• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Susup şiddet görmemek mi ayrılıp ne iş olursa çalışmak mı?

Tuzu kuru tiplerin aslansın kaplansın yaparsın demelerine bakma.
Problemsiz hayatında “ayy ayrıl şekerim” demek kolay.
Evlere temizliğe gidersin diyen tiplere sorsan kendi ev temizlikleri için bile temizlikçi geliyordur.
Kocanın hakaretlerinden kurtulup, iş bulursan vasıfsız yani en alt kademe olarak başlayacaksın. Yine ezilmeyeceğinin hakaret görmeyeceğinin garantisi yok.
Kocandan nafaka alabiliyorsan, ya da kendini geliştireceğin süreçte ailen sana ve çocuğa bakabilecekse ayrıl, kendini iyi bir meslek edinebileceğin şekilde geliştir, üniversite okuyabilirsin, iyi kazanç sağlayabilecek mesleki kurslara gidebilirsin.

Kendini geliştirmediğin sürece hayat boyu vasıfsız eleman olarak kalacaksın. Ve asgari ücret ya da hallice bir para için kötü koşullarda ömür çürüteceksin. ilk amacın gençken yaptığın kendini geliştirememe hatasını telafi etmek olsun.

Şimdi baktım yaşın da 25miş, çok gençsin daha, oku! kesinlikle üniversite okumalısın. 30 hayata başlamak için hiç de geç bir yaş değil. Bu süreçte ailenden destek almaktan da utanma. Ayrıca ortak çocuğunuz sonuçta o sebeple kendin için olmasa da çocuğun masrafları için nafaka talebinde mutlaka bulun.

Bu yorum o kadar doğru bir yorum ki umarım dikkate alırsınız konu sahibesi...

evlilikde tek suçlu kadındır erkegin hiç bir zaman kusuru bile yoktur
hergün hem psikolojik hemde fikizsel şiddet görecegime gider merdiven silerim alt tarafı kuru ekmek degil mi yiyeceğim agzımın tadı huzuru ile yerim

Doğru yoldasınız. Arkanıza bakmayın. Kadın da erkek de birbiri için sığınak yuva olmalı biri itip kalkarken diğerinden şevkat beklemek yanlış bir bakış çünkü. O bakış açısının yetiştirdiği oğlan böyle oluyor. Aynı adamlar kendi kızları söz konusu olduğunda toz bırakmazlar üzerlerinde.

Doğru yoldasınız. Arkanıza bakmayın. Kadın da erkek de birbiri için sığınak yuva olmalı biri itip kalkarken diğerinden şevkat beklemek yanlış bir bakış çünkü. O bakış açısının yetiştirdiği oğlan böyle oluyor. Aynı adamlar kendi kızları söz konusu olduğunda toz bırakmazlar üzerlerinde.
Aklıma iyi anlarım geliyor ve acı hissediyorum. O sebeple kafamdan atamadım bu hâl geçici mi😞

Ne kadar çok rahat affederseniz o kadar değeriniz olmuyor erkek milletinin gözünde. Her defasında nasıl olsa barışıyoruz psikolojisi ile bir dahaki sefere de tokat atmaktan çekinmezler. Eğer eşinize karşı içinizde hala bir şeyler hissediyorsanız. Hemen affetmeyin ve eve dönmek için terapi ve kişisel gelişim aktivitelerine katılmayı şart koşun. Sizin için çabalamasına izin verin çünkü insan en çok emek verdiklerini sever ve değer verir, değer verdiğine de vurmaz incitmez. Siz de kendinize değer vermezseniz kimse size değer vermez. Bugün Ahmet vurur yarın Mehmet...
Yaa bu ne güzel bir yorumdur 😍
Konu sahibi arkadaşım. Sen şimdi konfor alanına dönmek için bahane arayacaksın. Bu çok normal. Ama sen o gibi durumlarda sussan bile bu sefer başka yerden sebep bulur. Dozajı artar. Bir gün eline hakim olamaz, kafanı gözünü de yarar. Hazır adamdan kurtulmuşsun. Zaten salak salak da kendini haklı görüyorken kaç ardına bakma. Ailen bir tabak fazla koyacak masaya sen evlatlarısın. Açıköğretim oku seneye başla. 2 yıllık sağlık hizmetleri gibi bir şey oku hep lazım. Bir yandan bebeni büyüt. Sonra hayat çok farklı olacak inan buna. Dönme tatlım lütfen. Çok pişman olursun çok.

