• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Susup şiddet görmemek mi ayrılıp ne iş olursa çalışmak mı?

Merhaba bir cocukla ailemin yanına döndüm. Bir mesleğim yok. Eşimin şiddet ve hakaretinden kaçtım. Ama kendisine göre arada ittirmeler tokatlar saç çekmeler dövmek değil. Dövse elinde kalırmışım böyle mi olurmuşum. Onu ben o duruma getirmişim filan bahaneleri sıralayıp suçladı. Ailesine göre de bir kadın sakinleştiren, sinirlendirmeyen, tartışmayan, huzur veren bir eş olmalı. Sizce de öyle mi. Benim ailemden başka güvencem yokken bir cesaret kaçtım evden. Bıkmıştım artık. Vurmasa bile hakaret ediyor adam. İnciniyorum. Cocugum biraz buyuyunce calismaya baslayacagım. Ama onun maddi durumu benden çok daha iyi. Salaklık yaptığımı düşünüyorlar. Ve geçimsiz olduğumu. Bosanan arkadaslar hayat yükü üzerinize bindiğinde pişmanlık yaşadınız mı. Nasıl düşüneceğimi bilmiyorum yardımcı olur musunuz
Gitsinler oğullarına kum torbası bulsunlar o zaman
Yada kendileri oğullarından dayak yesin sakinleşsin diyerek
Seni de bir ana doğurdu
İnsan olan zulme sessiz kalmaz
O kocana sor kendinden güçlü biri tokatı yiyince hoşuna gider miymiş
Pislik mendebur

Şiddet ortamında büyüyen çocuklar sağlıklı karaktere sahip olamıyor genelde. İtip kakmakta dövmektir. İsterseniz ana bacı sövün o adam sizi dövemez, en fazla boşanır. Yani şiddetin sebebi olamaz hiç birşey.

Kendi ezikliğini, karaktersizliğini 'beni bu duruma sen getirdin' laflarıyla kapatmaya çalışıyor.

Elimden ne iş gelirse temizlikçilik,satış elemenlığı yapar yine de elin pisliğine kendime laf söyletmem... şu hayatta en sevdiğim şey ben yaparım ben yaptım demek,onun hazzi hiçbirşey de yok... çalışın o müsvetteye boyun eymeyin
[/QUOTsenin eşin parasina güveniyor sanırım sende sanki ona muhtaç olduğunu hissettirmissin bunu kullanıyor şiddet her yıl katlanıyor unutma asla azalma olmuyor sen çocuğun yanında olduğu sürece ondan güçlüsün unutma zaten neyi varsa yarışı senin çocuğunda mecbur bakacak değerli olduğunu unutma annecigin seni bu yasa böyle insanların elinde heba ol diye getirmedi kıymetin nerede biliniyorsa orada kal daha mutlu olursun

Vallahi kocayı sakinleştirerek dayaktan kaçabilen bir eş ben henüz göremedim.
Bu iş bu kadar kolay olsa kadınlar herşeyi göze alarak boşanmaya çalışmazdı. 🤦‍♀️

Kocanızı da sonuçta ailesi yetiştirdi, hastalıklı düşünceleri olması çok normal, zaten sorunun kaynağı onlar.

Kocanızın evin dışında da hayatı var, patrona arkadaşına kızınca ona vurabiliyor mu?
Elbette hayır.

Elinize hele bir ekmeğinizi alın, inanın kendinize geleceksiniz. Kişinin kendisine saygısını kazanmasından özel birşey olamaz. 😊

Bir süre acaba eşimle kalsa mıydım diye düşünebilirsiniz, ama inanın şu forumda dayak atan eşime geri döndüm neyse ki param var mutluyum diyen yok.

Kadınlar erkeklere kendilerini neden mahkum ediyorlar benim beynim almıyor almıyor!!
Çalış kardeşim yahu nedir bu erkeğe bağımlılık, Ya firmalarda 40 50 yaşında çalışmak zorunda olan teyzelerimiz var hiç mi görmüyorsunuz çok mu aşıksınız hakaretten zevk mi alıyorsunuz , sana akıl verenlerin beyni hangi taraftan çalışıyor acaba?

