Öncelikle hayılrı olsun canım. 2 aylık kızım var ve bu süreçte çevrenin, büyüklerimin söylediklerini bir kenara atmam gerektiğini gördüm bu süt konusunda. Makinanın sağımıyla bebeğin çekişi aynı değil. Bende ilk aşamada sağıyordum ve 60 cc çıkıyordu toplam. Şimdi bebeğim emiyor, doyuyor hemen sağıyorum yine 60 cc. yani makine bebek kadar güçlü çekemiyor önelikle o cc lere bakarak sütüm az olgusunu yıkın. İkinci olarak ne yerseniz yiyin ne içerseniz için sütü getiren tek şey bol sıvı alımı ve sık sık emzirmek. Su, soda, meyve suyu, ayran.... ne bulursanız için ve bebeğiniz her ağzını açtığında emzirin. Sütünüzün yettiğini hatta arttığını ancak o zaman göreceksiniz. Facebookta bir grup var oraya da üye olun, yalnız olmadığınızı göreceksiniz. Bu arada 25 günlük bebek bir çorba kaşığı anne sütüyle doyar :) Şunu asla unutmayın, sütünüz yetersiz değil, bebeğinizin ağlaması tamamen size olan özleminden kaynaklı. Alın kucağınıza emzirin doya doya. O kendine yeterli sütü çekecektir zaten. Mamayıda kaldırın atın çöpe :)Merhaba 25 günlük anneyim fakat kızım mama ve anne sütü alıyor mecburen ,cünki anne sütü yetersiz .tek gögsümden günde 20 cc diğerinden ise 60 cc süt geliyor sadece. Artırmak için yemediğim ot içmediğim çay kalmadı .internetten galactago damlayı gördüm kullanan varmı?yada başka bir fikri olan?
yazmayı unutmuşum, "emziren anneler". Onlar sayesinde mamadan kurtuldum diyebilirim.Papatyabuketi facedeki grubun adi ne? Bende hem emziriyorum hem mama veriyorum. Sütüm artsin diye de herşeyi yaptim ama hala arada mama vermek zorunda kaliyorum
Rica ediyorum, ama lütfen önce kendiniz inanın sütünüzün yettiğine. Karşınızdaki bebek, ağzına ne verseniz emer. Emmesi, 150 -200 cc mama içmesi aç olduğu anlamına gelmez. Ağlama nedenide öyle.Sadece doğmadan önce 7/24 sizinle olan bebeğiniz sizi özlüyor, göğsünüzde olmak, güvende hissetmek istiyor.Tek derdi açlık değil yani, kapayın çevreye kulağınızı ve inanın. Sütünüz ciddi bir rahatsızlığınız yoksa bebeğinize yetiyor :)Cok teşekkür ederim papatyabuketi inşallah bende kurtulurum mamadan
Rica ediyorum, ama lütfen önce kendiniz inanın sütünüzün yettiğine. Karşınızdaki bebek, ağzına ne verseniz emer. Emmesi, 150 -200 cc mama içmesi aç olduğu anlamına gelmez. Ağlama nedenide öyle.Sadece doğmadan önce 7/24 sizinle olan bebeğiniz sizi özlüyor, göğsünüzde olmak, güvende hissetmek istiyor.Tek derdi açlık değil yani, kapayın çevreye kulağınızı ve inanın. Sütünüz ciddi bir rahatsızlığınız yoksa bebeğinize yetiyor :)
Günde iki yada üç fincan şeklinde düzenli bir şekilde kullanınca arttı ilk kutuda ben her çocuğumda kullandım yani ilk başta tadını sevmemistim zamanla alıştım ona da
Yani az ise coğalıyo ama tam kesildi ise tekrar gelir mi bilmiyorum malesef. Aile hekimlerindeki hemşireler çok yardımcı oluyodu bu konularda. Bana özel telefon numarasını falan vermişti. Bence en sağlıklı bilgiyi onlardan alabilirsin gibi geliyor.Merhabalar bende ikiz annesiyim 2 bucuk ayliklar sutum yok mama veriyrum ilk zamanlar azda olsa emiyrlardi erken dogum yaptigim icinde cok zor oldu mam bile yiyemiyrlardi sonralari emmek istemeyince bende mamaya basladim ve simdi sutum tekrar gelirmi....