Süt alerjisi için tanı nasıl konuluyor ?

Yesldenz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2022
253
79
31
Merhabalar, bebeğim 35 günlük. Yüzde kızarıklık, dışkıda kan lekesi ve hırıltılı solunum sikayetlerimiz vardı. Alerji ihtimaline karşılık ben 7 gündür süt ürünleri tüketmiyorum, diyete başladım. Diyete başladığımdan beri yüzdeki kızarıklık geçti, sadece 1 kez hafif kan lekesi gördük, hırıltılı solunum da azaldi. 40 kontrolümüzde doktorumuzla bu durumu konuşacağız. Tam olarak tanıyı koymak için tahlil yapılıyor mu ? Bu durumu yaşayan birkaç tanıdığım neye alerjisi olduğu bulunmuyor sadece alerji olduğu tespit ediliyor dedi. Bebeği süt alerjisi olan anneler yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bebek 1 yaşına gelmeden Neye alerjisi olduğu tam olarak bilinemiyor benim Bebeğimin de yüzünde kızarıklıklar oluşmuştu alerjiden sanılmıştı süt ürünlerini kesmiştim ama düzelmemişti sonra kendiliğinden geçti Meğer sıcaktanmış ama dışkıda kan hırıltılı solunum varsa yüksek ihtimal bebeğin süt alerjisi vardır Zaten süt ürünlerini kesince bu sorunlar azaldıysa alerjisi olduğu kesindir

Anladım, diyetle durumunu kontrol etmeye devam edeceğim, doktora çıkınca durumumuz netleşir inşallah. Teşekkür ederim

Test yapsalar da bir ,iki yaştan önce keisn sonuç olmuyor. 3 hafta hiç kesmeden diyet yapın, kan da geçerse kesin süt alerjisidir. Kesinn sonucu görmek için mutlaka 3 haftaya tamamlayın ama bırakmayın. Süt alerjisi varsa da,ileride(ayını hatırlamıyorum ama 3 ay olabilir) rota aşısı yaptıracağınız zaman dr unuza söyleyin mutlaka

Merhaba, evet diyet 2 ile 4 hafta arasında sonuç veriyormuş. O yüzden diyete devam edeceğim. Aşı ile ilgili uyanirinizi da söyleyeceğim. Alerjisi olan bebeklere rota aşısı sıkıntı mı oluyor ?

Testin pozitifliği evet alerjisi var ve şuna şuna demek, ama negatifliğinde alerji yok denemiyor.

Merhaba, evet diyet 2 ile 4 hafta arasında sonuç veriyormuş. O yüzden diyete devam edeceğim. Aşı ile ilgili uyanirinizi da söyleyeceğim. Alerjisi olan bebeklere rota aşısı sıkıntı mı oluyor ?
Evet. Benim kızımda rotanın birinci dozundan sonra çıktı alerji, 2.ve 3 . Dozu yapmadı dr.

Benim bebeğim sizinki kadar küçük değildi ama 1 yaşından küçüktü kan testi yaptılar. Biraz büyüdükten sonra da deri testi yapıldı sorun çözülmediğinden. Bu testlerde varsa zaten çıkıyor. Diyetiniz cevap vermiş aslında ama siz mutlaka doktoruna da sorun kan testi belki yapılıyodur

Kızamık aşısı sorun oluyor alerjili bebeklerde. Hatta kızamık devlet aşısı olmasına rağmen ya hastane gözetiminde yapılıyor ya da doktor onayıyla hiç yapılmıyor. Mutlaka başka aşılarda vardır ama ben bi bunu biliyorum sorun mutlaka. Rota da bağırsak sorunlarını tetikleyebilir zaten kanlı dışkısı var yaptırmanız gereken zamanda sağlık durumunu değerlendirip doktor yaptırıp yaptırmanız gerektiğini söyleyecektir

Eğer varsa doktor tanısının da konmasını ve emin olmak istiyorum. Evet şikayetlerimiz de azaldı epey. Kan testi olursa inşallah durumu da netleşir. Teşekkür ederim.

Tekrardan merhabalar, ben 1 haftadır süt ürünleri diyetinin yanında yumurta diyeti de yapıyorum. Dün bir seferlik yumurta yedim kahvaltıda. Bu gece kanlı kaka geldi. Galiba yumurtaya alerjimiz var. Yediğim günün gecesinde gelince ihtimali daha da arttırıyor.

Yumurta alerjisinde kızamık aşısı yapılmaz. Mutlaka bildirin ebenize alerji durumunu. Yapılacaksa da doktor gözetiminde hastanede yapılır aşısı. Dikkat edin, geçmiş olsun.

Yumurta alerjisinde kızamık aşısı yapılmaz. Mutlaka bildirin ebenize alerji durumunu. Yapılacaksa da doktor gözetiminde hastanede yapılır aşısı. Dikkat edin, geçmiş olsun.
Birkaç hafta sonra diyetle ve doktor kontrolüyle alerjimiz netleşecektir. Alerji ve aşı sıkıntılı yanını olduğunu hiç duymamıştım. Sizlerin de uyarınızla öğrenmiş oldum. Çok teşekkür ederim.

Alerji tanısı için endokrinoloji servisine göndermeli takipli çocuk doktorunuz. Endokrin kan ve deri testi yapar alerji için. Eğer kesin alerjiniz yoksa da, alerji olan maddeyi azar azar deneyerek açın derler.
Mesela yumurta alerjiniz var veya yok kesin bilmiyorsunuz diyelim, diyetiniz devam ederken önce kek vererek veya çorbaya yumurta terbiyesi yaparak azar azar denemenizi öneriyor doktor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…