Bebek Beslenmesi Süt artırıcılar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bi
Arkadaşlar bezinin ağır olması gerekiyor. Aile hekimi hemşiremiz bize çok yardımcı olmuştu. İstediğin zaman getir tartalım anlayalım sütün yetiyor mu yetmiyor mu demişti. İlk topuk kanı için gittiğimde çok güzel detaylı anlatmışlardı. Aile hekimi hemşirenizdende yardım alabilir siniz.
Bir aylık bebek bezi ağır olur mu o kadar acaba...idrar yapmış görüyorum ama çoğu kez öyle balon gibi şiş olmuyor

Bi

Bir aylık bebek bezi ağır olur mu o kadar acaba...idrar yapmış görüyorum ama çoğu kez öyle balon gibi şiş olmuyor
Canım diğer arkadaşın yorumunu okuyunca bebişin ayını hesap etmediğimi farkettim. Sanırım ben ilerleyen ayları hatırladım :KK43: utandım şimdi yanlış bilgi yazmışım diye. İlk zamanlar sütün hiç yetmedi benim sarılık geçirdi vs. hastanede kaldı mama takviyesinde bulunmak zorunda kaldım artı birde lohusalık sentromu geçirdim. Oyüzden bu konu ile ilgili dikkate alma beni.:kızgın:

Canım diğer arkadaşın yorumunu okuyunca bebişin ayını hesap etmediğimi farkettim. Sanırım ben ilerleyen ayları hatırladım :KK43: utandım şimdi yanlış bilgi yazmışım diye. İlk zamanlar sütün hiç yetmedi benim sarılık geçirdi vs. hastanede kaldı mama takviyesinde bulunmak zorunda kaldım artı birde lohusalık sentromu geçirdim. Oyüzden bu konu ile ilgili dikkate alma beni.:kızgın:
Yo Estağfurullah teşekkür ederim ilginiz için

canım benim en güzel süt artırıcı sudur.ne kadar çok su içersen sütün de aynı doğrultuda artacaktır.ayrıca kuru inciri suda kaynatıp suyunu içip posasın ye onun da çok faydası oluyor

Teşekkürler gayet moral verici bi cevap...gerçekten de çocuk ne kadar mama verirsem hepsini içiyor sonra da uykuya gecemiyor..haklısınız galiba
Rica ediyorum, ayrıca bu çişli bez konusuna aşırı takılmayın yaz geldi malum bebeğiniz terleyerekte atıyor emdiğini. Ama ne olur her aç hissettiğinde göğsünüzü teklif edin :KK66:

çilek ceviz hurma yeşil mercimek dereotu bunları faydalı... uyku onemlı duş onemlı...

Arkadaş lar galactago diye bir ilaç var ama kullanma konusunda endişeliyim. Yan etkisi falan var mı. Bebeğe zarar verir mi diye?kullanan var mı acaba?

Bende birşey söylemek istiyorum ilk bebeğim ve herşeyi yeni öğreniyorum bebeğim bir bucuk aylık suan, yenidoğan sarılgı oldu sütüm gelmedi beni emmedi uyukladı falan derken mamaya basladık ilkbaşlrda 30 cc civarnda cıkan sütüm suan 60 cclere cıktı ac olmadan beni emmiyo ac oldugunda da sabrszlnyo ve ıtıraz edıyo sanrm az geldıgı ıcın sütümü sagyrm sagdgm süt yetmyo 2 saat snra aglıyo ve ben 2 saat sonrası ıcın süt cıkaramyrm cogu zaman mama verym birde öğlen ve gecelrri daha fazla beslenmk istyor isteğiö beni emmesi şimdi emmediği içim süt artmyor süt artmdıgı için emmyor sagıyorm
bı kadar olyo ben napcam

Arkadaşım memede çok kalsın ana öğun meme ara Öğün mama olsun...yoksa emmeyi tamamen bırakır...yanı mamayı memeden çok verirsen memeden soğur...hemen bi doktora git kilo takibi yapsın 5 gün sadece meme ver eğer kilo artışı yeterli ise mamayı tamamen bırak...yetersiz kilo aldıysa önce bol emzir üstüne 40 ml falan mama ver...emmeden direk mamayı verme...bak ben emziriyorum iyice sonra az bişey mama veriyorum...hiç ara vermeden bebek de memeden geldiğini sanıyor sanırım şuan için memeyi reddetmiyor...ama biliyorum tehlike altındayım her an bırakabilir...bu arada emdikten sonra ne kadar biberon versen de hepsini emiyorlar kendilerini frenliyemiyorlar o nedenle az ver ağlarsa meme ver çok aç olmadığı için memeyi reddetmez bu sefer

Bende birşey söylemek istiyorum ilk bebeğim ve herşeyi yeni öğreniyorum bebeğim bir bucuk aylık suan, yenidoğan sarılgı oldu sütüm gelmedi beni emmedi uyukladı falan derken mamaya basladık ilkbaşlrda 30 cc civarnda cıkan sütüm suan 60 cclere cıktı ac olmadan beni emmiyo ac oldugunda da sabrszlnyo ve ıtıraz edıyo sanrm az geldıgı ıcın sütümü sagyrm sagdgm süt yetmyo 2 saat snra aglıyo ve ben 2 saat sonrası ıcın süt cıkaramyrm cogu zaman mama verym birde öğlen ve gecelrri daha fazla beslenmk istyor isteğiö beni emmesi şimdi emmediği içim süt artmyor süt artmdıgı için emmyor sagıyorm
bı kadar olyo ben napcam
arkadaşımın bebeği hiç annesini emmedi.oda 2saatte bir sürekli sağarak biberona doldurdu içirdi,sütüde çoğaldı bebeği de çok güzel kilo aldı.şimdi 8aylık oldu kerata.

Diyetisyen Ayşe Tuğba ŞENGEL' in süt artıran çayını tüketin gerçekten işe yarıyor

Malzemeler:
1 tutam ısırgan otu
1 yemek kaşığı çemen otu
1 yemek kaşığı anason
2 çubuk tarçın
2 dilim limon

Hazırlanışı:
Kaynar suda 3 saat çemen otu tohumunu bekletin. Isırgan otu ve anasonları 15 dakika kaynar suda bekletin. 1,5 litre suyun içine çemen otu tohumu suyunu ve ısırgan otu/anason suyunu süzerek ekleyin. İçine çubuk tarçınları ve limon dilimlerini ekleyin.

Gün boyunca tüketebilirsiniz, hem anne sütü arttır hem de kilo verdirir. Afiyet olsun.

X