Hayır çevreniz yanlış biliyor. Siz her daim eşinizi pışpışlayamazsınız. Robot değilsiniz. Sizin de sıkıntılı ters bir anınız olur.

İmkanınız varsa ayrılıp çalışın. Ve saç çekmek değil parmağının ucuyla bile vurmak maksadıyla dokunsa şiddet şiddettir. Ya bir gün gerçekten eşinizin elinde kalırsanız evladınız annesiz büyürse daha zor değil mi? Ya da çocuk hayatı boyunca annesinin babası tarafından aşağılandığını görse?

Adam bu yaptıklarını dayaktan görmüyor ki. Dövsem böyle mi olurdu diyor
Onun görmesine ne bakıyosunuz ya siz kendinizin farkında değilmisiniz hırsızlık yapanlar tecavüzcüler de kendilerini suçlu görmüyolardır ee göz mü yumuluyo, siz de onu dövdürün bakalım da dayak değil ki bu diyin bakalım noluyo, siz kendinize bunu yaparsanız insanlae bin katını yapar

Yaa bu ne güzel bir yorumdur 😍
Konu sahibi arkadaşım. Sen şimdi konfor alanına dönmek için bahane arayacaksın. Bu çok normal. Ama sen o gibi durumlarda sussan bile bu sefer başka yerden sebep bulur. Dozajı artar. Bir gün eline hakim olamaz, kafanı gözünü de yarar. Hazır adamdan kurtulmuşsun. Zaten salak salak da kendini haklı görüyorken kaç ardına bakma. Ailen bir tabak fazla koyacak masaya sen evlatlarısın. Açıköğretim oku seneye başla. 2 yıllık sağlık hizmetleri gibi bir şey oku hep lazım. Bir yandan bebeni büyüt. Sonra hayat çok farklı olacak inan buna. Dönme tatlım lütfen. Çok pişman olursun çok.
Siz de çok içten yazmışsınız. İnsan anlaşılınca daha da duygusal oluyor heralde. 😭

Merhaba bir cocukla ailemin yanına döndüm. Bir mesleğim yok. Eşimin şiddet ve hakaretinden kaçtım. Ama kendisine göre arada ittirmeler tokatlar saç çekmeler dövmek değil. Dövse elinde kalırmışım böyle mi olurmuşum. Onu ben o duruma getirmişim filan bahaneleri sıralayıp suçladı. Ailesine göre de bir kadın sakinleştiren, sinirlendirmeyen, tartışmayan, huzur veren bir eş olmalı. Sizce de öyle mi. Benim ailemden başka güvencem yokken bir cesaret kaçtım evden. Bıkmıştım artık. Vurmasa bile hakaret ediyor adam. İnciniyorum. Cocugum biraz buyuyunce calismaya baslayacagım. Ama onun maddi durumu benden çok daha iyi. Salaklık yaptığımı düşünüyorlar. Ve geçimsiz olduğumu. Bosanan arkadaslar hayat yükü üzerinize bindiğinde pişmanlık yaşadınız mı. Nasıl düşüneceğimi bilmiyorum yardımcı olur musunuz
Ayni durum bende de var, sürekli hakaret ve tartaklama, ailesi de ona destek çıkıyor ama nedense ayrılmak istemeyen taraf da onlar, ben de biraz daha beklemeyi düşünüyorum ileride pişmanlık duymamak için, bence durumu da iyiyse hayatınızı yaşayın hep talepkar olun, ona bir eşya gibi davranın tabi eline koz verecek kötü davranışlarınız olmasın yoksa ailesine anlatıyor, ayrılmayı bir süre ertelemekte fayda var, şunu unutmayın siz değişirseniz dünya değişir

Sürekli hakaretlerin olduğu bir ilişkinin içinde olmak o kadar zor ki sizi çok iyi anlıyorum. Ben evli olmadığım halde böyle bir ilişkiden ayrilmak beni yikti. Ama sizin size destek olacak bir çocuğunuz var kendiniz için çocuğunuz için böyle bir ilişkide bulunmayın. Kişinin kendine duyduğu saygı çok önemli o saygıyı kaybetmenize sebep olacak kişiyle asla hayat gecmez

Aslında evden giderken ben artık ne yapacağım diye hiç aklıma gelmedi. Kendime çok şaşırıyorum. O duygu yoğunluğu ile toplanıp çıkmışım. Zaman geçtikçe aklım başıma geliyor ve önümde omuzlamam gereken bir hayat olduğunun farkına varmaya başlıyorum. Moral bozukluğuyla hiçbir sey için de adım atamıyorum.bu üzüntü hali geçici mi

Kafan çok karışık belli.
Ama olur da affedersen bir yorumdaki gibi emek görmeden affetme, eşin illaki bir öfke bozukluğu tedavisi olmalı.
Ve yine olur da barışırsan da, üniversite oku. Sonrasında yarın ne yaşayacağın belli değil yaşın gerçekten daha genç yapabilirsin. Bu süreçte meslek sahibi olabilirsen, bu tarz durumlar elin güçlü olacağı için daha rahat kararlar alabilirsin.

