Süt artırımı için neler yapılmalı ?

Yass56

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2018
77
13
88
35
Selam kızlar bu konuyla alakalı çok konu var ama benim sormak istediğim şudur.Şimdi süt artsın diye bol su için deniliyor bol denilen kaç litre ? Bol yeşillik deniliyor ne kadar fazla günde kaç kere ? Bol bol emzirin deniliyor kaç saatte bir ?Bunları öğrenmek istiyorum rica etsem tecrübeli annelerimiz cevap verebilir mi ?

Kuru incir, badem, ceviz, hurma iyi geliyor bana. Dereotu. Bol su. Yulaf, tahin. Sağabilirseniz günde 3 kere sağın. Ekstradan uyarmış olursunuz

Sütü en çok arttıran şey su, dinlenmek ve stressiz olmak.

Süt sağdığım dönemde bir arkadaşım mesir macunu vermişti. O gün sağdığım süt miktarı ciddi anlamda daha fazla olmuştu, şaşırmıştım.
Mesir macununun ünü başka bir şey için ama meğerse epey sifaliymis, ilk defa yemistim.

Benim arttırırken yediğim şeyler , yulaf ceviz fındık badem kuru meyveler incir dut üzüm erik bunlardan karışım hazırlayıp süt katıp yerdim. Kahvaltıda tahinhelvasi yerdim tahin pekmez de olur. Dereotu yesilsogan roka yerdim .
Saat başı veya 2 saatte bir 1 saat -45 dk emerdi . Sonra sağım yapmaya giderdim 20 dk sağım yapardım günde 4-5 kere . Gece emzirmesini hiç atlamazdim fırsatım olursa sağım yapardım emzirdikden sonra . Su 3-4 litre içmeye çalışırdım. İcerkende şöyle derdim. Bu içtiğim bardak kadar sütüm olacak ve bebeğim beni emdikden sonra doyacak huzursuz olmayacak 😄
Evet en önemlisi artacağına inanmam ve sütüne guvenmen. 2. Ay kontrolünde bebeğim 1700 Gr alınca mamayı azalttım sütünün arttigini anladım.

Benim arttırırken yediğim şeyler , yulaf ceviz fındık badem kuru meyveler incir dut üzüm erik bunlardan karışım hazırlayıp süt katıp yerdim. Kahvaltıda tahinhelvasi yerdim tahin pekmez de olur. Dereotu yesilsogan roka yerdim .
Saat başı veya 2 saatte bir 1 saat -45 dk emerdi . Sonra sağım yapmaya giderdim 20 dk sağım yapardım günde 4-5 kere . Gece emzirmesini hiç atlamazdim fırsatım olursa sağım yapardım emzirdikden sonra . Su 3-4 litre içmeye çalışırdım. İcerkende şöyle derdim. Bu içtiğim bardak kadar sütüm olacak ve bebeğim beni emdikden sonra doyacak huzursuz olmayacak 😄
Evet en önemlisi artacağına inanmam ve sütüne guvenmen. 2. Ay kontrolünde bebeğim 1700 Gr alınca mamayı azalttım sütünün arttigini anladım.
Bu kadar detaylı yazdığınız için teşekkür ederim sağımı ben de yapıyorum her emzirmeden sonra dedikleriniz çoğunu da yapıyorum ve olumlu düşünmeye çalışıyorum.By arada tek memeyi mi 45 dakika emiyor

Bu kadar detaylı yazdığınız için teşekkür ederim sağımı ben de yapıyorum her emzirmeden sonra dedikleriniz çoğunu da yapıyorum ve olumlu düşünmeye çalışıyorum.By arada tek memeyi mi 45 dakika emiyor
İlk ay kendimi çok sıkmistım bu emzirme konusunda uygulama indirmiştim öyle takip ediyordum ve evet ben ayirmasam hep agzindaydi meme boş boş emmeye başlayınca degistirirdim memeyi. Tek meme 30-40 dk emerdi .

Kalori alımı, vitamin takviyesi (eksikleri de tamamlayın), bol su, emzirdikten sonra sağım 🥰

Selam kızlar bu konuyla alakalı çok konu var ama benim sormak istediğim şudur.Şimdi süt artsın diye bol su için deniliyor bol denilen kaç litre ? Bol yeşillik deniliyor ne kadar fazla günde kaç kere ? Bol bol emzirin deniliyor kaç saatte bir ?Bunları öğrenmek istiyorum rica etsem tecrübeli annelerimiz cevap verebilir mi ?
Günde en az 2 buçuk 3 litre su yeşilliğin bir miktarı zamanı yok yemeklerin yanında salata tarzında tüketin, bunun dışında bende bulgur pilavıda çok süt yapardı 40 ı çıkana kadar 2 saatte bir emzirdim 40 ı çıkınca bebek ne zaman isterse o zaman emzirdim süt üretimini stresten etkiler çoğalsın diye stres yapmayın akışına bırakım.

Günde en az 2 buçuk 3 litre su yeşilliğin bir miktarı zamanı yok yemeklerin yanında salata tarzında tüketin, bunun dışında bende bulgur pilavıda çok süt yapardı 40 ı çıkana kadar 2 saatte bir emzirdim 40 ı çıkınca bebek ne zaman isterse o zaman emzirdim süt üretimini stresten etkiler çoğalsın diye stres yapmayın akışına bırakım.
Su yeşillik bunların hepsini yapıyorum takviye de alıyorum çok uğraşıyorum ama sanırım düşünmesem bile çok stres yapıyorum

Vitamin takviyesi solgar multiple female kullanıyorum bende (bebeğim alerjik ondan önce elenatal3 kullanıyordum ondan çok memnundum ama sığır jelatini yüzünden kullanamıyorum), bi kan tahlili yaptırıp eksikleriniz varsa baktırın mutlaka, milk in ne bilmiyorum alerjiden önce promalt içiyordum azaldığını hissedersem. Yulaf sütü gibi kalorisi yüksek şeyleri tüketmenizi öneririm. Birde yine alerji yüzünden sütlü tatlı vs yiyemiyorum ben o yüzden bi karışım yapıyorum hurma ezmesi, yulaf ezmesi, keçiboynuzu özü, üzüm pekmezi gibi şeyler atıyorum onu yiyorum bence o da etki ediyor çok. İçine siz ceviz fındık falan da atabilirsiniz bana o da yasak :)

Vitamin takviyesi solgar multiple female kullanıyorum bende (bebeğim alerjik ondan önce elenatal3 kullanıyordum ondan çok memnundum ama sığır jelatini yüzünden kullanamıyorum), bi kan tahlili yaptırıp eksikleriniz varsa baktırın mutlaka, milk in ne bilmiyorum alerjiden önce promalt içiyordum azaldığını hissedersem. Yulaf sütü gibi kalorisi yüksek şeyleri tüketmenizi öneririm. Birde yine alerji yüzünden sütlü tatlı vs yiyemiyorum ben o yüzden bi karışım yapıyorum hurma ezmesi, yulaf ezmesi, keçiboynuzu özü, üzüm pekmezi gibi şeyler atıyorum onu yiyorum bence o da etki ediyor çok. İçine siz ceviz fındık falan da atabilirsiniz bana o da

Yorumunuzu bu kadar detaylı yaptığınız için teşekkür ederim solgar sipariş ettim ben de yulaf hiç yemedim deneyeceğim onu da promalt her akşam içiyorum bir tane

Back
X