• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt alerjili bebeğinize yaş günü pastası yaptiniz mi?

kelebek0312

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2024
312
82
13
31
Kızlar selam herkese merak ettiğim bir durum var . 9 ayligiz ve malum alerjimiz devam ediyor 1 yaşına geldiginde doğum günü kutlaması yapmak istiyorum ancak nasıl yapabilirim bilemedim 1 yaşına geldiklerinde haliyle daha farklı oluyordur masadaki herşeye yemeye atiliyorlardir. Pasta yaptırsam yemek ister mi isterse bu durumla başa çıkabilir miyim şimdi henüz birşeylere atılmadığı için o zaman nasıl olur bilemedim sizlere sormak istedim sizler nasıl yaptınız evde mi hazirladiniz yoksa ufledigi pasta farklı da siz kendi yaptığınızdan mi yedirdiniz.

öncelikle geçmiş olsun.
1. Yaş gününde kesinlikle elini atacak :) hatta fotoğraf çekimlerinde falan pasta patlatma yapılıyor genelde :)
Biz 3 kez kutladık anneannede, babaannede ve evimizde üç pastayı da elinden zor aldık 😂 ha evde yapılmış ha özel alınmış ona anlamıyor. Çocuğunun alerjik durumu için ona ayrı yapmak isteyebilirsin o gün onun günü sonuçta misafirler yemese bile olur 😂😂😂

öncelikle geçmiş olsun.
1. Yaş gününde kesinlikle elini atacak :) hatta fotoğraf çekimlerinde falan pasta patlatma yapılıyor genelde :)
Biz 3 kez kutladık anneannede, babaannede ve evimizde üç pastayı da elinden zor aldık 😂 ha evde yapılmış ha özel alınmış ona anlamıyor. Çocuğunun alerjik durumu için ona ayrı yapmak isteyebilirsin o gün onun günü sonuçta misafirler yemese bile olur 😂😂😂
Sanırım kendine ayrı yapabilirim ama nasıl yapacağım bilmiyorum badem sütüyle oluyor mu acaba 😄

Benim oğlum Ekim'de 1 yaşına girdi hiç öyle yemeklere,pastaya falan atılmadı. Verdiysek yedi vermediysek istemedi çünkü biraz kalabalıktık ve ilgisini çekecek çok daha farklı şeyler vardı. Pasta kesiminden sonra ona yedirmek için ayrı minik bişey yapabilirsiniz çok ciddi bir alerji durumu varsa.

Kızlar selam herkese merak ettiğim bir durum var . 9 ayligiz ve malum alerjimiz devam ediyor 1 yaşına geldiginde doğum günü kutlaması yapmak istiyorum ancak nasıl yapabilirim bilemedim 1 yaşına geldiklerinde haliyle daha farklı oluyordur masadaki herşeye yemeye atiliyorlardir. Pasta yaptırsam yemek ister mi isterse bu durumla başa çıkabilir miyim şimdi henüz birşeylere atılmadığı için o zaman nasıl olur bilemedim sizlere sormak istedim sizler nasıl yaptınız evde mi hazirladiniz yoksa ufledigi pasta farklı da siz kendi yaptığınızdan mi yedirdiniz.
Hindistan cevizi sütü kullanabilirsiniz o pasta için en azından daha aromatik hoş tat verebilir ya da diyet açma sürecine girmiş olmanız gerekiyor 1 yaşına kadar muhtemelen hafifler o zamanda inek sütünü çok yüksek sıcaklıkta uzun süre kaynatarak kullanabilirsiniz (doktorumun önerisi) ama yine de diyet açma sürecine girmediyseniz hiç risk almayıp Hindistan cevizi sütü kullanabilirsiniz.

Back
X