Aslında evden giderken ben artık ne yapacağım diye hiç aklıma gelmedi. Kendime çok şaşırıyorum. O duygu yoğunluğu ile toplanıp çıkmışım. Zaman geçtikçe aklım başıma geliyor ve önümde omuzlamam gereken bir hayat olduğunun farkına varmaya başlıyorum. Moral bozukluğuyla hiçbir sey için de adım atamıyorum.bu üzüntü hali geçici mi
Moralinin bozuk olması normal bu duygularınıda yaşa yok sayma üzülmende en insani olan. Acele etme herşey sıra sıra yoluna koyulacak insaallah. Allah yardım ediyor. kafanı toparladıkça da herşeyi yoluna koyarsın.
Adam bu yaptıklarını dayaktan görmüyor ki. Dövsem böyle mi olurdu diyor
şöyle diyeni duydu bu kulaklar. Dövmedim ki ben seni sakinleştirmeye çalışıyordum çıldırıyorsun diye. Yazar b.ku karşısındakine atmak için bahane arıyor kısacası. Sakinleştirmek için kollarından sıkıp duvara yapıştırmak ne kadar da düşünceli 🤦🏾‍♀️👊🏽

Ayni durum bende de var, sürekli hakaret ve tartaklama, ailesi de ona destek çıkıyor ama nedense ayrılmak istemeyen taraf da onlar, ben de biraz daha beklemeyi düşünüyorum ileride pişmanlık duymamak için, bence durumu da iyiyse hayatınızı yaşayın hep talepkar olun, ona bir eşya gibi davranın tabi eline koz verecek kötü davranışlarınız olmasın yoksa ailesine anlatıyor, ayrılmayı bir süre ertelemekte fayda var, şunu unutmayın siz değişirseniz dünya değişir
Neden ayrılmak istemiyor sizce, başkası bunları çekmeyeceği için olabilir mi sadece soruyorum

Neden ayrılmak istemiyor sizce, başkası bunları çekmeyeceği için olabilir mi sadece soruyorum
Aslında bunun temelinde yatan sevgisiz büyümüş olmaları diye düşünüyorum, beni kendinden üstün görüyor, bağırması aşağılaması tamamen ne kadar ilgiye sevgiye övgüye aç olduğunu gösteriyor, birde iliskisinin en iyi oldugu kisiye bak, annesiyle ilişkileri çok iyi, cunku annesi emrederek kendinden emin sekilde konusuyor, hep onun sevdiği konu olan para konularında konuşuyor, annesini beğenmiyorum ama giderek ona benziyorum galiba bu evliliği kurtarmak için 😊

Aslında bunun temelinde yatan sevgisiz büyümüş olmaları diye düşünüyorum, beni kendinden üstün görüyor, bağırması aşağılaması tamamen ne kadar ilgiye sevgiye övgüye aç olduğunu gösteriyor, birde iliskisinin en iyi oldugu kisiye bak, annesiyle ilişkileri çok iyi, cunku annesi emrederek kendinden emin sekilde konusuyor, hep onun sevdiği konu olan para konularında konuşuyor, annesini beğenmiyorum ama giderek ona benziyorum galiba bu evliliği kurtarmak için 😊
Bence bu kadar ayrıntılı tahlile gerek yok, sözü size geciyor o yuzden sizi eziyor ve başkasının bunları kabul etmeyeceğini bildiği için de ayrılmak istemiyor. Sevgi bu değil

Çalışırken elbette hayat kolay olmayacak.
Çünkü iyi bir mesleğiniz ve diplamanız yoksa çok az maaşa çok ezileceğiniz doğru.
İnsanlar çeşit çeşit, yüzüne tokat yemeseniz de tokat değerinde sözleri yutmanız gerekecek.
Ama çocuğunuza güçlü, ayakları üzerinde duran, bir erkeğin adaletsizliğine
boyun eğmeyen kadın olarak model olacaksınız.
Değer mi?
Bence değer..
Allah kolaylık versin.

Back