bebeğim 2500 g doğdu. şimdi 10 haftalık ve 3800 g oldu. ilk ayın sonunda doktor mama takviyesi vermemiz gerektiğini söyledi. şimdi günde 4 kez 45cc mama veriyorum. sütü ne kadar içtiğini bilmiyorum emzirdiğim için. ama sağdığımda ancak 25cc çıkıyor tek memeden.
kızım erken doğduğu için 2 hafta yoğun bakımda kaldı. ben de o yoğun bakımdayken hastanede sürekli sağdım. sütüm giderek artmıştı. tek memeden 45cc gibi çıkıyordu. eve çıkınca anneme uydum. "sütünü sağma bebeğe kalsın dedi". çok büyük hata oldu anneme uymam. bebeğim zaten erken doğduğu için emme refleksi normal bebeklerden zayıftı. böylece giderek azaldı sütüm. 3 haftadır uğraşıyorum. gündüzleri sık sık emziriyorum. gece ilk iki hafta 2,5 saatte bir uyandırıp emzirdim. geçen doktora gittiğimizde geceleri uyandırma, ne zaman uyanırsa o zaman emzir dediği için bir haftadır öyle yapıyorum ama sanırım yanlış yapıyorum. geceleri bebeği uyandırmak yerine pompayla sağsam olur mu acaba?
sütümün bir türlü artmadığını görünce de stres oluyorum. bu da daha kötü etkiliyor biliyorum ama engel olamıyorum.
erken doğmuş (34 haftalık) 2 aylık kızım var. ilk ayda yaptığım yanlışlardan dolayı sütüm azaldı. arttırmak için yiyip içmediğim şey kalmadı. en sonunda ingilizce araştırmaya başladım ve çemen otu tohumunu gördüm. okuduğum tüm yazılarda 24-72 saat arasında etkisini göstermeye başladığını, hatta sütü %900 oranında arttırdığı yazıyordu. hemen bulup aldım ama bugün 4. gün olmasına rağmen arttığını hissetmiyorum. hem dolgunluk açısından hem de pompa ile sağdığımda.
çemen otu tohumu kullanıp da sütünü arttıran varsa nasıl yaptınız? bir yerde yanlış mı yapıyorum? ne sıklıkta emzirdiniz, gündüzleri geceleri? günde kaç tablet aldınız, kaç gr? lütfen yardım edin.
Ben kullandim . Amerikadayim benim aldigim tablet seklinde gunde 3 kez 2 tablet olarak aldim . yani 6 tablet kullandim . sutum artti ama cemen otumu artirdi bilmiyorum . benimde stumu artirmak icin yapmadigim sey kalmadi .. ilk zamanlar 50 cc geliyordu . sonra 90 cc , simdi ise 40 gunluk bebegim sagdigimda 130 cc falan geliyor . 3 saatte bir sagiyorum . bide unutmadan 2 gundur 130 cc geliyor . bu iki gundur baya bi cogaldi . cok zorlasam 150 cc gelecek kesin .. BU 2 gundur yediklerimden farkli uzum , seftali ve sucuk yedim . bunlardan birisi artirdi ama ne artirdi bilmiyorum . ben de ucunude yemeye devam ediyorum .. Az once sagdim 15o geldi yine :)) cok mutlu oldum .. uzum seftaliye devammm :))
Canim bide burdaki doktorum soylemisti bana cemen otu tohumu sutu artiriyor diye ..bunun yaninda sut yapan caylar ictim .. 4o gunluk bebek bir ogunde kac cc icer bilmiyorum .. Senin bebis kac cc iciyor...
bebeğim 2500 g doğdu. şimdi 10 haftalık ve 3800 g oldu. ilk ayın sonunda doktor mama takviyesi vermemiz gerektiğini söyledi. şimdi günde 4 kez 45cc mama veriyorum. sütü ne kadar içtiğini bilmiyorum emzirdiğim için. ama sağdığımda ancak 25cc çıkıyor tek memeden.
kızım erken doğduğu için 2 hafta yoğun bakımda kaldı. ben de o yoğun bakımdayken hastanede sürekli sağdım. sütüm giderek artmıştı. tek memeden 45cc gibi çıkıyordu. eve çıkınca anneme uydum. "sütünü sağma bebeğe kalsın dedi". çok büyük hata oldu anneme uymam. bebeğim zaten erken doğduğu için emme refleksi normal bebeklerden zayıftı. böylece giderek azaldı sütüm. 3 haftadır uğraşıyorum. gündüzleri sık sık emziriyorum. gece ilk iki hafta 2,5 saatte bir uyandırıp emzirdim. geçen doktora gittiğimizde geceleri uyandırma, ne zaman uyanırsa o zaman emzir dediği için bir haftadır öyle yapıyorum ama sanırım yanlış yapıyorum. geceleri bebeği uyandırmak yerine pompayla sağsam olur mu acaba?
sütümün bir türlü artmadığını görünce de stres oluyorum. bu da daha kötü etkiliyor biliyorum ama engel olamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?