece üst kısmı ısıtılmış fırına veriyoruz. Üzeri kızardığında fırından alabiliriz.

İstediğimiz gibi süsleyip servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık canım şahane olmuş
Sunuma bayıldım
Yarışmada bol şans diliyorum

Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş başarılar diliyorum

Çok güzel olmuş ,bayıldım, pandemide bayrama da kitap okuyarak giriyoruz sosyal mesaj içerikli bir sunum olmuş benim gibi kitap kurdu kişiler için çok daha anlamlı başarılar dilerim canım

Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor başarılar diliyorum

Çok güzel olmuş ,bayıldım, pandemide bayrama da kitap okuyarak giriyoruz sosyal mesaj içerikli bir sunum olmuş benim gibi kitap kurdu kişiler için çok daha anlamlı başarılar dilerim canım
Bayram ziyaretleri yok, evdeyiz. Napalım biz de okumaya devam dedim. Teşekkürler incim.

Ellerine sağlık canım. Sunumun çok şık. Yarışmada başarılar diliyorum

Ah hemsom ah ,senden sunum fotoğraf dersi almak istiyorum nolur kabul et yine efsane sunum yine olay cok guzel olmus eline sağlık, başarılar dilerim canım hemso

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…