Bende bosandim muhasebeciyim oğlum kucuk oldugu icin meslegim full time zaman oğluma uymuyo 4 yasinda suan yarim gun aşcilik yapiyorum h.sonu tatil oglumda yarin gün anaokulunu gidiyor babadan kalma evim var bahce de kaldi bahce işi dahi yapiyorum ekstradan, yaz aylarinda çok yoruldum ama oğlum la mutluyum parada kazaniyorum eşyami yeniledim istedigimi aldim geziyorum tozuyorum eğleniyorum yedigim dayaklar kufur hakaret hepsi geride kaldi simdi o kendini yiyor ama ben oglumla mutluyum keyfimin kahyasiyim Allah'a sükür ler olsun

Bende bosandim muhasebeciyim oğlum kucuk oldugu icin meslegim full time zaman oğluma uymuyo 4 yasinda suan yarim gun aşcilik yapiyorum h.sonu tatil oglumda yarin gün anaokulunu gidiyor babadan kalma evim var bahce de kaldi bahce işi dahi yapiyorum ekstradan, yaz aylarinda çok yoruldum ama oğlum la mutluyum parada kazaniyorum eşyami yeniledim istedigimi aldim geziyorum tozuyorum eğleniyorum yedigim dayaklar kufur hakaret hepsi geride kaldi simdi o kendini yiyor ama ben oglumla mutluyum keyfimin kahyasiyim Allah'a sükür ler olsun
Daha da güzelleri olsun inşallah. Tebrik ederim sizi, kolaylıklar dilerim.

Helal olsun canim ya. Allah ikinizinde karsisina hep güzellikler getirsin❣

Kafanin neresi karisim ben anlamadim? Adam ruh hastasi. Bu kesin. Ailesi de normal degil. Adam ittirip kalktirirken ( ki bu da siddet) sen sussan o durur demek normal mi? Bir de sustukca daha cok dovuyorlar, biliyor musun? Nasilsa dovuyorum o da birsey yapmiyor diye savunmasiz insani daha cok eziuorlar. Deli misin nesin canina mi susadin da psikopat adama donuyum mu susayim mi diye dusunuyorsun. Sana bunu yaptigi icin bosanirken tazminat talep et bir de. Cunku fiziksel siddet var, psikolojik siddet var. Allah bilir ekonomik siddet de vardir. Hakaret var. Her tur siddet var sen de sussam durur mu diyorsun. Kesinlikle durmuyorlar. Siddetin dozu ve sıklığı artiyor. Evladin ve kendin icin en dogrusu bu adamdan kurtulmak.
Sac cekme, itme fiziksel siddet bu arada.

Benzer ve çok daha fazlasını yaşadım. 2 aya yakındır ailemin yanındayım 3 yaşında da bir kızım var. Defalarca deneyip onun pişmanlık sözlerine kanıp gittim ama bırak değişmeyi hep üstüne koydu. Dediğiniz gibi bir gün tokat ertesi gün itekleme ama ağzım burnum patlamadığı için buna şiddet demedi. Şimdi de sürekli rahatsız ediyor bir gün yalvarıyor ertesi gün bağırıp çağırıp gidiyor. Biraz zorlayacak bu süreç biliyorum ama ben gardımı aldım. Ailesi de sen susmadın sen az değilsin dediler bana. Hep ben suçlu oldum. Kime kimi anlatıyorsun ki sonuçta. O yüzden devam etmene değmez. Emin ol gidince 1 hafta iyi olacak sonra daha beter olacak. Benim de bir mesleğim yok lise mezunuyum ama burada güzellik merkezlerine telefon firmalarına baktım. Haber bekliyorum. Olursa işe gireceğim kızımı kreşe vereceğim. Ablam da boşandı benim onun 2 çocuğu var bide. Bunları bile göze aldım. Benimkinin maddi durumu da iyiydi ama dışardan herkes iyi hayat yaşıyorum sanıyordu. Hiçte öyle değildi. Para evet çok önemli ama huzur olması için tek başına yeterli değil. Hiç korkma ve sürekli buradaki hikayeleri oku. Ben bunları okuyarak kendimde o gücü buldum. Umarım çok güzel olur herşey

Back